6/11/15

Στο αρχείο η δικογραφία για τους τραπεζίτες που έδωσαν δάνεια στα κόμματα χάριν σε τροπολογία που ψήφισε η νέα πασοκρατια το 2013

Στο... ψυγείο, ελέω τροπολογίας βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πέρασε το 2013, παρέχοντας ασυλία στις διοικήσεις των τραπεζών βρίσκεται η σχετική δικογραφία για τους τραπεζίτες που έδωσαν δάνεια στις πολιτικές παρατάξεις. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στη Βουλή και σε απάντηση σχετικής ερώτησης, την οποία είχε καταθέσει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης.
"Υπήρχε μια δικογραφία η οποία αφορούσε τα δάνεια της ΑΤΕ προς τα πολιτικά κόμματα. Αυτή τέθηκε στο αρχείο λόγω διάταξης του άρθρου 78 του ν. 4146/2013 (τροπολογία Τσουμάνη, Χριστογιάννη, Σταμενίτη) η οποία επί της ουσίας παρέχει ασυλία σε Προέδρους, στα μέλη Δ.Σ και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων. Κατά την άποψή μου, η προαναφερθείσα διάταξη γι αυτό ψηφίστηκε”, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και επεσήμανε πως διάταξη, μέσω της οποίας επανέρχονται ποινικές διατάξεις, που έχουν περάσει σε αρχείο δεν υφίσταται.
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, από βήματος Βουλής, αναφέρθηκε και σε δικογραφία που αφορούσε σε δάνειο προς Μέσο Ενημέρωσης, με την οποία η Δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε σχεδόν επί μία οκταετία. "Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένη περίπτωση δανειοδότησης ΜΜΕ από την Αγροτική Τράπεζα, μόλις διαπίστωσε καθυστέρηση οκτώ ετών – επαναλαμβάνω οκτώ χρόνια εκκρεμούσε αυτή η υπόθεση στην ανάκριση – παρήγγειλε πειθαρχική έρευνα προς διερεύνηση πειθαρχικών ευθυνών των αρμόδιων δικαστών”, είπε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: