23/7/09

ΕΦΙΑΛΤΗ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΖΩ, ΕΦΙΑΛΤΗ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΛΛΑ αρνήθηκε το βουλευτικό αυτοκίνητο?


Ένα μεγάλο μπράβο πρέπει να πούμε στον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλο που αρνήθηκε το βουλευτικό αυτοκίνητο. Όσο και να διαφωνούμε με κάποιες θέσεις του, αυτή του η κίνηση πραγματικά τον τιμάει γιατί έκανε την διαφορά απο τους υπόλοιπους μουλωχτούς. Βαρεθήκαμε τα λόγια πράξεις θέλουμε και ας ξεκινήσουν απο τα απλά όπως ο Τρεμόπουλος. Η ανακοίνωση λέει συγκεκριμένα:


Για λόγους κυρίως συμβολισμού, με σκοπό να δείξει ότι η χώρα μας πρέπει να δώσει μεγάλη έμφαση στην προώθηση των δημόσιων μέσων μεταφοράς και του σιδηροδρόμου, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλος δεν θα πάρει το αυτοκίνητο που διαθέτει η Bουλή για τους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουν αναδιοργάνωση των συγκοινωνιών και των μεταφορών ώστε τα δημόσια μέσα μεταφοράς, ιδιαίτερα τα μέσα σταθερής τροχιάς, στις πόλεις, ο σιδηρόδρομος και περιβαλλοντικά αναβαθμισμένα λεωφορεία να αναλάβουν τον ρόλο που τους ανήκει. Θυμίζουμε ότι στις πόλεις πάνω από το 70% των μετακινήσεων γίνεται με ΙΧ ενώ θα έπρεπε οι μετακινήσεις με δημόσια μέσα μεταφοράς να αντιστοιχούν τουλάχιστον στο 70%. Επίσης, η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα από άποψη σιδηροδρομικού δικτύου και εξυπηρέτησης των μετακινήσεων και μεταφορών από το τρένο (σε χειρότερη θέση στην ΕΕ είναι μόνο η Μάλτα που δεν έχει σιδηρόδρομο).

troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: