25/6/09

ΛΑ.Ο.Σ.: Επίκαιρη ερώτηση για το αεροσκάφος του Μιλόσοσκι

Επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, με θέμα την «κατ’ εξαίρεσιν» -όπως αναφέρει- παραχώρηση άδειας προσγείωσης επί ελληνικού εδάφους σε αεροσκάφος που φέρει τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας», κατέθεσε σήμερα το πρωί στη Βουλή ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος.

Η ερώτηση αναφέρεται στην άδεια που έδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την κατ' εξαίρεσιν προσγείωση στην Κέρκυρα αεροσκάφους με τα διακριτικά «MKD» (Δημοκρατία της Μακεδονίας), το οποίο θα μεταφέρει τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι στο νησί για τη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΟΑΣΕ.

«Η άδεια για να μεταβεί η μακεδονική αντιπροσωπεία στην Κέρκυρα, είναι κάτι το φυσιολογικό που θα έκανε κάθε φυσιολογική χώρα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Το κείμενο της Επίκαιρης ερώτησης έχει ως ακολούθως:

Προς : την Αξιότιμo κα Υπουργό Εξωτερικών

Θέμα: Η «κατ’ εξαίρεσιν» παραχώρηση άδειας προσγείωσης επί ελληνικού εδάφους σε αεροσκάφος που φέρει τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Στη σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα στις 27-28 Ιουνίου αποφασίσατε να επιτρέψετε, «κατ’ εξαίρεσιν», όπως δηλώσατε, την έλευση του υπουργού Εξωτερικών, κ. Μιλοσόσκι, με αεροσκάφος που φέρει τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ερωτάσθε:

Πώς οδηγηθήκατε σε αυτήν την απόφαση δεδομένου ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος δημιουργίας επώδυνων τετελεσμένων στο θέμα της ονομασίας της γείτονος χώρας;

Ο Ερωτών

Βελόπουλος Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: