16/3/10

Παρενόχληση στρατιωτικού ελικοπτέρου πάνω από το Φαρμακονήσι


Το χαβά τους συνεχίζουν οι Τούρκοι που δεν λένε να σταματήσουν τους ισχυρισμούς ότι το Φαρμακονήσι δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια.

Το πρωί της Τρίτης, ένα μεταφορικό ελικόπτερο Σινούκ της αεροπορίας στρατού βρισκόταν πάνω από το Φαρμακονήσι.

Η πτήση του ελικοπτέρου ήταν εκπαιδευτική για την εξοικείωση των χειριστών. Το Σινούκ είχε απογειωθεί στις 8.20 από την Κω με προορισμούς την Κάλυμνο, το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς, τη Λέρο, την Πάτμο, την Τήλο και τελικό προορισμό την Κω, όπου αναμένεται να επιστρέψει το απόγευμα.

Περίπου στις 9.30 το πρωί, το Σινούκ πετούσε πάνω από το Φαρμακονήσι και είχε αρχίσει ελιγμούς προσγείωσης στο νησί. Την ώρα εκείνη, στον ασύρματο του στρατιωτικού ελικοπτέρου έγινε μια εκπομπή – παρεμβολή από το τουρκικό ραντάρ της Datca. Οι Τούρκοι ισχυρίζονταν ότι το ελληνικό ελικόπτερο που πετούσε πάνω από το Φαρμακονήσι βρισκόταν εντός τουρκικού εναέριου χώρου και καλούσαν τους Έλληνες πιλότους να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Το ελικόπτερο συνέχισε κανονικά τις διαδικασίες προσγείωσης και απογείωσης, αφού όπως ήταν λογικό ο σχεδιασμός της εκπαιδευτικής δραστηριότητας των πιλότων δεν μεταβλήθηκε, παρά τις τουρκικές αξιώσεις.
Στις 14.35 το μεσημέρι το Σινούκ βρισκόταν στην Πάτμο και αφού προσεγγίσει και την Τήλο αναμένεται να ολοκληρώσει την αποστολή του με την επιστροφή και προσγείωσή του το απόγευμα στην Κω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: