20/2/11

Οδεύει προς ακύρωση η πρεμιέρα του Μπαχρέιν!


Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί ακόμη αλλά είναι πολύ πιθανό η FIA και η FOM να αποφασίσουν την ματαίωση του πρώτου αγώνα της φετινής χρονιάς λόγω των πολιτικών αναταραχών στο Μπαχρέιν.

Το φετινό ημερολόγιο των 20 αγώνων ξεκινά στις 13 Μαρτίου με τον αγώνα στην έρημο του Σακχίρ αλλά η τεταμένη κατάσταση στο μικρό νησί του Περσικού κόλπου προβληματίζει τις αρχές του σπορ. Από τη Μεγ. Βρετανία εκδόθηκε ταξιδιωτική οδηγία να αποφεύγονται τα ταξίδια στην περιοχή εκτός κι αν είναι απόλυτη ανάγκη.

Οι ομάδες σε χθεσινοβραδινή συνεδρίαση εδώ στη Βαρκελώνη εξέτασαν όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση που αναβληθεί ο αγώνας.
Επιπλέον πονοκέφαλο προκαλεί η προγραμματισμένη 4ημερη περίοδος δοκιμών εξέλιξης πριν την πρεμιέρα από 3- 6 Μαρτίου που επίσης θα φιλοξενούνταν στο Μπαχρέιν. Οι ομάδες με ομόφωνη απόφαση ζήτησαν από τη FIA και τη FOM να παρθούν οριστικές αποφάσεις την Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη καθότι θα πρέπει να ματαιώσουν τις αποστολές εξοπλισμού.

Ο ισχυρός άντρας του σπορ Μπέρνι Έκλεστον τόνισε ότι θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα προτού αποφασίσει στις αρχές της βδομάδας. Από την πλευρά του ο αγ. διευθυντής της Renault, Έρικ Μπουλιέ ζήτησε εγγυήσεις για την ασφάλεια των μελών της ομάδας.
Σήμερα εδώ στη Βαρκελώνη αποτελεί κοινό τόπο στις συζητήσεις η άποψη ότι θα ακυρωθεί ο πρώτος αγώνας.

Σε περίπτωση που συμβεί αυτό το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αναπληρωθεί από άλλον ούτε θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετική ημερομηνία. Αντίθετα θα έχουμε όπως και πέρυσι 19 αγώνες και οι ομάδες θα πραγματοποιήσουν μια περίοδο δοκιμών ακόμη ώστε να μην διαταραχτεί το πρόγραμμα εξέλιξης των μονοθεσίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: