1/3/16

Αληθινά ψέματα ή ψεύτικες αλήθειες για την νατοϊκή επιχείρηση

Έχουμε ομολογουμένως εμπεδώσει ότι η απόσταση των λόγων  που εκφέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με την πραγματικότητα τις περισσότερες φορές είναι τεράστια. Πως θα μπορούσε λοιπόν να αποτελεί  εξαίρεση και το θέμα της νατοϊκής ναυτικής επιχείρησης στο Αιγαίο για το προσφυγικό πρόβλημα;
Tο δημοσίευμα όμως της «Hurriyet» έρχεται να βάλει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση και να αμφισβητήσει όλα αυτά τα «ηρωικά» με τα οποία μας … «βομβαρδίζει» ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.  Η έγκριτη και αντιπολιτευόμενη λοιπόν «Hurriyet» ενημερώνει τους αναγνώστες τους και μαζί με αυτούς εμάς στην Ελλάδα ότι  Τούρκοι αξιωματούχοι σε δήλωση τους στην εφημερίδα κατέστησαν σαφές ότι η Άγκυρα παραμένει συνεπής στην πολιτική της στο Αιγαίο (δηλαδή ..αναθεωρητισμός) και δεν πρόκειται κανείς να της επιβάλει  αλλαγή θέσεων (τις ονομάζει…νομικές απόψεις). Οι ίδιοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι η επιχείρηση θα πραγματοποιείται σε …διεθνή και όχι διαφιλονικούμενα ύδατα(sic!).
Και φυσικό είναι κάποιος να αναρωτηθεί και να πει «καλά, οι Τούρκοι λένε τα δικά τους όπως λέμε και εμείς τα δικά μας». Έλα ντε όμως που οι θέσεις των πλοίων που δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα επιβεβαιώνουν την τουρκική πλευρά και όχι τις θριαμβολογίες στην Μεσογείων. Όλα τα πλοία βρίσκονταν στα διεθνή ύδατα και μάλιστα η Τουρκική Φρεγάτα «Barbaros» … δυτικά της Ρόδου! Πολύ σωστά διαβάσατε, δυτικά της Ρόδου! Μήπως για τους παραπάνω λόγους, δεν καθορίσθηκε με συντεταγμένες η περιοχή που επιχειρεί η νατοϊκή ναυτική δύναμη και έτσι η Τουρκία μπορεί «να κάνει παιχνίδι»; Μήπως ούτε στο πλήρες Επιχειρησιακό Σχέδιο, αν τελικά ολοκληρωθεί μέχρι 30 Μαρτίου όπως εκτιμάται πάλι δεν θα υπάρχουν συντεταγμένες. Και αφού βρίσκονται εκεί που…βρίσκονται, η απορία μας είναι πως θα αναγνωρίζουν, επιτηρούν και παρακολουθούν τα παράνομα περάσματα (illegal crossings) όπως αναγράφονται στις Στρατηγικές Οδηγίες του SACEUR που  βρίσκονται μεταξύ των τουρκικών παραλίων και των ελληνικών νησιών; Μέχρι σήμερα βέβαια  εκτός από λήψη φωτογραφιών δεν έχουμε διαπιστώσει κάποια δραστηριότητα της νατοϊκής ναυτικής δύναμης SNMG2 ενώ αναμένεται και μεγάλη επικοινωνιακή φιέστα στο Γερμανικό πλοίο Διοίκησης και Υποστήριξης Bonn στο οποίο επιβαίνει ο Διοικητής Υποναύαρχος Klein.
Τέλος οφείλουμε να πληροφορήσουμε τους αναγνώστες μας ότι αν και δόθηκε από εμάς  διπλωματική άδεια διέλευσης του προαναφερθέντος Γερμανικού πλοίου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, οι Τούρκοι δεν έδωσαν  για τα δικά τους, γιατί οι Γερμανοί θα υπέβαλλαν σχέδιο πτήσεως στην Αθήνα  για το Ελικόπτερο που θα απονηωνόταν από το πλοίο τους για να μεταφέρει τον Γερμανό Τακτικό Διοικητή στην Τουρκία. Έτσι αναγκάσθηκε το γερμανικό πλοίο να μην τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και   να περάσει στα τουρκικά χωρικά ύδατα για να τον παραλάβει Ελικόπτερο του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. «Κερδάμε»? Δεν νομίζω!

Δεν υπάρχουν σχόλια: