22/12/10

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ΑΡΘΡΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ :Επεισόδια στον αγώνα ΑΠΟΕΛ – Καρσίγιακα στη Κύπρο(ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ)


Τρία νεαρά άτομα, ηλικίας 15 ετών, συνελήφθησαν από την Κυπριακή Αστυνομία για τα επεισόδια μετά τον χθεσινοβραδινό αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της τουρκικής Πίναρ Καρσίγιακα. Τον αγώνα κέρδισε με 82-80 το ΑΠΟΕΛ, ωστόσο, δεν προκρίθηκε στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης "ΓιούροΤσάλεντζ" (EuroChallenge).

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε ότι η παρέμβαση των μελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας ήταν "άμεση, αποφασιστική και καταλυτική με στόχο να προστατευθεί η αποστολή της τουρκικής ομάδας, γεγονός που επιτεύχθηκε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μελών μας".

Τόνισε ότι δεν υπήρξε τραυματισμός των μελών της τουρκικής ομάδας, που οδηγήθηκαν με συνοδεία της Αστυνομίας στο χώρο διαμονής τους στις εγκαταστάσεις του σταδίου ΓΣΠ και σήμερα αναχωρούν από την Κύπρο.

Ο κ. Κατσουνωτός δήλωσε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε πρόκληση από πλευράς της τουρκικής ομάδας και πρόσθεσε ότι οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ενήργησαν "εντελώς αναίτια και απρόκλητα".

Ο αγώνας, είπε, ολοκληρώθηκε "μέσα σε κόσμια και αθλητοπρεπή πλαίσια", κάνοντας παράλληλα λόγο για "ανελέητο πόλεμο που δέχθηκαν τα μέλη της Αστυνομίας".

Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 2 χιλιάδες φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο.

Στα επεισόδια μετά τον αγώνα η Αστυνομία, για να αποκαταστήσει την τάξη, έκανε χρήση δακρυγόνων. Δύο περιπολικά δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ με αποτέλεσμα να υποστούν υλικές ζημιές τα οχήματα και να τραυματιστεί στο μάτι μια γυναίκα αστυφύλακας, η οποία οδηγούσε αστυνομικό όχημα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=96437

Δεν υπάρχουν σχόλια: