31/5/10

Δεν αποσύρουν τα φάρμακα oι ξένες εταιρείες από την Ελλάδα για τις μειώσεις στις τιμές ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ


Το ζήτημα με τη δανική φαρμακοβιομηχανία Novo Nordisk, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα διαθέτει τις νέες ινσουλίνες της πλέον στην Ελλάδα, εξαιτίας της κυβερνητικής απόφασης για μείωση της τιμής των προϊόντων της, δεν είναι τελικά όπως...



...είχε αρχικά παρουσιασθεί.

Η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται, όπως αποδεικνύεται, για την ελληνική αγορά, αλλά αρνείται να αποδεχθεί μία τέτοια πρακτική μειώσεων στις τιμές, γιατί φοβάται ότι το φαινόμενο θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές!

Δηλαδή, θα υπάρξουν και άλλες Κυβερνήσεις που θα αποφασίσουν να κάνουν μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων της εταιρείας και άρα οι οικονομικές απώλειες από τα κέρδη τους θα είναι μεγαλύτερες. Και αυτή η άποψη δεν είναι μία εικασία, αλλά η επίσημη άποψη της Novo Nordisk εκφρασμένη από τον ίδιο το διευθυντή της.

Η εταιρεία αυτή βρήκε ήδη μιμητές, την εταιρεία LEO Pharma, η οποία θα αποσύρει και αυτή κάποια από τα προϊόντα της από την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: