25/5/16

Όταν οι αυθάδεις κυβερνούν, η Δημοκρατία είναι καταδικασμένη

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.» 

Ισοκράτης, 436-338 π.Χ 

Ακούστε δίλημμα που έχει η κυβέρνηση: Να αποπέμψει τους περίπου 2.500 δημόσιους υπαλλήλους που εντοπίστηκαν να έχουν πλαστούς τίτλους σπουδών ή να τους νομιμοποιήσει υποβάλλοντάς τους σε νέες εξετάσεις;;; 

Είσαστε με τα καλά σας ΡΕ;;; Τι υποκριτές, τι ρουσφετολάγνοι είσαστε;;; Τι στο δι@ολο συζητάτε;;; Να τους στείλετε σπίτι τους, να τους διώξετε ποινικά και να απαιτήσετε όλα όσα εισέπραξαν για την… «εργασία» τους! ΜΕ ΤΟΚΟ! Τι εξετάσεις και μ@λ@κίες;;; Δεν τρώγεστε ρε παιδάκι μου! Μαιμού πτυχία, μαιμού οργανισμοί και φόροι ύπαρξης στους πάντες και τα πάντα;;; 
  
Διέπραξες απάτη. Πλαστογράφησες. Και αντί να διωχθείς για την απάτη σου, σκεφτόμαστε να σε βάλουμε να περάσεις… εξετάσεις ή δήθεν εξετάσεις, για να δούμε αν θα κρατήσεις τελικά την θέση εκείνη που έκλεψες με την απάτη σου! Για να μην χάσουμε κάνα ψηφαλάκι. Για να μην ακουμπήσουμε το κομματικό μαγαζάκι μας… Για να μείνει ανέπαφος ο Κομματικός Στρατός Κατοχής. 
  
"Εξετάσεις πιστοποίησης για όσους έχουν εντοπιστεί στο Δημόσιο με παράτυπους τίτλους σπουδών προγραμματίζει μέσα στους επόμενους μήνες το υπουργείο Παιδείας, αφού σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή τα περιστατικά απολυτηρίων λυκείου που χρήζουν εκ νέου νομιμοποίησης ξεπερνούν τις 2,5 χιλιάδες!" 
  
Δεν σωζόμαστε με τίποτα. Δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα. Η ισονομία, η αίσθηση δημόσιου συμφέροντος, το κράτος δικαίου, η αξιοκρατία είναι λέξεις που απουσιάζουν ηχηρά από το διαστρεβλωμένο λεξιλόγιο της χώρας όπου η  κομματοκρατία είναι αχαλίνωτη. 

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Ο πάτος του βαρελιού είναι Π Α Ν Ω από το κεφάλι μας. 
  
Το οξύτερο, ίσως, πρόβλημα αυτής της χώρας είναι ότι αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα σαν μία συνωμοσία εναντίον της, αλλά οι μεγαλύτεροι εχθροί της ίσως να είναι εντός των τειχών της. 
  
Τα αυτονόητα είναι ζητούμενα. Η ισονομία και η αξιοκρατία είναι άγνωστες λέξεις. Η κομματοκρατία ζει και βασιλεύει. Το Κράτος και η άρρωστες νοοτροπίες είναι οι μεγάλοι ασθενείς. Πρέπει να γκρεμιστεί τόσο αυτό, όσο και η νοοτροπία ορισμένων ιδεοληπτικών πολιτικών της πλάκας και του αφελούς ακροατηρίου τους, που είναι ο ορισμός και η προσωποποίηση του «παλιού». Επιβάλλεται η εκ θεμελίων «κατεδάφιση» τερατοκράτους και νοοτροπιών. Θέλουν γκρέμισμα και φτιάξιμο εξαρχής. 
  
Το Σοβιετικού τύπου καταστροφικό «όνειρο» του βολέματος και μίας πρόωρης συνταξιοδότησης που κυριάρχησε, αποδείχθηκε εφιάλτης. Τι μέλλον υπάρχει αν δεν αρθούν οι στρεβλώσεις που συνθέτουν μία αναποτελεσματική, τερατο-γραφειοκρατική, πολυδαίδαλη, κλειστή οικονομία όπου βασιλεύει η πολυνομία, η αναξιοκρατία, η αδιαφάνεια και η κομματοκρατία;;; 
  
Το ατελείωτο μπάχαλο αυτής της χώρας, δεν πρόκειται ποτέ, π ο τ έ και Π Ο Τ Ε να το φτιάξει… κανένας Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός, κανένας «θεσμός», καμία Κομισιόν, κανένας Γερμανός υπουργός, κανένας Ολλανδός υπήκοος, κανένας αξιωματούχος του Αυστριακού κράτους ή δήμαρχος Βιέννης. Κανένας… Γερούν,  κανένας… Ζαν –Κλωντ, κανένας… Φρανσουά και κανένας… Βόλφγκανγκ δεν θα αναδιαμορφώσει την Ελλάδα. Αυτό θα πρέπει να το κάνουμε ΕΜΕΙΣ, αν θέλουμε να μετατραπούμε από μία… ΚΑΝΟΝΙ-κή χώρα σε μία κανονική χώρα. Και αυτό δεν θα συμβεί ΠΟΤΕ ψηφίζοντας λαικιστές, ιδεοληπτικούς και γελαστούς Μινχάουζεν της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: