17/7/09

Έως 1.300 ευρώ το μέτρο η εισφορά για τα σκάφη


Έως και 1.300 ευρώ ανά μέτρο μήκους του σκάφους φθάνει η έκτακτη εισφορά και ο ετήσιος φόρος στα σκάφη αναψυχής που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση με το τελευταίο εισπρακτικό πακέτο μέτρων. Χθες κατατέθηκε στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις διατάξεις για τον φόρο στα σκάφη αναψυχής...



καθώς και ρυθμίσεις για την έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα των δαπανών για ιατρικές και νομικές υπηρεσίες. Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο επιβάλλεται για φέτος έκτακτη εισφορά στα μηχανοκίνητα σκάφη αναψυχής μήκους άνω των 10 μέτρων και στα ιστιοφόρα μήκους άνω των 15 μέτρων. Για τα πρώτα η έκτακτη εισφορά αρχίζει από τα 300 ευρώ ανά μέτρο για τα πρώτα 13 μέτρα του σκάφους και φθάνει ακόμη και στα 1.300 ευρώ για κάθε μέτρο μήκους πάνω από τα 26 μέτρα. Για παράδειγμα, ένα μηχανοκίνητο σκάφος μήκους 20 μέτρων θα επιβαρυνθεί με έκτακτη εισφορά φέτος ύψους 8.500 ευρώ, ενώ κάθε χρόνο θα επιβαρύνεται με το ίδιο ποσό λόγω του ετήσιου φόρου που επιβάλλεται με το νομοσχέδιο.

Στα ιστιοφόρα επιβάλλεται έκτακτη εισφορά και ετήσιος φόρος που αρχίζει από τα 200 ευρώ ανά μέτρο για τα πρώτα 20 μέτρα και φθάνει ακόμη και στα 600 ευρώ για κάθε μέτρο του σκάφους από το 26ο και μετά. Να σημειωθεί ότι δεν διευκρινίζεται με το νομοσχέδιο ο πρώτος χρόνος εφαρμογής του ετήσιου φόρου, ενώ η έκτακτη εισφορά θα καταβληθεί φέτος.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: