14/9/10

Αντληση 1,17 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία ΕΓΔ


Στην πώληση εντόκων γραμματίων του δημοσίου διάρκειας 26 εβδομάδων, αξίας 1,17 δισ. ευρώ, προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ . Πρόκειται για την πρώτη μηνιαία δημοπρασία ΕΓΔ στην οποία προχωρά ο ΟΔΔΗΧ.

Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,82%, σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τo 4,65% της προηγούμενης έκδοσης στις 13 Ιουλίου.

Η έκδοση για την κάλυψη των γραμματίων που έληγαν υπερκαλύφθηκε κατά 4,54 φορές, έναντι υπερκάλυψης 3,64 στην προηγούμενη δημοπρασία. Ο ΟΔΔΗΧ αποδέχτηκε συμπληρωματικές μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 270 εκατ. ευρώ.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010, στις 12μ.μ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΔΔΗΧ, δεν δόθηκε καμία προμήθεια.

Σημειώνεται ότι μέχρι και τον Οκτώβριο το ύψος των λήξεων από τις παλαιότερες εκδόσεις εντόκων γραμματίων φτάνει σε 4,7 δισ. ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί τμηματικά, καθώς θα ακολουθήσει την επόμενη Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, η έκδοση τριμήνων εντόκων γραμματίων και νέες εκδόσεις τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: