31/5/10

H επίθεση των Ισραηλινών στο τουρκικό πλοίο & η απάντηση των τούρκων φανατικών(καλά τους έκαναν)

Για το μακελειό που ακολούθησε στο τουρκικό πλοίο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού Στρατού Σάμπι Μιονί, υποστήριξε το προφανές, ότι "οι κομάντο είχαν εντολή να μην κάνουν χρήση των όπλων τους". Κάτι που είναι βέβαιο, αφού στόχος τους ήταν νε οδηγήσουν τη νηοπομπή σε έλεγχο σε ισραηλινό λιμάνι και ότι να εξοντώσουν τους επιβαίνοντες.

Μάλιστα πολλοί από αυτούς είχαν μαζί τους non lethal weapons (μη φονικά όπλα) για την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων στοιχείων που θα επιχειρούσαν να αποτρέψουν την ανάληψη του ελέγχου του σκάφους και την κατεύθυνσή του σε ισραηλινό λιμάνι, αλλά όλος ο σχεδιασμός για αποφυγή απωλειών ανατράπηκε όταν οι Ισραηλινοί κομάντο δέχθηκαν άμεση επίθεση από τους ισλαμιστές αμέσως μόλις προσνηώθηκαν στο πλοίο, κάτι που φαίνεται και στα βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι ακτιβιστές. Προσέξτε όμως το ακόλουθο βίντεο που έδωσε ο ισραηλινός Στρατός και δείχνει πως επιτέθηκαν στους κομάντο οι Τούρκοι:video


Εκεί είναι η πιο δύσκολη φάση μιας επιχείρησης, αφού προσνηώνονταν ένας-ένας ή το πολύ δύο-δύο ανάμεσα σε δεκάδες φανατικούς ακριβιστές, οι οποίοι τους επιτέθηκαν σχεδόν αμέσως μόλις πάτησαν το πόδι τους στο καράβι.

Μία ομάδα Τούρκων ισλαμιστών-ακτιβιστών κατάφερε και αφόπλισε έναν στρατιώτη και έστρεψε το όπλο εναντίον των υπολοίπων τραυματίζοντας έναν από τους κομάντο οι οποίοι δεν περίμεναν χρήση πυροβόλων όπλων εναντίον τους.

Τότε βάσει των κανόνων εμπλοκής οι Ισραηλινοί «απελευθέρωσαν πυρά» κι έγινε το μακελειό σκοτώνοντας συνολικά 19 άτομα (σε 15 νεκρούς αναφέρεται το τουρκικό ραδιόφωνο) και τραυματίζοντας 26 άτομα, όλους Τούρκους, ενώ την ίδια στιγμή τραυματίστηκαν και πέντε Ισραηλινοί κομάντο από το όπλο τα μαχαίρια και τα τσεκούρια που χρησιμοποίησαν οι ακτιβιστές.

Το όλο σκηνικό περιορίστηκε στο τουρκικό πλοίο.

Πάντως, κρίνοντας την επιχείρηση από τακτικής άποψης, μάλλον μπορούμε να πούμε ότι ήταν φτωχά σχεδιασμένη και δεν έλαβε υπ'όψιν της κρίσιμα ζητήματα, όπως το τι θα συνέβαινε, αν αντιδρούσαν οι Τούρκοι φανατικοί ισλαμιστές με τον τρόπο που αντέδρασαν. Επίσης ήταν φτωχή η συλλογή πληροφοριών, αφού δεν υπήρχε πληροφόρηση για τον όποιο οπλισμό -μαχαίρια, αυτοσχέδιες βόμβες, τσεκούρια-των φανατικών ισλαμιστών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Δική μου θεωρία είναι η εξής , αν και πολύ τραβηγμένη , αλλά δικαιολογεί την προχειρότητα της επιχείρησης .
Ηταν στημένο .
ΜΙΤ και Μοσάντ το έστησαν .
Οι Εβραίοι νοιώθουν παντοδύναμοι και Θέλουν την τρίτη Ιντιφάντα , για να κλείσουν όλους τους λογαριασμούς τους στην περιοχή . Και όταν λέω όλους , εννοώ από παλαιστινίους και Λιβανέζους εώς το ΙΡΑΝ . Οι ΗΠΑ αναγκαστικά θα τους βοηθήσουν .
Οι Τούρκοι Κεμαλιστές θα εκμεταλευτούν τον γενικό χαμό για να ξεμπερδέψουν με τον Ερντογάν και το ΑΚΡ . Στήνοντας μια προβοκάτσια με Κούρδους-Έλληνες ή ότι άλλο . Πολύ πιο βολικοί οι Κεμαλιστές στην εξουσία της Τουρκίας από τους Ισλαμιστές για τους Ισραηλινούς . Εάν έχω δίκιο , θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις . Εάν όχι 5 λεπτά άστοχου γραψίματος στον υπολογιστή .

Pro από Συμβασιλεύουσα