24/2/11

Σάλλας: «Όχι» σε νέα προσφορά για ΑΤΕbank, Τ.Τ.


Στο προσκήνιο παραμένουν οι διεργασίες στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, μια εβδομάδα μετά την απόρριψη από την Alpha Bank της πρότασης συγχώνευσης που κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα .

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας ξεκαθάρισε σήμερα στο Reuters ότι η τράπεζα δεν ενδιαφέρεται πλέον για συγχώνευση με την ΑΤΕbank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

«Δεν μας αφορά πλέον το θέμα», δήλωσε ο κ. Σάλλας, ερωτηθείς για το αν η Πειραιώς συνεχίζει να ενδιαφέρεται για συγχώνευσή της με τις δύο τράπεζες.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ελληνικές τράπεζες εξετάζουν το θέμα των συγχωνεύσεων για τη δημιουργία και οικονομιών κλίμακας. Και εμείς άλλωστε, η σημερινή Τράπεζα Πειραιώς , είμαστε προϊόν συγχωνεύσεων», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εν τω μεταξύ, εκτός του «χορού» των συγχωνεύσεων φαίνεται πως θα μείνει η Emporiki Bank, καθώς, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της μητρικής της, Credit Agricole Ζαν-Πολ Σιφλέ, δεν υπάρχουν σχέδια για συμμετοχή στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Ο επικεφαλής του γαλλικού ομίλου επισήμανε επίσης ότι στόχος είναι να επανέλθει η Emporiki Bank στην κερδοφορία το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: