25/1/11

Καινούργιο και πανάκριβο τροχαίο υλικό στα αζήτητα!



Αίσθηση προκαλούν φωτογραφίες από αμαξοστοιχίες που κάνουν το γύρο του κόσμου, τη στιγμή που γίνονται περικοπές στα δρομολόγια του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Οι φωτογραφίες αυτές κάνουν το γύρο της Ελλάδας και της Ευρώπης σε όλα τα φιλοσιδηροδρομικά site, forum, blog και ειδησεογραφικά portal σε Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία, Ελβετία, Γαλλία,Βέλγιο προκαλώντας τη διεθνή κατακραυγή για το αίσχος και το έγκλημα που συντελείται στον Πελοποννησιακό Σιδηρόδρομο.

Εκτός από την (προσφάτως) ριζικά ανακαινισμένη με 80 εκατ. ευρώ σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, εγκαταλείπεται στην τύχη του καινούργιο και πανάκριβο τροχαίο υλικό (μηχανές, βαγόνια, αυτοκινητάμαξες) καθώς και υποδομές, εγκαταστάσεις και μηχανήματα που απέκτησε το μηχανοστάσιο τα τελευταία δύο χρόνια και δεν λειτούργησαν ποτέ!!!

Με το κλείσιμο του μηχανοστασίου σε λίγες μέρες, είναι βέβαιο πως η πανάκριβη αυτή κρατική περιουσία θα υποστεί λεηλασίες και βανδαλισμούς, ενώ οι παράνομοι έμποροι μετάλλου για scrap καιροφυλακτούν και παράλληλα η ενδεχόμενη μελλοντική επαναδραστηριοποίησή τους, λόγω των καταστροφών θα είναι πρακτικά αδύνατη.

Η καταστροφή της δημόσιας περιουσίας δεν φαίνεται να συγκινεί κανέναν, ούτε καν τους τοπικούς άρχοντες που θα ενδιαφερθούν μόνο όταν σύντομα ο χώρος θα γίνει άντρο άστεγων, παράνομων και τοξικομανών και θα ενοχληθούν οι περίοικοι...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: