5/3/10

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ






Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ. Στο Σύνταγμα επικράτησε χάος: Οι εύζωνοι φυγαδεύτηκαν, ενώ νεαροί βεβήλωσαν το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και προκάλεσαν ζημιές σε πεζοδρόμια και καταστήματα. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών.

Νωρίτερα, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τραυματίστηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος. Ολα ξεκίνησαν όταν ο κ. Παναγόπουλος ετοιμαζόταν να ανέβει στο βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος. Νεαροί αρχικά του πέταξαν καφέδες και στη συνέχεια η ένταση κλιμακώθηκε με επίθεση κατά του ομιλητή με ξύλα και άλλα αντικείμενα. Ο Γ. Παναγόπουλος αιμόφυρτος μεταφέθηκε στο ιατρείο της Βουλής, όπου και παραμένει σε κατάσταση σοκ μέχρι αυτή την ώρα.

Επεισόδιο σημειώθηκε και με τον Μανώλη Γλέζο, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με χημικά από δυνάμεις των ΜΑΤ. Έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, όπου και θα παραμείνει προληπτικά για ένα 24ωρο, χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Πέντε συλλήψεις, 12 προσαγωγές και ένας σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός

Στη σύλληψη πέντε ατόμων είχε προχωρήσει η αστυνομία, έως τις 3 το μεσημέρι, από τα διάφορα μέτωπα των συμπλοκών που εκδηλώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όπως γνωστοποίησε η αστυνομία, τρία άτομα συνελήφθησαν στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους. Ακόμη μία σύλληψη έγινε έξω από το κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου εκδηλώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού διευθυντή, ο οποίος δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι.

Δύο άτομα συνελήφθησαν έξω από τη Βουλή. Σύμφωνα με τις Αρχές, μετείχαν σε επίθεση κατά των Ευζώνων. Άλλα άτομα ποτ βρίσκονταν στον χώρο επιχείρησαν να τους απελευθερώσουν και απωθήθηκαν. Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι ο Μ. Γλέχος δέχτηκε χημικά κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, καθώς βρισκόταν στον χώρο.
Ακόμη επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

ΓΣΕΕ: Ανανδρη δολοφονική ενέργεια

«Άνανδρη, προσχεδιασμένη και προβοκατόρικη δολοφονική επίθεση κατά του Οργανωμένου Συνδικαλιστικού Κινήματος» χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ την επίθεση που δέχθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρός της Γιάννης Παναγόπουλος και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη.

Όπως ανεφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Συνομοσπονδία, με το ξεκίνημα της ομιλίας του Προέδρου της ΓΣΕΕ, οργανωμένες ομάδες μεταξύ αυτών ορισμένοι που κρατούσαν κοντάρια και σημαίες της ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος), ξεπήδησαν από διαφορετικές κατευθύνσεις και επιτέθηκαν κατά του Προέδρου και των άλλων στελεχών χτυπώντας τους δολοφονικά και αδιακρίτως. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή του.

«Η ΓΣΕΕ, το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και το σύνολο των εργαζομένων και της Ελληνικής κοινωνίας καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις προβοκατόρικες συμπεριφορές που τορπιλίζουν τους δημοκρατικούς και συνδικαλιστικούς θεσμούς της χώρας μας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας καλεί την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης».

«Η καταδίκη των θέσεων και του ρόλου της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πρέπει να είναι με πολιτικά μέσα», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τα επεισόδια

«Σήμερα θα κάνουν το γύρο του κόσμου εικόνες ντροπής. Οι αστυνομικές δυνάμεις έπνιξαν με χημικά τον Μανώλη Γλέζο, το σύμβολο της εθνικής αντίστασης, τον άνθρωπο που κατέβασε από την Ακρόπολη τη ναζιστική σημαία(ΦΥΣΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ. ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕ Ο Λ.ΣΑΝΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΛΕΖΟΣ. Ο ΣΑΝΤΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ '81 ΚΑΙ ΜΕΤΑ). Αυτή η εικόνα δεν τιμάει κανέναν» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Γλέζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: