11/12/10

Το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ δεν σέβεται ούτε τα παιδιά του. Ομόφωνη καταγγελία των εργαζομένων στο Βήμα «Μας εξαπάτησαν, για να μας απολύσουν»!


Δραματικές εξελίξεις στον ΔΟΛ, με τους εργαζομένους στην εφημερίδα Το Βήμα να καταγγέλουν ότι εξαπατήθηκαν, με τελικό σκοπό να απολυθούν!

Μετά τις 21 απολύσεις που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ αποφάσισαν, κατόπιν έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου 80, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, να πραγματοποιήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του Οργανισμού.

Η απεργία διαρκείας σε όλα τα μέσα του ΔΟΛ θα ξεκινήσει από την προσεχή Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου.

Ομάδα εργαζομένων, η οποία ξεκίνησε για τα τυπογραφεία της εφημερίδας, με σκοπό να προλάβει να μπλοκάρει την εκτύπωση του κυριακάτικου Βήματος, δεν το έπραξε τελικά, καθώς οι λοιποί εργαζόμενοι έκριναν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν άτοπο.

Προηγουμένως, η ανακοίνωση των απολύσεων στο Βήμα είχε έρθει να επιβεβαιώσει τη σχετική έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο διευθυντής της εφημερίδας, Π. Καψής, είχε αρνηθεί να διαψεύσει τις φημολογίες σε σχετικό ερώτημα που ετέθη από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην εφημερίδα, Τάσο Αναστασιάδη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης:

«Η Γενική Συνέλευση του Βήματος, που συνεκλήθη επειγόντως, όταν ξεκίνησαν πάλι ξαφνικές απολύσεις, παραβιάζοντας τις συμφωνίες της εργοδοσίας με τα σωματεία μας και πετώντας στα σκουπίδια την επίσης ομόφωνη απόφασή μας της Γενικής Συνέλευσης της 27/11/2010, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1) Κηρύσσεται διαρκής γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο και αδυνατούμε να δουλέψουμε σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος και του Ίντερνετ, ένθετα, κλπ.
2) Ζητάμε από τα σωματεία μας να κηρύξουν αμέσως απεργία διαρκείας στο Βήμα και σε όλα τα τμήματά του (ένθετα, Ίντερνετ, pdf, κλπ.), έως ότου η εργοδοσία πάρει πίσω όλες τις απολύσεις και καταβάλει και όλους τους μισθούς για τις ημέρες που θα χρειαστεί με υπαιτιότητα της εργοδοσίας να απεργήσουμε.
Επίσης, ζητάμε από τα σωματεία μας να προωθήσουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων σε όλο τον όμιλο (Νέα, Εξέδρα, in.gr, ΒήμαFM, κλπ.), το οποίο στην πράξη δεν μπορεί να σημαίνει παρά απεργία σε όλο τον ΔΟΛ.
3) Κάνουμε έκκληση στα αδελφά σωματεία της παραγωγής μετά το δικό μας στάδιο, να κόψουμε την κυκλοφορία του τωρινού Κυριακάτικου, που με εξαπάτηση μας έβαλαν να ετοιμάσουμε πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι συνηθίζεται, ακριβώς για να μας απολύσουν χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να οργανώσουμε αυτό τον αγώνα και θα ακολουθήσει και έκκληση συμπαράστασης προς την κοινωνία να μην αγοράσει το Βήμα της Κυριακής μεθαύριο.
4) Ζητάμε από τα σωματεία μας να ακολουθήσουν τον ίδιο αγωνιστικό δρόμο σε όλα τα μαγαζιά που παραβιάζουν συμβάσεις και απολύουν ομαδικά.
Το ψήφισμα υιοθετήθηκε ομόφωνα (με κανένα κατά, κανένα άκυρο, κανένα λευκό)».

Αναλυτικά η Απόφαση-Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης

Απόφαση - Ψήφισμα, Γενική Συνέλευση του Βήματος, 10/12/2010
Γενική Συνέλευση του Βήματος, 10/12/2010

Απόφαση – Ψήφισμα

Η Γενική Συνέλευση του Βήματος, που συνεκλήθη επειγόντως όταν ξεκίνησαν πάλι ξαφνικές απολύσεις, παραβιάζοντας τις συμφωνίες της εργοδοσίας με τα σωματεία μας και πετώντας στα σκουπίδια την επίσης ομόφωνη απόφασή μας της Γενικής Συνέλευσης της 27/11/2010, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1) Κηρύσσεται διαρκής γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο και αδυνατούμε να δουλέψουμε σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος και του ιντερνέτ, ένθετα, κλπ.

2) Ζητάμε από τα σωματεία μας να κηρύξουν αμέσως απεργία διαρκείας στο Βήμα και σε όλα τα τμήματά του (ένθετα, ιντερνέτ, pdf, κλπ.), έως ότου η εργοδοσία πάρει πίσω όλες τις απολύσεις και καταβάλει και όλους τους μισθούς για τις ημέρες που θα χρειαστεί με υπαιτιότητα της εργοδοσίας να απεργήσουμε.

Επίσης ζητάμε από τα σωματεία μας να προωθήσουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων σε όλο τον όμιλο (Νέα, Εξέδρα, in.gr, ΒήμαFM, κλπ.), το οποίο στην πράξη δεν μπορεί να σημαίνει παρά απεργία σε όλο τον ΔΟΛ.

3) Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην κυκλοφορήσει το Βήμα της Κυριακής μεθαύριο, ιδιαίτερα κάνοντας έκκληση στα αδελφά σωματεία της παραγωγής μετά το δικό μας στάδιο να κόψουμε την κυκλοφορία του τωρινού Κυριακάτικου που με εξαπάτηση μας έβαλαν να ετοιμάσουμε πολύ νωρίτερα απ’ό,τι συνηθίζεται ακριβώς για να μας απολύσουν χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε.

4) Ζητάμε από τα σωματεία μας να ακολουθήσουν τον ίδιο αγωνιστικό δρόμο σε όλα τα μαγαζιά που παραβιάζουν συμβάσεις και απολύουν ομαδικά.

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε ομόφωνα (με κανένα κατά, κανένα άκυρο, κανένα λευκό).

Δεν υπάρχουν σχόλια: