16/7/15

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με 226 "ΝΑΙ", 64 "ΟΧΙ" και 6 "παρών". Τώρα ποιος θα εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο είναι άλλη ιστορία

Ολοκληρώθηκε η ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).
Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με βαριές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα 228 βουλευτές υπερψήφισαν τη συμφωνία, 64 την καταψήφισαν, 6 δήλωσαν «παρών» ενώ απούσα ήταν η Αλεξάνδρα Τσανάκα του ΣΥΡΙΖΑ.
Από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, 32 βουλευτές ψήφισαν «ΟΧΙ» και 6 δήλωσαν «παρών» ενώ αντιθέτως, συμπαγή κατάφερε να κρατήσει τη συνοχή του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος, καθώς σύσσωμη η κοινοβουλευτική του ομάδα υπερψήφισε τη συμφωνία.
Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης που μέχρι πρότινος εμφανιζόταν αρνητικός, τελικά υπερψήφισε τη συμφωνία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά οτι «δεν μπορούσαν οι ώμοι μου να σηκώσουν και να ρίξουν την κυβέρνηση της αριστεράς», ενώ τη συμφωνία καταψήφισε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: