31/7/12

Η ΕΛ.ΑΣ ξεμπροστιάζει τους πολιτικούς που απαιτούν φρούρηση!


Σε μια απίστευτη καταγγελία προέβη ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αττικής, Νίκος Καραδήμας, με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, για 1.500 αστυνομικούς, που θα βγουν από τη φύλαξη υψηλών προσώπων και θα ριχτούν στη μάχη της εγκληματικότητας.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Καραδήμας υποστήριξε ότι 45 αστυνομικοί βρίσκονται στη φύλαξη και προστασία πρώην υπουργού και νυν βουλευτή!!!
Παράλληλα, υπογράμμισε για ακόμη μια φορά την ανάγκη να γυρίσουν στο δρόμο και στις περιπολίες οι αστυνομικοί που έχουν πάρει απόσπαση για τη φύλαξη ειδικών στόχων.
Μάλιστα, ο κ. Καραδήμας έδωσε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για την έλλειψη προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα. Συγκεκριμένα, είπε πως στη Νέα Σμύρνη, όπου υπηρετεί ο ίδιος, υπάρχουν 30 αστυνομικοί για τη φύλαξη και προστασία 400.000 κατοίκων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Έκαψαν το καλύτερο ZUBR μέσα στο ναύσταθμο Αμφιάλης! Σιγή ιχθύος στα ΜΜΕ


Καίριο πλήγμα στις δυνατότητες αμέσου αντίδρασης και υπεράσπισης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου δέχθηκε το Πολεμικό Ναυτικο με την μυστηριώδη πυρκαγιά που κατάκαψε το Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς στρατευμάτων "Κέρκυρα" (L184), το πιο σύγχρονο και ετοιμοπόλεμο από τα τέσσερα αποβατικά ZUBR ρωσικής (τα τρία) και ουκρανικής (το τέταρτο) ναυπήγησης. To "Kέρκυρα" είχε παραληφθεί το 2005, ενώ τα υπόλοιπα το 2001.
Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο εξωτερικό (!) του σκάφους και περιέργως μεταδόθηκε πολύ γρήγορα, καθώς δεν υπήρχε καν ομάδα πυρόσβεσης σε ετοιμότητα και έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του το Πολεμικό Ναυτικό χάνει ένα υπερπολύτιμο πλοίο.
Καταστράφηκε ολόκληρο το πρωραίο τμήμα και μαζί του χάνεται και το 50% των ικανοτήτων ταχείας μεταφοράς στρατευμάτων σε σημεία κρίσεων του ΓΕΕΘΑ, αφού πλέον μόνο δύο σκάφη από τα τέσσερα αρχικώς αγορασθέντα ήταν σε υπηρεσιακή κατάσταση για διάφορους λόγους που θα δούμε εν συνεχεία. Το καμμένο "Κέρκυρα" και το «Κεφαλληνία»(L180).
Το μυστηριώδες είναι ότι η πυρκαγιά ξέσπασε μέσα στο ναύσταθμο της Αμφιάλης, όπου βρίσκεται ηΔιοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΕΝ), τα Κέντρα Εκπαίδευσης και άλλων κτιρίων, οι εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), της Διοίκηση Ταχέων Σκαφών (ΔΤΣ) και των βέβαια των αερόστρωμνων της Διοίκησης Αμφιβίων Δυνάμεων (ΔΑΔ)!
Πόσες πιθανότητες υπάρχει να αρπάξει φωτιά ένα πολεμικό πλοίο μέσα στην "καρδιά" ενός πολεμικού ναυστάθμου και να καταστεί μη επιχειρησιακό; Όσο και αν αναζητήσαμε στην διεθνή βιβλιογραφία δεν βρήκαμε πουθενά τέτοιο περιστατικό.
Ιδού η ανακοίνωση: "Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι γύρω στις 16:00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ΠΤΜ (Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς) κλάσης Zubr «Κέρκυρα» (L182), η οποία κατασβήσθηκε άμεσα από το προσωπικό του πλοίου με την συνδρομή πυροσβεστικών οχημάτων του πυροσβεστικού σταθμού Ναυτικής Βάσης ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Περάματος και Ικονίου".
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε χώρο εξωτερικό του σκάφους. 
  

Το ενδεχόμενο σαμποτάζ μέσα στο ναύσταθμο, δυστυχώς είναι υπαρκτό.
Που σημαίνει ότι εύκολα ένας μηχανισμός π.χ. με φωσφορικο υλικό που δεν ανιχνεύεται, θα μπορούσε να κατακάψει το σκάφος όπως και συνέβη.
Η υπόθεση των ZUBR από την αρχή της απόκτησής τους αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα "πολιτικής φύσεως" ανάλογα με αυτά που αντιμετωπίζει το πυραυλικο σύστημα S-300PMU1 που 13 χρόνια μετά την παραλαβή του δεν έχει ενταχθεί κανονικά σε υπηρεσία.
Αρχικά αγοράστηκαν δύο από την Ρωσία από την Ουκρανία αλλά το δεύτερο ουκρανικό "κόπηκε" κατά την παραλαβή του λόγω τεχνικών ατελειών και έκτοτε παραμένει στο ναύσταυθμο της Μαύρης Θάλασσας, παρά το γεγονός ότι έχει καταβληθεί το 40% της συνολικής του αξίας. Μετά από αυτό αγοράστηκε ένα τρίτο ρωσικό, «Κεφαλληνία» (L180).
Έτσι είχε σσχηματιστεί ένας εξαιρετικός στόλος από το «Κέρκυρα» το «Κεφαλληνία» (L180) το «Ζάκυνθος» (L183) και το «Ιθάκη» (L181), ο οποίος μπορούσε να μεταφέρει ένα Τάγμα Πεζοναυτών πλήρους συνθέσεως σε οποιοδήποτε νησί του Α.Αιγαίου, έχοντας ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά: Υψηλές δυνατότητες επιβίωσης κατά το πλού τους (αδύνατον να προσβληθούν από υποβρύχια λίγω της υψηλής ταχύτητάς τους και πολύ δύσκολα εγκλωβίζονται από τους αισθητήρες των μαχητικών λόγω του φυσικού "σπρέϊ" από σταγονίδια που σχηματίζεται γύρω τους από τους πέντε τεράστιους αεριοστροβίλους που χαμηλώνει πολύ το υπέρυθρο ίχνος) και μεγάλο οπλικό φορτίο.
Οπλικό φορτίο που πραγματικά εντυπωσιάζει και προορίζεται όχι μόνο για την αυτοάμυνα του πλοίου, αλλά και για την υποστήριξη των αποβιβαζόμενων στρατευμάτων. Μάλιστα εσχάτως είχε προσαρμοστεί και το δόγμα χρήσης τους στις ελληνικές ανάγκες, καθώς τα ZUBR χρησιμοποιούντο και από την Ζ'ΜΑΚ για την ταχεία μετάφορά της σε σημεία κρίσεων και αποβίβαση στην μέση της θάλασσας των ανδρών με ταχύπλοσα σκάφη.
Ιδού ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους για να κρίνει ο καθένας τι υπερόπλο είχε στην διάθεσή του το ΠΝ το οποίος αρχικά απαξιώθηκε (λόγω έλλειψης συντήρησης βγήκαν από την υπηρεσία Το "Ζάκυνθος" και το "Ιθάκη"). Και εν τέλει καταστάφηκε το ένα από τα δύο εναπομείναντα.

Εκτόπισμα
550 τόνοι

Μήκος / πλάτος / βύθισμα
57,3μ / 25,6μ / 21,9μ

Ταχύτητα (μέγιστη)

60 κόμβοι (40 με 3 άρματα)!
Αυτονομία

5 ημέρες

Καύσιμα

56 τόνοι

Πλήρωμα

30 (5 αξιωματικοί, 18 υπαξιωματικοί)

Μεταφορική ικανότητα

140 πεζοναύτες σε συνδυασμό με 3 άρματα, 8 TOMA, 10 TΟΜΠ
130 τόνους φορτίο ή 360 επιπρόσθετους οπλίτες (συνολικά 500 στρατιώτες)

Σύστημα πρόωσης

5 αεροστρόβιλοι Μ-70/10.000 ίπποι
(2 για την συμπίεση της "ποδιάς")

Οπλισμός

4 α/α συστήματα Igla-1M (Strela-3), 2 α/α και αντιπυραυλικά ΑΚ-630Μ
δυνατότητα πόντισης ναρκών και συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών των 122 χλστ.!

Ε, λοιπόν αυτά τα πλοία αφέθηκαν να σαπίσουν καθώς οι παραγγελίες ανταλλακτικών δεν έχουν υπερβεί τις μερικές χιλιάδες δολάρια στα 11 χρόνια που έχουν ενταχθεί σε υπηρεσία.
Και τώρα, το τελευταίο παραληφθέν, το καλύτερο και το πλέον ετοιμοπόλεμο, κάηκε μέσα στον ναύσταθμο! Μήπως, τελικά, υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Σαμαράς βράβευσε υπάλληλο που «έσωσε» 500 εκατ. ευρώ για το κράτος


Έπαινο στην προϊσταμένη του Γραφείου Διεθνών και Κοινοτικών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, Ελένη Μαρτσούκου, απένειμε σήμερα σε ειδική τελετή στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατόπιν σχετικής εισήγησης του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου.

Στη σύντομη ομιλία του κατά την τελετή απονομής του επαίνου, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως η απονομή γίνεται για λόγους και πρακτικούς, ουσίας, αλλά και συμβολικούς. «Πρακτικούς γιατί με τις γνώσεις σας, τις αρετές σας, το έργο σας, ωφελήσατε το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή το μέσο Έλληνα πολίτη. Αλλά και συμβολικούς, γιατί αποδείξατε ότι στην ελληνική δημόσια διοίκηση υπάρχουν οι άξιοι», τόνισε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στην κ. Μαρτσούκου.

«Υπάρχει μια τάση σήμερα όλους να τους καταδικάζουμε και είναι λάθος. Υπάρχουν εκείνοι, οι οποίοι αγωνίζονται, υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι δεν είναι σαν τους άλλους, υπάρχουν εκείνοι που έχουν ήθος, συνείδηση και πραγματικά είναι διαμάντια της δημόσιας διοίκησης, οι άξιοι. Αυτές είναι οι αξίες που πρέπει να δημιουργήσουν την Ελλάδα του αύριο με ανθρώπους σαν κι εσάς. Για κάθε Πρωθυπουργό, πέρα και πάνω από κόμματα, ονόματα, είναι υποχρέωση και είναι ταυτόχρονα τιμή να συνεργάζεται μαζί σας, με τέτοιους ανθρώπους. Είναι ταυτόχρονα μια απόδειξη ότι επειδή στην Ελλάδα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, με ανθρώπους σαν κι εσάς, μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας. Πραγματικά σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ πάρα πολύ», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο έπαινος απονέμεται στην κ. Μαρτσούκου καθώς οι προσφερθείσες υπηρεσίες της προς το ελληνικό Κράτος «υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της άσκησης των υπηρεσιακών της καθηκόντων και καταδεικνύουν τη διαρκή έφεση και επιθυμία της για προαγωγή του Δημοσίου συμφέροντος, καθόσον από το 2010, οπότε προσελήφθη, συνέβαλε αποφασιστικά στη μείωση του ελλείμματος ενσωμάτωσης ευρωπαϊκού δικαίου από 2,4% σε 0,5% με αποτέλεσμα την αποφυγή καταβολής προστίμων εκτιμώμενου ύψους 26.535.600,00 έως 550.171.440,00 ευρώ, καθώς αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς μέσω δράσεως του Γραφείου της 117 σχετικές υποθέσεις».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πρόταση για εξαγορά της Εμπορικής


Πρόταση για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας ανακοίνωσε πως υπέβαλε η Alpha Bank στην Credit Agricole.


Η Alpha εκτιμά ότι «με την κατατεθείσα πρότασή της, περιορίζεται η χρήση κρατικών κεφαλαίων για την υλοποίηση της συναλλαγής, εναρμονίζεται με το πλαίσιο που έχει τεθεί από τις Αρχές και, παράλληλα, συμβάλλει στην αξιόπιστη αναδιάρθρωση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος».


Πάντως, η τράπεζα διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας της με την Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής.


Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συζητήσεις της Credit Agricole με ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους για επίτευξη στρατηγικής συμμαχίας συνεχίζονται και δεν έχει ακόμα κλείσει καμιά συμφωνία.


Στόχος της γαλλικής τράπεζας, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι να καταλήξουν οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει με τους ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους, ώστε να επιτευχθεί στρατηγική συνεργασία, με τη μορφή συγχώνευσης, που θα αναβαθμίζει την παρουσία της Εμπορικής στην Ελλάδα. Στο νέο σχήμα, που θα προκύψει, η Credit Agricole προτίθεται να έχει σημαντικό ποσοστό, διατηρώντας έτσι την παρουσία της στην ελληνική αγορά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

30/7/12

Δωρεάν τρόφιμα από τη Χρυσή Αυγή την Τετάρτη στο Σύνταγμα


Δωρεάν τρόφιμα θα διανείμει την Τετάρτη το πρωί στις 09.00, στην πλατεία Συντάγματος, η Χρυσή Αυγή.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα τρόφιμα θα διανεμηθούν σε αναξιοπαθούντες Έλληνες (άνεργους, πολύτεκνους, άπορους).
Στη δραστηριότητα θα συμμετέχουν και οι βουλευτές του Κινήματος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιδρομή γύφτων με τραυματίες στο Ναύπλιο

Δυο κάτοικοι του Ναυπλίου τραυματίστηκαν σοβαρά στο κεφάλι και τα χέρια και αρκετοί ελαφρότερα, από την αναίτια επιδρομή μιας πολυπληθούς ομάδας τσιγγάνων οπλισμένων με καδρόνια και σιδερολοστούς στην κεντρική πλατεία της Αγίας Τριάδας!

Οι κάτοικοι  της πόλης απολάμβαναν τον  απογευματινό τους καφέ στα  μαγαζιά της πλατείας, όταν ξαφνικά  μια ομάδα τσιγγάνων άρχισε να τους προκαλεί. Μπροστά στην αντίδραση του κόσμου έφυγαν, αλλά μετά από λίγα λεπτά περισσότεροι από 30 τσιγγάνοι που ξεχύνονταν από κάθε κατεύθυνση εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον τους! Οι εισβολείς άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως όποιον έβρισκαν μπροστά τους!

Η επίθεση  τελείωσε το ίδιο ξαφνικά όπως  άρχισε, με τους δράστες να  εξαφανίζονται πριν φτάσουν οι δυνάμεις της Αστυνομίας που άρχισαν να τους αναζητούν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το μακελειό έγινε αντικείμενο σύσκεψης που είχαν ο δήμαρχος Ναυπλιέων με τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, υπό τις φωνές των οργισμένων πολιτών οι οποίοι ζητούσαν ενίσχυση της αστυνόμευσης απειλώντας ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Oι Τουρκάλες όταν δεν μαγειρεύουν "πατάτες με κεφτέδες" το "πληρώνουν" με τη ζωή τους

Προφανώς η ζωή στην Τουρκία είναι "ολίγον διαφορετική" από ότι παρουσιάζεται από τα Τουρκικά σήριαλ που έχουν πείσει τις Ελληνίδες μας ότι οι Τούρκοι είναι ρομαντικοί, γνώστες του σαβουάρ βίβρ, με καλούς τρόπους, και με όνειρό τους πως πιος θα προλάβει να ανοίξει την πόρτα όταν περνάει μια γυναίκα. Παρομοίως έχει δημιουργηθεί η εικόνα ότι οι Τουρκάλες είναι μοιραίες γυναίκες που ελέγχουν απόλυτα τους άνδρες με τα τερτίπια τους. Δεν είναι όμως έτσι στην πραγματική ζωή.

Η Μαχμουρέ Κ. που ζούσε στην περιοχή Μπάλατ-Κωνσταντινούπολης δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο μπροστά στα μάτια των παιδιών της από τον άντρα της. Η δολοφονία αναφέρεται πως έγινε από καβγά που άρχισε για το φαγητό. Ο 31χρονος Ζουλφικάρ Β. σκότωσε την 19 ετών Μαχμουρέ Κ. μαχαιρώνοντας την 47 φορές. Πριν την μαχαιρώσει, την έδειρε με ξύλο.

Στην κατάθεση του στην αστυνομία είπε πως «Της ζήτησα να κάνει πατάτες και κεφτέδες. Όταν δεν έκανε αρχίσαμε να μαλώνουμε. Εκείνη την στιγμή έχασα τον αυτοέλεγχο μου». Ο κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία της γυναίκας του, μαζί με το μαχαίρι πήρε τα 1,5 και 5 ετών παιδιά του και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Μετά την παράδοσή του, η αστυνομία πήγε στην διεύθυνση που τους υπέδειξε, και εκεί βρήκαν μια λίμνη από αίμα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πακιστανοί επιτέθηκαν σε ζευγάρι στο Περιστέρι



Σύμφωνα με την αστυνομία, γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα της Κυριακής μια ομάδα περίπου δέκα Πακιστανών που βρισκόταν σε δρόμο του Περιστερίου, επιτέθηκε σε δύο Έλληνες που περνούσαν με τα μηχανάκια τους από το σημείο και τους τραυμάτισαν, χτυπώντας τους με γροθιές , κλωτσιές και ξύλινα ρόπαλα.

Η 19χρονη και ο 20χρονος μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Αττικής. Η νεαρή φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στα δάχτυλα και κάταγμα στο δεξί της χέρι, ενώ ο 20χρονος τραύμα στο κεφάλι. 

Από τη δεκαμελή ομάδα των δραστών, συνελήφθησαν τρεις Πακιστανοί στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ξύλινα ρόπαλα. Οι έρευνες ωστόσο συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των υπόλοιπων δραστών. 

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για απρόκλητες και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, αντίσταση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κατέβασαν την ελληνική σημαία πακιστανοί στα Γιάννενα

Πακιστανοί οι δράστες που κατέβασαν την Ελληνική σημαία και ανάρτησαν την πακιστανική από την ιστορική κεντρική πύλη του κάστρου των Ιωαννίνων.

Εδω και λίγες μέρες η δημοτική αρχή Ιωαννίνων είχε τοποθετήσει στην κεντρική πύλη του κάστρου την Ελληνική σημαία... αφού 8 μήνες τώρα και κατόπιν δεκάδων παραινέσεων απο κατοίκους του κάστρου και οχι μόνο, δεν είχε ενδιαφερθεί απολύτως κανείς να ανεβάσει στην κεντρική πύλη του κάστρου την Ελληνική σημαία.


Κάτοικοι του κάστρου είπαν οτι εκείνο το πρωι οι τρείς τελικά πακιστανοί που κατέβασαν την Ελληνική σημαία και ανάρτησαν την πακιστανική δεν την άφησαν στο ιστό πάνω απο 10 λεπτά της ώρας αφού με το άκουσμα των κατακραυγών πολλών κατοίκων αλλά και με την εμφάνιση περιπολικού της αστυνομίας οι πακιστανοί τράπηκαν σε φυγή προς την ανατολική πλευρά του κάστρου όπου και εκει κατοικούν δεκάδες μέσα σε μια μονοκατοικία όπως μας λένε οι κάτοικοι.


Παρόλα αυτά, και με τα πολλά κυματίζει ξανά υπερήφανη η γαλανόλευκη στην κεντρική πύλη του ιστορικου κάστρου των Ιωαννίνων μετα απο 8 μήνες. 

http://iasonmpimpos.blogspot.gr/

Αν συνεχίσουμε έτσι σε λίγο θα μας βγάζουν από τα σπίτια μας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

28/7/12

Να πετάξουμε έξω την Ελλάδα ή να την "κουρέψουμε"; Σε 24 ημέρες θα ξέρουμε, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.


Στις 20 Αυγούστου η κυβέρνηση θα πάρει την πιο σημαντική - ίσως την τελευταία σημαντική - απόφασή της. Είναι η μέρα που λήγει ένα ομόλογο από εκείνα που δεν "κουρεύτηκαν" επειδή τα είχε αγοράσει η ΕΚΤ (η οποία, ως γνωστόν, θεωρεί ότι τα δικά της ομόλογα, αντίθετα με των μικρο-ομολογιούχων και των ασφαλιστικών ταμείων, είναι κάτι σαν ιερές αγελάδες). Για να το αποπληρώσει, το ελληνικό δημόσιο πρέπει να δανειστεί από κάπου 3,2 δις ώστε να αποπληρώσει στο 100% την ΕΚΤ η οποία, σημειωτέον, τα είχε αγοράσει πέρσι προς 2,3 δις - άρα, η ΕΚΤ έχει λαμβάνειν κι ένα ουκ ευκαταφρόνητον κέρδος της τάξης των 900 εκατομμυρίων (*).

Δεν είναι τυχαίο ότι η τρόικα έφυγε για να επιστρέψει με την αξιολόγησή της τον Σεπτέμβρη – δηλαδή μετά την 20ή Αυγούστου.
Χρειάζονται τρεις μήνες για να αποφανθούν ότι το «πρόγραμμα» έχει βουλιάξει;
Ότι τα χρήματα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα ανέλθουν στο 5% των (ανοήτως) υπεσχημένων;
Ότι η «ανάπτυξη» θα κείται στον πυθμένα, όπου και θα παραμείνει τα επόμενα χρόνια τινάζοντας στον αέρα το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμών των δανείων μας προς την τρόικα αρχικά και (μετά το 2020) στους τραπεζίτες του κ. Νταλάρα;
Ότι η τραπεζική πίστη έχει εγκαταλείψει και τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, εγγυούμενη έτσι την πλήρη κατάρρευση της αγοράς εργασίας, των δημοσίων εσόδων και των ασφαλιστικών ταμείων; Υπάρχει κάποιος στο ΔΝΤ ή στην ΕΚΤ ή στην ΕΕ που να χρειαζόταν πάνω από 2 ώρες για να γράψει το πολυπόθητο κείμενο αξιολόγησης;
Ή μήπως ο κ. Τόμσεν καίγεται να πάει διακοπές και αποφάσιστε «Επιστροφή τον Σεπτέμβριο», μαζί με τους χειμερινούς κινηματογράφους;
 
 Όχι βέβαια. Η έκθεση της τρόικας είναι έτοιμη. Το ΔΝΤ έχει ήδη αποφασίσει ότι, στην βάση των τεχνοοικονομικών δεδομένων, το Μνημόνιο 2 «μας τελείωσε». Πως καμία επιμήκυνση δεν το σώζει. Απλά, μένει να ληφθεί η πολιτική απόφαση. Αντίστοιχα, η ΕΚΤ γνωρίζει άψογα ακριβώς τα ίδια και κατανοεί ότι, κάποια στιγμή, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αθετίσει τις υποχρεώσεις απέναντί της. Το ίδιο και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ευρωζώνης: περιμένουν ότι μεγάλο μέρος των διμερών δανείων που παρείχαν στην Ελλάδα θα «κουρευτεί». Οπότε, το θέμα του «τι θα κάνουν με την Ελλάδα» δεν είναι τεχνο-οικονομικό και δεν βασίζεται ούτε στις όποιες περικοπές και μεταρρυθμίσεις κάνει η κυβέρνηση (έως το Σεπτέμβριο) ούτε και στις εκτιμήσεις του κ. Τόμσεν και της τρόικα. Από τι εξαρτάται; Εξαρτάται απλά από το εάν η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία συναποφασίσουν είτε να μας εκπαραθυρώσουν από το ευρώ, είτε να επιτρέψουν το κούρεμα του χρέους μας (κάτι που, όπως θα θυμάστε, είναι γνωστό με τον ευφημισμό «αναδιάρθρωση χρέους»).
 
 Επιτρέψτε μου μια τοποθέτηση: Αν κρίνουν ότι μπορούν να μας εκπαραθυρώσουν διασώζοντας την Ισπανία και την Ιταλία, θα το κάνουν εκείνη την στιγμή! Ο λόγος είναι απλός:Το EFSF διαθέτει, μετά τα χρήματα που υποσχέθηκε στις ισπανικές τράπεζες, άλλα 80 με 90 δις. Όσο για το ESM, τον μόνιμο μηχανισμό που θα αντικαταστήσει το EFSF, έχει κολλήσει η ίδρυσή του στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας. Στο μεταξύ, το δημόσιο της Ισπανίας και το δημόσιο της Ιταλίας έχουν άμεση ανάγκη για 800 δις εντός του 2013. Είναι προφανές ότι αν η κυρία Μέρκελ πάει στην Ομοσπονδιακή Βουλή της και ζητήσει τέτοια ποσά για ενίσχυση του EFSF, δεν υπάρχει περίπτωση να τα πάρει – παρά μόνον αν στηριχθεί τόσο πολύ στην αντιπολίτευση του SPD που απωλέσει την κομματική της βάση. Πολύ απλά, δεν θα το πράξει, ιδίως ένα χρόνο πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές. Από την άλλη, αν δεν το πράξει, θα πρέπει σύντομα να αρχίσει να τυπώνει μάρκα, καθώς η κατάρρευση της Ισπανίας και της Ιταλίας εντός της ευρωζώνης είναι πλέον κάτι παραπάνω από δεδομένη.
 
 Μια σκέψη που περιτριγυρίζει την κα Μέρκελ σήμερα (την οποία της έχουν εμφυσήσει διάφοροι σύμβουλοι) είναι η εξής: Αν εκπαραθυρώσουν την Ελλάδα από το ευρώ, και ακολουθήσει μια τεράστια χρηματιστηριακή αναταραχή, οι γερμανοί ψηφοφόροι θα τα χρειαστούν. Θα φοβηθούν όταν θα δουν το όλον ευρωζωνικό οικοδόμημα, ακόμα και την ίδια την Φραγκφούρτη, να συγκλονίζονται.
Υπό αυτό τον φόβο, σκέπτεται η κα Μέρκελ, ίσως είναι προετοιμασμένοι να αποδεχθούν την πρότασή της για διάσωση της Ισπανίας και της Ιταλίας με τεράστια ποσά. Έχοντας μάλιστα «γευθεί» ελληνικό αίμα (καθώς η Ελλάδα θα αιμορραγεί από μία άναρχη και καταστροφική επιστροφή στην δραχμή), η χώρα μας θα έχει παίξει στο ακέραιο τον ρόλο του εξιλαστήριου θύματος έτσι ώστε η κοινή γνώμη στην Γερμανία να είναι έτοιμη να αποδεχθεί μεγάλες τονωτικές και ακριβές ενέσεις υπέρ της Ισπανίας και της Ιταλίας.
 
 Από την άλλη, βέβαια, η κα Μέρκελ εισακούει και αντίθετες γνώμες οι οποίες τις λένε πως είναι αδύνατον να προβλέψει κάποιος, και να διαχειριστεί, μια καθίζηση. Ότι μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και δεν θα μείνει τίποτα όρθιο από την ευρωζώνη. Όταν όμως ρωτά αυτούς τους συμβούλους, η κα Μέρκελ, τι μπορεί να γίνει για να μην φύγει τελικά η Ελλάδα από το ευρώ, η απάντησή τους της μαυρίζει την καρδιά καθώς γνωρίζει ότι αυτά που πρέπει να γίνουν δεν είναι έτοιμη να τα ψελλίσει καν στην Ομοσπονδιακή Βουλή.
Τι είναι αυτά; Μία λύση θα ήταν το κούρεμα του ελληνικού χρέους προς την τρόικα - στο οποίο ήδη αναφέρθηκα. Μια άλλη λύση θα ήταν ένα μορατόριουμ στις αποπληρωμές έτσι ώστε το ποσό χρέους να μείνει το ίδιο αλλά να παγώσουν οι αποπληρωμές έως ότου η ελληνική οικονομία παύει να συρρικνώνεται. Την πρώτη λύση δεν θα την αποδεχθεί η ΕΚΤ, καθώς ανατρέπει πλήρως το δόγμα της ότι τα χρέη προς εκείνη είναι ιερά. Την δεύτερη λύση την απορρίπτουν οι πλεονασματικές χώρες καθώς κάτι τέτοιο θα ακύρωνε την πολιτική επιβολής σκληρής λιτότητας στην Ισπανία και στην Ιταλία.
Γιατί; Επειδή η λιτότητα αυτή φέρνει με μαθηματική ακρίβεια την ύφεση. Άρα, εάν το τέλος της ύφεσης ήταν προαπαιτούμενο για τις αποπληρωμές από της χώρες της Περιφέρειας προς την τρόικα (όπως θα έπρεπε να ισχύει σε μια νομισματική ένωση), τότε η επιβολή λιτότητας σε χώρες όπως η Ισπανία θα ισοδυναμούσε με το να τους επιτρέπεται να μην αποπληρώνουν τα χρέη τους!
 
 Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα λοιπόν για την κα Μέρκελ. Όπως και για τις κυβερνήσεις των υπόλοιπων πλεονασματικών χωρών. Το μέγα δίλημμα είναι: Πετάμε την Ελλάδα έξω από το ευρώ και κάνουμε για την Ιταλία και την Ισπανία αυτό που αρνούμαστε έως τώρα σε κάθε μία από τις πτωχευμένες χώρες; Ή αρχίζουμε την διαδικασία κουρέματος των χρεών όλων τους (καθώς δεν είναι δυνατόν να κουρέψουν το δικό μας αλλά όχι το ιρλανδικό, π.χ., χρέος);
 
 Η ουσία είναι ότι, άλλη μια φορά, δεν έχουν αποφασίσει. Φοβούνται να μας πετάξουν έξω αλλά δεν είναι και διατεθειμένοι να μας δώσουν μια ευκαιρία να ορθοποδήσουμε ως προς το χρέος, ουσιαστικά οδηγώντας μας εκ των πραγμάτων στον γκρεμό και, συνεπώς, «εκτός». Η «Επιστροφή τον Σεπτέμβριο» μανούβρα της τρόικα αυτή την εξήγηση επιδέχεται: Να δοθεί άλλο ένα τρίμηνο στις πλεονασματικές χώρες να χαράξουν την στρατηγική τους. Επί πλέον, να αναγκαστεί η Ελλάδα, ελπίζοντας σε μια ακόμα αναβολή της «θανατικής ποινής», να δανειστεί εκ μέρους της ΕΚΤ την 20ή Αυγούστου ώστε να μην βρεθεί η ΕΚΤ στην θέση να απωλέσει την εικόνα της (απέναντι σε Ρώμη, Μαδρίτη και Δουβλίνο) του δανειστή-τιμωρού.
Καθώς μάλιστα η έκθεση της τροίκα θεωρείται προαπαιτούμενο για να δοθεί η δόση, είναι προφανές ότι ασκείται πίεση στο ελληνικό κράτος να δανειστεί τα 3,2 δις στις... αγορές μέσω βραχυπρόθεσμων γραμματίων. Και ποιος θα τα αγοράσει αυτά; Μόνο οι ελληνικές τράπεζες θα προσφερθούν, δανειζόμενες οι ίδιες από την ΕΚΤ, ή και την Τράπεζα της Ελλάδος (μέσω του ELA). Αν ούτε αυτό καταφέρουν, τότε θα μας τα δώσει το EFSF, προσθέτωντάς τα στο δημόσιο χρέος μας. Όμως οι εταίροι μας προτιμούν την άντληση των χρημάτων αυτών από την ΕΚΤ μέσω των ελληνικών τραπεζών. Γιατί; Επειδή προτιμούν, σε περίπτωση που μας πετάξουν έξω και διαγράψουμε μονομερώς τα χρέη μας προς την Ευρώπη, να χρωστάμε αυτό το ποσόν στην ΕΚΤ (που αν χρειαστεί το τυπώνει) παρά να το αντλήσουμε από το μισοάδειο EFSF από το οποίο πρέπει, κουτσά-στραβά, να βολέψουν τις Ισπανία και Ιταλία.
 
 Έχω κουραστεί να το λέω αλλά φοβάμαι ότι πρέπει να το ξαναπώ: Η λογική του «κερδίζουμε χρόνο δανειζόμενοι» είναι παντελώς παράλογη πλέον. Όχι γενικά. Αλλά υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες (που ισχύουν εδώ και αρκετό καιρό στην ελληνική οικονομία): Με την τραπεζική πίστη άφαντη, την «ανάπτυξη» στο -9%, τα φορολογικά έσοδα στο ναδίρ και τις επενδύσεις στο μείον, το να «κερδίσουμε περισσότερο χρόνο» ισοδυναμεί με το να αφήσουμε ό,τι έχει απομείνει να σβήσει. Δεδομένου μάλιστα ότι οι φωνές στο Βερολίνο που απαιτούν την εκδίωξη της Ελλάδας το φθινόπωρο από την ευρωζώνη εντείνονται, η τελευταία ευκαιρία της κυβέρνησης είναι η 20ή Αυγούστου. Της μένουν, δηλαδή, 24 μέρες.
 
 Σκεφτείτε το. Αν την 20ή Αυγούστου δανειστούμε άλλη μία φορά από την ΕΚΤ (μέσω τραπεζών) ή από το EFSF, ώστε να αποπληρώσουμε την ΕΚΤ και, έτσι, να επιτρέψουμε στην ΕΚΤ να συνεχίσει να προσποιείται ότι η νομισματική της πολιτική (η οποία έχει εδώ και καιρό ανατραπεί) παραμένει ανέπαφη, κατόπιν απλά θα περιμένουμε πότε οι πλεονασματικές χώρες θα αποφανθούν για το αν θα μας θυσιάσουν ή όχι. Κάθε μέρα που θα περνά, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, κλπ, η ελληνική οικονομία θα βουλιάζει κι άλλο (παρά την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων) και οι φωνές που ζητούν την αποπομπή μας θα μεγαλώνουν. Το τέλος δεν θα αργήσει να έρθει όσο φιλότιμες προσπάθειες και να καταβάλει το υπουργείο οικονομικών.
 
 Μπορεί να γίνει κάτι; Δεν είμαι σίγουρος, εδώ που φτάσαμε. Η μόνη μας ελπίδα πια είναι ένα Πρόγραμμα 24 Ημερών που να ξεκινά σήμερα. Τι θα περιλαμβάνει; Τα εξής απλά: Η κυβέρνηση να κρατήσει ανοικτή την Ολομέλεια της Βουλής και εντός αυτών των 24 ημερών να περάσει όσες μεταρυθμίσεις κρίνει ότι πρέπει να γίνουν. Όχι επειδή έχουν κάποια σημασία. Καμία δεν έχουν, καθώς δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα να ανατρέψουν την εξελισσόμενη κατάρρευση που οφείλεται σε μια καθαρά μακροοικονομική τριπλή δίνη χρέους-ύφεσης-τραπεζών.
Τότε γιατί προτείνω μια τέτοια κοινοβουλευτική υπερκινητικότητα; Για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους: Για να πούμε στην Ευρώπη: «Μεταρρυθμίσεις θέλατε; Νάτες!» Παράλληλα, κατά τις 5 με 10 Αυγούστου, η κυβέρνηση να ανακοινώσει ότι για λόγους ηθικής και ευθύνης απέναντι στους φορολογούμενους των πλεονασματικών χωρών, το ελληνικό κράτος δεν θα δανειστεί στις 20 Αυγούστου ούτε ένα ευρώ αν πρώτα δεν συμφωνηθεί, έστω και επί της αρχής, μια νέα συμφωνία που θα ανατρέπει την σημερινή καταστροφική πορεία η οποία μας οδηγεί τόσο στην πτώχευση όσο και εκτός ευρώ. Π.χ. να πούμε στον κ. Ρέσλερ τα εξής: «Αφού λέτε ότι θα μας διώξετε από το ευρώ, εμείς με ποιο δικαιώμα θα δανειστούμε από εσάς 3,2 δις σε ευρώ δεδομένου ότι, όταν μας διώξετε, δεν θα έχουμε ευρώ να σας ξεπληρώσουμε;»
 
 Το εν λόγω Πρόγραμμα 24 Ημερών έχει δύο σκοπούς: Πρώτον, να κλείσει τα στόματα όσων συνεχίζουν να αναφέρονται στην αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να νομοθετεί «μεταρρυθμίσεις». Δεύτερον, να εξαναγκάσει την κα Μέρκελ και τους υπόλοιπους ηγέτες των πλεονασματικών χωρών να αποφασίσουν τι θα κάνουν με την Ελλάδα μια ώρα αρχίτερα. Αν η κυβέρνησή μας ανακοινώσει ότι τα 3,2 δις που χρωστάμε στην ΕΚΤ θα «αναδιαρθωθούν» μονομερώς, οι εταίροι μας θα αναγκαστούν εκείνη την στιγμή να αποφασίσουν είτε να ολοκληρώσουν την αναδιάρθωση τους χρέους μας (καθώς και της υπόλοιπης ευρωζώνης, σώζοντας έτσι το ευρώ) είτε να μας οδηγήσουν στην έξοδο (φέρνοντας, εν αγνοία τους, το τέλος του ευρώ). Αντίθετα με την επικρατούσα άποψη (που λέει πως όσο περισσότερο καθυστερεί αυτή η απόφαση τόσο καλύτερα), η πραγματικότητα είναι ότι όσο πιο πολύ αργούν να αποφασίσουν τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να αποφασίσουν την εκπαραθύρωσή μας.
 
 (*) Η ΕΚΤ επισήμως ισχυρίζεται ότι αυτά τα κέρδη τα επιστρέφει στις Κεντρικές Τράπεζες που την απαρτίζουν και εκείνες πράττουν κατά βούληση. Πράγματι, κάποιες (π.χ. η Γαλλική) τα επιστρέφουν στην Ελλάδα. Άλλες όμως δεν το κάνουν. Μόνο και μόνο ότι το πτωχευμένο ελληνικό δημόσιο πρέπει να δανειστεί μέσα στο καλοκαίρι αυτά τα έξτρα 900 εκατομμύρια αποτελεί μομφή για τα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Η ΔΗΜΑΡ!


Σε μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση και κυρίως για το κυβερνητικό κόμμα της ΝΔ εξελίσσεται η ΔΗΜΑΡ, ειδικά προς την δεξιά πλευρά της ΝΔ, καθώς η υπόθεση Βούλας Παπαχρήστου, αλλά και οι εξτρεμιστικές απόψεις της Μαρίας Ρεπούση περί παύσης του εκκλησιασμού των παιδιών στα σχολεία έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την βασική κυβερνητική συνιστώσα. 
Οι συντηρητικοί ψηφοφόροι που έστω "με κρύα καρδιά" ψήφισαν τη ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου βλέπουν το κυβερνητικό κόμμα να μην αντιδρά στην 100% άδικη αποβολή από την Ολυμπιακή Ομάδα της πρωταθλήτριας του τριπλούν Βούλας Παπαχρήστου κατόπιν της μισαλλόδοξης απαίτησης της ΔΗΜΑΡ. Η αντίστοιχη Γερμανίδα αθλήτρια που αποκάλεσε "ξυπόλητους" τους Έλληνες αθλητές καλύφθηκε πλήρως από την γερμανική Ομοσπονδία υποστηρίζοντας ότι κάποιοι "χάκεψαν" τον λογαριασμό της στο twitter!
Λίγες ημέρες πριν η Μαρία Ρεπούση που περιέγραφε ως "συνωστισμό στην προκυμαία της Σμύρνης"την σφαγή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων, ζήτησε να παύσει ο εκκλησιασμός των Ελληνόπουλων!
Χθες ο ιδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από την Φλώρινα όπου βρίσκεται προχώρησε σε επίθεση κατά της Ρεπούση με την φράση «Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο, χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ' αυτό τον τόπο γι αυτό το χώρο. Ποιό είναι το δικαίωμα σου, που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά. Τους ρώτησες τους γονείς;».
Κανείς δεν έχει αντιδράσει επίσημα από τα μέλη της κυβέρνησης που ανήκουν στη ΝΔ, ουτε για αυτό. Μάλιστα στην περίπτωση της Παπαχρήστου την απόφαση "αποκεφαλισμού" τηςτην έλαβε Η ΕΟΕ της οποίας πρόεδρος είναι ο σύζυγος της βουλευτού της ΝΔ Ν.Μπακογιάννη.
Πέρα από τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, ειδικά το θέμα της Παπαχρήστου έχει προκαλέσει γενικότερα μεγάλη δυσαρέσκεια κατά της κυβέρνησης, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θεωρούν ότι "δεν προστατεύθηκε", όπως προστάτεψαν οι Γερμανοί την σημαιοφόρο τους Νατάσα Κέλερ, η οποία δεν έγραψε απλά ένα ρατσιστικό σχόλιο στον λογαριασμό της στο twitter, αλλά πρόσβαλε ολόκληρη την Ελλάδα. Είπαν ότι "κάποιοι άλλοι το έγραψαν" και το θέμα ... έληξε!
Την ίδια στιγμή η θέση που πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος, μπορεί να μην αφορά την κυβέρνηση συνολικά, αλλά αφορά ένα κομμάτι της που είναι η ΔΗΜΑΡ που με το 6% που έχει λάβει δείχνει σα να κυβερνά και να "καπελώνει" τη ΝΔ.
Η πρόσφατη δημοσκόπηση που δείχνει ότι το 77% των πολιτών είναι δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση έχει θορυβήσει τα στελέχη της. Γιατί έρχεται σε μία στιγμή που δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο ακόμα.
Ενώ ο ίδιος ο κορμός της κυβέρνησης, η ΝΔ, δείχνει αποστασιοποιημένη από τον κορμό των ψηφοφόρων της, επιδεικνύοντας πρωτοφανή ανοχή για ένα κόμμα που θέλει να λέγεται "πατριωτικό" στις περιπτώσεις Ρεπούση και Παπαχρήστου. "Βούτηρο στο ψωμί"Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής, δηλαδή...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Όταν και ο αριστερός αρχιεπίσκοπος εξεγείρεται με την διοικούσα αριστερά, κάτι σάπιο υπάρχει στην φάρα τους


Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους ότι «Δεν είμαστε αποικία», έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, από την Φλώρινα, όπου βρίσκεται.
«Ναι, μας χρειάζονται οι ξένοι και οι Ευρωπαίοι μας. Αλλά είμαστε η Ελλάδα, είμαστε ο Παρθενώνας, είμαστε η Φλώρινα, δεν είμαστε η αποικία. Αυτό πρέπει να το πιστέψουμε μέσα μας και δεν είναι δύσκολο να το πιστέψουμε» δήλωσε ο Ιερώνυμος.
Ταυτόχρονα άσκησε κριτική σε όσους θέλουν να αποκόψουν την εκκλησία από την κοινωνία και υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να απαγορευτεί η προσευχή στα σχολεία. «Κυρά μου ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο και θα αποφασίσεις ότι δε θα εκκλησιάζονται τα παιδιά» είπε ο Ιερώνυμος φωτογραφίζοντας τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

Διαβάστε το κείμενο της ομιλίας του Αρχιεπισκόπου από τον επίσημο δικτυακό τόπο της Εκκλησίας της Ελλάδος:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, σε ομιλία του από την Φλώρινα, ζήτησε να οχυρώσουμε την πατρίδα μας για το μέλλον μέσα στην παράδοση και την θρησκεία. Ξεκινώντας από το κίνημα του διαφωτισμού που έβαλε ως κέντρο του κόσμου τον άνθρωπο, διαγράφοντας κάθε μεταφυσικό, είπε πως δεν μπορεί οι σπουδαγμένοι να έρχονται και να τα διαγράφουν όλα.
Χαρακτηριστικά ανέφερε :
«Σήμερα υποφέρουμε από αυτό το πράγμα. Δεν είμαστε αντίθετοι στις σπουδές, πρέπει να σπουδάσουμε. Σε όλα τα κράτη να πάμε. Να πάρουμε γνώσεις, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την παράδοση μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα θεμέλια και τις ρίζες μας. Γιατί προοδεύουν τόπο πολύ αυτοί οι Έλληνες που πάνε έξω και οι επιστήμονες - από αυτούς - έχουν καταλάβει τις μεγαλύτερες θέσεις, ενώ εδώ δεν είναι αρεστοί και αν έρθουν τους διώχνουνε; Είναι ερωτηματικά αυτά.
Σ΄εναν υπουργό, με τον οποίο συζητούσα μπροστά από λίγο καιρό, του είπα, η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μορφωμένους ανθρώπους, αλλά που να έχουνε μέσα τους την πατρίδα, την παράδοση.  Έναν που πάει και βγάζει το ΜΙΤ, το Χάρβαρντ κλπ τον θέλουμε, αλλά επειδή έμαθε πέντε γλώσσες, έμαθε πολλά πράγματα, δεν σημαίνει ότι θα του δώσουμε μια καρέκλα και ένα μολύβι για να υπογράφει κατά την δική του άποψη και να βγάζει και εγκύκλιο που να λέει απαγορεύεται η προσευχή στα σχολεία.
Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο, χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ΄ αυτό τον τόπο γι΄ αυτό το χώρο. Ποιό είναι το δικαίωμα σου, που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά. Τους ρώτησες τους γονείς;»

Και συνέχισε:
«Δεν είμαστε εναντίον των ανθρώπων που σπούδασαν και φέρνουν πολιτισμό εδώ. Όχι τους χρειαζόμαστε διότι η Ελλάδα από αυτό έζησε. Αλλά για προσέξτε πιο είναι το μυστικό της Ελλάδος. Δεν διώχνει το ξένο, το παίρνει αλλά το αφομοιώνει και το κάνει δικό της. Είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουμε αυτό ιδιαίτερα.Θα ήθελα να το πω στους αρχιερείς μας, αλλά και στα πολιτικά πρόσωπα, ότι αυτή η ηττοπάθεια, αυτό το να μην πούμε την λέξη Εκκλησία... γιατί ξέρετε, έχει πολιτικό κόστος, να μην πούμε ότι τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα βρίσκονται σ αυτήν την κατάσταση, αλλά να βρούμε μια λέξη που θα λέει ότι τα νομικά πρόσωπα που ανήκουν στην υπ’ αριθμό τάδε, τάδε.
Λες και δεν θα ψάξουν να τα βρουν αυτοί που μας λένε ότι στην ιστορία στην Μικρά Ασία συνωστίζονταν οι Έλληνες σαν στο λεωφορείο για να μπούνε για να φύγουνε. Λοιπόν θα πρέπει να το καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο, σε μια γραμμή δύσκολη και επομένως όλα αυτά τα ερωτηματικά που είπαμε στην Έκκλησία και εδώ ελέχθησαν, δεν γίνονται με τέτοιες σκέψεις.
Πρέπει να δούμε τι θέλουμε. Την θέλουμε την πατρίδα μας; την θέλουμε την θρησκεία μας; τις θέλουμε τις παραδόσεις μας; Να έχουμε το θάρρος και να το πούμε και να το στηρίξουμε και να προχωρήσουμε. Οι Έλληνες είναι λίγο φοβισμένοι, είναι λίγο μαζεμένοι, το λέω γιατί το ζω. Οι εκκλησιές μας γεμίζουνε και περιμένουν μια σπίθα. Ο τόπος μας υποφέρει και υπάρχει κίνδυνος αυτή η σπίθα κάποια στιγμή να ξεσπάσει».
Και κατέληξε:

«Ναι μας χρειάζονται οι ξένοι και οι Ευρωπαίοι μας χρειάζονται και όλοι μας χρειάζονται. Αλλά είμαστε η Ελλάδα, είμαστε ο Παρθενώνας, είμαστε η Φλώρινα, δεν είμαστε η αποικία. Αυτό πρέπει να το πιστέψουμε μέσα μας και δεν είναι δύσκολο να το πιστέψουμε. Εμείς πρέπει να το καλλιεργήσουμε... η φλόγα που πρέπει να δώσουμε οι Δεσποτάδες, οι Περιφερειάρχες οι Βουλευτές. Και να μην φοβούνται αυτούς τους λίγους για τους οποίους λέει το γραφικό «ουκ ευρέθει ο τόπος αυτών». Δεν θα βρεθεί ο τόπος τους, θα φύγουν και θα χαθούν και δεν θα υπάρχουν.
Θα υπάρξει ο Γερμανός Καραβαγγέλης, θα υπάρξουν όλοι αυτοί που υπάρχουν εδώ πέρα. Αν εμείς δεν το βάλουμε αυτό μέσα μας στην καρδιά μας, αλλά σκεφτόμαστε σαν κακομοίρηδες δεν θα πάμε μπροστά. Αν όμως πούμε αυτό είμαστε και θα μείνουμε και θα αγωνιστούμε, θα μας σεβαστούν ακόμα περισσότερο αλλιώς η Μεσόγειος θα γίνει Περσικός κόλπος. Θα πρέπει να τα δούνε οι μεγαλύτεροι, να σκεφτούν, να συμβουλέψουν. Ναι, αυτά που πήραμε να τα δώσουμε, είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε. Όταν με επισκέφθηκε ο Γερμανός Υπουργός στο γραφείο μου τα είπαμε αυτά. Αυτοί που θεμελίωσαν την Ε.Ε. ντρέπονται σήμερα για εκεί που φτάσαμε.
Η Ελλάδα είναι η ευκαιρία να δώσει το παράδειγμα και το έναυσμα. Να ξεκινήσει από εκεί. Εμείς έχουμε πατρίδα, έχουμε παράδοση, έχουμε θρησκεία και εκείνοι οι οποίοι δεν τα θέλουν και θέλουν να κάνουν εγκυκλίους, ας πάνε όπου θέλουνε. Είναι ελεύθεροι, δεν τους μισούμε, δεν τους διώχνουμε, αλλά δεν μπορούν οι λίγοι να χαλάσουν το σύμπαν. Εδώ είναι οι φίλοι μας, κύριε Περιφερειάρχα και κύριε Αντιπεριφερειάρχα, κύριε βουλευτά, που θα έχετε και δυσκολίες αν το πείτε αυτά στην Βουλή γιατί θα πούνε είσαι καθυστερημένους, αλλά χρειάζεται να το πούμε εδώ, όπως λέτε και εσείς οι Βουλευτές, από εκεί το παίρνουμε, κόκκινες γραμμές.
Εμείς βάζουμε κόκκινη γραμμή εκεί, πίσω από αυτή δεν πηγαίνουμε... Είναι και άλλοι που δεν συμφωνούν. Εγώ συμφωνώ με αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί μου, γιατί ο αγώνας μας γι' αυτό γίνεται ν' ακoύμε και αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί μας."».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στην Τράπεζα Πειραιώς το υγιές! κομμάτι της ΑΤΕ


Στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η Τράπεζας της Ελλάδος, κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης, που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4021/2011, διερευνήθηκε το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων τραπεζών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας.
Το υγιές τμήμα περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.
Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.
Η ΤτΕ υπογραμμίζει πως με τη λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της.
Στη δική της ανακοίνωση η Τράπεζα Πειραιώς διαβεβαιώνει πως η προσφορά της διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, «πράγμα που αποτελεί και δέσμευση της Διοίκησης», η οποία καλωσορίζει τους νέους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς.
Από την προσεχή Δευτέρα, 30 Ιουλίου, όλο το δίκτυο καταστημάτων της Αγροτικής θα λειτουργεί υπό το σχήμα της Πειραιώς, διατηρώντας όμως την εμπορική επωνυμία "ATEbank". Όλες οι συναλλαγές των πελατών της Αγροτικής θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή.
Όπως επισημαίνει η Τράπεζα Πειραιώς πλέον δημιουργείται ένας ισχυρός εγχώριος τραπεζικός οργανισμός, που παρέχει απόλυτη προστασία στον αγροτικό κόσμο, καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πελατών, καταθετών και δανειοληπτών, ποιότητα υπηρεσιών και μεγαλύτερες δυνατότητες χρηματοδότησης της εθνικής οικονομίας, με σύνολο ενεργητικού 75 δισ. ευρώ, καταθέσεων 35 δισ. ευρώ και χορηγήσεων 47 δισ. ευρώ.
Το προσωπικό του Ομίλου ανέρχεται σε 17.000 εργαζόμενους και το σύνολο του δικτύου των καταστημάτων σε 1.230, με παρουσία σε εννέα ακόμη χώρες εκτός Ελλάδας.
«Η λύση που προκρίθηκε ενισχύει το τραπεζικό σύστημα, είναι σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή πρακτική εξυγίανσης τραπεζών και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα στην εθνική νομοθεσία, πάντα με γνώμονα τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος, την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, τη διασφάλιση των καταθετών και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος στην κρίσιμη περίοδο που διανύει σήμερα η χώρα» τονίζει στη δική του ανακοίνωση το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας..
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

27/7/12

Όργιο διαφθοράς στο δημόσιο


Συναλλαγές "κάτω από το τραπέζι", κακοδιοίκηση, ανευθυνότητα και άφεση αμαρτιών στους επίορκους δημόσιους λειτουργούς, αποτυπώνει η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για το 2011, που θα κοινοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.
Την "πρωτοκαθεδρία" στις περιπτώσεις διαφθοράς διατηρούν οι εφοριακοί, λόγω της φύσης της εργασίας τους, και υπάλληλοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και συχνά υψηλό βαθμό στη διοίκηση.
Εντατικοποίηση των ελέγχων
Τα περισσότερα περιστατικά διαφθοράς σχετίζονται με παραβάσεις καθήκοντος, συναλλαγές δημόσιων λειτουργών "κάτω από το τραπέζι" και ελλιπή ή αδικαιολόγητα "πόθεν έσχες". Κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων πειθαρχικών αποφάσεων είναι η απαλλαγή ή μη επιβολή της προσήκουσας σε σχέση με τη βαρύτητα των παραπτωμάτων ποινής, γεγονός που οδήγησε το γενικό επιθεωρητή στην άσκηση ένστασης ενώπιον των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, δυνατότητα που όμως περιορίζεται από το νέο πειθαρχικό δίκαιο (νόμος 4057/12 ).
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υποθέσεις που εξετάστηκαν σε δεύτερο βαθμό, ύστερα από παρέμβαση του κ. Ρακιντζή, είναι αυξημένες περίπου κατά 10% συγκριτικά με πέρσι, στοιχείο που καταδεικνύει την εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και τη διατήρηση των προβλημάτων κακοδιοίκησης. Ο γενικός επιθεωρητής άσκησε ένσταση κατά 185 πρωτόδικων πειθαρχικών αποφάσεων (εν συνόλω 1.250) που ήταν υπερβολικά επιεικείς ή η αιτιολόγησή τους ανεπαρκής.
Όργιο διαφθοράς από εφοριακούς
Ενδεικτική η περίπτωση εφοριακού στη ΔΟΥ Τρικάλων, ο οποίος από το 1995 ως το 2006 εξέδιδε χρηματικά εντάλματα πληρωμής για την εξόφληση δανείων ή λογαριασμών στους δήμους Φαρκαδόνας και Πιαλείων, τα οποία όμως ουδέποτε απέδωσε. Έτσι, ιδιοποιήθηκε περίπου 175.000 ευρώ. Το πειθαρχικό παρελθόν του ήταν πλούσιο, αφού σε βάρος του εκκρεμούσε και άλλη πειθαρχική δίωξη για υπεξαίρεση σε παράβολα Δημοσίου (ΚΤΕΟ) αξίας 22.000.000 δρχ. Στον υπάλληλο είχε αρχικώς επιβληθεί η ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών.
Σε άλλη περίπτωση, εφοριακός στην Αθήνα απαίτησε 100.000 ευρώ για να μην καταχωρηθεί φορολογική παράβαση σε επιχείρηση. Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό του επέβαλε προσωρινή παύση έξι μηνών. Απολύθηκε από το δευτεροβάθμιο.
Προϊστάμενος του Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πελοπόννησο παρέδωσε σε εταιρεία επιταγές 230.000 ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει την επιχορήγηση της επένδυσης, χωρίς να ελέγξει το σχετικό φάκελο. Σε άλλη υπόθεση, ο ίδιος εξέδωσε επιταγή ποσού 467.300 ευρώ ως προκαταβολή της προβλεπόμενης επιχορήγησης (50%), παρά το γεγονός ότι ήταν ελλιπή τα δικαιολογητικά. Αρχικά του είχε επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών.
Υπάλληλος του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Θήρας απαλλάχθηκε από πειθαρχικό παράπτωμα, αν και χορηγούσε βεβαιώσεις μη οφειλής σε επιχειρήσεις που δεν είχαν πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές.
Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικ. Υπηρεσιών του ΕΟΤ απαλλάχθηκε από το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, αν και με πράξεις ή παραλείψεις του από το 2006 έως το 2010 συνέβαλε στην πρόκληση οικονομικής ζημίας σε βάρος του ΕΟΤ (από την υπογραφή δελτίων τουρισμού) και στη δημιουργία υποχρεώσεων σε βάρος του. Στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι υπάλληλοι και ο Γενικός Επιθεωρητής άσκησε ένσταση.
Οι "παλιές" καραβάνες - "πρωταθλητές" της διαφθοράς
Σχεδόν το 70% των σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων έχει τελεσθεί από "παλιούς" υπαλλήλους με α' βαθμό και αρκετά χρόνια υπηρεσίας (τουλάχιστον 20-25). Πολλοί κατέχουν θέσεις ευθύνης (προϊστάμενοι τμημάτων κ.α.).
Συγχρόνως, σε εξέλιξη βρίσκεται αναδρομικός έλεγχος όλων των "πόθεν έσχες" των περίπου 60 υπαλλήλων της Δ/νσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίοι "ξηλώθηκαν" πριν από μήνες μετά τις καταγγελίες επιχειρήσεων. Οι υπάλληλοι ενέκριναν επιδοτήσεις τουριστικών μονάδων, αν και οι επιχειρηματίες προσκόμιζαν πλαστές εγγυητικές επιστολές.
Μάλιστα, φέρεται να έχουν αποδεχθεί τρεις πλαστές εγγυητικές επιστολές, ύψους 8 εκατ. ευρώ από υποψήφιους επενδυτές. Ο Γενικός Επιθεωρητής σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών διερεύνησαν με ποιο τρόπο παραβιάζονταν οι διαδικασίες προτεραιότητας για την εξέταση των φακέλων, ώστε να επισπευσθούν οι επιδοτήσεις στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ρεκόρ ανεργίας στην ευρωζώνη. Που θα πάει, θα τους περάσουμε!

Η ανεργία στην Ισπανία διαμορφώθηκε υψηλότερα στο β΄ τρίμηνο, καθώς η ύφεση στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης οδηγεί σε περαιτέρω απώλειες θέσεων εργασίας, αν και με μικρότερο ρυθμό από ό,τι στα προηγούμενα τρίμηνα.

Το ποσοστό της ανεργίας στο τρίμηνο, που είναι ένα παραδοσιακά καλό τρίμηνο για την απασχόληση, σημείωσε άνοδο στο 24,63% από το 24,44%, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία.

Η Ισπανία πλήττεται από την κατάρρευση της φούσκας στην αγορά κατοικίας και από τις βαθιές περικοπές δαπανών καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να «κλείσει» το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία, είναι το υψηλότερο στην ευρωζώνη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

26/7/12

Μειώσεις πρόκληση στις απολαβές κυβερνητικών αξιωματούχων

Τη μείωση των απολαβών κυβερνητικών αξιωματούχων και του προεδρείου της Βουλής, προωθεί σχέδιο νόμου με τίτλο «Περιστολή Δημοσίων Δαπανών και ρύθμιση θεμάτων Δημοσιονομικών Ελέγχων» το οποίο ανήρτησε προς διαβούλευση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών  Χρήστος Σταϊκούρας Σχέδιο Νόμου. 

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με διάταξη του Σχεδίου Νόμου, μετά από οδηγία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, επέρχεται μείωση της δημόσιας δαπάνης για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και της πολιτικής διοίκησης της χώρας.

Συγκεκριμένα, περικόπτεται: 

- Από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Πρόεδρο της Βουλής το ποσό των 1.872 ευρώ μηνιαίως.

- Τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το ποσό των 1.404 ευρώ μηνιαίως.

- Τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς που έχουν την ιδιότητα του Βουλευτή το ποσό των 935 ευρώ μηνιαίως.

- Τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς που δεν έχουν την ιδιότητα του Βουλευτή το ποσό των 468 ευρώ μηνιαίως.

Επίσης, σημειώνεται ότι επίκειται η έκδοση Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών η οποία θα ρυθμίζει τις αποδοχές των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων κ.λ.π.

Το Γενικό Λογιστηρίου του Κράτους εκτιμά ότι από τις ρυθμίσεις αυτές θα προκύψει περιστολή της δημόσιας δαπάνης στο επίπεδο των 9 έως 10 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το ποσό αυτό θα αξιοποιηθεί ως δημοσιονομικό ισοδύναμο για την απόδοση της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους.

Σε άλλη διάταξη του Σχεδίου Νόμου γίνεται ρύθμιση με την οποία επέρχεται μείωση της δημόσιας δαπάνης για μισθώματα κτηριακών εγκαταστάσεων από φορείς του δημοσίου.

Συγκεκριμένα:

α) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος έως τα χίλια (1.000,00) ευρώ, κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%).

β) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος από τα χίλια και 0,01 (1.000,01) ευρώ έως τα δύο χιλιάδες (2.000,00) Ευρώ, κατά ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%).

γ) Για ποσό του μηνιαίου μισθώματος από τα δύο χιλιάδες και 0,01 (2.000,01) ευρώ έως τα τρεις χιλιάδες (3.000,00) Ευρώ, κατά ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%).

δ) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος, που υπερβαίνει τα τρεις χιλιάδες (3.000,00) ευρώ, κατά ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%).

Το Γενικό Λογιστηρίου του Κράτους εκτιμά ότι από την ρύθμιση αυτή θα προκύψει περιστολή της δημόσιας δαπάνης στο επίπεδο των 15 έως 17 εκατ. ευρώ ετησίως.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο κ.Κούβελος και η ΕΟΕ διέσυραν τη χώρα


Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, βουλευτής της ΝΔ, με αφορμή την ερώτηση που θα καταθέσει στη Βουλή για το θέμα που προέκυψε από τα σχόλια της Β. Παπαχρήστου, δήλωσε  ότι «ο κ. Κούβελος και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με τη χθεσινή τους απόφαση διέσυραν τη χώρα και ζητάω να αναζητηθούν ευθύνες από την πολιτεία για το διασυρμό που υπέστη η Ελλάδα όχι από το σφάλμα της κ. Παπαχρήστου».
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, είπε ότι «ήταν παράπτωμα αυτό που έκανε η κα Παπαχρήστου, ήταν ένα λάθος εάν μάλιστα δεν έδειχνε αμέσως έμπρακτη και ειλικρινή μεταμέλεια, δεν έσπευδε αμέσως να ζητήσει συγνώμη και στα ελληνικά και στα αγγλικά ότι και η ίδια αναγνωρίζει το σφάλμα της θα έλεγα ότι ενδεχομένως θα έπρεπε να ασχοληθεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και να παρθούν διάφορα μέτρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:
«Όμως η κ. Παπαχρήστου ζήτησε αμέσως συγνώμη και αυτό είναι πάρα πολύ βασικό και έρχεται η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προφανώς για να δώσει ο κ. Κούβελος κάποιου είδους εξετάσεις ψευτο - προοδευτισμού στη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ και αποκλείει δηλαδή καταδικάζει εις θάνατον ένα κορίτσι 20 χρονών, ένα παιδί που έκανε ένα λάθος το αποκλείει χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα δικαίωμα επιείκειας και το κυριότερο χωρίς να το καλέσουν σε απολογία».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

31 οι δολοφονημένοι Έλληνες από τους λαθρομετανάστες


Μετά και την σύλληψη του γεωργιανού για την άγρια δολοφονία της 68χρονης στο σπίτι της στη Φιλοθέη μεγάλωσε και άλλο η λίστα των Ελλήνων –στην συντριπτική τους πλειοψηφία ηλικιωμένων- που έχουν βρει το θάνατο από αλλοδαπούς εισβολείς. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών φτάνει ήδη τους 31 Έλληνες ενώ σε μια ακόμη περίπτωση, σε αυτή στο Νέο Κρίκελο Λαμίας  74χρονος δέχθηκε δολοφονική επίθεση από αλβανούς εισβολείς και η υγεία του είναι κλονισμένη.
Στην περίπτωση του γεωργιανού  που σκότωσε με κτυπήματα την άτυχη 68χρονη στη Φιλοθέη ο εισβολέας αυτός – οικονομικός μετανάστης που χρήζει φροντίδας και επιδόματος για την αριστερά- είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα εξαιτίας άλλων επιθέσεων που είχε πραγματοποιήσει ενώ στις 30 Μαίου στην Ηλιούπολη είχε στείλει στο νοσοκομείο δύο ηλικιωμένους και ένα εργάτη που εργαζόταν στην οικία του για τους ληστέψει.
Το πλέον βέβαια εξοργιστικό και που καταδεικνύει καθαρά την πλήρη διάλυση νόμων και κράτους είναι πως μετά την αποφυλάκισή του -για την οποία ευθύνονται οι πρωτοφανείς και εγκληματικοί νόμοι Καστανίδη για την αποσυμφόρηση των φυλακών- κανείς δεν σκέφτηκε μήπως αυτό το κτήνος έπρεπε να απελαθεί, έτσι ώστε κάποιοι άνθρωποι να γλίτωναν τη ζωή τους. Και όμως κανένας από το ανάπηρο αυτό κράτος δεν το σκέφτηκε και κανένας δεν το έπραξε, προς τέρψην όλου του αριστερού κατεστημένου. Αντίθετα ο γεωργιανός αυτός δολοφόνος εξακολούθησε να τριγυρίζει ελεύθερος και να σκορπά πρακτικά το θάνατο.
Δείτε την αναθεωρημένη λίστα των δολοφονημένων Ελλήνων από τους αλλοδαπούς εισβολείς
13 Ιανουαρίου
Ρέθυμνο: 74χρονη γυναίκα βρίσκεται δολοφονημένη αφού είχε πρώτα βιαστεί. Δράστες Ρουμάνος και κάτοικος Ρεθύμνου
19 Ιανουαρίου
Λαγκαδάς: Δολοφονία 17χρονου Πομάκου και 16χρονης Βορειοηπειρώτισσας από 5 αλλοδαπούς γύφτους μουσουλμάνους. 
23 ΙανουαρίουΑυλίδα: 67χρονος Έλληνας δολοφονείται από αλβανούς μαφιόζους  με Καλάσνικοφ 
23 Ιανουαρίου
Σχηματάρι. Έλληνας  57χρονος οδηγός ταξί βρίσκεται  νεκρός μέσα στο όχημά του με αναμμένη τη μηχανή, σε αγροτικό δρόμο κοντά στην εθνική οδό. Το θύμα έφερε τραύματα στο λαιμό από μαχαίρι. Δράστης ρουμάνος.
24 Ιανουαρίου
Βούρβουρα Αρκαδίας: 77χρονος δολοφονείται από τέσσερις αλβανούς, «οικονομικούς μετανάστες»
13 Φεβρουαρίου
Κρηνίδα Σερρών: Δολοφονία 72χρονου με στραγγαλισμό από Βούλγαρο
2 ΜαρτίουΙωάννινα: Ηλικιωμένος βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του στην Δημόκορης Πωγωνίου Ιωαννίνων. Οι δράστες πιθανόν έχουν διαφύγει στην «φίλη» χώρα Αλβανία
10 Μαρτίου Κοζάνη: 50χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ βρίσκεται δολοφονημένος. Δράστες δύο «οικονομικοί μετανάστες»-λαθροεισβολείς:  αλβανός 29 ετών, ρουμάνα 49 ετών
28 Μαρτίου
Άγιος Στέφανος Αττική: 45χρονος πεθαίνει στο σπίτι του από καρδιακή προσβολή ύστερα από την επίθεση τριών ληστών. Οι αλλοδαποί δράστες δεν έχουν συλληφθεί.
17 Μαρτίου
Άραχθος Ιωάννινα: Έλληνας βιοπαλαιστής ο Αστέριος Γιοβανούδης οδηγός φορτηγού 36 ετών βρίσκεται δολοφονημένος κοντά στη γέφυρα του Αράχθου. Πρόκειται περί απαγωγής και δολοφονίας.

22 Μαρτίου
Ηράκλειο: Δολοφονία αφού είχε προηγηθεί βιασμός της 85χρονης Σοφίας Κορναράκη στο χωρίο Επισκοπή Πεδιάδος στο Ηράκλειο. Δράστες δύο κτήνη από τη Ρουμανία πατέρας και γιός 45 και 18 ετών. Να σημειωθεί ότι στην απολογία τους εμφανίστηκαν εντελώς ψυχροί και αμετανόητοι.
24 Μαρτίου
Βόλος: Δολοφονία 84χρονης στο χωριό Ανάβρα του Αλμυρού στο Βόλο. Οι δράστες, αλλοδαποί κατά την Αστυνομία διαφεύγουν.
26 Μαρτίου Λαγκαδάς: Δολοφονία 78χρονου στο  στον οικισμό Μεσόκωμο Ζαγκλιβερίου. «Τυπική» περίπτωση ληστείας μετά φόνου από αλλοδαπούς
16 Απριλίου
Γρεβενά: Δολοφονία 78 λαχειοπώλη στο Καρπερό Γρεβενών: Δολοφόνος αλβανός
20 Απριλίου
Ηλεία: Δολοφονία 84χρονου στο δήμο Ζαχάρως. Το θύμα είχε βασανιστεί από τα αλβανικά κτήνη που συνέλαβε η αστυνομία. Ο άτυχος ηλικιωμένος ξυλοκοπήθηκε αλύπητα ενώ ήταν ημίγυμνος, φιμωμένος και με τα πόδια δεμένα, με αποτέλεσμα να υποστεί έμφραγμα από τον τρόμο και τα χτυπήματα!
Να σημειωθεί πως δεν είχε καμία επαγγελματική σχέση με τα κτήνη αυτά (48 και 28 ετών), αντίθετα οι ίδιοι είπαν πως απλά είχαν ακούσει ότι είχε λεφτά στο σπίτι του.

23 Απριλίου Αιτωλοακαρνανία: Δολοφονία 49χρονου Έλληνα από 44χρονο αλβανό στα Αλώνια Ματαράγκας Αιτωλοακαρνανίας
2 Μαΐου Ιωάννινα: Δολοφονία της 67χρονης Καίτης Δούβλη. Οι δολοφόνοι, πέντε γεωργιανά κτήνη (τέσσερις άνδρες μια γυναίκα) βασάνισαν πρώτα και στη συνέχεια σκότωσαν την άτυχη γυναίκα.
19 Μαΐου
Πάτρα: Δολοφονία Θανάση Λαζανά από Αφγανούς
27 Μαΐου
Πήλιο: Δολοφονία 81χρονης με σκοπό τη ληστεία στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Οι δολοφόνοι της προκάλεσαν σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που οδήγησαν στο θάνατο της άτυχης γυναίκας.
Στην προηγούμενη αναφορά μας δεν είχαμε τα νεότερα στοιχεία.
Γράφαμε τότε:  «Τυπική» περίπτωση ληστείας μετά φόνου από λαθραίους εισβολείς 
Τελικά και όπως προέκυψε δολοφόνος ήταν ένας (μεγάλη έκπληξη) 55χρονος αλβανός.
Ιδού και το σχετικό δελτίο Τύπου: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός 55χρονου Αλβανού εξέδωσαν οι αρχές, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία, καθώς φέρεται ως ο δράστης της δολοφονίας 81χρονης στις 27 Μαΐου, στον Άγιο Λαυρέντιο Μαγνησίας.
2 Ιουνίου
Καισαριανή: Δολοφονία 30χρονου και σοβαρός τραυματισμός του αδελφού του από συμμορία με Καλάσνικοφ. Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται αλλοδαπούς από πρώην σοβιετική δημοκρατία.
3 ΙουνίουΛαμία: Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται 74χρονος που δέχθηκε επίθεση αλβανών  λαθροεισβολέων στο σπίτι του στο Νέο Κρίκελο
4 Ιουνίου
Καβάλα: Δολοφονία 77χρονου ύστερα από ειδεχθή βασανισμό. «Τυπική» περίπτωση ληστείας μετά φόνου από λαθραίους εισβολείς 
8 Ιουνίου
Πάτρα: Δολοφονία της συνταξιούχου δασκάλας Ρεγγίνας Παπανδρέου. Κατακρεουργήθηκε με 20 μαχαιριές με σκοπό τον βασανισμό πριν την δολοφονήσουν κόβοντας της το λαιμό. Οι εκτιμήσεις των τοπικών αστυνομικώ9ν αρχών κάνουν λόγο για αλλοδαπούς.
13 ΙουνίουΡέντη: Δολοφονία του Σπύρου Πουκαμισά από αγνώστους με σκοπό τη ληστεία, η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για άτομα από την πρώην ΕΣΣΔ
18 Ιουνίου
Κορινθία: Τέσσερα άτομα γύρω στις 03:30 με 04:00 τα ξημερώματα, στον Πύργο Κορινθίας, αφού μπήκαν σε σπίτι που διέμενε ένας 82χρονος, μαζί με την 92χρονη σύζυγό του και την 61χρονη κόρη τους, τραυμάτισαν τον ηλικιωμένο άνδρα χτυπώντας τον με το κοντάκι κυνηγετικού όπλου, το οποίο βρήκαν και πήραν από το σπίτι, ενώ παράλληλα χτύπησαν και τραυμάτισαν την 92χρονη σύζυγό του. Ο 82χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.
18 ΙουνίουΘέρμη, Θεσσαλονίκη: Νεκρός 60χρονος από άγνωστους
21 Ιουνίου Ρόδος Άγρια δολοφονημένη 61χρονη
21 Ιουνίου
Κομοτηνή: Δολοφονημένη 84χρονη από αγνώστους στο σπίτι της.
28 ΙουνίουΠαγκράτι: Δολοφονία 82χρονου από λαθροέποικους.
10 Ιουλίου
Φιλοθέη: Δολοφονία 68χρονης, από γεωργιανό κτήνος
14 Ιουλίου
Άγιος Παντελεήμονας: Δολοφονία 81χρονου. Πιθανότερος δράστης η αλλοδαπή γυναίκα που εργαζόταν στο σπίτι του από δημοκρατία της πρώην σοβιετίας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »