31/8/09

Εμπαιγμός και ειρωνία από του Τουρκοκύπριους!


Ο Γενικός Γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Κουτλάϊ Ερκ είπε ότι το κόμμα του θα συμμετάσχει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ στην πλατεία Ινονού, στην κατεχόμενη Λευκωσία, με αφορμή...




την Ημέρα Ειρήνης.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του τ/κ «Συνδέσμου Ειρήνης».

Οπως είπε, για μια ακόμη φορά θα διαμηνύσουν στη διεθνή κοινότητα ότι δεν παρεμποδίζεται η ειρήνη στην Κύπρο
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σε αυτό το χώρο είναι πιθανότατα θαμένοι οι ελληνοκύπριοι



Αυτό είναι το ξενοδοχείο Mare Monte στην Κυρήνεια, όπου σύμφωνα με τον άνθρωπο, μετέφερε τους 320 Ελληνοκύπριους και στη συνέχεια σφαγιάστηκανα από τους Τούρκους στρατιώτες. Συγκλονιστική η μαρτυρία και το ελληνικό Υ. Εξωτερικών βρίσκεται ακόμη σε διακοπές. Η Ντόρα Μπακογιάννη, ενδιαφέρεται περισσότερο μάλλον για την καρέκλα του Καραμανλή!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Καμία αντίδραση από το Υπ. Εξωτερικών;


Τουρκοκύπριος αυτόπτης μάρτυρας της σφαγής 320 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων κατά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974 εκμυστηρεύεται την εμπειρία του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα».Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τουρκοκύπριος ήταν ένας από τους συνοδούς αιχμαλώτων οι οποίοι διεκομίστηκαν με λεωφορεία δυτικά της Κερύνειας. Σκοπός ήταν να...



μεταφερθούν εντός ολίγων ημερών στις φυλακές της Τουρκίας. Όταν αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο οι αιχμάλωτοι πολέμου μαζί με τους συνοδούς, Τούρκοι στρατιώτες τους επιτέθηκαν με ξιφολόγχες. Όπως αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των αιχμαλώτων.

Μάλιστα, από την καταστροφική μανία των Τούρκων λίγο έλειψε να θανατωθούν και οι συνοδοί τους. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Τουρκοκύπριου συνοδού, τα σώματα των άτυχων αιχμαλώτων ετάφησαν σε έναν χώρο πλησίον του νεοσύστατου –τότε- ξενοδοχείου Μάρε Μόντε. Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 320.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σφαγιασμό 320 Ελληνοκυπρίων ομολόγησε Τουρκοκύπριος


Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» φιλοξενεί μαρτυρία Τουρκοκυπρίου για σφαγιασμό 320 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων στα τέλη του Αυγούστου του 1974. Ο Τουρκοκύπριος δήλωσε ότι συνόδευε τους αιχμαλώτους οι οποίοι μεταφέρθηκαν με...

λεωφορεία στο σημείο της απόβασης, δυτικά της Κερύνειας, με σκοπό να μεταφερθούν δια θαλάσσης σε τούρκικες φυλακές. Όταν τα λεωφορεία έφτασαν στον προορισμό τους είχε καταπλεύσει στο σημείο ένα πλοίο με Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι επιτέθηκαν στους Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους με τις ξιφολόγχες τους και τους κατέσφαξαν όλους με βαρβαρότητα.

«Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των αιχμαλώτων», δήλωσε στη συνέντευξή του ο Τουρκοκύπριος. Πρόσθεσε ότι φοβήθηκε για τη ζωή του, διότι η λύσσα των Τούρκων στρατιωτών ήταν τόσο μεγάλη που υπήρχε κίνδυνος να σφάξουν και τους Τουρκοκύπριους συνοδούς των αιχμαλώτων. Ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι οι 320 Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι θάφτηκαν πιθανόν κοντά στο ξενοδοχείο Μάρε Μόντε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

30/8/09

ΟΠΟΥ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ, ΒΑΡΑΤΕ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

28/8/09

Δύο ασημένια αγγεία έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη Βεργίνα



Δύο μεγάλων διαστάσεων μετάλλινα αγγεία, μια μοναδική για το υλικό της ασημένια, όπως φαίνεται, λήκυθος με πώμα και μια ασημένια, επίσης, υδρία, πολύ συγγενική, ως προς το σχήμα και την ποιότητά της με την εντυπωσιακή ασημένια υδρία από τον τάφο του Πρίγκηπα της Μεγάλης Τούμπας, έφερε στο φως η πανεπιστημιακή ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

Πέρυσι σ’ ένα μεγάλο ορθογώνιο όρυγμα στην Αγορά των Αιγών η ίδια ομάδα είχε ανακαλύψει ένα χάλκινο αγγείο που περιείχε μια μοναδική για το μέγεθός της χρυσή πυξίδα, με ένα πολύτιμο χρυσό, επίσης, στεφάνι βαλανιδιάς, τοποθετημένο πάνω στα καμένα οστά ενός νεκρού.

Το σύνολο παρέπεμπε άμεσα σε βασιλικό νεκρό και η οστεοαρχαιολογική εξέταση των οστών που ακολούθησε έδειξε πως επρόκειτο για ένα νεαρό άτομο. Τα αποτελέσματα της διεπιστημονικής αξιολόγησης του ευρήματος οδήγησαν στη γοητευτική υπόθεση για την πιθανή ταύτιση του νεκρού με έναν από τους δυο γιούς του Αλεξάνδρου, πιθανότερα του Ηρακλή της Βαρσίνης, που κατατέθηκε στην κρίση της επιστημονικής κοινότητας τον περασμένο Απρίλη στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Συνεδρίου για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη.

Φέτος, στις 25 Αυγούστου και πάλι, λίγα μέτρα πιο πέρα από τη θέση όπου είχε εντοπιστεί το πολύτιμο εκείνο σύνολο, κάτω από την ίδια επίχωση που γέμιζε το ίδιο όρυγμα, βρέθηκαν (δυστυχώς αρκετά ταλαιπωρημένα από το βαρύ χώμα που τα σκέπαζε) δύο μεγάλων διαστάσεων μετάλλινα αγγεία: μια μοναδική για το υλικό της ασημένια, όπως φαίνεται, λήκυθος (;) με πώμα και μια ασημένια, επίσης, υδρία, πολύ συγγενική, ως προς το σχήμα και την ποιότητά της με την εντυπωσιακή ασημένια υδρία από τον τάφο του Πρίγκηπα της Μεγάλης Τούμπας.

Στο γεμάτο με χώμα εσωτερικό της ασημένιας ληκύθου δεν είναι φανερά κάποια υπολείμματα ταφής. Δεν είμαστε, επομένως, προς το παρόν σε θέση να συμπεράνουμε άμεσα αν πρόκειται για τεφροδόχο αγγείο ή πολύτιμο κτέρισμα. Αντίθετα, στο εσωτερικό της ασημένιας υδρίας διακρίνουμε οστά και είναι βέβαιο πως η μικρανασκαφή που θα ακολουθήσει στο εργαστήριο θα παράσχει (όπως και η περυσινή) ενδιαφέροντα στοιχεία για το φύλο και την ηλικία του νεκρού/ής που θα βοηθήσουν ενδεχομένως στην ιστορική αποτίμηση του ευρήματος.

«Για την ώρα, η Δρ. Αθανασία Κυριάκου, η υποψ. διδ. Ελένη Μητσοπούλου, οι προπτυχιακοί φοιτητές που μετείχαν στη φετινή ανασκαφική περίοδο, οι μεταπτυχακοί φοιτητές Αναστάσιος Κακαμανούδης, Μαριάνθη Κοπέλλου, Μαριτίνα Σαλτέα-Καλογερά και Αλέξανδρος Τούρτας, οι συντηρητές Ελπίδα Ανδρέου, Παναγιώτης Καματάκης και Βανέσσα Παπαγεωργίου,είμαστε ευτυχείς ότι το νέο εύρημα συμπληρώνει τα δεδομένα της περασμένης χρονιάς και επιβεβαιώνει με νέα στοιχεία τις παρατηρήσεις και τις πρώτες ερμηνείες μας. Σε πρακτικό επίπεδο είμαστε σίγουροι ότι οι πρυτανικές αρχές του Α.Π.Θ., τις οποίες ευχαριστούμε για τη συμπαράστασή τους, θα συνεχίζουν να στηρίζουν υλικά και ηθικά τις μακρόχρονες προσπάθειες της πανεπιστημιακής ανασκαφής στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας», αναφέρει η καθηγήτρια Αρχαιολογίας Χρυσούλα Σαάτσογλου-Παλιαδέλη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κάποιοι "μαρκάρουν" τα σπίτια των Ελλήνων και των Αρμενίων στην Κωνσταντινούπολη


Πράσινες και κόκκινες λωρίδες από μπογιά που εντοπίστηκαν σε εξωτερικούς τοίχους σπιτιών Ελλήνων και Αρμενίων της Κωνσταντινούπολης προβληματίζοντας τις δυο μειονότητες και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Κωνσταντινούπολης που ζουν χριστιανοί υπάρχουν...



...λωρίδες πράσινης μπογιάς, ενώ στα σπίτια των Αρμενίων υπάρχουν λωρίδες κόκκινης μπογιάς. Οι Έλληνες της Πόλης φοβούνται ότι θα ακολουθήσουν καταστροφές όπως της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955.
Βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες επίσημη αίτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι, ζητώντας να του δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις για το τι συμβαίνει...

taxalia.blogspot.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

26/8/09

Τουρκικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος επάνω από τη Χίο


Τουρκικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος (UAV), πιθανότατα I-GNAT ή GNAT 750 ή το ισραηλινής κατασκευής Heron, πέταξε πριν από τρία εικοσιτετράωρα σε αποστολή συλλογής πληροφοριών" επάνω από τη Χίο! Το αξιοσημείωτο είναι ότι το μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό...

αεροσκάφος δεν εντοπίστηκε από τα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης και κατ'αυτό τον τρόπο δεν κατέστη δυνατή η αναχαίτισή του. Εντοπίστηκε από φυλάκιο του Στρατού στη περιοχή της νότιας Χίου, το οποίο έσπευσε να μεταδώσει την πληροφορία, αλλά ήταν αργά για οποιαδήποτε ελληνική αντίδραση, καθώς το κατασκοπευτικό αεροσκάφος, απομακρύνθηκε με κατεύθυνση τη θαλάσσια περιοχή νότια της Χίου.

defencenet.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιατί τόσο αντιμεταφυσικό μένος;

Από αγανάκτηση (ομολογημένη) για τη δίχως αντίλογο προπαγάνδα της «προοδευτικής» δημοσιογραφίας, θα παρακαλούσα να μου επιτραπεί ένα ερώτημα:

Ας υποθέσουμε μια ταινία διάρκειας ενός λεπτού που θα φιλοδοξούσε να παρουσιάσει το Μουσείο του Λούβρου, την ιστορία του, τη σημασία του για τον πολιτισμό. Και δώδεκα δευτερόλεπτα, το ένα πέμπτο της ταινίας, να είχαν διατεθεί για να προβάλουν τον μανιακό, που πριν από μερικά χρόνια στο Λούβρο «μαχαίρωσε» την Τζιοκόντα. Θα καταριόμασταν σαν «σκοταδιστές» και υπέρμαχους της «λογοκρισίας» όσους διαμαρτύρονταν για την υπερβολή (ή τη σκοπιμότητα) της έμφασης στον βανδαλισμό;

Θα ήμουν ειλικρινά ευγνώμων σε όποιον με βοηθούσε να καταλάβω, γιατί στη σημερινή Ελλάδα θεωρείται «προοδευτικός» και εξασφαλίζει καριέρα όποιος κατασυκοφαντεί την ιστορία του τόπου του και του λαού του. Θέλουμε να παρουσιάσουμε στο διεθνές κοινό τη σχέση του λαού μας με τον Παρθενώνα σε μια μονόλεπτη καταγραφή ιστορίας είκοσι πέντε αιώνων. Και αφιερώνουμε το ένα πέμπτο της παρουσίασης στην πικάντικη εξαίρεση: σε κάποιους κάποτε φανατικούς βάνδαλους του κοινωνικού περιθώριου (που υπάρχουν πάντοτε σε κάθε επί γης κοινωνία). Καταλογίζοντας το σύμπτωμα στη σύνολη μεταφυσική παράδοση του λαού των Ελλήνων.

Για τους «προοδευτικούς» δημοσιογράφους, οι ρασοφορεμένοι βάνδαλοι, που στη μονόλεπτη ταινία καταστρέφουν με σφυριά τα μεγαλουργήματα της γλυπτικής τέχνης στον Παρθενώνα, δεν είναι περιθωριακοί ψυχοπαθείς, είναι η Εκκλησία, η θεσμική έκφανση της μεταφυσικής παράδοσης των Ελλήνων. Και τον θεσμό θέλουν να τον βλέπουν όπως τους τον μάθανε στα ιδεολογικά ποιμνιοστάσια: Οχι στην καταγωγική ελληνική του διαμόρφωση, αλλά σαν την εκτρωματική του αλλοτρίωση σε εξουσιαστικό μόρφωμα, όπως το κράτος του Βατικανού στη Δύση.

Ασφαλώς και οι «δεσποτάδες» της ελλαδικής παρακμής σήμερα συνεισφέρουν ενεργά σε αυτή την έκτρωματική, εξουσιαστική αντίληψη για την Εκκλησία – δικαιώνουν τη συμπλεγματική εμπάθεια που θέλει πεισματικά να αγνοεί το εκκλησιαστικό γεγονός ως λαϊκό σώμα. Αλλά την έκπληξη που είναι ο πολιτισμός, ως ιστορική σάρκα της μεταφυσικής παράδοσης των Ελλήνων, τη γέννησε το εκκλησιαστικό σώμα του λαού, όχι οι παρακμιακοί ρασοφόροι του σήμερα ούτε κάποιες εξαιρέσεις ψυχανώμαλων πριν από δεκαέξι αιώνες!

Ο λαός, που συγκροτεί το εκκλησιαστικό γεγονός, συνέχισε με τον Ρωμανό και την Κασσιανή την ποίηση της Σαπφούς και του Πινδάρου (κατέγραψε τη συνέχεια ο C. Trypanis στην ανθολογία του: The Greek Verse, στα Penguin Books). Συνέχισε ο λαός την τραγωδική δραματουργία στην εκκλησιαστική λατρευτική «λειτουργία», την πάλη της γλυπτικής και της αρχιτεκτονικής για θέα τού «όντως υπαρκτού» τη μετέθεσε στη ζωγραφική των Εικόνων του Σινά, της Μονής της Χώρας, του Πανσέληνου, στην αρχιτεκτονική της Αγια-Σοφιάς. Η οργανική συνέχεια του αρχαιοελληνικού φιλοσοφικού λόγου εκφράστηκε δυναμικά στο έργο του Αθανάσιου Αλεξανδρείας, των Καππαδοκών, του Μαξίμου, του Ιωάννη Δαμασκηνού, του Γρηγορίου Παλαμά. Η ηρακλείτεια ταύτιση του κοινωνείν - αληθεύειν, ο πλατωνικός έρως ως οδός γνώσης, η αριστοτελική λογική μέθοδος και το κριτήριο κοινωνικής επαλήθευσης της γνώσης θεμελιώνουν την εκκλησιαστική απαίτηση συνεπούς εμπειρισμού στην ελληνική Ανατολή. Και οδηγούν σε ρήξη (Σχίσμα) με τη μεταρωμαϊκή Δύση των επήλυδων βαρβαρικών φύλων, παγιδευμένων στον πρωτογονισμό της ανάγκης για αυθεντίες, δόγματα - θωράκιση του εγώ με βεβαιότητες.

Οταν ξέρει κανείς ότι επί χίλια χρόνια, στο χλευαστικά ονομαζόμενο από τους Δυτικούς «Βυζάντιο», τα παιδιά ξεκινούσαν ανάγνωση και γραφή με αλφαβητάρι τον Ομηρο, τότε τα δώδεκα δευτερόλεπτα εμφατικής προβολής των ψυχανώμαλων του περιθωρίου στη μονόλεπτη ταινία για τον Παρθενώνα είναι τουλάχιστον ανεξήγητη μεροληψία που μοιάζει με κακόβουλη προπαγάνδα. Αλλά και αν το επίπεδο εκκλησιαστικής αυτοσυνειδησίας των ελλαδικών επισκόπτων ήταν διαφορετικό, η συμπλεγματική εμπάθεια της μονόλεπτης για τον Παρθενώνα ταινία, θα είχε συναντήσει μόνο χαμόγελα συγκατάβασης. Οχι απαιτήσεις να επιβάλλεται με τον χωροφύλακα ο σεβασμός στην «επικρατούσα θρησκεία»!

Μέσα στα πέντε τελευταία χρόνια είχαμε οι Ελληνες δύο απανωτές ευκαιρίες (που δεν θα ξανάρθουν) να δηλώσουμε, μπροστά στο σύνολο σχεδόν πληθυσμό του πλανήτη, την πολιτιστική μας ταυτότητα – ενεργό ετερότητα πρότασης πολιτισμού που να ενδιαφέρει πανανθρώπινα: Είχαμε τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και την ανέγερση του καινούργιου Μουσείου της Ακρόπολης των Αθηνών. Και σκέφτομαι: Πώς θα έκριναν την ανταπόκρισή μας στις μοναδκές αυτές ευκαιρίες μαρτυρίας κάποιοι δάσκαλοί μας από ένα χθες όχι πολύ μακρινό; Ο Τσαρούχης, ο Ελύτης, ο Πικιώνης, ο Εγγονόπουλος, ο Παπαλουκάς, ο Κόντογλου, ο Ζάχος, ο Κεφαλληνός, ο Σεφέρης, ο Τατάκης, ο Θεοτοκάς, ο Γκάτσος, πώς θα αντιδρούσαν στο αρχιτεκτόνημα του Τσουμί, στην ταινία του Κώστα Γαβρά, πώς θα έκριναν την ιδιοφυή εντυπωσιοθηρία, σκηνογραφική και σκηνοθετική, του Δημήτρη Παπαϊωάννου; Θα κατάπιναν βουβά την παραίτηση από κάθε ετερότητα, την εικόνα μιας Ελλάδας με επιδόσεις μόνο μεταπρατισμού, μόνο επαρχιώτικης μειονεξίας;

Δεν έχει νόημα να εμπλέκουμε τίμια ονόματα του χθες σε διχογνωμίες του σήμερα. Αλλά κάποια ονόματα υπογραμμίζουν αποκαλυπτικά το κενό, την ορφάνια μας σήμερα από μπροστάρηδες μαχητικής ευθυκρισίας, εύτολμης ανιδιοτέλειας. Μοιάζει δίχως αντίλογο σήμερα η αναιδέσατη ταύτιση της «προόδου» με τον αφελληνισμό, με την κατασυκοφάντηση της Ιστορίας, με τον χλευασμό του «ιερού». Ακόμα και όρους υγειονομικής προστασίας για τη μετοχή μας στο Δείπνο της Ευχαριστίας θέλουν να μας επιβάλουν οι «προοδευτικοί» μας δημοσιογράφοι – με την ίδια φασιστική λογική θα αστυνομεύουν σε λίγο και την υγιεινή του έρωτα επιβάλλοντας οπωσδήποτε το προφυλακτικό. Δεν έχει φραγμούς η συμπλεγματική εμπάθεια.

Θα άξιζε, πάντως, να τεθεί η απορία, με αφορμή και την «τσόντα» των δώδεκα δευτερολέπτων: Γιατί τόσο αντιμεταφυσικό μένος στην ελλαδική δημοσιογραφία σήμερα; Γιατί και εφημερίδες παρήγορης σοβαρότητας και αξιοπρέπειας, που απευθύνονται, κατά τεκμήριο, σε κοινό με αίσθηση του «ιερού», κατακλύζονται από κείμενα συμπλεγματικής αντιμεταφυσικής μονομανίας;

Ο πάντοτε ανοιχτός αναζητητής, ο τίμιος αγνωστικιστής, έχει σέβας του «ιερού». Ο φανατικός των αντιμεταφυσικών βεβαιοτήτων (όπως και ο θρησκόληπτος) έχει πρόβλημα. Πρόβλημα βασανιστικής ανασφάλειας. Δεν στομώνει κανείς τις γονιμότερες μέσα του αναζητήσεις, απλώς για να εκδικηθεί κάποιους ανυποψίαστους ρασοφόρους του χθες ή του σήμερα. Ομως, γιατί μια κοινωνία να «παιδαγωγείται», μονότροπα με ψυχολογικές ανασφάλειες;

Tου Χρηστου Γιανναρα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

24/8/09

Ευχαριστούμε τα Σκόπια αλλά δεν θα πάρουμε!


Αυτά με λίγα λόγια δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το αίτημα αποστολής πυροσβεστικών ελικοπτέρων από τα Σκόπια στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση ευχαρίστησε τους γείτονες αλλά τους ανακοίνωσε ότι...



...Δεν γίνεται να πάρουμε τα ελικόπτερα γιατί δεν είναι συμβατά με τις ανάγκες της περίστασης...

Μαγκιά! Μεγάλη μαγκια! Πιθανά τα ελικόπτερα να έφεραν τον ήλιο της Βεργίνας!

troktiko.blogspot.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

"Οχι" σε πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Ρωσία, "ναι" στη Τουρκία που μετά μας "βομβάρδισε"!


Συνοδευτικά του πυροσβεστικού CL-215 που έστειλε η Τουρκία για να βοηθήσει τις ελληνικές δυνάμεις πυρόσβεσης, έστειλε και 8 μαχητικά, μόνο που τα τέσσερα από αυτά "ξέκοψαν" νότια και "βομβάρδισαν" εικονικά το Φαρμακονήσι! Συγκεκριμένα στις...
16:56 τέσσερα τουρκικά μαχητικά κρούσης F-4 2020 Terminator, προσέβαλαν εικονικά το Φαρμακονήσι από ύψος 300 μέτρων.

Είχαν εισέλθει στο ελληνικό FIR βόρεια της Σάμου στις 16:33 μαζί με άλλα τέσσερα F-16. Υποθέτουμε ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου που επικοινώνησε με την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για να της μεταφέρει την οδύνη του για τις πυρκαϊές και να υποσχεθεί "κάθε βοήθεια" δεν εννοούσε ακριβώς αυτό... Και όλα αυτά ενώ μεγάλο μέρος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ιαι ειδικά της Π.Α. είναι απασχολημένη με το έργο κατάσβεσης της πυρκαΙάς.Έχεις κανείς το φιλότιμο από την πολιτική ηγεσία να στείλει πίσω το - έτσι αλλιώς, "αρχαίο" - τουρκικό πυροσβεστικό αεροσκάφος; Ανώτατη πηγή του ΓΕΕΘΑ με την οποία επικοινώνησε το www.defencenet.gr, υποστήριξε ότι "Δεν περιμέναμε ότι θα κάνουν κάτι τέτοιο σήμερα. Είναι θέμα πολιτισμένης πολιτικής συμπεριφοράς". Φαίνεται όμως ότι ο "πολιτικός πολιτισμός" της Τουρκίας, δεν είναι σε επάρκεια, αντίθετα με τον δικό μας που μας περισσεύει...

defencenet.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

23/8/09

Μπόχουμ!


"Μπορούσε να πει και «μπόχα» ο Κοροβέσης, αλλά θα χαλούσε το συνειρμό που έκανα μ’αυτή την ωραία διαφήμιση. Έξυπνο σενάριο, όμως όλα τα λεφτά είναι η… ερμηνεία του πρωταγωνιστή. Όλοι Μπόχουμ λοιπόν!
Είμαστε για μπάτσες…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αν καούν αυτά θα φταίει η πυροσβεστική;



Aν καούν αυτά τα σπίτια στην Πάρνηθα ποιος θα έχει την ευθύνη; Η πυροσβεστική; Είμαστε σοβαρό κράτος που επιτρέπουμε την οικοδόμηση μέσα στο δάσος; Γιατί....

να μην βάλουν φωτιά όποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χτίσουν σε κάποιες περιοχές; Λέμε για τους εμπρηστές που πάντα θα υπάρχουν. Όσο δεν απαγορεύουν και δεν γκρεμίζουν όσα χτίστηκαν σε δασική έκταση θα έχουμε μπουρλότο σε όλη την χώρα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υπάρχει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε οικοσκευές siemens;


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αξία" κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει δώρο οικοσυσκευές από την siemens και υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά. Ποιος να είναι άραγε; Μετρημένοι είναι οι βουλευτές του κόμματος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο πρώτος Έλληνας(καρδιοπαθής) που πέθανε και είχε την γρίπη


Ο πρώτος Έλληνας που "έσβησε" τελικά από την γρίπη(και από αυτό για ακρίβεια) είναι ο νεαρός 23 ετών που είχε σοβαρή καρδιολογική πάθηση και διαγνώστηκε με νέα γρίπη την στιγμή που είχε εισαχθεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
Ο ασθενής πάσχει από χρόνιο συγγενές πολυσυστηματικό νόσημα που περιλαμβάνει βαρύτατη πνευμονική υπέρταση σοβαρού βαθμού και τελικού σταδίου ανεπάρκεια της δεξιάς κοιλίας της καρδιάς. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και....

στις 7 Αυγούστου εισήχθη στο Ωνάσειο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το καρδιολογικό του πρόβλημα.
Κατά την διάρκεια της νοσηλείας του, υπέστη καρδιακή ανακοπή, συνδέθηκε στο μηχάνημα υποστήριξης της αναπνοής και εισήχθη στην ειδική Μονάδα Εμφραγμάτων. Παράλληλα, οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι ο νεαρός έχει προσβληθεί και από τον ιό Η1Ν1 της νέας γρίπης.
Δυστυχώς το παλικάρι έσβησε και έγινε ο πρώτος Έλληνας που πέθανε από την γρίπη H1N1
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Aν η φωτιά πάει στην Εκάλη θα τη... σβήσουν τα μηχανήματα αυτόματου ποτίσματος!


Όσοι μένετε στην Εκάλη δε χρειάζεται να φοβηθείτε τη φωτιά!Μπορείτε άνετα να τη σβήσετε με τα μηχανήμτα του αυτόματου ποτίσματος ή εν ανάγκη βρε αδερφέ αδειάστε τις πισίνες!Αύριο πάλι θα τις...γεμίσετε!Νερό για εσάς ..άφθονο!

troktiko.blogspot.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

20/8/09

Απίστευτη δήλωση του Θ.Λεβέντη κατά του Κοροβέση!xaxaxaxa



Όποιος είδε το mega με τον Δ.Τάκη κατάλαβε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Λεβέντης που είναι και γιατρός(το επισήμανε) άφησε ΣΑΦΕΙΣ αιχμές ότι ο Περικλής Κοροβέσης είναι υπό την επήρεια ινδικής κάνναβης(χασίς) στην βουλή και μάλιστα κάποιες φορές...

μπερδεύεται και ψηφίζει άλλο κόμμα στις ψηφοφορίες.
"Είμαι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γιατρός. Τα λέω με όλη την ευθύνη των λόγων μου ότι βρίσκεται σε κατάσταση ευφορίας" είπε ο Θ.Λαβάντη και εκεί πετάχτηκε η ...θιγμένη Χ.Κοραή να στηρίξει τον φίλο της δημοσιογράφο λέγοντας ότι είναι προσωπικοί χαρακτηρισμοί.

Και τι έγινε ρε συ Κοραή αν είναι προσωπικοί οι χαρακτηρισμοί; Εμάς μας ενδιαφέρει αν είναι αληθινοί. Τώρα αν ένας βουλευτής είναι χασικλής και σένα δεν σε ενδιαφέρει είναι πρόβλημα σου, αλλά ο κόσμος πρέπει να μάθει και να αποφασίσει.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

19/8/09

"Istanbul" η Κωνσταντινουπολή με τη χορηγία της κρατικής ΕΡΤ!


"Istanbul" αποκάλεσε την Κωνσταντινουπολή η ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα, η οποία έδωσε σειρά συναυλιών στην ιστορική πόλη.
Και ίσως το θέμα να αφορούσε μόνο την ίδια, αν η συναυλία δεν είχε γίνει με την χορηγία της ΕΡΤ, δηλαδή με δικά μας χρήματα, τα οποία πληρώνουν κάθε μήνα στην ΕΡΤ, οι Έλληνες πολίτες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι δηλώσεις της κυρίας Δάρρα μεταδόθηκαν σ'όλο τον κόσμο μέσο του CNN.
Η συναυλία στην Κωνσταντινούπολη έγινε με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη υπό την μουσική κάλυψη της ορχήστρας της ΕΡΤ!
Ούτε η ελάχιστη πρόνοια δεν υπήρξε από την ΕΡΤ για να "ενημερωθεί" η ερμηνεύτρια να αποφύγει τέτοιο ατόπημα?
Η Κωνσταντινούπολη προϋπήρχε 1000 και πλέον χρόνια της μετονομασίας....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

WSJ: Στο φως οι Αμερικανοί που διατηρούν λογαριασμούς σε ευρωπαϊκές τράπεζες

Πλούσιους Αμερικανούς που επωφελούνται του συστήματος φοροδιαφυγής έχουν εντοπιστεί από δέκα ελβετικές και ευρωπαϊκές τράπεζες στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντικής δημοσιοποίησης που απευθύνεται στους Αμερικανούς πολίτες που διατηρούν λογαριασμούς σε ευρωπαϊκές τράπεζες και καλούνται να τις δηλώσουν προς αποφυγή προστίμων και ποινικής δίωξης.

Μεταξύ των τραπεζών που αναφέρονται στις εθελοντικές αυτές δημοσιοποιήσεις είναι οι ελβετικοί τραπεζικοί όμιλοι Credit Suisse Group AG, Julius Baer Holding AG, Zürcher Kantonalbank και Union Bancaire Privée (UBP).

Το πρόγραμμα δημοσιοποιήσεων που εκπνέει στις 23 Σεπτεμβρίου έχει ανοίξει νέα μέτωπα για τη Φορολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (IRS), καθώς έχει οδηγήσει στην αποκάλυψη πολύτιμων πληροφοριών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι Αμερικανοί πελάτες μπορούν, επίσης, να αναφέρουν τους λογαριασμούς τους σε άλλες τράπεζες. Οι αιτούντες του προγράμματος υποχρεούνται να παραθέσουν «όλους τους λογαριασμούς στοιχείων ενεργητικού των οποίων είναι δικαιούχοι ή ελέγχουν». Στο έντυπο δημοσιοποίησης ζητούνται, επίσης, οι ημερομηνίες ανοίγματος ή κλεισίματος των λογαριασμών, καθώς και ο υπάλληλος με τον οποίο συνεννοείται ο πελάτης.

Το πρόγραμμα δημοσιοποίησης τέθηκε σε εφαρμογή παράλληλα με το δικαστικό αγώνα του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο απαιτεί από τη UBS να γνωστοποιήσει στο αμερικανικό κράτος τα ονόματα χιλιάδων Αμερικανών πελατών τους οποίους βαρύνουν υποψίες φοροδιαφυγής. Οι τελικές λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο δημοσιοποίησης αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από τους αξιωματούχους της αμερικανικής και της ελβετικής κυβέρνησης.

The Wall Street Journal
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Π. Κοροβέσης: H ηγεσία της Αριστεράς του 1990 όφειλε να είχε δώσει απαντήσεις


«Έκκληση προς την Αριστερά να διαψεύσει δημόσια και κατηγορηματικά τους υπαινιγμούς» που διατυπώνονται από ΜΜΕ περί συνενοχής της σε σκανδαλώδεις συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens χαρακτήρισε την παρέμβασή του ο Περικλής Κοροβέσης.

Ο κ. Κοροβέσης τόνισε πως «ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενός πολιτικού οργανισμού που, όπως είναι γνωστό, έχει δώσει μάχες κατά του πολιτικού χρήματος και υπέρ της διαφάνειας στη πολιτική ζωή, θεώρησα ότι μέσα στα καθήκοντά μου είναι να μιλήσουμε και για τα ''του οίκου μας''».

Υπογράμμισε δε πως «η ηγεσία της αριστεράς του 1990, στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, όφειλε να είχε δώσει έγκαιρα απαντήσεις, υπερασπίζοντας τον εαυτό της από τους υπαινιγμούς που διατυπώνονται δημόσια από έγκριτους δημοσιογράφους και σε έγκριτες εφημερίδες, περί συνενοχής της σε σκανδαλώδεις συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens (Ελευθεροτυπία 13/7/2009, Γ. Βότσης και άρθρο Κ. Μπέη, Ελευθεροτυπία, Ιούλιος 2009) προκειμένου να μην αιωρούνται ερωτήματα».

«Χαίρομαι που με μια δήλωση που ανακύκλωνε ήδη πολυδημοσιευμένες πληροφορίες υπήρξαν αντιδράσεις, έστω και καθυστερημένα. Θεωρώντας ότι το ''ηθικό κεφάλαιο'' είναι για την Αριστερά το πιο πολύτιμο κεφάλαιό της, εξέφρασα δημόσια την απορία γιατί δεν το υπερασπίζεται από τέτοιους δημόσιους υπαινιγμούς», πρόσθεσε.

Επεσήμανε πως αν δεν διαψευσθούν οι υπαινιγμοί, «υπάρχει κίνδυνος να την μετατρέψει σε μέρος ενός προβλήματος που ''ανήκει'' ... δικαιωματικά στις διαπλεκόμενες δυνάμεις του κεφαλαίου και του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού».

«Για ό,τι δε με αφορά, διευκρινίζω, ότι μέσα από τη μακρά μου πορεία, παραμένω καταρχήν πολίτης, με πλήρη δικαιώματα, μεταξύ των οποίων, τον Σεπτέμβριο του 2007, προέκυψε και η βουλευτική μου ιδιότητα», κατέληξε ο κ. Κοροβέσης.

naftemporiki.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Τένεδος χωρίς Tενέδιους. Μόνο εννέα Έλληνες έχουν απομείνει!


Με αυτόν τον τίτλο επιγράφει την πρόσφατη μελέτη του, ο Τενέδιος φιλόλογος και ιστορικός Απόστολος Κερκινέογλου, τίτλος που εμφατικά εκφράζει την τραγική μοίρα που επεφύλαξαν για την επί αιώνες ελληνικότατη Τένεδο, οι ιστορικές συγκυρίες. Μια Τένεδο...


πραγματικά χωρίς Τενέδιους (μόνο εννιά ηλικιωμένοι Έλληνες ζουν σήμερα στο νησί, χώρια που και οι Τούρκοι κάτοικοί του, σήμερα είναι όλοι σχεδόν Τούρκοι επήλυδες από διάφορες περιοχές της τουρκικής ενδοχώρας), πάνω στην οποία περιδιαβαίνουν οι μνήμες των ξεριζωμένων τέκνων της, για να εξαχνιστούν κάποτε κι αυτές, όταν θα φύγει από τη ζωή και ο τελευταίος επιζών Τενέδιος πρόσφυγας.
Η μελέτη είναι κατά βάση ιστορική, δεδομένου ότι τέσσερις από τις ενότητές της, έχουν καθαρά ιστορικό χαρακτήρα, ενώ από τις υπόλοιπες δύο, στη μία καταγράφονται τα τοπωνύμια της Τενέδου και στην άλλη, το γλωσσικό ιδίωμα της νήσου με 1.600 λήμματα.
Σε ό,τι αφορά το ιστορικό μέρος του πονήματος, ο συγγραφέας αποφεύγει να συγγράψει μια συνήθη επίπεδης αφήγησης, τοπική ιστορία. Επιχειρεί τέσσερις κάθετες τομές στην ιστορία της Τενέδου, ακολουθώντας τη μέθοδο της θεματικής προσέγγισης του ιστορικού παρελθόντος του νησιού. Mε τον τρόπο αυτόν, προσεγγίζοντας την ιστορία της Τενέδου από μια άλλη οπτική γωνία, όχι μόνο καλύπτει όλη σχεδόν την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά συγχρόνως, πράγμα που ήταν και ένα ζητούμενο από αυτόν, παρουσιάζει ανάγλυφο το δράμα της νήσου, η στρατηγική θέση της οποίας λίγα μόλις μίλια από το στόμιο των διαχρονικής σημασίας Στενών, καθόρισε και την ιστορική μοίρα της. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη μικρή έκταση της Τενέδου, υπήρξε η αιτία να υποστεί το νησί συνεχείς ερημώσεις και εποικισμούς με αποτέλεσμα ο όρος «αυτοχθονία» να χάνει τη νοηματική και ιστορική του σημασία για τους κατά καιρούς κατοίκους της Τενέδου. Γι’ αυτό και ο συγγραφέας αρθρώνει την ιστορική του αφήγηση με βάση τους εποικισμούς και τις κατά καιρούς ερημώσεις της Τενέδου, τόσο στο βασικό σώμα της μελέτης του όσο και στην ιστορία του Κάστρου της. Στην ίδια μελέτη, ο Απόστολος Κερκινέογλου διεκτραγωδεί (SIC) τη βραχύχρονης διάρκειας, ελληνική διοίκηση της Τενέδου (1912 - 1923), η οποία για ένα διάστημα εξελίχτηκε σε συνδιοίκηση με τους Άγγλους για τις στρατιωτικές ανάγκες της ANTANT (1915-1919) και εξετάζει την ιστορία της εκπαίδευσης της Τενέδου κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας πριν και μετά τη Συνθήκη της Λοζάνης, όταν οι Τούρκοι κατά παράβαση της Συνθήκης, προχώρησαν στον αφελληνισμό της εκπαίδευσης των Τενέδιων (και Ιμβρίων), που είχε τελικά ως συνέπεια την οριστική ερήμωσή της από το ελληνικό στοιχείο.
Όπως προαναφέρθηκε, η μελέτη ολοκληρώνεται με δύο πληρέστατες καταγραφές των τοπωνυμίων και του τοπικού ιδιώματος της Τενέδου, στο οποίο διασώζονται 1.600 λέξεις, ενός ιδιώματος καταδικασμένου εκ των πραγμάτων, στη λήθη που, ευτυχώς, απαθανατίζει ο συγγραφέας στηριγμένος στις μνήμες τις δικές του και των οικείων του. Ο συγγραφέας δεν παραλείπει εισαγωγικά, να συγκροτήσει το τυπικό του ιδιώματος και να αναζητήσει το έτυμο για την κάθε λέξη που καταγράφει. Και εκπλήσσει το Λέσβιο αναγνώστη, η ομοιότητα που παρουσιάζει η ιδιόλεκτος της Τενέδου με αυτήν της Λέσβου ακόμη και ως προς την παρουσία τουρκικής προέλευσης λέξεων, στοιχείο βέβαια που αποδεικνύει τους πανάρχαιους δεσμούς που συνδέουν τα δύο νησιά.
Εκείνο που εντυπωσιάζει στη μελέτη αυτή, είναι η ερευνητική προσπάθεια του συγγραφέα με τη σχολαστική αναζήτηση και αξιοποίηση των πηγών και την υπεύθυνη αξιοποίησή τους. Αρκεί να δει κανείς το βιβλιογραφικό υλικό που παραθέτει ο Α.Κ. με παραπομπές συγκεκριμένες, για να αντιληφθεί από πρώτο κιόλας χέρι, τη δουλειά του. Αριθμούνται συνολικά πάνω από 600 παραπομπές σε βιβλία ή επί μέρους μελέτες για το σύνολο της μελέτης. Υπάρχει ακόμη παράρτημα εγγράφων και πινάκων καθώς και φωτογραφικό υλικό.
Ο κ. Απόστολος Κερκινέογλου, που συγκέντρωνε εδώ και αρκετά χρόνια το ιστορικό υλικό του, πραγματοποιεί τελικά το στόχο του με την έκδοση τούτου του βιβλίου, αφήνοντας ένα έργο παρακαταθήκη εθνικής μνήμης και καταγωγής για της επόμενες γενιές-απογόνους των Τενέδιων προσφύγων, ώστε, αν κάποτε επισκεφτούν τη γενέτειρα των προγόνων τους ως τουρίστες πλέον, να ΞΕΡΟΥΝ. Και το πράττει ακολουθώντας με συνέπεια τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν το έργο του ιστορικού, της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας, έστω κι αν υπήρχε μόνιμα παρούσα μέσα του, η οδυνηρή αίσθηση μιας ανικανοποίητης αδικίας για την πατρίδα που δεν έχει πια…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

18/8/09

Όχι της Αθήνας στην τελευταία πρόταση Νίμιτς, αλλά μάθαμε το μελλοντικό όνομα που θα δεχθούμε!


Ο εκπρόσωπος του κ.Νίμιτς στη Νέα Υόρκη έκανε γνωστό πως η Ελλάδα μέσω τους πρέσβη κ,Αδ.Βασιλάκη, απάντησε στην τελευταία πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή. Η Ελλάδα λοιπόν δεν αποδέχεται την πρόταση του καθώς δε δέχεται τον... όρο "Βόρεια Μακεδονία" μόνο για διμερή χρήση αλλά εμμένει στην πρόταση για μια μόνο διεθνή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση έναντι όλων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σελίδα για τους αγνοούμενους της Κύπρου>

http://agnooumenoi74.gr/
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

"Με νομοσχέδιο του Μπερίσα τα μέλη της μειονότητας στην Αλβανία θα χάνουν τις εκτάσεις που δεν καλλιεργούνται!"


"Με μια πρωτοφανή πρόταση επανέρχεται η αλβανική κυβέρνηση στον πόλεμο κατά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της χώρας ετοιμάζει νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο εκτάσεις οι οποίες δεν καλλιεργούνται από τους ιδιοκτήτες τους, θα παραχωρούνται για εκμετάλλευση σε τρίτους που επιθυμούν να τις καλλιεργήσουν. Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες θα αμοιβονται με το 1/10 της παραγωγής σύμφωνα με τις αλβανικές πηγές. Τα...


ίδια μέσα αναφέρουν πως αν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα (π.χ. 5 ή 10 χρόνια) οι ιδιοκτήτες δεν εκφράσουν ενδιαφέρον για να καλλιεργήσουν την γη τους, τότε αυτή περνά στην ιδιοκτησία εκείνων που την δουλεύουν. Είναι εμφανές ότι ο πανέξυπνος ηγέτης της Αλβανίας, σκοπεύει σε έναν σταδιακό αναδασμό ο οποίος θα αλλάξει εντελώς το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην χώρα του και θα πάρει πλουτοπαραγωγές εκτάσεις από τα χέρια των Ελλήνων. Δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να παραδώσει τις καλλιεργήσιμες γαίες σε Αλβανούς από τον βορρά ή το Κόσσοβο ή τα Σκόπια.Ο κίνδυνος φαντάζει τεράστιος για τα χωριά των αναγνωρισμένων μειονοτικών περιοχών όπως η Δρόπολη και ο Βούρκος που βρίσκονται γύρω από κάμπους. Δεν κινδυνεύουν να αλλάξουν μόνο οι ιδιοκτήτες της γης αλλά ακόμη περισσότερο και η πληθυσμιακή σύσταση της Βορείου Ηπείρου.Μετά τις αλλοιώσεις που επέβαλλε το κομμουνιστικό καθεστώς στον πληθυσμό της Βορείου Ηπείρου, ο Σαλί Μπερίσσα φαίνεται να θέλει να διασφαλίσει την εθνική ενότητα του κράτους του, περιθωριοποιώντας αν όχι εξαλείφοντας το ελληνικό στοιχείο. Απομένει στο ελλαδικό Υπουργείο Εξωτερικών να αντιληφθεί πως η Αλβανία δεν είναι μόνο το φιλελεύθερο κράτος που νομιμοποιεί τους γάμους των γκεη αλλά έχει και πραγματικό πρόσωπο και είναι εκείνο που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, πολίτες της."

epirusgate.blogspot.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

15/8/09

Σύμφωνα με τα... έγκυρα « ΝΕΑ » του ΔΟΛ ο Στρατηγός Γρίβας ζούσε τον Ιούλιο του 1974 !! ( είχε πεθάνει όμως, 6 μήνες νωρίτερα ... )


"Κάποια κυρία Αριστοτελία Πελώνη , εξευτέλισε την εγκυρότητα των «Νέων» του «ΔΟΛ» , με τα όσα έγραψε στο χθεσινό (Παρασκευή 14-8-09) φύλλο της εφημερίδος:
Εμφανίζει τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα - Διγενή να ηγείται - σε συνεργασία με την Χούντα - του Πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου , στις 15 Ιουλίου 1974 , ενώ ο άνθρωπος είχε πεθάνει από τις 27 Ιανουαρίου 1974 , δηλαδή 6 μήνες νωρίτερα !!

esxatianasxesi.blogspot.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

14/8/09

Τουρκικό πολεμικό πλοίο "βρίσκει" στο Καστελόριζο, ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ή μάλλον ακόμη μια πρόκληση?


Toυρκική κορβέτα προσέκρουσε σε ύφαλο 500m από το Καστελόριζο, το βράδυ της Πέμπτης, επιστρέφοντας από λιμάνι της κατεχόμενης Κύπρου, όπου είχε μεταβεί για τις εκδηλώσεις της εισβολής του Αττίλα. Η κορβέτα...
"Μποντρούμ", συνοδευόμενη από δύο αρματαγωγά, μετά την πρόσκρουση, υπέστη ζημιές στην καρίνα και έχασε μέρος της συσκευής εντοπισμού υποβρυχίων. Δύτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού εντόπισαν τη συσκευή, η οποία θα ανασυρθεί τις επόμενες ώρες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου στον... Κεμάλ(Να τους χαίρονται)



Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί καταθέτουν στεφάνια στο μνημείο του Κεμάλ. Μην ξεχνάμε υπάρχει και η κουμπαριά Καραμανλή.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σοβαρές ελλείψεις πυρομαχικών στην Εθνική Φρουρά ! Στα χέρια των Τούρκων παραδίδει τη Μεγαλόνησο ο «σταλίνας» ο Χριστόφιας , όπως εμάς η Μπακογιάννη !


Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητος, αναφέρουν ότι, το 40% των πυρομαχικών τής Εθνικής Φρουράς έχει είτε χρησιμοποιηθεί σε...
ασκήσεις, είτε έχει λήξει ο χρόνος ζωής του, χωρίς η κυβέρνηση να έχει φροντίσει ώστε να αναπληρωθούν. Ενώ η συνήθης διεθνής πρακτική είναι να υπάρχει πέραν τού 100% διαθεσιμότητα σε πυρομαχικά, στην Εθνική Φρουρά υπάρχει μόνο το 60% με την κυβέρνηση Χριστόφια που εξακολουθεί την εξοπλιστική απραξία που επιδεικνύει η Κυπριακή Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια, δεν δείχνει καμία διάθεση να καλύψει τις απώλειες. Επίσης, δεν γίνονται παραγγελίες για προμήθεια ανταλλακτικών οπλικών συστημάτων, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται ο λεγόμενος κανιβαλισμός, δηλαδή για να φτιαχτεί ένα οπλικό σύστημα να ξηλώνονται άλλα και φυσικά να καταστρέφονται! Η όλη υπόθεση θυμίζει σε πολλά τη στάση τής κυβέρνησης των Αθηνών που φαίνεται ότι υιοθετείται πλέον και από τη Λευκωσία, αυτή που περιγράφεται με γλαφυρότητα από το «σιγά μη γίνει πόλεμος»... Ουαί, τοις αφελέσι.

ΠΗΓΗ: Περιοδικό «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Παυλόπουλε, Σόμπολε γελάει ο κόσμος με τις ΕΥΠ συζύγους των δημοσιογράφων

Δεν κουνιέται φύλλο για τις συζύγους των δημοσιογράφων που είναι στην ΕΥΠ. Ήδη έχουμε γράψει για 4 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΥΣ που οι σύζυγοι είναι στην ΕΥΠ και μάλιστα έχουν και επιτελικές θέσεις ή έχουν σχέση με το ρεπορτάζ της ΕΛ.ΑΣ.
Είναι η σύζυγος του δ/ντη ALPHA του Β.Παπαδρόσου η Μ.Παπαθανασοπούλου, η γυναίκα του Σ.Χίου, η σύζυγος του Γ.Καραιβάζ και η γυναίκα του Σ.Κοτρώτσου (που πήγε σε άλλη υπηρεσία).
Ποιος ξέρει πόσες ακόμα είναι οι...
γυναίκες των δημοσιογράφων που έχουν βολευτεί στην ΕΥΠ; Ρε Προκόπη Παυλόπουλε δεν έχεις καθόλου μυαλό για να καταλάβεις ότι αυτό είναι αντιδεοντολογικό; Η ΕΣΗΕΑ του Π.Σόμπολου δέχεται να είναι οι γυναίκες των δημοσιογράφων στην ΕΥΠ. Ξέρετε γιατί; Επειδή όλοι είναι τα ίδια σκ….Από τον υπουργό μέχρι τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και τον τελευταίο δημοσιογράφο του συστήματος.

troktiko.blogspot.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πολίτες Συνέλαβαν Ρουμάνο που παγίδευε ΑΤΜ στην Κατερίνη


Χτες το βράδυ πιάστηκε από περαστικούς στο κέντρο της Κατερίνης ένας Ρουμάνος, ο οποίος προσπαθούσε να παγιδεύσει με ειδικό μηχάνημα το ΑΤΜ της τράπεζας...
Κύπρου στην οδό Ειρήνης. Ο Ρουμάνος οδηγήθηκε στην ασφάλεια Κατερίνης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διέφυγαν και αναζητούνται άλλοι δύο συνεργάτες του κακοποιού.

lefteria.blogspot.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Φοβούνται στο ΠΑΣΟΚ μην τους καταγράφει η ΕΥΠ ?


Στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται να μιλήσουν μεταξύ τους γιατί έχουν την αίσθηση ότι τους παρακολουθούν από την ΕΥΠ! Το χειρότερο πράγμα που έχει γίνει είναι η νομιμοποίηση των συνομιλιών του Π.Βλαστού και της παρέας του γιατί πολύ απλά η ΕΥΠ θα γράφει όποιον θέλει και θα το χρησιμοποιεί αργότερα σε βάρος του. Θα...

λες στο τηλέφωνο πάμε για μπάνιο και θα σου λένε ότι μιλάς κωδικοποιημένο και εννοείς πάμε να πνίξουμε κάποιον. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ λοιπόν θέλουν να τα λένε από κοντά για να μην είναι σίγουροι ότι δεν θα τους ακούνε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

13/8/09

H εξομολόγηση του Τούρκου ανταποκριτή


Ο Τούρκος πολεμικός ανταποκριτής Εργκίν Κονούκσεβερ ήταν αυτόπτης μάρτυρας της εκτέλεσης των πέντε Ελλήνων αιχμάλωτων πολέμου στις 14 Αυγούστου του 1974 από τους στρατιώτες του "Αττίλα" κατά την διάρκεια της δεύτερης εισβολής στην Κύπρο. "Τριανταπέντε χρόνια μετά από το περιστατικό και τίποτε δεν έχει ξεθωριάσει στην μνήμη μου "διηγείται σήμερα ο Κονούκσεβερ...

"Στην περιοχή Σερνταρλί της Βόριας Κύπρου πήγα με την συνοδεία ενός τανκ ,εκεί συναντήσαμε μια μικρή ομάδα από Τούρκους στρατιώτες ,και τους πέντε Έλληνες αιχμαλώτους ,ο διοικητής του τανκ αφού μίλησε με τους Τούρκους στρατιώτες ,πλησίασε και πρόσφερε τσιγάρα στους Έλληνες ,αργότερα κατέφθασε και ο ανώτερος διοικητής Χακκί Μπορατάς και διέταξε οι αιχμάλωτοι να κρατηθούν για ανάκριση σε ένα από τα εγκαταλελειμμένα κτίρια .Επιβιβασθήκαμε στο τανκ και μόλις απομακρυνθήκαμε από το σημείο μερικά μέτρα ακούσθηκαν πυροβολισμοί ,ο διοικητής διέταξε να σταματήσουμε , κατεβήκαμε από το τανκ και είδα τους πέντε Έλληνες νεκρούς. Ο διοικητής έξαλλος είπε στους στρατιώτες "Εγώ σας διέταξα να τους φυλακίσετε για ανάκριση, όχι να τους πυροβολήσετε "τότε ξεκίνησαν ένας μετά τον άλλο οι στρατιώτες να λένε στον διοικητή τους πως ,αυτός(εννοώντας τους αιχμαλώτους)μου σκότωσε την μάνα , ο άλλος μου σκότωσε την αδερφή μου, τέτοιες δικαιολογίες, ένας στρατιώτης τον πλησίασε και του έδωσε τα προσωπικά έγγραφα και χρήματα που είχε πάρει από τους νεκρούς ,νευριασμένος ο διοικητής τότε τα έσκισε και τα πέταξε" .
Ο Εργκίν Κονούκσεβερ διηγείται ακόμη πως ένας Έλληνας νοσοκόμος τον φρόντισε όταν τραυματίσθηκε απο σφαίρα κατά την διάρκεια της επιστροφής του στην Λευκωσία ,απο ένα λάθος του οδηγού έπεσαν σε ενέδρα "Δεν με ενδιαφέρει εάν είσαι Τούρκος "μου είπε ο νοσοκόμος που με φρόντιζε "εγώ έχω δώσει όρκο στον Ιπποκράτη και είμαι υπεύθυνος για σένα" Μου έσωσε την ζωή και φρόντισε να μου επιστραφούν οι φωτογραφικές μου μηχανές. Μάλλον ήταν θέλημα Θεού να σωθούν οι φωτογραφίες ."
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αμφιλεγόμενες ενέργειες λεγόμενων "ακτιβιστών" στην Κοζάνη.



Βαφτίζουν "ακτιβισμό" την απελευθέρωση 8.000 γουνοφόρων ζώων μινκ από φάρμες του Νομού,τη στιγμή που αυτά διαταράσουν ολόκληρο το οικοσύστημα της περιοχής καθώς το εισαγόμενο είδος δεν έχει καμία θέση στην Ελληνική πανίδα αλλά και την τροφική αλυσίδα των ενδημικών άγριων...
ζώων.
Εκτός αυτού αποδεικνύονται και ιδιαιτέρως επιθετικά καθώς ευθύνονται για τον τραυματισμό -τουλάχιστον- ενός 4χρονου κοριτσιού.
Για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες, αυτοαποκαλούμενοι ακτιβιστές οικολόγοι «χτύπησαν» σε περιοχές παραγωγής γουναρικών στη βόρεια Ελλάδα, απελευθερώνοντας από τα κλουβιά τους χιλιάδες γουνοφόρα ζώα! Η επίθεση ζωής εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε δύο φάρμες στην Γαλατινή Κοζάνης, όχι όμως και χωρίς δυσάρεστες συνέπειες για τα ίδια τα μινκ αλλά και για τους ανθρώπους.
Οι... επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να πιάσουν όσα μπορούσαν, αλλά δεν έλειψαν τα απρόοπτα καθώς τα συμπαθητικά και πανέμορφα μινκ αποδείχθηκαν… δύσκολοι αντίπαλοι! Σε τουλάχιστον μια περίπτωση, μάλιστα, επιτέθηκαν σε ένα μικρό κορίτσι τραυματίζοντάς το ελαφρά!
Ωστόσο, όσο αγνές κι αν είναι οι προθέσεις και τα κίνητρα των ακτιβιστών, δεν προσφέρουν και πολλά στη σωτηρία των μικρών γουνοφόρων ζώων… Μπορεί να τα γλίτωσαν από τη σφαγή και την εκδορά, όχι όμως κι από το θάνατο… Δεκάδες μινκ βρίσκονται κάθε τόσο πολτοποιημένα στην άσφαλτο, αφού παρασύρονται από διερχόμενα αυτοκίνητα καθώς επιχειρούν να διασχίσουν την κοντινή Εγνατία Οδό!
Επίσης διαταράσσεται το οικοσύστημα της περιοχής καθώς το εισαγόμενο είδος δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική πανίδα ενώ τα μινκ είναι σαρκοβόρα και ιδιαιτέρως επιθετικά.
Αλλα πάλι χάνουν τη ζωή τους από ασιτία, καθώς γεννημένα σε κλουβιά δεν γνωρίζουν να βρίσκουν τροφή… Πολλά, όμως, σκοτώνονται και από σκάγια κυνηγών ή από κτηνοτρόφους της περιοχής που δεν διστάζουν να ανοίξουν πυρ για να εμποδίσουν τα μικρά σαρκοβόρα ζώα να εισβάλουν στα κοτέτσια τους!
Στις 14 Δεκεμβρίου, οι ακτιβιστές είχαν απελευθερώσει γύρω στα 6.000 μινκ από εκτροφείο στη Σιάτιστα Κοζάνης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη με ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλαν σε πολλές ιστοσελίδες και υποστηρίζοντας ότι η ενέργειά τους έγινε στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου(!!) που είχε δολοφονηθεί λίγες ημέρες πριν..Καλός ο ακτιβισμός και η οικολογική συνείδηση αλλά με μέτρο...

greece-salonika.blogspot.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

"Γεωργιανοί έδερναν και βασάνιζαν νεαρό Κατερινιώτη στο κέντρο της πόλης"


"Ανάστατοι και εξοργισμένοι είναι οι πολίτες της Κατερίνης από τον άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος νεαρού Κατερινιώτη από Γεωργιανούς χτες το βράδυ στο κέντρο της Κατερίνης, ο οποίος μαρτύρησε κυριολεκτικά αβοήθητος στα χέρια των προκλητικών αλλοδαπών.
Όλα ξεκίνησαν χτες το βράδυ στις 10 περίπου στο Πάρκο της Κατερίνης, όταν ένας Γεωργιανός έπεσε με το ποδήλατο του πάνω στο ποδήλατο, στο οποίο επέβαινε ο 22χρονος Κατερινιώτης.

Αποπειράθηκε να τον σφάξει με μαχαίρα...

Ο Γεωργιανός γρονθοκόπησε αμέσως τον 22χρονο και μαζί με άλλους ομοεθνείς του, άρχισαν να τον καταδιώκουν στο κέντρο της Κατερίνης. Ο νεαρός μπήκε τρέχοντας μέσα σε ένα γυράδικο, για να ζητήσει βοήθεια και αμέσως ξοπίσω του όρμησε ένας από τους διώκτες του και αφού άρπαξε από το κατάστημα ένα τεράστιο μαχαίρι αποπειράθηκε να σφάξει τον 22χρονο Κατερινιώτη. Ο νεαρός κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας, ενώ ο διοκτήτης του γυράδικου πρόλαβε να αρπάξει το μαχαίρι από τα χέρια του Γεωργιανού.
Οι Γεωργιανοί συνέχισαν να καταδιώκουν τον νεαρό, τον οποίο έπιασαν πιο κάτω αποκαμωμένο και άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα, ενώ παράλληλα τον έβριζαν χυδαία: "πούστη Έλληνα θα πεθάνεις". Τον απήγαγαν από εκείνο το σημείο και αφού το έσυραν σε μια απόσταση πάνω από 700 μέτρα τον ξαναπήγαν στο Πάρκο της Κατερίνης, όπου συνέχισαν να τον βασανίζουν και να τον δέρνουν άγρια, ώσπου τελικά έφτασαν αστυνομικοί και συνέλαβαν δύο από τους δράστες, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις. Ο νεαρός μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.
Οι συλληφθέντες κρατούνται στα κρατητήρια της ασφάλειας Κατερίνης και αύριο θα οδηγηθούν στο εδώλιο του δικαστηρίου.
Το προκλητικό συμβάν έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους πολίτες της Κατερίνης, ενώ οι συγγενείς του θύματος εξοργισμένοι απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Oι πολίτες αγανακτισμένοι καταγγέλουν ότι φοβούνται κατά τις νυχτερινές ώρες να κυκλοφορήσουν στο Πάρκο της Κατερίνης, όπου μαζεύονται σε ορισμένα σημεία μονίμως παρέες Γεωργιανών, οι οποίοι μεθοκοπούν και προκαλούν τους περαστικούς."

lefteria.blogspot.com/2009/08/blog-post_4461.html
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Χασισοφυτείες σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη εντόπισε η ΕΛΑΣ

Δύο χασισοφυτείες εντόπισαν και εκρίζωσαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης και της Ξάνθης. Και οι δύο φυτείες εντοπίστηκαν με τη συνδρομή ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ.

Η πρώτη φυτεία με 105 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του Πενταλόφου Θεσσαλονίκης, κοντά στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού.

Η δεύτερη φυτεία με δέκα δενδρύλλια -ύψους 1,2 έως 3 μέτρων- και εντοπίστηκε στην περιοχή Αλκυόνη της Ξάνθης μέσα σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας 39χρονου, που συνελήφθη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Θύμα ληστείας έπεσε ηλικιωμένη από 23χρονο!


Θύμα θρασύτατης ληστείας έπεσε 76χρονη στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, όταν 23χρονος Γεωργιανός τής επιτέθηκε, αρπάζοντας χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε στο λαιμό της...

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό αντιλήφθηκε περαστικός που κινήθηκε προς το μέρος του αλλοδαπού κι αφού τον καταδίωξε, κατάφερε να τον ακινητοποιήσει, ειδοποιώντας την Αστυνομία.

Ο 23χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επ' αυτοφώρω σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών!


Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν τέσσερις έμποροι ναρκωτικών, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, την ώρα της μεταξύ τους αγοραπωλησίας, ποσότητας ενός κιλού ηρωίνης.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια αστυνομικής...
επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν δύο Έλληνες και δύο Αλβανοί, διότι οι πρώτοι παραλάμβαναν από τους αλλοδαπούς δύο δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους ενός κιλού και 32 γραμμαρίων που προορίζονταν για εμπορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

12/8/09

Μισός τόνος κοκαΐνης σε κοντέινερ στον Πειραιά!


Διεθνή σπείρα, η οποία διακινούσε μεγάλα φορτία κοκαΐνης, εξάρθρωσαν μετά από συντονισμένες ενέργειες οι ελληνικές αρχές Δίωξης Ναρκωτικών.

Όπως έγινε γνωστό, πριν από περίπου ένα μήνα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων εντόπισαν και κατέσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 447 κιλών.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 400 πακέτα κοκαΐνης, κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες σε εμπορευματοκιβώτιο με περιεχόμενο σκραπ αλουμινίου. Προέλευση των ναρκωτικών ήταν η Βολιβία.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει κατασχεθεί στην Ελλάδα σε εμπορευματοκιβώτιο και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Ακολούθως, η ΥπΕΕ σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής ενημέρωσαν την αρμόδια εισαγγελική Αρχή και με τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η οποία διέθεσε τα τεχνικά μέσα για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό των δραστών, προχώρησαν στη διενέργεια ελεγχόμενης μεταφοράς, με τη συνδρομή Λιμενικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Υ.Ε.Ν., ώστε να εντοπιστούν τα μέλη της σπείρας που θα παραλάμβαναν το φορτίο και θα το διακινούσαν.

Από τη παρακολούθηση, που διήρκεσε ένα μήνα και στην οποία συμμετείχαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΥπΕΕ και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι κύριο ρόλο διαδραμάτισε μια γυναίκα, η οποία χρησιμοποιούσε το όνομα Παπαδοπούλου Μαρία και συντόνιζε τις ενέργειες στον ελλαδικό χώρο. Η εν λόγω γυναίκα μετέβαινε συχνά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και χρησιμοποιούσε ανώνυμα καρτοκινητά τηλέφωνα για να επικοινωνεί με τους συνεργάτες της.

Μετά τον εντοπισμό της, η παρακολούθηση εντάθηκε, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να τεθούν σε παρακολούθηση και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Η σύλληψη των μελών της πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

- Ένας Έλληνας υπήκοος, μόνιμος κάτοικος Βελγίου, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή σπείρα .

- Ένας Βούλγαρος υπήκοος, ο οποίος είχε συστήσει εταιρία στη Θεσσαλονίκη και επρόκειτο να παραλάβει μέρος του φορτίου της κοκαΐνης.

- Ένας Έλληνας υπήκοος, εκτελωνιστής, ο οποίος είχε αναλάβει τις διαδικασίες εκτελωνισμού των εμπορευματοκιβωτίων.

- Δύο Ελληνίδες υπήκοοι, εκ των οποίων η μία είναι η γυναίκα που, όπως προαναφέρθηκε, συντόνιζε τις διαδικασίες εκτελωνισμού και μεταφοράς του φορτίου της κοκαΐνης.

Κατά την επιχείρηση της σύλληψης των μελών της σπείρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 75.800 ευρώ, 3.214 δολάρια ΗΠΑ, 37 κάρτες SΙΜ ανώνυμων καρτοκινητών τηλεφώνων, ένα αυτοκίνητο πολυτελείας τύπου JEEP και έγγραφα που αφορούσαν την εισαγωγή των εμπορευματοκιβωτίων.

Κατά τη διάρκεια του μηνός από την κατάσχεση του φορτίου έως την σύλληψη των δραστών, το εμπορευματοκιβώτιο με τα ναρκωτικά φυλασσόταν σε 24ωρη βάση από υπαλλήλους των εμπλεκομένων Υπηρεσιών (ΥπΕΕ, ΕΛ.ΑΣ., Υ.Ε.Ν.) σε ιδιωτικό χώρο εναπόθεσης εμπορευματοκιβωτίων στον Ασπρόπυργο.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, στην επιτυχία αυτή συνέβαλε με την άριστη συνεργασία και τις πληροφορίες που παρείχε στις Ελληνικές Διωκτικές Αρχές, το Γραφείο της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) στην Αθήνα.

«Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της ΥπΕΕ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου. «Τα θερμά μου συγχαρητήρια και στην ΥπΕΕ και στη Διεύθυνση Τελωνείων και σε όσους συνεργάστηκαν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Η ΥπΕΕ, με τις μεγάλες και μικρές επιτυχίες που έχει το τελευταίο διάστημα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και σήμερα κατά των κυκλωμάτων των ναρκωτικών, αποδεικνύει, κάθε ημέρα και πιο έντονα, ότι είναι μια στρατηγικής σημασίας δημόσια υπηρεσία. Ικανή να προσφέρει τα μέγιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας. Ας τη στηρίξουμε όλοι μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Το πλήρες σετ φωτογραφιών των 5 ηρώων που εκτελέστηκαν από τους Τούρκους(OΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)








Αυτό είναι το πλήρες σετ φωτογραφιών των 5 στρατιωτών που πιάστηκαν αιχμάλωτοι και εκτελέστηκαν από τους Τούρκους κατά την εισβολή στην Κύπρο το 1974!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ>
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

11/8/09

F1: Ματαιώθηκε το πολυαναμενόμενο comeback


Το πολυαναμενόμενο comeback στη Φόρμουλα 1 δεν θα γίνει τελικά πραγματικότητα, καθώς ο επτάκις πρωταθλητής της F1 Μίκαελ Σουμάχερ δήλωσε μέσω της ιστοσελίδας του ότι δεν επιστρέφει στα γκραν πρι της F1, λόγω πόνων στον αυχένα.

Ο 40χρονος πρωταθλητής θα οδηγούσε και πάλι το μονοθέσιο της Ferrari, έπειτα από τρία χρόνια εκτός ενεργού δράσης, στις 23 Αυγούστου, στο γκραν πρι της Βαλένθιας, αντικαθιστώντας τον Βραζιλιάνο Φελίπε Μάσα, που τραυματίστηκε στις 25 Ιουλίου σε σοβαρό ατύχημα στη Βουδαπέστη.

naftemporiki.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

10/8/09

Έντονες αντιδράσεις στην Αθήνα από την αποκάλυψη-σοκ για τον Ατίλλα!(ΒΡΑΣΕ ΡΥΖΙ)


Αντιδράσεις προκάλεσε στην Αθήνα η αποκάλυψη-σοκ ομαδικού τάφου με λείψανα Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής στην Κύπρο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρ.Δελαβέκουρας τόνιε ότι οι αποκαλύψεις, καθώς και οι πληροφορίες για την δολοφονία οικογένειας Ελληνοκυπρίων




στη Λάπηθο, επιβεβαιώνουν τα εγκλήματα και την κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως οι σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καλούν την Τουρκία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη διαλεύκανση όλων των περιπτώσεων αγνοουμένων κατά την τουρκική εισβολή.

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι πρόκειται για μια ανατριχιαστική επιβεβαίωση όσων φοβόμασταν και βασίμως υποθέταμε πως έχουν γίνει.

«Πρόκειται για μια ανατριχιαστική επιβεβαίωση της όψης του τούρκου εισβολέα στην Κύπρο το 1974. Μιας όψης την οποία η Τουρκία όχι μόνο δεν αφήνει πίσω στο παρελθόν να ξεχαστεί, αλλά πάνω στην οποία θεμελιώνει και το μέλλον της.

» Με τη βοήθεια δυνάμεων που αντιστρατεύονται την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης και χρησιμοποιούν την Τουρκία ως άξονα» κατέληξε.

Αντιδράσεις και στη Λευκωσία

Στην ανάγκη να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Στέφανος Στεφάνου. Ο ίδιος κάλεσε την Τουρκία να ανοίξει τα αρχεία του τουρκικού στρατού για το θέμα των αγνοουμένων.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Στεφάνου σχολίασε τις περιπτώσεις της εν ψυχρώ εκτέλεσης των πέντε στρατιωτών, αδηλώτων αιχμαλώτων της τουρκικής εισβολής, στο Τζιάος, αλλά και της δολοφονίας των τεσσάρων μελών της οικογένειας Μέτσιου στη Λάπηθο, των οποίων τα λείψανα βρέθηκαν κατά τις έρευνες της Διερευνητικής Επιτροπής για του Αγνοουμένους και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.

Ειδικά στην περίπτωση των αιχμαλώτων πολέμου, υπογράμμισε ο Κύπριος εκπρόσωπος, υπάρχει το φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό, που αποδεικνύει ότι συνελήφθησαν. Όπως υποστήριξε, η ανεύρεση των λειψάνων τους μέσα σε πηγάδι μαρτυρεί ότι δολοφονήθηκαν.

in.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

9/8/09

Σε ομαδικό τάφο βρέθηκαν τα λείψανα πέντε Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων της τουρκικής εισβολής


Τα λείψανα πέντε Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, τους οποίους κατά τη στιγμή της αιχμαλωσίας τους φωτογράφισε Τούρκος δημοσιογράφος , βρέθηκαν στις εκταφές ,που διενεργεί η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ), στο κατεχόμενο χωριό Τζιάος και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.



Οι πέντε Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι...


Κορέλης Αντωνάκης του Μιχαήλ, Νικολάου Πανίκος του Χρυσοστόμου, Σκορδής Χριστόφορος του Γεωργίου, Παπαγιάννης Ιωάννης του Χαραλάμπους και Χατχηκυριάκος Ιωάννης του Χαραλάμπους, οι οποίοι υπηρετούσαν στο 398 Τάγμα Πεζικού, φαίνονται στη φωτογραφία γονατιστοί με τα χέρια πίσω από το κεφάλι περικυκλωμένοι από Τούρκους στρατιώτες.



H φωτογραφία-ντοκουμέντο με τους πέντε Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 14 Αυγούστου 1974, δημοσιεύτηκε πολλές φορές στον κυπριακό και διεθνή τύπο. Δύο μέρες μετά τη σύλληψη των πέντε συνελλήφθη από την Εθνική Φρουρά ο Τούρκος δημοσιογράφος Ερκίν Κονούσκεβερ, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το φωτογραφικό υλικό. Ο Κονούσκεβερ δημοσίευσε αργότερα τις φωτογραφίες στην τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ".



Ο βοηθός του εκπροσώπου της Ελληνοκυπριακής πλευράς στην ΔΕΑ, Ξενοφών Καλλής, δήλωσε ότι για την ταυτοποίηση των λειψάνων ενημερώθηκαν οι οικογένειες των πέντε. Ο κ. Καλλής ανέφερε ότι στον ίδιο ομαδικό τάφο βρέθηκαν τα λείψανα ακόμη 14 προσώπων, αλλά αυτά δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.



Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Νίκος Θεοδοσίου σε δηλώσεις στο ΡΙΚ τόνισε ότι "τώρα είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι οι Τούρκοι εκτελούσαν αιχμαλώτους πολέμου".
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

"Η νέα καμπάνια του ΠΑΣΟΚ"



"Το DentNews.Net και το πρεζα tv,σας παρουσιαζουν σημερα αποκλειστικα τη νεα καμπανια του Πασοκ,την οποια υποκλεψαμε απο τα γραφεια του Πρωτου Θεματος...με τον Γιωργο Παπανδρεου να περπαει στο νερο."

dentnews.net
prezatv.blogspot.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Παραλίγο επεισόδιο με Τουρκική ακταιωρό και καίκι στην Ρω;


Αυξημένη ετοιμότητα και ανησυχία στο ΓΕΕΘΑ για την τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ένα επεισόδιο παρενόχλησης ελληνικού καϊκιού που μετέφερε εφόδια στην φρουρά της Ρω από το Καστελλόριζο, δεν επιβεβαιώνεται, αλλά και δεν διαψεύδεται. Πηγή του ΓΕΕΘΑ σημείωνε ότι δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό καταγεγραμμένο στο ΕΘΚΕΠΙΧ. Δεν ξέρουμε αν συνέβη και
επιλήφθηκε το Λιμενικό. Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκική ακταιωρός παρεμπόδισε το καϊκι να προσεγγίσει τη Ρω και ο κυβερνήτης κάλεσε σε βοήθεια το Λιμενικό το οποίο και έσπευσε για να αναχαιτίσει το τουρκικό σκάφος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τι πάει να κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Έχει τρελαθεί;



Να το δούμε και αυτό και τότε είναι να αλλάζουμε...χώρα. Ο Γιώργος Παπανδρέου λέγεται ότι θέλει να στηρίξει στην Θεσσαλονίκη τον Μιχάλη Τρεμόπουλο για την θέση του υποψηφίου δημάρχου! Να πάρει δηλαδή και ποσοστό από τους οικολόγους.
Μα καλά ο Τρεμόπουλος δεν είναι αυτός που έχει σχέση με το "ουράνιο τόξο" και που...

είπε πως ένας δρόμος στην συμπρωτεύουσα πρέπει να πάρει την επωνυμία Κεμάλ Ατατούρκ;
Ρε Παπανδρέου έχεις τρελαθεί τελείως ή λίγο;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »