29/6/12

Η εξαιρετική συνάντηση Διογένη & Μέγα Αλέξανδρου


Ο Διογένης είχε συλληφθεί αιχμάλωτος και κατέληξε στα δουλοπάζαρα στην Κόρινθο. Ο Ξενιάδης, πλούσιος, αριστοκράτης της εποχής είδε τον Διογένη και θέλησε να τον αγοράσει. Συζήτησε με τον δουλέμπορο και ο δουλέμπορος πλησίασε τον Διογένη και του λέγει. “Αυτός ενδιαφέρεται να σε αγοράσει, τί δουλειά ξέρεις να κάνεις να του πώ;” Ο Διογένης με λογοπαίγνιο απαντά “Ανθρώπων Άρχων”.
Το λογοπαίγνιο αυτό, ενός δούλου που δήλωνε “άρχων ανθρώπων” άρεσε στον Ξενιάδη που χαμογέλασε και τον αγόρασε, αφού αντιλήφθηκε τις δύο έννοιες που με οξυδέρκεια έθεσε ο Διογένης.“Διοικώ τους ανθρώπους και διδάσκω στους ανθρώπους αρχές”. Ο Ξενιάδης ανάθεσε στον Διογένη την διδασκαλία των παιδιών του, και έτσι ο Διογένης έμεινε στο Κράθειον, ένα προάστιο της Κορίνθου.
Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε ένα εκπαιδευτή, τον Λεωνίδα, που ήταν μυημένος στην κυνική φιλοσοφία. Γνώστης της κυνικής φιλοσοφίας ο Αλέξανδρος γνώριζε για τον Διογένη τον Κύνα, για τα διδάγματά του, το ύφος και το πνεύμα του. Όταν ο Αλέξανδρος ήταν στη Κόρινθο, ήθελε να γνωρίσει τον Διογένη και έστειλε έναν υπασπιστή του να βρει τον Διογένη που ήταν στο Κράθειο, και να του τον παρουσιάσει. Αφού ο υπασπιστής τον εντόπισε, του είπε: “Σε ζητεί ο Βασιλεύς Αλέξανδρος να σε δει”. Ο Διογένης απάντησε: “Εγώ δεν θέλω να τον δώ. Εάν θέλει αυτός εάς έρθει να με δει”. Και πράγματι, ο βασιλεύς Αλέξανδρος πήγε να δει τον Διογένη.
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Τον πλησιάζει ο Αλέξανδρος και του λέγει “Είμαι ο Βασιλεύς Αλέξανδρος”. Ο Διογένης ατάραχος απαντά “Και γώ είμαι ο Διογένης ο Κύων”. Ο Μέγας Αλέξανδρος απορεί και του λέγει “Δεν με φοβάσαι;” Ο Διογένης απαντάει “Και τί είσαι; Καλό ή κακό”.
Ο Αλέξανδρος μένει σκεπτικός. Δεν μπορεί ένας βασιλεύς να πεί ότι είναι κακό, και άμα είναι καλό, γιατί κάποιος να φοβάται το καλό; Αντί να απαντήσει ο Αλέξανδρος τον ερωτεί εκ νέου “Τί χάρη θές να σου κάνω;” Και ο Διογένης ξανά με λογοπαίγνιο απαντά “Αποσκότησων με”. Βγάλε με δηλαδή από το σκότος, την λήθη, και δείξε μου την αλήθεια. Με το έξυπνο λογοπαίγνιο του Διογένη, η απάντησή του μπορεί και να εννοηθεί εώς “Σταμάτα να μου κρύβεις τον ήλιο”, καθώς οι κυνικοί πίστευαν πώς η ευτυχία του ανθρώπου βρίσκεται στη λιτότητα, στη ζεστασιά του ήλιου και δεν ζητεί τίποτα από τα υλικά πλούτη. Μόλις το άκουσε αυτό ο Αλέξανδρος είπε το περίφημο:”Εάν δεν ήμουν Αλέξανδρος, θα ήθελα να ήμουν Διογένης”.
Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Διογένης είχαν μια μακρά συζήτηση με μεγάλη σημασία που σώθηκε από τον Δίονα τον Πλουσαραίο. Σε αυτή, ο Διογένης εξηγεί στον Αλέξανδρο πότε ένας Βασιλέας είναι ωφέλιμος. Ο Διογένης αποδίδει την ωφελιμότητα ενός βασιλειά στο “Εάν είναι ωφέλιμος στο λαό”. Για να δώσει ένταση σε αυτόν τον ισχυρισμό του λέει. “Εάν κατακτήσεις όλη την Ευρώπη και δεν ωφελήσεις τον λαό, τότε δεν είσαι ωφέλιμος. Εάν κατακτήσεις όλη την Αφρική και την Ασία και δεν ωφελήσεις το λαό, πάλι δεν είσαι ωφέλιμος. Ακόμα και εάν περάσεις τις στήλες του Ηρακλέους και διανύσεις όλο τον ωκεανό και κατακτήσεις αυτή την ήπειρο που είναι μεγαλυτέρα της Ασίας και δεν ωφελήσεις τον λαό, πάλι δεν είσαι ωφέλιμος γιατί δεν ωφελείς το σύνολο”.
Αφιερωμένο εξαιρετικά στους πολιτικούς μας και άλλους "σωτήρες" της χώρας μας...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Αγροτική δάνεισε την ΔΕΗ με επιτόκιο 11,9%

Με το εξωπραγματικό επιτόκιο 11,9% ολοκληρώθηκε η συμφωνία αναχρηματοδότησης δανεισμού ύψους 150 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ από την Αγροτική Τράπεζα. Το επιτόκιο αυτό που θεωρείται πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές δεν οφείλεται στη ΔΕΗ αλλά στα κόστη της ίδιας της τράπεζας.
 
Ενόψει λοιπόν των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ αλλά και των πρόσφατων υποβαθμίσεων της πιστοληπτικής της ικανότητας (Standard n Poor’s) που ουσιαστικά της έχουν κλείσει την πόρτα για άντληση κεφαλαίων από το εξωτερικό, η εταιρεία εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε να δεχθεί το πρωτοφανές αυτό επιτόκιο.

Το δάνειο των 150 εκατ. ευρώ είναι μέρος του συνολικού δανεισμού ύψους 525 εκατ. ευρώ, για το οποίο η ΔΕΗ ήρθε σε συμφωνία για αναχρηματοδότηση με συνολικά τρεις ελληνικές τράπεζες.

Για το υπόλοιπο ποσό των 375 εκατ. ευρώ το επιτόκιο της αναχρηματοδότησης ήταν για την εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, στο 7,5%. Έτσι, το μέσο επιτόκιο για το σύνολο των 525 εκατ. ευρώ, διαμορφώνεται κοντά στο 9%.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η ΔΕΗ πλέον παίρνει μια πρόσκαιρη ανάσα καθώς ολοκληρώνει το μεγαλύτερο μέρος της αναχρηματοδότησης του δανεισμού της που λήγει εντός του 2012 (700 εκατ. ευρώ επί συνόλου 1,2 διs.). Ωστόσο, μέχρι το τέλος του έτους καλείται να έρθει σε συμφωνία με τράπεζες για την αναχρηματοδότηση και του υπόλοιπου δανεισμού που ωριμάζει, ύψους 500 εκατ. ευρώ περίπου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συμφωνία για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών από ΕSM


Μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να αναλάβουν επείγουσα δράση για να μειώσουν τα αυξανόμενα κόστη δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας και για να δημιουργήσουν ως το τέλος του έτους ένα ενιαίο εποπτικό μηχανισμός για τις τράπεζες της ευρωζώνης, πρώτο βήμα προς μια ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση.
Συμφώνησαν επίσης ότι το μελλοντικό μόνιμο ταμείο στήριξης της ευρωζώνης, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), θα μπορεί να δανείζει απ΄ ευθείας τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους χωρίς να αυξάνεται το δημοσιονομικό έλλειμμα μιας χώρας.
Επιπλέον, τα ταμεία στήριξης της ευρωζώνης θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση των αγορών ομολόγων χωρίς να εξαναγκάζονται οι χώρες που συμμορφώνονται προς τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ να υιοθετούν επιπλέον μέτρα λιτότητας ή οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ δήλωσε πως ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας εποπτικός μηχανισμός για τις τράπεζες της ευρωζώνης με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ώστε να σπάσει ο «φαύλος κύκλος» της εξάρτησης ανάμεσα σε τράπεζες και κυβερνήσεις.
«Δίνουμε τη δυνατότητα σε χώρες που συμπεριφέρονται καλά να χρησιμοποιούν εργαλεία χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για να καθησυχάσουν τις αγορές και για να αποκτήσουμε και πάλι κάποια σταθερότητα γύρω από μερικά από τα κρατικά ομόλογα των κρατών μελών μας», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις 05:30 (ώρα Ελλάδας).
Οδικός χάρτης για ενίσχυση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης
Επιπλέον, ο κ. Ρόμπεϊ ανακοίνωσε πως οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν να ενισχύσουν την οικονομική και νομισματική ένωσή τους. Την Τρίτη, ο κ. Ρόμπεϊ είχε δώσει στη δημοσιότητα μια έκθεση στην οποία πρότεινε μια «αληθινή οικονομική και νομισματική ένωση» σε ορίζοντα 10 ετών, η οποία θα βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες: τραπεζική ένωση, δημοσιονομική ένωση, οικονομική ένωση και πολιτική ένωση.
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να συμφωνήσουμε όχι στην ίδια τη σχέση, αλλά σε ένα σαφές όραμα γι΄ αυτό που πρέπει να γίνει» και να «εργαστούμε πάνω στους τέσσερις πυλώνες, με στόχο να κάνουμε το ευρώ ένα σχέδιο μη αντιστρέψιμο», πρόσθεσε.
Όπως διευκρίνισε, η επεξεργασία ενός ακριβέστερου οδικού χάρτη θα γίνει τους προσεχείς μήνες. «Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας θα εργαστούμε σε στενή συνεργασία με τα κράτη και θα συμβουλευθούμε επίσης τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», ιδιαίτερα τοΕυρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξήγησε ο Βαν Ρόμπεϊ.
Μια πρώτη έκθεση για το θέμα θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο.
Aναπτυξιακό πακέτο 120 δισ. ευρώ
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε ανακοινώσει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν σε ένα αναπτυξιακό πακέτο με άμεσα μέτρα συνολικού ύψους 120 δισ. ευρώ.
Αποφασίστηκε ακόμη, όπως είπε, η κεφαλαιακή ενίσχυση κατά 10 δισ. ευρώ τηςΕυρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ΕΤΕπ τονίζοντας ότι αυτό θα αυξήσει τη συνολική δανειοδοτική ικανότητα των τραπεζών με 60 δισ. ευρώ. «Αυτά τα χρήματα πρέπει να πάνε σε όλη την Ευρώπη», συμπλήρωσε.
Ιταλο-ισπανικό μέτωπο
Η Ισπανία και η Ισπανία είχαν νωρίτερα επιφυλαχθεί να συμφωνήσουν στο αναπτυξιακό πακέτο ζητώντας πριν το κάνουν να αναληφθεί έκτακτη δράση για να μειωθούν τα αυξανόμενα κόστη δανεισμού τους.
Mετά το τέλος των εργασιών της πρώτης ημέρας της συνόδου ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε ότι οι δύο χώρες ήραν τελικά τις επιφυλάξεις τους και συμφώνησαν στο σύμφωνο ανάπτυξης ύψους 120 δισ. ευρώ.
Σε δηλώσεις του ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δήλωσε ικανοποιημένος για τη συμφωνία που επετεύχθη, χαρακτηρίζοντάς την πολύ σημαντική για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ.
Ανέφερε μάλιστα ότι «η ικανοποίηση για την Ιταλία είναι διπλή: τόσο για το περιεχόμενο της συμφωνίας όσο και επειδή ενίσχυσε τη διαδικασία μπλοκάροντας την υιοθέτηση του συμφώνου ανάπτυξης μέχρι να πετύχει επείγοντα μέτρα για τις χώρες που αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικές δυσκολίες».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως οι συνομιλίες με τους Ευρωπαίους εταίρους του πέρασαν «μια πολύ δύσκολη στιγμή». «Υπήρξαν λίγες εντάσεις», αλλά «αυτό ήταν χρήσιμο», δήλωσε.
«Αν και αναγνωρίζαμε τον εαυτό μας στο σύμφωνο ανάπτυξης, η Ιταλία εξέφρασε μια επιφύλαξη και εμπόδισε την άμεση υιοθέτηση του συμφώνου ανάπτυξης, όπως έκανε στη συνέχεια και η Ισπανία», εξήγησε.
Τελικά, όπως επισήμανε, αυτό το μπρα-ντε-φερ κατέληξε σε ικανοποιητικά μέτρα για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης.
«Με αίτημα της Ιταλίας εισήχθη, μετά από μακρά συζήτηση, μια παράγραφος στη δήλωση για τους μηχανισμούς σταθεροποίησης των αγορών σχετικά με τα κράτη που σέβονται τις συστάσεις που γίνονται προς τις χώρες τους καθώς και το σύμφωνο σταθερότητας», όμως δυσκολεύονται παρόλα αυτά να χρηματοδοτηθούν στις αγορές λόγω απαγορευτικών επιτοκίων, δήλωσε ο Μόντι.
«Αυτή είναι η περίπτωση της Ιταλίας αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε διαβεβαιώνοντας πάντως ότι η Ρώμη δεν σκοπεύει να προσφύγει προς το παρόν στους μηχανισμούς αυτούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ιταλία «αγωνίσθηκε γι΄ αυτά τα μέτρα, αλλά δεν προτίθεται προς το παρόν να επωφεληθεί από αυτά».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός εξήγησε πως «οι χώρες που θα ήθελαν να επωφεληθούν απ΄ αυτές τις παρεμβάσεις σταθεροποίησης θα πρέπει να το ζητήσουν, αλλά αν εκπληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, δεν θα πρέπει να υποβληθούν σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα πρέπει να υπογράψουν ένα μνημόνιο, αλλά δεν θα έχουν την τρόικα, θα πρέπει μόνο να συνεχίσουν να σέβονται τις αποφάσεις που σέβονται ήδη».
Μέρκελ: Πήραμε μια καλή απόφαση
Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συνόδου εξέφρασε και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, αν και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε απορρίψει οποιαδήποτε ανάγκη για έκτακτη στήριξη των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων.
«Πήραμε μια καλή απόφαση σήμερα, ιδιαίτερα αναφορικά με την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας και επίσης για μελλοντικά μέτρα για το ΕΤΧΣ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) και τον ΕΜΣ (Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας). Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε μακροπρόθεσμα μέτρα. Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σ΄ ένα καλό συμπέρασμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ανακούφιση στις αγορές
Θετικά υποδέχθηκαν τις αποφάσεις της ΕΕ οι αγορές. Μετά τις ανακοινώσεις του κ. Ρόμπεϊ η ισοτιμία του ευρώ σημείωσε άνοδο κατά 1,1% στο 1,2581 δολάριο.
Ανοδικά κινούνται και οι ασιατικές αγορές με τον περιφερειακό δείκτη ΜSCI για την περιοχή Ασίας - Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας να σημειώνει άνοδο 2% και το δείκτη Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο να ενισχύεται κατά 1,5%.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

28/6/12

Σκληρές αλήθειες από τους Κύπριους στην Θεσ/κη για την επίσκεψη Μπαχτσελί


Σκληρές αλήθειες για το αληθινό πρόσωπο μέρους της ελληνικής ελίτ παρουσιάζει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών (Π.Ε.Ο.Φ.), με αφορμή την επίσκεψη του ηγέτη των Γκρίζων Λύκων,  Ντ. Μπαχτσελί.
Επισημαίνοντας την απαράδεκτη έγκριση του ελληνικού κράτους για την είσοδο του Μπαχτσελί στην Ελλάδα και την πλήρη με κάθε σημασία της λέξης απουσίας οποιασδήποτε ανακοίνωσης κατά αυτής της επίσκεψης από τα "προοδευτικά" κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς οι Κύπριοι διαδήλωσαν για το αυτονόητο, για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην παρουσία ενός ηγέτη ενός ακραίου πολιτικού
κόμματος στην Ελλάδα. 

Οι Κύπριοι διαδηλωτές βροντοφώναξαν την αντίθεση τους στην παρουσία του ανθέλληνα Μπαχτσελί στην Ελλάδα και πιθανόν αυτή να ήταν και η εξήγηση γιατί οι προοδευτικές δυνάμεις της αριστεράς δεν ενοχλήθηκαν από την παρουσία ενός ακραίου Τούρκου εθνικιστή. Μήπως τελικά ο ελληνικός εθνικισμός είναι ο κακός εθνικισμός και τουρκικός ο καλός εθνικισμός, μήπως..... ;
Ακολουθεί η ανακοίνωση  
      Για ακόμη μια φορά, έπεσαν οι μάσκες και είδαμε το αληθινό πρόσωπο του Ελληνικού καθεστώτος.
Αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην επίσκεψη του φασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί, όχι μόνο επειδή είναι σώφρον ένα κράτος που λέγεται ελληνικό να μην επιτρέπει την είσοδο στη χώρα μας ενός εγκληματία δολοφόνου Τούρκου εθνικιστή, αλλά και επειδή δεν πρόκειται να κλείσουμε το στόμα μπροστά στην υποδούλωση, η οποία έχει αρχίσει να γίνεται η τακτική πολλών Ελλήνων.

Ενώ λοιπόν, εμείς, ως Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών (Π.Ε.Ο.Φ.), συγκεντρωθήκαμε στις 10 το πρωί της 28ης Ιουνίου για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά ενάντια στην επίσκεψη του αρχηγού των επεκτατικών Γκρίζων Λύκων, Μπαχτσελί, οι εντολές που δόθηκαν στην «ελληνική» αστυνομία ήταν ξεκάθαρα για επίθεση κι όχι για ασφάλεια. Με το που συγκεντρωθήκαμε απέναντι από το προξενείο της ντροπής, μας είπαν πως δεν επιτρέπεται να είμαστε εκεί και να μετακινηθούμε γύρω στα 100 μέτρα μακριά.
Από πότε η ελευθερία του λόγου ποινικοποιείται; Όταν αρνηθήκαμε να φύγουμε απ' το σημείο οι εντολοδόχοι υπάλληλοι του βαθέως τουρκικού κράτους μας επιτέθηκαν με τις ασπίδες και τα χημικά τους.
Φυσικά, στο πλάι των εχθρικών αστυνομικών δυνάμεων φαίνεται να βρίσκονται τα κόμματα και η εξουσία του τόπου αφού δεν είδαμε και πολλή αντίθεση στην προκλητική επίσκεψη του ιμπεριαλιστή Μπαχτσελί.

Δεν είδαμε κανέναν αριστεριστή ή αντιεξουσιαστή να εναντιώνεται στην περιοδεία του φασίστα Γκρίζου Λύκου, αλλά κάποιοι όταν δουν ελληνική σημαία ουρλιάζουν για τον εθνικισμό που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που μαστίζει την κοινωνία.
Εμείς οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι καλέσαμε στη συγκέντρωση τον απανταχού ελληνισμό, τους Κούρδους και τους Αρμένιους.
Δεν καλέσαμε κανένα πολιτικό κόμμα να διαδηλώσει μαζί μας και είναι υποχρέωσή μας να αναφέρουμε πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν ήταν στη δική μας συγκέντρωση και καμία σχέση δεν έχουμε μαζί τους, όπως φυσικά με κανένα κόμμα εντός και εκτός κοινοβουλίου.
Άλλωστε αυτοί έχουν τα έδρανα της βουλής ως βήμα.Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τη στάση του ελλαδικού κράτους και των εντολοδόχων του για τη στάση που κράτησαν ενάντια στον αυτόνομο ελληνικό λαό που δικαίως διαδήλωσε κατά της περιοδείας του ανθέλληνα φασίστα Μπαχτσελί. Δεν θα γονατίσουμε.
Θα συνεχίσουμε να υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις, ενάντια στην κατοχή της Κύπρου και όλων των ελληνικών εδαφών. Υψώνουμε πύργο ατίθασο απέναντι σε όσους μας θέλουν υπόδουλους και ραγιάδες, είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για την ελευθερία του λαού και του τόπου μας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τριάντα οι νεκροί Έλληνες από λαθροεισβολείς το 2012


Με τη σημερινή δολοφονία ενός 82χρονου στο Παγκράτι μετράμε ήδη 30 δολοφονίες Ελλήνων (στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένων ανθρώπων) από τις αρχές του χρόνου, σε μια άνευ προηγουμένου γενοκτονία η οποία συντελείται με ένα  προδοτικό πολιτικό και λοιπό σύστημα εξουσίας να μην έχει χύσει ούτε δάκρυ, έστω και υποκρισίας.
Πιο συγκεκριμένα οι αδίστακτοι λαθροεισβολείς μπήκαν στο σπίτι του 82χρονου και αφού τον έδεσαν, του φίμωσαν το στόμα με χαρτί υγείας. Στη συνέχεια του πήραν τα χρήματα της σύνταξής (1.100 ευρώ) του είχε σηκώσει λίγο πριν από τράπεζα και τον άφησαν δεμένο και φιμωμένο στην είσοδο του σπιτιού όπου ο ηλικιωμένος πέθανε από ασφυξία.
Οι κάτοικοι τ5ης περιοχής ανέφεραν πως λίγο αργότερα είδαν δύο σκουρόχρωμους ένα ψηλό και ένα πιο κοντό να φεύγουν τρέχοντας από το τόπο του εγκλήματος.
Με τη δολοφονία αυτή οι Έλληνες οι οποίοι έχουν μαχαιρωθεί, πυροβοληθεί, στραγγαλιστεί χτυπηθεί μέχρι θανάτου φτάνουν τους 30 μόνο το 2012. Την ίδια ώρα το απίθανο αυτό αριστερό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν έχει θέσει ούτε καν τον προβληματισμό του με κάποια ανακοίνωση για τα 30 αυτά θύματα, υπερασπιζόμενο με απίστευτη μανία κάθε λαθροεισβολέα αυτής της χώρας. Οι «προτάσεις» του γνωστές και έχουμε αναφερθεί πάμπολλες φορές (νομιμοποιήσεις, ιθαγένεια, σύνταξη και άλλα τρελά) και όλα αυτά σε εγκληματίες που έχουν εισβάλλει στη χώρα.
Η λέξη ντροπή απλά χάνει τη σημασία της.
Από την άλλη η ελληνική κοινωνία, ή τουλάχιστον  το μέρος αυτής που εξακολουθεί και αντιδρά σε αυτή την γενοκτονία –στο υπόλοιπο έχει διαγνωσθεί κλινικός μαζοχισμός-   περιμένει τις εξαγγελίες της ΝΔ για «ανακατάληψη των πόλεων» και εκδίωξη των λαθροεισβολέων να γίνουν πραγματικότητα. Στην περίπτωση όμως που οι εξαγγελίες αυτές –λόγω των μαζοχιστικών αγκιστρώσεων κυρίως της ΔΗΜΑΡ - δεν γίνουν πράξεις, τότε η οργή, έστω αυτού του μικρού κομματιού της κοινωνίας το οποίο εξακολουθεί και αντιδρά- θα είναι μεγάλη και σφοδρή. Αναμένουμε.

Έτσι η αναθεωρημένη λίστα των δολοφονηθέντων Ελλήνων έχει ως εξής:
13 Ιανουαρίου
Ρέθυμνο: 74χρονη γυναίκα βρίσκεται δολοφονημένη αφού είχε πρώτα βιαστεί. Δράστες Ρουμάνος και κάτοικος Ρεθύμνου
19 Ιανουαρίου
Λαγκαδάς: Δολοφονία 17χρονου Πομάκου και 16χρονης Βορειοηπειρώτισσας από 5 αλλοδαπούς γύφτους μουσουλμάνους. 
23 Ιανουαρίου
Αυλίδα: 67χρονος Έλληνας δολοφονείται από αλβανούς μαφιόζους-καθάρματα  με Καλάσνικοφ 
23 Ιανουαρίου
Σχηματάρι. Έλληνας  57χρονος οδηγός ταξί βρίσκεται  νεκρός μέσα στο όχημά του με αναμμένη τη μηχανή, σε αγροτικό δρόμο κοντά στην εθνική οδό. Το θύμα έφερε τραύματα στο λαιμό από μαχαίρι. Δράστης ρουμάνος.
24 Ιανουαρίου
Βούρβουρα Αρκαδίας: 77χρονος δολοφονείται από τέσσερις αλβανούς, «οικονομικούς μετανάστες»
13 Φεβρουαρίου
Κρηνίδα Σερρών: Δολοφονία 72χρονου με στραγγαλισμό από Βούλγαρο
2 Μαρτίου
Ιωάννινα: Ηλικιωμένος βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του στην Δημόκορης Πωγωνίου Ιωαννίνων. Οι δράστες πιθανόν έχουν διαφύγει στην «φίλη» χώρα Αλβανία
10 Μαρτίου
Κοζάνη: 50χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ βρίσκεται δολοφονημένος. Δράστες δύο «οικονομικοί μετανάστες»-λαθροεισβολείς:  Αλβανός 29 ετών, Ρουμάνα 49 ετών
28 Μαρτίου
Άγιος Στέφανος Αττική: 45χρονος πεθαίνει στο σπίτι του από καρδιακή προσβολή ύστερα από την επίθεση τριών ληστών. Οι αλλοδαποί δράστες δεν έχουν συλληφθεί.
17 Μαρτίου
Άραχθος Ιωάννινα: Έλληνας βιοπαλαιστής ο Αστέριος Γιοβανούδης οδηγός φορτηγού 36 ετών βρίσκεται δολοφονημένος κοντά στη γέφυρα του Αράχθου. Πρόκειται περί απαγωγής και δολοφονίας.
22 Μαρτίου
Ηράκλειο: Δολοφονία αφού είχε προηγηθεί βιασμός της 85χρονης Σοφίας Κορναράκη στο χωρίο Επισκοπή Πεδιάδος στο Ηράκλειο. Δράστες δύο κτήνη από τη Ρουμανία πατέρας και γιός 45 και 18 ετών. Να σημειωθεί ότι στην απολογία τους εμφανίστηκαν εντελώς ψυχροί και αμετανόητοι.
24 Μαρτίου
Βόλος: Δολοφονία 84χρονης στο χωριό Ανάβρα του Αλμυρού στο Βόλο. Οι δράστες, αλλοδαποί κατά την Αστυνομία διαφεύγουν.
26 Μαρτίου
Λαγκαδάς: Δολοφονία 78χρονου στο  στον οικισμό Μεσόκωμο Ζαγκλιβερίου. «Τυπική» περίπτωση ληστείας μετά φόνου από αλλοδαπούς
16 Απριλίου
Γρεβενά: Δολοφονία 78 λαχειοπώλη στο Καρπερό Γρεβενών: Δολοφόνος αλβανός
20 Απριλίου
Ηλεία: Δολοφονία 84χρονου στο δήμο Ζαχάρως. Το θύμα είχε βασανιστεί από τα αλβανικά κτήνη που συνέλαβε η αστυνομία. Ο άτυχος ηλικιωμένος ξυλοκοπήθηκε αλύπητα ενώ ήταν ημίγυμνος, φιμωμένος και με τα πόδια δεμένα, με αποτέλεσμα να υποστεί έμφραγμα από τον τρόμο και τα χτυπήματα!
Να σημειωθεί πως δεν είχε καμία επαγγελματική σχέση με τα κτήνη αυτά (48 και 28 ετών), αντίθετα οι ίδιοι είπαν πως απλά είχαν ακούσει ότι είχε λεφτά στο σπίτι του.
Προσοχή: Όποιοι κάνουν το έγκλημα και διαδίδουν πληροφορίες για ύπαρξη χρημάτων σε σπίτια ηλικιωμένων ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη για το υποψήφιο θύμα. Κάποιος λαθραίος εισβολέας θα το ακούσει και θα τους σκοτώσει.
23 Απριλίου
Αιτωλοακαρνανία: Δολοφονία 49χρονου Έλληνα από 44 αλβανό στα Αλώνια Ματαράγκας Αιτωλοακαρνανίας
2 Μαΐου
Ιωάννινα: Δολοφονία της 67χρονης Καίτης Δούβλη. Οι δολοφόνοι, πέντε γεωργιανά κτήνη (τέσσερις άνδρες μια γυναίκα) βασάνισαν πρώτα και στη συνέχεια σκότωσαν την άτυχη γυναίκα.
19 Μαΐου
Πάτρα: Δολοφονία Θανάση Λαζανά από Αφγανούς
27 Μαΐου
Πήλιο: Δολοφονία 81χρονης με σκοπό τη ληστεία στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Οι δολοφόνοι της προκάλεσαν σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που οδήγησαν στο θάνατο της άτυχης γυναίκας.
Στην προηγούμενη αναφορά μας δεν είχαμε τα νεότερα στοιχεία.
Γράφαμε τότε:
«Τυπική» περίπτωση ληστείας μετά φόνου από λαθραίους εισβολείς  
Τελικά και όπως προέκυψε δολοφόνος ήταν ένας (μεγάλη έκπληξη) 55χρονος αλβανός.
Από σχετικό δελτίο Τύπου:
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός 55χρονου Αλβανού εξέδωσαν οι αρχές, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία, καθώς φέρεται ως ο δράστης της δολοφονίας 81χρονης στις 27 Μαΐου, στον Άγιο Λαυρέντιο Μαγνησίας.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος 55χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, από τον Ανακριτή του Α’ Τμήματος Πλημμελειοδικών Βόλου, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου Εισαγγελέα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας.
Ο δράστης αναζητούμενος ως ύποπτος για τη διάπραξη της συγκεκριμένης ανθρωποκτονίας είχε εντοπισθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, την επόμενη του εγκλήματος ημέρα, κατά το χρόνο που προσπαθούσε μέσω του μεθοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής να διαφύγει από την χώρα μας.
Μετήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και κρατούνταν στα πλαίσια εφαρμογής σε βάρος του διαδικασίας διοικητικής απέλασης δεδομένου ότι παρέμενε παράνομα στη χώρα.
Μετά την έκδοσή του εντάλματος σύλληψης συνελήφθη στα πλαίσια της ποινικής διαδικασίας και θα προσαχθεί αρμοδίως.
2 Ιουνίου
Καισαριανή: Δολοφονία 30χρονου και σοβαρός τραυματισμός του αδελφού του από συμμορία με Καλάσνικοφ. Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται αλλοδαπούς από πρώην σοβιετική δημοκρατία.
3 Ιουνίου
Λαμία: Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται 74χρονος που δέχθηκε επίθεση αλλοδαπών λαθροεισβολέων στο σπίτι του
4 Ιουνίου
Καβάλα: Δολοφονία 77χρονου ύστερα από ειδεχθή βασανισμό. «Τυπική» περίπτωση ληστείας μετά φόνου από λαθραίους εισβολείς
8 Ιουνίου
Πάτρα: Δολοφονία της συνταξιούχου δασκάλας Ρεγγίνας Παπανδρέου. Κατακρεουργήθηκε με 20 μαχαιριές με σκοπό τον βασανισμό πριν την δολοφονήσουν κόβοντας της το λαιμό. Οι εκτιμήσεις των τοπικών αστυνομικώ9ν αρχών κάνουν λόγο για αλλοδαπούς.
13 Ιουνίου
Ρέντη: Δολοφονία του Σπύρου Πουκαμισά από αγνώστους με σκοπό τη ληστεία, η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για άτομα από την πρώην ΕΣΣΔ
18 Ιουνίου
Κορινθία: Τέσσερα άτομα γύρω στις 03:30 με 04:00 τα ξημερώματα, στον Πύργο Κορινθίας, αφού μπήκαν σε σπίτι που διέμενε ένας 82χρονος, μαζί με την 92χρονη σύζυγό του και την 61χρονη κόρη τους, τραυμάτισαν τον ηλικιωμένο άνδρα χτυπώντας τον με το κοντάκι κυνηγετικού όπλου, το οποίο βρήκαν και πήραν από το σπίτι, ενώ παράλληλα χτύπησαν και τραυμάτισαν την 92χρονη σύζυγό του. Ο 82χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.
18 Ιουνίου
Θέρμη, Θεσσαλονίκη: Νεκρός 60χρονος από άγνωστους
21 Ιουνίου
Ρόδος Άγρια δολοφονημένη 61χρονη
21 Ιουνίου
Κομοτηνή: Δολοφονημένη 84χρονη από αγνώστους στο σπίτι της.
28 Ιουνίου
Παγκράτι: Δολοφονία 82χρονου από λαθροέποικους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ελεύθερα 7 από τα 8 μέλη της Χρυσής Αυγής στη Βέροια

Επτά εκ οκτώ μελών της Χρυσής Αυγής απηλλάγησαν των κατηγοριών για το πρόσφατο επεισόδιο σε καφενείο της Βέροιας.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας, έπειτα από μαραθώνια διαδικασία που διήρκεσε 13 ώρες και ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, κήρυξε για τυπικούς λόγους άκυρη την ποινική διαδικασία για τους επτά κατηγορούμενους, διότι έλειπε από τη δικογραφία ένα παράβολο το οποίο η πολιτική αγωγή όφειλε να είχε καταθέσει.
Η έλλειψη του συγκεκριμένου παράβολου (καταθέσεως εγκλήσεως) διαπιστώθηκε μετά το πέρας της εξέτασης των μαρτύρων αλλά και των απολογιών, κατά τη στιγμή της εισαγγελικής πρότασης, γεγονός που οδήγησε το δικαστήριο στην απόφαση να κηρύξει άκυρη τη διαδικασία, κατ' εφαρμογήν ειδικής διάταξης που προβλέπεται σ' αυτές τις περιπτώσεις.


Οι επτά παραπάνω αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση τις πράξεις της απειλής και της εξύβρισης, που δεν διώκονται αυτεπάγγελτα αλλά κατ' έγκληση.

Παράλληλα, το δικαστήριο καταδίκασε έναν εκ των κατηγορουμένων -μελών της Χρυσής Αυγής- σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, με 3ετή αναστολή, για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης. 

Εξάλλου, η ίδια ποινή (με αναστολή) επιβλήθηκε για την ίδια πράξη στον ιδιοκτήτη του καφενείου, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου, έπειτα από μήνυση που υπέβαλαν εναντίον του οι συλληφθέντες. Και στις δύο περιπτώσεις το δικαστήριο αποφάσισε να μη δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Νωρίτερα, πάντως, κατά τη διαδικασία των απολογιών, οι οκτώ χρυσαυγίτες απέδωσαν τις πράξεις τους στις προκλήσεις που δέχθηκαν, υποστηρίζοντας ότι αντέδρασαν αμυνόμενοι. Για «στημένη ιστορία» και «παραμύθια» έκανε λόγο στην απολογία του ο ιδιοκτήτης του καφενείου.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Βέροιας είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς χθες το μεσημέρι μικρές ομάδες αναρχικών και χρυσαυγιτών, παρουσία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης, χωρίς όμως να χρειαστεί η επέμβασή της.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Oλοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας Βουλής


Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας των 300 βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος ανακοίνωσε τις εκλογικές περιφέρειες που επέλεξαν οι αρχηγοί των κομμάτων ως έδρες τους.
Παράλληλα, την Παρασκευή το απόγευμα θα διεξαχθεί νέα μυστική ψηφοφορία για την εκλογή επτά αντιπροέδρων, τριών κοσμητόρων και έξι γραμματέων. Οι τρεις πρώτοι αντιπρόεδροι προέρχονται από το πρώτο σε δύναμη κόμμα (ΝΔ) και οι υπόλοιποι τέσσερις προέρχονται από τα επόμενα σε δύναμη κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, Χρυσή Αυγή).
Το ερώτημα είναι αν τελικά θα επιχειρηθεί το συνταγματικό πραξικόπημα για να αφαιρεθεί από την Χρυσή Αυγή η δυνατότητα να έχει αντιπρόεδρο.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, μέσα σε 15 ημέρες από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση υποχρεούται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της 6ης Ιουλίου.
Εν τω μεταξύ, αύριο Παρασκευή θα διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής. 

Υπενθυμίζεται ότι για τη θέση του προέδρου η ΝΔ προτείνει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. 
Για την εκλογή του προέδρου απαιτείται η πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών -τουλάχιστον 151 ψήφοι.
Αν κανένα πρόσωπο δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους και εκλέγεται αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους (σχετική πλειοψηφία). Σύμφωνα με τον κανονισμό, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν επίσημες υποψηφιότητες και δεν γίνεται συζήτηση πριν από την ψηφοφορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέα πρόσωπα σε όλα τα οικονομικά πόστα

Νέα πρόσωπα με σημαντικές περγαμηνές αναλαμβάνουν σημαντικά πόστα στο οικονομικό επιτελείο, σε δημόσιες επιχειρήσεις και ΔΕΚΟ. 

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ηδη συσκεπτεται με στενους του συνεργατες οι οποιοι θα ανακοινωθουν τις επόμενες ωρες. Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το υπουργείο ο νέος υπουργός επιθυμεί να είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του. 

Τωρα, όσον αφορά τράπεζες και ΔΕΚΟ οι νεοι τεχνοκρατες ειναι της απολυτου εμπιστοσυνης της ΝΔ και του προεδρου του κομματος Αντωνη Σαμαρα. Πρωτη το νημα των αλλαγων εκοψε η Εθνικη Τραπεζα καθως σημερα πραγματοποιειται η Γενικη Συνέλευση των μετοχων του ομιλου η ΕΤΕ.

Αναλυτικά : 

Στην ΕΤΕ: Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα οριστεί ο μέχρι τώρα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, κ. Αλέκος Τουρκολιάς. Χθες το μεσημερι ο υπηρεσιακός υπουργός, κ. Γιώργος Ζαννιάς ζήτησε από τον πρόεδρο,κ. Βασίλη Ράπανο και τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Απόστολο Ταμβακάκη να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους εν όψει της αυριανής γενικής συνέλευσης των μετοχών της Τράπεζας. Ήδη, ο κ. Ράπανος υπέβαλε την παραίτησή του, επικαλούμενος στην επιστολή του λόγους υγείας, ενώ ο κ.Ταμβακάκης θα παραιτηθεί, όπως όλα δείχνουν, στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, η οποία, εκτός απρόοπτου, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα. 

Ο κ. Τουρκολιάς εργάζεται στον όμιλο της ΕΤΕ για πάνω από 30 χρόνια και διατηρεί μεταξύ άλλων το εφοπλιστικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου. Τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς,  με τον οποίο διατηρεί στενές σχέσεις εδώ και αρκετά χρόνια, του πρότεινε να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας, κάτι που ο ίδιος, ευγενικά, αρνήθηκε. Η Ναυτιλία είναι ένας τομέας που τον ξέρει απ' έξω και ανακατωτά, ενώ είναι φίλος με πολλούς εφοπλιστές.  «Εγώ είμαι τραπεζίτης. Δε θα με δείτε ποτέ στην πολιτική» είναι η σταθερή του θέση. Νέος υποδιοικητής, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα αναλάβει ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου.  Ερωτηματικά υπάρχουν για τον Ανθιμο Θωμοπουλο.

·    Στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων : O πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Ιωάννης Κουκιαδης έχει ήδη υποβάλλει την παραίτηση του.Στο διοικητικό συμβουλίου του Ταμείου συμμετέχει και εκπροσωπος του ΛΑΟΣ κόμμα το οποίο πλέον δεν μετέχει στην Βουλή.  Το πιθανότερο είναι ότι θα αντικατασταθεί. Υποψήφιος  να
αναβαθμιστεί είναι ο εκπρόσωπος της ΝΔ στο διοικητικό συμβούλιο κ. Αντώνης Βαρθολομαίος.

·    Στη ΔΕΗ: Οι δυο Επικεφαλής της επιχειρήσεις κ. Α. Ζερβός και Κ. Θέος ήταν προσωπικές επιλογές του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και ως εκ τούτου φημολογείται ότι αποχωρούν. Σύμφωνα με έκθεση Standard & Poor΄s, που υποβάθμισε προ ημερών την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας από «CC» σε «CCC» με αρνητική προοπτική, υπάρχει πλέον ορατό το ενδεχόμενο για επιλεκτική χρεοκοπία της εταιρείας, κάτι που έχει ανησυχήσει σφόδρα το επιτελείο του κ. Κ. Χατζηδάκη .  Ήδη στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουν
ενημερωθεί και για το συμβόλαιο του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου κ. Κώστα Θεου το οποίο φημολογείται ότι προβλέπει αποζημίωση 300.000 ευρώ στην περίπτωση που αποχωρήσει πρόωρα.

·    Στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας: Η κυβέρνηση φέρεται να συζητά την αντικατάσταση της ηγεσίας του Ταμείου άμεσα καθώς επίκειται η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποιησης των ελληνικών τραπεζών.

·    ΟΠΑΠ:  Για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου Ιωάννη Σπανουδακη προορίζεται ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασιου.

Σε φάση συγκρότησης βρίσκεται το νέο οικονομικό επιτελείο υπό τον Γιάννη Στουρνάρα.Σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει στη θέση του ο γενικός γραμματέας Ηλίας Πλασκοβίτης, ο οποίος στο παρελθόν έχει χειριστεί κρίσιμα ζητήματα και ως εκ τούτου η εμπειρία του είναι δεδομένη. Ειδικό ρόλο θα αναλάβει ο καθηγητής Πανεπιστήμιου και προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , Ιωάννης Μουρμούρας, ο οποίος ήταν υφυπουργός στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Θα είναι επί της ουσίας ο σύνδεσμος μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και Μαξίμου και θα έχει ως αποκλειστικό έργο την στενή παρακολούθηση όλων των αλλαγών που θα επιτελούνται στην οικονομία.

Όσον αφορά στη δύσκολη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων υπάρχουν τρεις υποψήφιοι, τα ονόματα των οποίων κρατούνται προς το παρόν μυστικά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υποβάθμιση τριών κυπριακών τραπεζών από τον οίκο Fitch


Σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων τριών κυπριακών τραπεζών - της Τράπεζας Κύπρου, της Λαϊκής Τράπεζας και της Ελληνικής Τράπεζας - από ΒΒ+ σε ΒΒ προχώρησε η Fitch.

Στην ανακοίνωσή του ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναφέρει πως έχει περιοριστεί η ικανότητα της κυπριακής κυβέρνησης να στηρίξει τις μεγάλες τράπεζες της χώρας, μετά την υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας στις 25 Ιουνίου, παρά την ισχυρή θέλησή της να το πράξει.

Εκτιμά, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση ίσως χρειαστεί να παράσχει μέχρι και 6 δισ. ευρώ για τη στήριξη των τριών αυτών τραπεζών.

Η Fitch σημειώνει επίσης ότι οι εκτιμήσεις της για πιθανές ζημιές και για κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών υπόκεινται σε σημαντική αβεβαιότητα και είναι συντηρητικές.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

27/6/12

Λεφτά υπάρχουν, αλλά για τα ... κόμματα


Μια νέα γενιά ... εκατομμυριούχων προέκυψε από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου με τα οκτώ κόμματα κόμματα να εισπράττουν το κολοσσιαίο ποσό των 54 εκατομμυρίων ευρώ! Ναι, καλά διαβάσατε 54 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οκτά κόμματα. Ακόμα και ο Τζήμερος που πήρε κάτι παραπάνω από 1,5% και καλούσε την Μέρκελ να αφήσει την Ελλάδα να καεί, παίρνει "για τον κόπο του" 750.000 ευρώ! Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν φάρσα, αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικότητα.
Και το ερώτημα είναι: Για να λειτουργήσει η δημοκρατία χρειάζονται κόμματα-πολυεκατομμυριούχα; Όποιος νομίζει ότι μπορε΄πι να προσφέρει στην χώρα, ας το κάνει και ας ζητήσει από τους ψηφοφόρους του να τον ενισχύσουν. Πρέπει όλοι οι Έλληνες να ενισχύουν τις κομματικές παρέες;
Στην εποχή του διαδικτύου που η επικοινωνεία είναι σχεδόν δωρεάν πληρώνουμε 54 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο , για ποιο λόγο; Για να έχουμε δημοκρατία; Αυτή επιναι η βασική πρπϋπόθεση;
Να υπάρχουν κάποιοι που νέμονται το δημόσιο χρήμα εις υγείας των κορόϊδωνψηφοφόρων που όχι απλώς πένονται, αλλά αυτοκτονούν από την πείνα και την εξαθλίωση; Το αστείο είναι ότι υποτίθεται πως τα χρήματα αυτά δίδονται για να είναι τα κόμματα ... ανεξάρτητα και οι επιχειρηματίες να μην τα ελέγχουν! Την πολιτική ιστορία από το 1974 και ένθεων και το πόσο ανεξάρτητα και μη διαπλεκόμενα είναι,νομίζουμε ότι όλοι το γνωρίζουμε.
Από εκεί κει πέρα, μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή έχει ξεκαθαρίσει ότι το σύνολο της κρατικής επιδότησης των 3,75 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει θα το διαθέσει σε κοινωφελές έργο και στο τέλος της χρονιάς, μάλιστα, θα καταθέσει και τα παραστατικά των δαπανών για το κοινοφελές έργο που θα προσφέρει. Όλοι οι άλλοι θα ενθυλακώσουν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ και θα μιλάνε εκ του ασφαλούς για "την ανάγκη μεταρρυθμίσων", για "την ανάγκη θυσιών" κλπ.
Ας δούμε πως μοιράζονται οι εκατομυριούχοι της πολιτικής ελίτ το ποσό των 54 εκατ. ευρώ: Η Νέα Δημοκρατία θα πάρει 15.4 εκατ. ευρώ ελαφρά λιγότερα από τα 17 εκατ. ευρώ που πήρε πέρσι, λόγω μειωμένου αριθμού ψηφοφόρων.
Οι "ριζοσπάστες" του ΣΥΡΙΖΑ από 4 εκατ. ευρώ τώρα θα τσεπώσουν 14,1 εκατομμύρια ευρώ ετησίως!

Το ΠΑΣΟΚ που έχει προεισπράξει επιχορηγήσεις 120 εκατ. ευρώ έναντι μελλοντικών εισπράξεων θα λάβει... "μόλις" 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πριν από τρία χρόνια έπαιρνε 21,75 εκατομμύρια! Πόσα χρόνια πρέπει να εισπράττει για να ξεπληρωθεί το δάνειο; Κάπου 20 χρόνια! Που τότε κανένας δεν θα θυμάται το ΠΑΣΟΚ, βέβαια.
Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, θα ειισπράξουν 4 εκατ. ευρώ και ο Π.Καμμένος έχει μιλήσει ήδη για "κοινωνικές δράσεις που θα διαθέσει μέρος του ποσού".
Για την Χρυσή Αυγή τα είπαμε και οι δημοκράτες της Αριστεράς, η ΔΗΜΑΡ θα εισπράξει 3,4 εκατ. ευρώ. ελπίζουμε ότι ο κυρ-Φώτης να πληρώσει τώρα και τους υπαλλήλους στο κόμμα του. Το ΚΚΕ γνωρίζει την καπιταλιστική κρίση στο "πετσί" του, όπως και κρίση στην εύρεση ψηφοφόρων. Θα πρέπει να βολευτεί με 3,95 εκατ. ευρώ

Υπάρχει και ο απίθανος Θ.Τζήμερος τον οποίο πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι με 750.000 ευρώ για τις στιγμές γέλιου που τους χάρισε.
Σύνολο: 54 εκατ. ευρώ! Να είναι καλά και να τα απολαύσουν εις υγείαν των "μεταρρυθμίσεων"...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Απειλές Ερντογάν κατά Ισραήλ, Συρίας, Ελλάδας, Κύπρου


Ανοικτό μήνυμα-απειλή σε χώρες της περιοχής, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, απεύθυνε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της πρώτης παρουσίασης του πρώτου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που θα κατασκευάσει η χώρα του. 
O Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν επανέλαβε την πρόθεση της Τουρκίας να μην υποχωρήσει σε καμία απειλή λέγοντας πως αυτοί που «δοκιμάζουν την δύναμη της Τουρκίας σύντομα θα μπουν στη θέση τους».
«Είμαστε ένα κράτος που πολεμά αμείλικτα κάθε είδος τρομοκρατικής μεθόδευσης. Δεν θα διστάσουμε να βάλουμε στη θέση του κάθε κράτος κακοποιών και κάθε κράτος που θέλει να δοκιμάσει το μεγαλείο της δύναμης της Τουρκίας», είπε ακόμη ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Ο Στρατός της Τουρκίας είναι ένας από τους ισχυρότερους στον κόσμο. Δεν έχουμε σκοπό να επιτεθούμε σε κανένα. Τον δημιουργήσαμε για να διαφυλάξουμε την ειρήνη, να καταπολεμήσουμε τις απειλές να διατηρήσουμε την ενότητα του κράτους μας». Το τελευταίο ήταν ένα καθαρό μήνυμα προς του Κούρδους αντάρτες που δρουν στη Ν.Α. Τουρκία.,

Και ο Ρ.Τ. Ερτνογάν συνέχισε απευθύνοντας τετραπλό μήνυμα : «Κάθε μεγάλο κράτος έχει εχθρούς. Αυτοί που βλέπουν κάθε ποταπή επίθεση που πραγματοποιούν εναντίον πλοίων μας (σημ. Ισραήλ), αεροσκαφών μας (σημ. Συρία) και της σημαίας μας (σημ. Ελλάδα, Ίμια, Κύπρος Σολωμός Σολωμού) ως σημάδι αδυναμίας μας είναι αυτοί που έχουν μικρές χώρες».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

O αρχηγός των Γκρίζων Λύκων στη Θράκη - Να μας πουν ποιος ενέκρινε την επίσκεψη. Ο Μολυβιάτης?


Ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, του κόμματος MHP, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί επισκέπτεται από σήμερα την ... Θράκη!  
Ακούγεται ως φάρσα το ότι επιτρέπουν την είσοδο του συγκεκριμένου πολιτικού στην Ελλάδα, καθώς οι "Γκρίζοι Λύκοι" πέραν της ρητορικής τους και των δεδομένων θέσεων υπέρ του εδαφικού ακρωτηριασμού της Ελλάδας, ευθύνονται και για την δολοφονία των Ισαάκ και Σολωμού στην Κύπρο.
Στην πρωτάκουστη περιοδεία του-ενίσχυση των εξτρεμιστών της μειονότητας στο Διδυμότειχο, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, αλλά και στις περιοχές που κατά τους νεοοθωμανούς αποτελούν "ζωτικό χώρο" και "στρατηγικό βάθος" του παντουρκισμού, δηλαδή την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη.
Εμείς έχουμe μια απορία: Αν υπάρχει φαιά ουσία στο κρανίο αυτών που ενέκριναν την συγκεκριμένη επίσκεψη. Και βέβαια δεν είναι δικαιολογία το ότι είχαμε εκλογές και ήταν ακέφαλο το υπουργείο Εξωτερικών. Πρώτον  δεν ήταν "ακέφαλο", υπήρχε ο Π.Μολυβιάτης και δεύτερον για να εγκριθεί τέτοια επίσκεψη δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να διαθέτει ισχυρή πολιτική ηγεσία το ΥΠΕΞ, αλλά γραφειοκράτες με ισχυρή πολιτική βλακεία με τάσεις εθνικής προδοσίας. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Εκτός και αν είναι ... παγίδα για να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι "Γκρίζοι Λύκοι" κατά του Ελληνισμού και άλλων εθνικών ομάδων (Αρμένιων, Κούρδων, Ασσύριων κλπ) στην Τουρκία και την Κύπρο!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πανικός Χριστόφια για Μνημόνιο με σκληρούς όρους. Ο καλός κουμουνιστής αφήνει πίσω του μόνο στάχτη.

Η χθεσινή σύσκεψη του προέδρου Χριστόφια με τους αρχηγούς των κομμάτων για τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την οικονομία και η απόφαση για την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Εξαίρεση η εφημερίδα «Χαραυγή» που κρατά μια πιο «διακριτική» στάση και δεν έχει τα θέματα αυτά ως τα κύρια στην πρώτη σελίδα της.
 
Η «Αλήθεια» προαναγγέλλει ότι έρχεται την ερχόμενη βδομάδα η τρόικα και γράφει για Μνημόνιο με «σκληρούς όρους». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για συνολικό πακέτο ύψους 8-10 δισ. ευρω σε αντάλλαγμα των οποίων, η Κύπρος θα πρέπει να υλοποιήσει μέτρα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα δημοσιονομικά και την ανταγωνιστικότητα. Για τα μέτρα που θα προωθήσει η κυβέρνηση σημειώνεται ότι έχουν στόχο την εξοικονόμηση 188 εκ. ευρώ.
 
Η εφημερίδα αναφέρεται στο ταξίδι του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη στο Βερολίνο, ο οποίος είχε επαφές με τους υπουργούς Βεστερβέλε και Σόιμπλε, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει για την Κύπρο ήπιους όρους και μέτρα ενόψει μηνημονίου.
 
Ο «Πολίτης» με τίτλο «Πανικός Χριστόφια για σκληρό μνημόνιο», γράφει ότι ο Κύπριος πρόεδρος έστειλε επιστολή στον Πούτιν και περιμένει νέο δάνειο. Επίσης , σύμφωνα με την εφημερίδα ο πρόεδρος Χριστόφιας «εξαπέλυσε» επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή για την αναφορά του στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ότι οι εταίροι, μας υποδεικνύουν ότι η Κύπρος έχει σοβαρές διαρθρωτικές αδυναμίες. Επίσης, γίνεται αναφορά σε μήνυμα από Βρυξέλλες «Μην έλθετε εδώ για ανατολίτικο παζάρι» και στην πρόκληση Γερμανού δημοσιογράφου, ο οποίος ρώτησε τον πρόεδρο Χριστόφια «εάν η Κύπρος βγαίνει προς πώληση».
 
Η «Σημερινή» γράφει ότι όροι και ποσό δανεισμού θα αποφασιστούν στη σημερινή τηλεδιάσκεψη. Επίσης, αναφέρει ότι θα υπάρξει και εμπλοκή του ΔΝΤ, εάν το δάνειο θα καλύπτει και τον δημοσιονομικό τομέα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνολική στήριξη θα αφορά οκτώ με δέκα δισ. ευρώ.
 
«Ο Φιλελεύθερος» δίνει μια άλλη εικόνα στο πρωτοσέλιδο θέμα του, το οποίο με τίτλο «'Αλλα λόγια στο Προεδρικό» φέρει τον πρόεδρο Χριστόφια να δήλωσε ότι μπορεί να αποσύρει την αίτηση από τον Μηχανισμό Στήριξης». Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι το θέμα διακρατικών δανείων από Ρωσία και Κίνα είναι ανοικτό και πως σε περίπτωση θετικής εξέλιξης «δεν αποκλείει ακόμη και στροφή 180 μοιρών σε σχέση με τον Μηχανισμό Στήριξης». Επίσης, η εφημερίδα γράφει ότι η πρώτη εκτίμηση των Βρυξελλών είναι ότι η Κύπρος θα χρειαστεί οικονομική στήριξη οκτώ με δέκα δισ. ευρώ.
 
Η «Χαραυγή», η οποία έχει κύριο θέμα «Εταιρεία και Ταμείο Υδρογονανθράκων», καλύπτει τα θέματα της οικονομίας κάτω από τους τίτλους «Η Κύπρος δεν είναι προς πώληση» , που αναφέρεται στην απάντηση του προέδρου Χριστόφια σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου, και «Πακέτο μέτρων 188 εκ. ευρώ», το οποίο ετοίμασε η κυβέρνηση για μείωση δαπανών και αύξηση των εσόδων του κράτους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στελέχη τραπεζών καλούνται ως ύποπτοι για την παράνομες δανειοδοτήσεις κομμάτων

Με την αποστολή κλήσεων με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικημάτων σε στελέχη τραπεζών που ενέκριναν χρηματοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων με εγγύηση μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις, την περίοδο 2000 έως και 2011, μπήκε στο τελικό στάδιο η έρευνα των Οικονομικών Εισαγγελέων για το θέμα αυτό.

Το πρώτο πακέτο κλήσεων που ήδη έχει αποστείλει για την υπόθεση ο οικονομικός Εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης αφορά περισσότερα από 50 στελέχη της Αγροτικής Τράπεζας, μέλη των αρμοδίων επιτροπών που εισηγήθηκαν αλλά και ενέκριναν τη χορήγηση των δανείων.

Οι πρώτοι κληθέντες έχουν ζητήσει προθεσμία από τον Εισαγγελέα για να παραδώσουν εγγράφως τις εξηγήσεις τους για στις 3 Ιουλίου.

Ανάλογες κλήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου αναμένεται σύντομα να σταλούν από τον οικονομικό εισαγγελέα και σε στελέχη άλλων πέντε τραπεζών που χορήγησαν δάνεια σε κόμματα την εξεταζόμενη περίοδο. Οι αρμόδιοι που πρόκειται να κληθούν στο Εφετείο, μετά τους συναδέλφους τους της Αγροτικής είναι στελέχη των τραπεζών Εθνική, Marfin, Πειραιώς, Αττικής και Eurobank.

Το αντικείμενο της έρευνας του κ. Πεπόνη είναι να εξακριβωθεί πως οι εν λόγω τράπεζες προχώρησαν στις επίμαχες δανειακές συμβάσεις και αν ελήφθη υπόψη εάν ήταν επισφαλή τα δάνεια, καθώς δεν είχαν διασφάλιση ότι τα κόμματα θα εξακολουθούσαν να λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις καθώς και αν αυτές θα είναι στο ίδιο ύψος. Το αδίκημα που εξετάζεται αν έχει διαπραχθεί είναι αυτό της απιστίας.

Για το θέμα των δανείων των δύο μεγάλων κομμάτων είχε ζητήσει την παρέμβαση του οικονομικού Εισαγγελέα ο εκλεγείς με τη ΝΔ βουλευτής, προερχόμενος από την Δημοκρατική Συμμαχία, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος είχε παραθέσει στοιχεία για τη δανειοδότηση των παρατάξεων χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «σκάνδαλο», ο οποίος κατέθεσε στον κ. Πεπόνη.

Ο κ. Αυγενάκης έχει παραδώσει στον Εισαγγελέα στοιχεία από τα οποία φαίνεται να προκύπτει ότι συνολικά ΠαΣοΚ και ΝΔ έχουν πάρει από τις τράπεζες ως σήμερα δάνεια ύψους 244,2 εκατ. ευρώ, με μεγαλύτερο οφειλέτη την ΝΔ που έχει χρέη περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία τα 105 στην Αγροτική Τράπεζα και τα 15 στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής, το ΠΑΣΟΚ χρωστά 114 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 97 εκατομμύρια είναι οφειλές στην Αγροτική Τράπεζα, στην Μarfin Εγνατία 10 εκατομμύρια και στην Τράπεζα Πειραιώς 5 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομικός Εισαγγελέας αφού λάβει εξηγήσεις από τους ανώτερους τραπεζικούς υπαλλήλους θα εξετάσει αν θα πρέπει να καλέσει ως ύποπτα και τα πρόσωπα από τα δύο κόμματα που εμπλέκονται στην όλη υπόθεση των δανειοδοτήσεων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αντίθετος στην επανασύσταση του υπ. Μακεδονίας και Θράκης


Την αντίθεση του στην επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Μπουτάρης επεσήμανε χαρακτηριστικά, ότι, αν το υπουργείο δεν έχει αρμοδιότητες και εξυπηρετεί το πελατειακό σύστημα, η διοίκηση του δήμου είναι αντίθετη στην επανασύσταση του.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κώστας Γκιουλέκας, υπογράμμισε ότι λόγοι εθνικού συμφέροντος υπαγόρευσαν την επαναλειτουργία. Αντιστοίχως, ο επικεφαλής της παράταξης, «Ενεργοί πολίτες-Οικολογία στην πράξη», κ. Χρήστος Μάτης, σημείωσε ότι η λειτουργία του υπουργείου είναι θέμα συμβολισμού και όχι ουσίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

"Απέθαντοι"! H ... 3η κυβέρνηση Σημίτη. Ψηφίζεις Σαμαρά και βγαίνει Σημίτης! Τρανσέξουαλ η ΝΔ, από έξω κεντροδεξιά, από μέσα βαθύ πασοκ


Άφωνη παρακολουθεί η χώρα τα όσα συμβαίνουν μετά τις εκλογές αρχικά με την προσπάθεια σχηματισμού βιώσιμης κυβέρνησης και εν συνεχεία τα τραγελαφικά που βιώνουν οι πολίτες στην πολιτική καθημερινότητά τους, όπου οι τραπεζίτες και τα οικονομικά στελέχη της κυβέρνησης ... Σημίτη (!) που ευθύνεται κατά κύριο λόγω για την ευρωτραγωδία που βιώνει η χώρα, παρελαύνουν από την θέση του υπουργού Οικονομικών! Μια κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον ... Α.Σαμαρά!
Αν δεν πρόκειται για φάρσα και εκδίκηση της Ιστορίας σε έναν λαό που αρνείται πεισματικά να διδαχθεί από την Ιστορία, τότε περί τίνος πρόκειται;
Έτσι λοιπόν, δύο υπουργοί, ένας προαναγγελθείς και συμμετέχων στο υπουργικό συμβούλιο (πρέπει να είναι η πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία από το 1830 μέχρι σήμερα που συμμετείχε μη υπουργός ως ... υπουργός και μάλιστα πρώτος της τάξει σε υπουργικό συβούλιο, όπως ο παραιτηθείς Β.Ράπανος) και ένας (Γ.Βερνίκος) που παραβίασε ωμά την νομοθεσία περί υπουργοποιήσεων, ήδη μας αποχαιρέτησαν μέσα σε μία εβδομάδα.
Από εκεί και πέρα είχαμε την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα, αγαπημένου της σημιτικής διαπλοκής και γενικότερα της οικονομικοπολιτικής ελίτ που κατέστρεψε την χώρα, πρώην μέλους της ... ΚΝΕ και πρωτομάστορα σε ηλικία 42 ετών του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου και συνενόχου της πλαστογράφησης των στοιχείων εισόδου της Ελλάδας στην ευρωζώνη, να επιλέγεται ως νέος υπουργός Οικονομικών! 
Εμείς απορούμε γιατί επιλέγουν τους "δεύτερους" της κυβέρνησης Σημίτη, όπως τους Β.Ράπανο και Γ.Στουρνάρα και δεν πάνε κατ'ευθείαν στον ... Γιάννο Παπαντωνίου. Και για να τελιεώνουμε ως βάλουν και τον Σημίτη αναπληρωτή πρωθυπουργό και βέβαια τον αλήστου μνήμης Σουμάκη, στην θέση του Βερνίκου για να τελειώνουμε.
Εν τέλει η ψήφος στην ΝΔ σήμαινε μια τρίτη κυβέρνηση Σημίτη και δυστυχώς είναι ο Άκης στην φυλακή γιατί το πιθανοτερο είναι να τον βλέπαμε και αυτον στην κυβέρνηση. Τελικά οι "σημιτικοί" είναι πολιτικά "απέθαντοι". Ζόμπι της πολιτικής που καιροφυλακτούν για να επαναλάβουν τα έργα και τις ημέρες στην οκταετία της εθνικής και κοινωνικής αλλοτρίωσης της χώρας.
Ο πρώτος σημιτάνθρωπος, ο Β.Ράπανος αποχώρησε γιατί δεν τους έδιναν όσους σημιτικούς συνεργάτες ήθελε. Ο Γ.Βερνίκος αγνοούσε το νόμο. Τον αγνοούσε και ο Ε.Βενιζέλος που τον πρότεινε; Αλλά και πριν φτάσουμε στον παραβίαση της νομοθεσίας, Θεωρούσε ο Α.Σαμαράς ότι ο Γ.Βερνίκος με όλο εκείνο το σκάνδαλο τους χρηματιστηρίου και την παραπομπή του, στην πλάτη του ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση;
Αυτοί θα επαναδιαπραγματευθούν; Ο Γ.Στουρνάρας; Εμείς απορούμε γιατί άλλαξαν τον Λ.Παπαδήμο. Αφού αναζητούν συνεχώς τους μικρούς Παπαδήμους: Τον κολλητό του, τον Β.Ράπανο και το πουλέν του τον Γ.Στουρνάρα.
Φαίνεται ότι η παράταξη της ΝΔ, όχι απλώς έχει στερέψει από στελέχη, αλλά έχει στειρωθεί και εδώ ξεκινούν οι εξελίξεις.
Εκτιμούμε ότι αυτό που συμβαίνει είναι απλά ο προάγγελος εξελίξεων που θα οδηγήσουν στην συγχώνευση των δύο άλλοτε κυρίαρχων πολιτικών σχηματισμών, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ έχει στερέψει από στελέχη και το ΠΑΣΟΚ έχει στερέψει από ψηφοφόρους. Και το "τρένο ΣΥΡΙΖΑ" ζυγώνει.
Πολύ δύσκολα η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ειδικά αν καθυστερήσει πέραν του έτους, θα βρεί στην κάλπη δύο ξεχωριστά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με έναν άλλο ηγέτη ίσως, που ενώσει τα δύο κόμματα, αλλά που θα δημιουργήσει μια ενιαία "αστική" παράταξη.
Η κυβερνητική όσμωση θα αποτελέσει την καλύτερη συγκολλητική ουσία γι αυτό που έρχεται. Το αν θα προκύψει "κόμμα-τέρας" ή "κόμμα ελπίδας" θα εξαρτηθεί από πολλά που δεν είναι του παρόντος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »