4/7/09

Και λίγοι είναι οι 10 μήνες που έφαγε ο Βαλάντης για το Ι5!

Eπικυρώθηκε η ρόμπα για τον Βαλάντη που έφαγε 10 μήνες επειδή δεν πήγε στρατό.
Διαπιστώθηκε ότι στο παρελθόν είχε πάρει απαλλαγή ως Ι5 με πλαστή γνωμάτευση, που στην πραγματικότητα αφορούσε άλλο στρατεύσιμο.
Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε (1506/09) την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε το Αναθεωρητικό Δικαστήριο (της στρατιωτικής δικαιοσύνης), κρίνοντας ότι είναι σωστά αιτιολογημένη η κρίση του για την ενοχή του τραγουδιστή.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο Βαλάντης είχε...

κληθεί να καταταγεί τον Μάρτιο του 2000. Ο ίδιος υποστήριξε ότι μόλις πήρε την πρόσκληση παρουσιάστηκε στο Φρουραρχείο Αθηνών, όπου τον παρέπεμψαν στο 401 ΓΣΝΑ, γιατί είχε έντονες ημικρανίες λόγω τραυματισμού του σε σοβαρό τροχαίο και η Επιτροπή τον έκρινε ακατάλληλο για στράτευση (Ι5).

Στην απόφαση του Αναθεωρητικού αναφέρεται ότι, μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση κυκλώματος που έδινε πλαστές γνωματεύσεις σε «επωνύμους» του καλλιτεχνικού κυρίως χώρου, έγινε ενδελεχής έρευνα και διαπιστώθηκε ότι η γνωμάτευση που αφορούσε τον τραγουδιστή (και έκανε λόγο για εγκεφαλική θλάση) ήταν πλαστή.

Και τούτο διότι ήταν ταυτάριθμη με γνωμάτευση που αφορούσε άλλο στρατεύσιμο που έπασχε από «αγχώδεις αντιδραστικές εκδηλώσεις» και πήρε 6μηνη αναβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: