19/12/10

Αυξάνεται,μάλλον έχει χτυπήσει κόκκινο, η εγκληματικότητα των αλλοδαπών. Αυτά τις τρεις τελευταίες ημέρες



1-Δύο αλλοδαποί ηλικίας 24 και 30 ετών, υπήκοοι Μαρόκου και Αλγερίας συνελήφθησαν από την αστυνομία στα Χανιά, για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που υπήρχαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, ότι οι δυο συλληφθέντες κατέχουν και διακινούν ναρκωτικές ουσίες, τέθηκαν αμέσως υπό παρακολούθηση και όταν χθες συνελήφθησαν βρέθηκαν στη κατοχή τους και κατασχέθηκαν δέκα αυτοσχέδιες συσκευασίες (σπιρτόκουτα), με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους δεκαέξι γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι που έμεναν, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Είκοσι εννέα αυτοσχέδιες συσκευασίες (σπιρτόκουτα), με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (41,5) γραμμαρίων.
Δεκατέσσερα δισκία του φαρμάκου VULBEGAL.
Μια εύχρηστη ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με ίχνη ακατέργαστης κάνναβης στην επιφάνειά της.
Δεκάδες κενά σπιρτόκουτα, ως μέσα συσκευασίας ναρκωτικών.
Δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων σε λειτουργία ως μέσα επικοινωνίας για αγοραπωλησίες ναρκωτικών.
Επίσης κατά την ίδια έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός διαφόρων ηλεκτρονικών ειδών και εκτιμάται ότι είναι προϊόντα κλοπής καθώς δε μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη κατοχή τους.

2-Έδεσαν και σκότωσαν ηλικιωμένη
Νεκρή βρέθηκε χθες ηλικιωμένη γυναίκα, 70 ετών, στην αποθήκη του σπιτιού της στον Πλάτανο Ναυπακτίας.
Η άτυχη γυναίκα ήταν φιμωμένη και δεμένη με ταινία και σχοινιά, ενώ η αστυνομία διενεργεί προανάκριση.

3-Δύο περιστατικά βίας σημειώθηκαν χθες το βράδυ στον Πειραιά.
Στην πρώτη περίπτωση, δύο άγνωστοι δράστες, με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από τρεις ανήλικους τα κινητά τους τηλέφωνα. Οι δράστες αναζητούνται.
Αργότερα το βράδυ δύο άγνωστοι αλλοδαποί δράστες εισήλθαν σε οικία επίσης αλλοδαπού, τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στο κεφάλι και του αφαίρεσαν μία τσάντα, η οποία περιείχε προσωπικά του έγγραφα.
Ο παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

4-Συνελήφθη χθες στις 10 και μισή το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου, κατά την επιβίβασή της πλοίο με προορισμό τα Δωδεκάνησα, 30χρονη αλλοδαπή, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν μέσα στην τσάντα της, τρεις πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 1.560 γραμμαρίων.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά, ενώ η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.

5-Κόκκινο χτυπά η εγκληματικότητα στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Συγκεκριμένα, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, στην οδό Πατριάρχου Γρηγορίου, ένας άγνωστος δράστης μπήκε σε καφενείο και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, χτύπησε με μαχαίρι και τραυμάτισε έναν θαμώνα του καταστήματος, σε διάφορα μέρη του σώματος.
Το θύμα διεκομίσθη σε νοσοκομείο, ενώ ο δράστης αναζητείται.

6-Εκτός ελέγχου είναι η εγκληματικότητα καθώς οι ληστές ε διστάζουν να χτυπήσουν σε κεντρικά σημεία της πόλης. Στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στην οδό Παυσανίου 6, δύο άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλου, άρπαξαν από έναν αλλοδαπό, άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.
Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.

7-Αναστάτωση έχει προκληθεί σε γειτονιά της Καλλιθέας, μετά το πτώμα ενός 86χρονου άνδρα που βρέθηκε μέσα στο σπίτι του.
Ο άτυχος άνδρας υπέστη καρδιακό επεισόδιο, ενώ η πόρτα φέρει σημάδια παραβίασης και το διαμέρισμα ήταν άνω-κάτω.
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες ενώ αδιευκρίνιστα παραμένουν και τα ακριβή αίτια θανάτου του ηλικιωμένου άνδρα.

8-Ένοικοι και αστυνομικοί τον έβλεπαν να πηδάει από μπαλκόνι σε μπαλκόνι στις 3 τα ξημερώματα και τελικά τον έχασαν. Το περιστατικό συνέβη ξημερώματα στο κέντρο της Λαμίας και συγκεκριμένα στην οδό Αβέρωφ.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας σπουδαστής, που έμενε στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας, ξύπνησε για να πάει στην τουαλέτα και είδε ξαφνικά τον διαρρήκτη να ανοίγει την μπαλκονόπορτα και να μπαίνει στο σαλόνι του. Αφού πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα αμηχανίας και τρόμου ο διαρρήκτης έκανε στροφή και πήδηξε στο διπλανό μπαλκόνι. Ο νεαρός μόλις συνήλθε από το σοκ ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία έφτασε αμέσως.
Στην πολυκατοικία δημιουργήθηκε αναστάτωση. Οι περισσότεροι ξύπνησαν, ακούγοντας τους αστυνομικούς πάνω κάτω στις σκάλες που χτυπούσαν τα κουδούνια, ενώ άλλοι από το δρόμο τον παρακολουθούσαν να αλλάζει μπαλκόνια με απίστευτη ευκολία.
Τελικά από μια μπαλκονόπορτα μπήκε σε ιατρείο και βρέθηκε προφανώς στο πίσω μέρος του ακάλυπτου, από όπου και εξαφανίστηκε.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε το Lamiareport δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης στην κεντρική είσοδο αλλά ούτε και σε καμία άλλη πόρτα διαμερίσματος, που σημαίνει ότι ο διαρρήκτης αναρριχήθηκε για να βρεθεί στο διαμέρισμα του σπουδαστή στον 1ο όροφο και μετά στο ιατρείο του 2ου ορόφου.

9-Τα μεσάνυχτα πιάστηκαν στα χέρια αλλοδαποί σε μπαρ στο δημοτικό διαμέρισμα Παπαδάτων στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Ο ένας από τους αλλοδαπούς έφερε όπλο με αποτέλεσμα να σκοτώσει ένα άτομο και να τραυματίσει ελαφρά ένα άλλο. Προανάκριση διενεργείται από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας.

10-Λίγο πριν τις 11 χθες το βράδυ 10 άγνωστοι δράστες,αφού τραυμάτισαν με ένα σπασμένο μπουκάλι τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη ενός καταστήματος ψιλικών στην οδό Αισχύλου στην Αθήνα, αποπειράθηκαν να του αρπάξουν άγνωστο χρηματικό ποσό.
Στη συνέχεια διέφυγαν πεζοί και αναζητούνται.

11-Δε διστάζουν να χτυπήσουν τα ανυποψίαστα θύματά τους μέρα μεσημέρι και σε κεντρικά σημεία των πόλεων. Την Παρασκευή στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Αριστοτέλους, ένας αλλοδαπός με τη χρήση σωματικής βίας έκλεψε από μία γυναίκα κοσμήματα άγνωστης χρηματικής αξίας.
Τελικά ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη.

12-Ρουτίνα έχουν γίνει οι ληστείες σε αυτόματες ταμειακές μηχανές σε όλη τη χώρα. Την Παρασκευή, στο Ρίο Αχαΐας, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το Α.Τ.Μ. τράπεζας και αάρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό.
Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.

13-Σε δεκάδες προσαγωγές μεταναστών προχώρησαν οι αστυνομικοί στην Πάτρα μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν και σήμερα στην πόλη.
Η κατάσταση αυτή την ώρα στην περιοχή είναι ήρεμη, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν στην Ηρώων Πολυτεχνείου περιφρουρώντας τον χώρο προς αποτροπή νέας μετακίνησης ομάδων μεταναστών.

14-Μεροκάματο του τρόμου για υπάλληλο περιπτέρου στην Πάτρα. Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, τρεις αλλοδαποί πλησίασαν το περίπτερο, απείλησαν με μαχαίρι τον υπάλληλο, τον χτύπησαν κι αφαίρεσαν τσιγάρα, σοκολάτες και άλλα αντικείμενα, εγκαταλείποντας αιμόφυρτο το θύμα τους. Ο άτυχος άνδρας πήγε μόνος του στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

15-Εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής είχαν συστήσει πέντε Γεωργιανοί, ένας Ρώσος και δύο άγνωστοι συνεργοί τους, που αναζητούνται.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι παραπάνω δράστες είχαν ανοίξει τους τελευταίους έξι μήνες τουλάχιστον 13 σπίτια, αφαιρώντας χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα που στη συνέχεια πουλούσαν.
Σε έρευνες που έγιναν σε δύο σπίτια και τρία αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με τρεις γεμιστήρες, 33 φυσίγγια, μικροποσότητα κάνναβης, 10 κινητά τηλέφωνα, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, διαρρηκτικά εργαλεία, πλαστά έγγραφα, πλήθος κλοπιμαίων, 1.690 ευρώ και δύο δολάρια.
Εναντίον των έξι συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να εντοπιστούν οι δύο συνεργοί τους.

16-Κανένα έλεος, κανένας σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή. Μία γιαγιούλα, 88 ετών, βρέθηκε νεκρή χθες το βράδυ, μέσα στο σπίτι της στο Δομοκό. Ήταν δεμένη πισθάγκωνα, πάνω στο κρεβάτι, ενώ γύρω της ήταν πεταμένα ρούχα, άδεια συρτάρια και σκισμένα στρώματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, πρόκειται για κλασική υπόθεση ληστείας. Οι δράστες εξάντλησαν τη βαρβαρότητά τους, έδεσαν τη γιαγιά, έκαναν άνω κάτω το σπίτι, άρπαξαν με την ησυχία τους ό,τι πολύτιμο βρήκαν και εξαφανίστηκαν, εγκαταλείποντας το θύμα τους ακινητοποιημένο πάνω στο κρεβάτι.
Εντός της ημέρας αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση που θα διευκρινίζει τις συνθήκες θανάτου της ηλικιωμένης, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η 88χρονη είχε εκπνεύσει τουλάχιστον 36 ώρες πριν εντοπιστεί νεκρή. Όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία, η ηλικιωμένη ξεψύχησε αβοήθητη από το κρύο…

17-Πυκνό μυστήριο καλύπτει την άγρια δολοφονία 48χρονου νευρολόγου - ψυχίατρου στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Όπως έγινε γνωστό, το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στον αυχένα και την τραχηλική περιοχή. Τον άτυχο άντρα εντόπισε αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο περαστικός, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως τις Αρχές.
Σύμφωνα με την Ασφάλεια, ο δράστης ή οι δράστες αφαίρεσαν τον χαρτοφύλακα του 48χρονου, που περιείχε έγγραφα και χρήματα, καθώς επίσης και το κινητό του τηλέφωνο.

18-Οι αστυνομικές αρχές οδηγήθηκαν στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας δύο Κινέζων υπηκόων, ηλικίας 31 και 28 ετών. Τα πτώματα τους βρέθηκαν στις 18-09-2010 σε εστιατόριο, στην οδό Κολοκυνθούς 25, στην Αθήνα ενώ είχε γίνει απόπειρα ανθρωποκτονίας τρίτου Κινέζου υπηκόου, τον οποίο οι δράστες τραυμάτισαν.
Δράστες είναι τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Κίνας, ηλικίας 24, 24 και 31 ετών καθώς και ένας ακόμη άγνωστος άνδρας, Κινεζικής καταγωγής.
Κίνητρο του εγκλήματος ήταν διαφορές των κατηγορουμένων με το 31χρονο θύμα, καθόσον ως μέλη αντίπαλων ομάδων, είχαν διαπληκτιστεί στο παρελθόν σε ελληνικό νησί, σχετικά με την οικονομική εκμετάλλευση και τον εκβιασμό των Κινέζων, που εργάζονται ως μασέρ στις παραλίες του νησιού. Οι δράστες επιθυμώντας να τον εκδικηθούν, το βράδυ της δολοφονίας, τηλεφώνησαν στο πρώτο θύμα και με το πρόσχημα να συναντηθούν για να δειπνήσουν σε κινεζικό εστιατόριο, της οδού Κολοκυνθούς 25, επιτέθηκαν κατά αυτού και της παρέας του, επιφέροντάς τους πολλαπλά πλήγματα, με ειδικά κοφτερά εγχειρίδια.
Σε βάρος των κατηγορουμένων, οι οποίοι αμέσως μετά την πράξη τους διέφυγαν εκτός Ελλάδας, εκδόθηκαν εντάλματα Σύλληψης από την ανακρίτρια του 21ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών.

19-Έξι αρχαία νομίσματα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας πούλησαν τρεις Βούλγαροι σε αστυνομικό που προφασίστηκε τον αγοραστή, στη Σπάρτη, έναντι 60.000 ευρώ.
Μετά από τηλεφωνικό ραντεβού, αστυνομικός και δράστες συναντήθηκαν σε ερημική περιοχή προκειμένου να γίνει η αγοραπωλησία. Όταν οι τρεις Βούλγαροι παρέδωσαν τα αρχαία νομίσματα και παρέλαβαν τις 60.0000 ευρώ, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.
Κατασχέθηκαν δύο χάλκινα νομίσματα της βυζαντινής εποχής (4ου μ.Χ. αιώνα), δύο χάλκινα νομίσματα της υστερορωμαϊκής εποχής (3ου μ.Χ. αιώνα), ένα χάλκινο νόμισμα Ρωμαϊκής εποχής και ένα χάλκινο νόμισμα πιθανόν τούρκικο (του 1600 μ.Χ.).
Τα νομίσματα θα αποσταλούν στην αρχαιολογική υπηρεσία για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Σπάρτης.

20-Άνδρες της Ασφάλειας ύστερα από αστυνομική επιχείρηση στο νομό Καστοριάς συνέλαβαν έναν 39χρονο αλλοδαπό, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία, κατείχε πέντε κιλά και διακόσια γραμμάρια ηρωίνης.
Συγκεκριμένα, η επιχείρηση ξεκίνησε, όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας αξιοποίησαν πληροφορίες που είχαν, σχετικά με την δράση σπείρας αλλοδαπών κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, η οποία σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, διακινούσε ποσότητες ηρωίνης στην Ελλάδα.
Έτσι ομάδα αστυνομικών μετέβη στο νομό Καστοριάς και ύστερα από πολυήμερη παρακολούθηση εντόπισαν τον συλληφθέντα στην περιοχή της Οινόης του δήμου Μεσοποταμίας.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 39χρονου, όπου βρέθηκε η προαναφερόμενη ποσότητα ηρωίνης, χωρισμένη σε 10 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες. Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί στο εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: