22/6/10

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι ιδιωτικών νευροψυχιατρικών κλινικών


Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και τέσσερις μήνες οι εργαζόμενοι των νευροψυχιατρικών κλινικών "Άγιος Γεώργιος", "Αγία Μαρίνα" και "Άγιος Αντώνιος" του Κων. Γ. Στασινόπουλου, σύμφωνα με καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Βόρειας Ελλάδας.

Όπως ανέφερε...
κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η πρόεδρος του Σωματείου, Άννα Αθανασιάδου, το πρόβλημα ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, όταν οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να κάνουν παράσταση στην Επιθεώρηση Εργασίας και να καταθέσουν μήνυση, διότι δεν τούς καταβλήθηκε ο μισθός του Φεβρουαρίου. Το πρόβλημα συνεχίστηκε και τους επόμενους μήνες, ενώ και για την καταβολή του δώρου του Πάσχα οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να αποταθούν στην Επιθεώρηση Εργασίας. Μάλιστα, πριν από 15 ημέρες, πέντε από τους εργαζόμενους των συγκεκριμένων κλινικών προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, όπως τονίστηκε.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι, το χρέος των κλινικών προς αυτούς έχει φτάσει στις 900.000 ευρώ και ότι δέχονται απειλές για απολύσεις, χωρίς αποζημίωση, μόλις ψηφιστεί ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα, αναφέρουν πως ως λόγος της καθυστέρησης ή μη καταβολής των αμοιβών τους προβάλλεται το επιχείρημα ότι, «δεν υπάρχουν χρήματα διότι δεν πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία». Όπως, εξάλλου, είπε η κ. Αθανασιάδου, ο συγκεκριμένος όμιλος προφασίζεται έλλειψη χρημάτων, αλλά ετοιμάζεται να κάνει επενδύσεις και να ανοίξει νέες κλινικές στη Θράκη.

Από το γραφεία της εταιρείας Κων. Γ . Στασινόπουλος Νευροψυχιατρικές Κλινικές ΑΕ δεν θέλησαν να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος και ότι ο κ. Στασινόπουλος απουσιάζει εκτός Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Βόρειας Ελλάδας θα δώσουν το "παρών" στην αυριανή απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: