8/2/16

Οι αριθμοί δεν προδίδουν ποτέ,"τα νούμερα" προδίδουν...

Παρακολουθώ την κρίση από την αρχή της, το Νοέμβριο του 2007 για την Ελλάδα. Ένα πράγμα που έχω συμπεράνει είναι ότι οι εξελίξεις λαμβάνουν χώρα απελπιστικά αργά. Για να γίνω κατανοητός: 
- Περιμέναμε μήνες την έλευση του ΔΝΤ το 2010. Όλοι το ξέραμε από το 2009, αλλά μόλις το Μάιο του 2010 το ανακοίνωσε ο ΓΑΠ. 
- Περιμέναμε χρόνια τα capital controls. Όλοι το ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα συμβούν και αυτά ήρθαν 5 χρόνια μετά το ΔΝΤ. 
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν και όλοι κατανοούμε ότι τα χειρότερα είναι εμπρός μας, αυτά δεν θα συμβούν σήμερα - αύριο. 
Με αυτά ως δεδομένα, δίνω έναν οδικό χάρτη τον οποίω προτείνω να απομνημονευθεί. 
1. Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει ξανά στο Ελληνικό πρόγραμμα. Το έχουν συμφωνήσει όλοι και έχει επιβληθεί και στο ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως τι λένε οι τηλεμαιντανοί του (συμπεριλαμβανομένου και του Αλέξη). 
2. Είναι απόφαση όλων των μετόχων του ΔΝΤ να μην παρεκκλίνει από το καταστατικό του για την Ελλάδα. 
3. Αυτό σημαίνει ότι για να συμμετάσχει, πρέπει το Ελληνικό χρέος να καταστεί βιώσιμο. 
4. Επειδή ουδείς μπορεί να αποδεχτεί κούρεμα κεφαλαίων, πρέπει αναγκαστικά να την πληρώσει ''ο πιο νέος''. 
5. Ο πιο νέος είναι αυτός που δεν δύναται στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή να προστατευτεί, ή να επιβάλει το δίκαιό του, δηλαδή...οι μετοχοί και οι καταθέτες. 
6. Να λοιπόν γιατί κατρακυλούν οι τραπεζικές μετοχές. Επειδή όλοι κατάλαβαν ότι το ποσό που λείπει για να καταστεί το χρέος βιώσιμο θα το πληρώσουν μέτοχοι και καταθέτες. 
7. Απομένει να κοπεί το κουστουμάκι που θα μας ενημερώνει για το απαιτούμενο ποσό (προσωπική μου εκτίμηση 40-50 δις) και ο τελικός μαθηματικός τύπος ο οποίος θα καθορίζει πάνω από ποιο ποσό και σε ποιο ποσοστό θα πληρώσει ''ο πιο νέος''. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: