24/9/15

Kill Bill...

Η σοβαρότητα με την οποία ο κ. Τσίπρας (και το πολιτικό σύστημα γενικότερα) αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των καταστάσεων που διανύει η οικονομία και η χώρα καταδεικνύεται από τα πρόσωπα στα οποία αναθέτει το υπουργείο παραγωγικής ανασυγκρότησης. 

Στην κυβέρνηση του πρώτου εξαμήνου είχε αναθέσει το έργο της παραγωγικής ανασύνταξης στους κ. Λαφαζάνη και Τόλιο, συνταξιούχους του πάλαι ποτέ τοπικού γραφείου εξωτερικής επιρροής της ΕΣΣΔ. 

Στην κυβέρνηση του δεύτερου εξαμήνου το έργο της εξάλειψης, σε ό,τι έχει διαφύγει των καταστροφικών εμμονών των πρώτων, ανατέθηκε στην κ. Θ. Τζάκρη. 

Αν οι πρώτοι λόγω των εξαρτημένων Παβλοφικών αντανακλαστικών ανέμεναν τη σωτηρία από τη Μόσχα, μέσω της μπροστάντζας των 5 δισ. ευρώ του υποτιθέμενου αγωγού, το πολιτικό στίγμα της δεύτερης είναι κυρίως γνωστό για τις στιλιστικές της επιλογές. 

Ό,τι δεν πέτυχαν λοιπόν οι γονυπετείς προσκυνητές του Μπορίς Πονομαριώφ, του Αλεξέι Μίλερ και του Βλαδίμηρου Πούτιν θα το πετύχει η διάκονος του Κριστιάν Λουμπουτέν... 

Μπορεί κάποιος να ελπίζει στην οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση αυτής της χώρας ή εγώ είμαι υπερβολικός όταν δεν βλέπω καμιά ελπίδα αποφυγής της πρόσκρουσης και κατάρρευσης του τελευταίου σοβιετικού προπυργίου ης Ευρώπης; 

Φυσικά η ευθύνη επιμερίζεται σ’ εμάς που ψηφίζουμε με μοναδικό κριτήριο να μας εξασφαλίσουν μια θέση στα σαλόνια της Β' θέσης (ενώ τα χρήματά μας φτάνουν για την Γ') σε ένα πλοίο που βουλιάζει και τα νερά έχουν φτάσει στο τρίτο ενδιάμεσο κατάστρωμα. 

Η μοναδική σοβαρή προσέγγιση του ζητήματος της χώρας που διέκρινα μετά τις εκλογές ήταν εκείνη του κ. Βασίλη Λεβέντη ο οποίος ξεκαθάρισε πως όποιος θελήσει κυβερνητική στήριξη θα πρέπει να εξασφαλίσει 9 σαφείς όρους. Αναλυτικά μίλησε: 

"α) Για την απόλυση από τη Βουλή υπαλλήλων που προσλήφθηκαν προκλητικά ως συγγενείς νυν και τέως βουλευτών. 

β) Για την επιστροφή στις υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκουν, κάθε αποσπασμένου του δημοσίου, με ελάχιστες εξαιρέσεις. 

γ) Για τη μείωση κατά 50% του μισθού όλων των αιρετών (από Πρόεδρο Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες, μητροπολίτες κ.α.). 

δ) Για την κατάργηση κάθε σύνταξης πέραν της μιας και την αφομοίωση όλων των συντάξεων σε μια, που δεν θα υπερβαίνει τα 1500 ευρώ. 

ε) Για την αυστηρή απαγόρευση σε κάθε συνταξιούχο, που λαμβάνει σύνταξη άνω των 1000 ευρώ μηνιαίως, να εργάζεται. 

ζ) Για τον μέσω ειδικού σχεδίου εντοπισμό, με αναδρομή σε βάθος 10ετίας έρευνα, όλων των αργόμισθων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, και την απόλυσή τους, ώστε και το Δημόσιο να καθαρίσει και να επιβραβευτούν οι ευσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι. 

η) Για την κατάργηση συντάξεων όλων των χρηματισάντων σε όλα τα κρατικά αξιώματα αιρετών. 

θ) Για την κατάργηση όλων των συντάξεων των εύπορων Ελλήνων με ορισμό ως ορίου προς τούτο, το εισόδημα από άλλες πηγές να είναι 3.000 ευρώ μηνιαίως και άνω. 

ι) Για τον ορισμό αμέσως του αριθμού των βουλευτών στους 200 από την επόμενη βουλή και την απαγόρευση να είναι βουλευτής κάποιος για περισσότερα από 12 έτη…" 

Αυτός που συνέταξε τους παραπάνω όρους αντιμετωπίζεται από όλους μας σαν γραφικός ενώ αυτός που ανέθεσε την βιομηχανική ανασυγκρότηση της χώρας στην κα Τζάκρη, τους κ.κ. Λαφαζάνη και Τόλιο σαν συνετός, πραγματιστής  και σαν τελευταία ελπίδα τους έθνους. 

Ο κ. Λεβέντης ήταν ο νικητής των πρόσφατων εκλογών αφού ήταν ο μόνος που αύξησε την εκλογική του δύναμη σε απόλυτο αριθμό ψήφων. Πολύ φοβάμαι πως αν ο κ. Λεβέντης συνεχίσει να συμπεριφέρεται με την αρμόζουσα σε κοινοβουλευτικό κόμμα σοβαρότητα και να θέτει ξεκάθαρους όρους, ο ελληνικός λαός θα τον τιμωρήσει, όπως έχει κάνει κατά το παρελθόν (και συνεχίζει κατά το παρόν...) με όλους όσους αντελήφθησαν και προειδοποίησαν για την πορεία της χώρας μεταξύ των υφάλων και σκοπέλων... 

Έχω γράψει κατά το παρελθόν πως ο κ. Λεβέντης παρά τις γραφικότητες που ενδεχομένως δικαίως του προσάπτουν λόγω των καθημερινών μεταμεσονύκτιων cult τηλεοπτικών του πολύωρων εμφανίσεων, θα τα είχε καταφέρει καλύτερα από τους περισσότερους που πέρασαν κατά τη μεταπολίτευση από το κοινοβούλιο είτε ως βουλευτές, είτε ως αρχηγοί κομμάτων, είτε ως μέλη και αρχηγοί κυβερνήσεων. Βλέπε: Το πλέον ενθαρρυντικό μήνυμα των εκλογών... 

Συνεχίζω να το πιστεύω. 

Την... προκοπή της διαχείρισης των μη γραφικών την εισπράττουμε άλλωστε τώρα και θα την εισπράξουν στο μέγιστο τα παιδιά μας και τα παιδιά τους. 

Καθάρισέ τους Βασίλη λοιπόν πριν σε καθαρίσουν όπως έκαναν με όλους τους εισβολείς στη συντεχνία των λογικών πολιτικών κλπ Κοινώς (για την αντίστροφη οικονομία της περίστασης...) Kill Bill! 

*Λεξικό της κοινής νεοελληνικής 

Γραφικός 2 -ή -ό: που είναι όμορφος, χαριτωμένος και ξεχωριστός, έτσι που προσφέρεται για ζωγραφική απεικόνιση: Γραφικό τοπίο. Aντίκρισα από το πλοίο τα γραφικά σπιτάκια της Ύδρας. Γραφικοί ψαράδες. || ~ τύπος, για άνθρωπο με ιδιόρρυθμη εμφάνιση ή συμπεριφορά, που τον κάνει λίγο ή πολύ ευχάριστο ή συμπαθή. γραφικά ΕΠIΡΡ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: