7/1/15

12 νεκροί από επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η τρομοκρατική επίθεση ένοπλων Ισλαμιστών στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» στην καρδιά του Παρισιού, η οποία άφησε πίσω της τουλάχιστον 12 νεκρούς και επτά τραυματίες, πέντε από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.



Νεκροί είναι δύο αστυνομικοί και δέκα εργαζόμενοι στην εφημερίδα, ενώ στα θύματα περιλαμβάνονται και οι τέσσερις σκιτσογράφοι της σατιρικής εφημερίδας, που συγκαταλέγονται στους καλύτερους της Γαλλίας. 

Ειδικότερα, νεκροί είναι οι σκιτσογράφοι Cabu, Tignous and Wolinski και ο Stephane Charbonnier ή Charb, ο οποίος ήταν ο διευθυντής της «Charlie Hebdo». 


Το μακελειό έγινε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος). Οι τρεις ένοπλοι ισλαμιστές που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες full-face, φορούσαν μαύρα ρούχα και ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ χρειάστηκαν περίπου πέντε για να προκαλέσουν την πρωτοφανή αιματοχυσία μέσα στα γραφεία του περιοδικού. 

Οπως δήλωσε η σκιτσογράφος «Coco» που εργάζεται στο «Charlie Hebdo», μέσα σε πέντε λεπτά οι δράστες προκάλεσαν αιματοχυσία. «Μιλούσαν άπταιστα γαλλικά, εκδικούνται για λογαριασμό της Αλ Κάιντα», δήλωσε η Γαλλίδα σκιτσογράφος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Parisien».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: