31/12/09

Πλαστογραφεί την ιστορία μας ο ...αδιάφορος Γ.Πρετεντέρης


Ο Γιάννης Πρετεντέρης έγραψε άλλο έναν λίβελο από αυτούς που έχει συνηθίσει με την φασίζουσα τακτική του:
"Βρίζουμε ότι δεν μας αρέσει και το γενικεύουμε χαρακτιρίζοντας το ακροδεξιό". Λέει για το βιβλίο της Θάλειας Δραγώνα που έγραψε ότι η "Επανάσταση του 1821 ήταν εθνικιστικό παραλήρημα" και άλλα πολλά. Κάνει επίθεση σε όσους εξέφρασαν την αντίθεση τους με την πλαστογραφία της ιστορίας.
Επί της ουσίας όμως δεν μιλάει:

Διαβάστε τι γράφει(με παρένθεση τα δικά μας):



Πριν από τρία χρόνια, ο γνωστός θίασος της πατριδοκαπηλίας αλλά και άλλοι αφελείς πλην άδολοι συμπατριώτες μας, υποκίνησαν το λιντσάρισμα ενός σχολικού εγχειριδίου Ιστορίας και της συγγραφέως του. Το αμάρτημα του βιβλίου ήταν ότι δεν παρουσίαζε την Ιστορία «όπως μας την έμαθε η γιαγιά μας»

(Τι λες βρε άσχετε άνθρωπε; Ο συνωστισμός στην Σμύρνη αποτελεί ιστορία του τόπου ή πλαστογραφία της και ψέμα;)

Η ίδια ιστορία με τους ίδιους πρωταγωνιστές επαναλαμβάνεται και σήμερα. Αυτή τη φορά στόχος του όχλου είναι μια καθηγήτρια Πανεπιστημίου, πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ. η οποία τοποθετήθηκε ειδική γραμματέας στο υπουργείο Παιδείας.

(Γιατί δεν λες την αλήθεια ότι η κ.Δραγώνα ΔΕΝ είναι πτυχιούχος αλλά έχει πάρει άδεια από το...Ντιρί; Γιατί κοροϊδεύετε τον κόσμο και δεν λέτε την πραγματικότητα; Πως έγινε καθηγήτρια πανεπιστημίου;)

Τι περιλαμβάνει το κατηγορητήριο; Οτι σε παλαιότερα επιστημονικά βιβλία της διατύπωσε απόψεις οι οποίες (κατά τους επικριτές της) δεν συνάδουν με το κυρίαρχο εθνικό φρόνημα.

(Κυρίαρχο εθνικό φρόνημα έχουν οι ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ που διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο και θεωρούν τα όσα γράφει επιεικώς απαράδεκτα; Την κρίνουν επιστημονικά και θεωρούν ότι όσα έγραψε στο βιβλίο είναι ανιστόρητα).


Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε μια κοινή βάση.
Πρώτον, την ανομολόγητη παραδοχή ότι η κοινωνία μας οφείλει να διέπεται από ένα κυρίαρχο εθνικό φρόνημα.

(Προσέξτε πως προσπαθεί να περάσει την άποψη του ο Πρετεντέρης και όσους διαφωνούν να τους βάλει σε έναν κουβά με όσους είναι φασίστες ή ακροδεξιοί. Αποκλείει την περίπτωση να έχει άδικο, όπως λένε δηλαδή οι Ακαδημαικοί).


Απορίες και ερωτήσεις δεν επιτρέπονται.Να αντισταθούμε στην ποινικοποίηση του φρονήματος και στην ενοχοποίηση της άποψης.

(Δεν είναι άποψη να πλαστογραφείς την ιστορία Γιάννη Πρτεντέρη. Άποψη είναι να την σχολιάσεις όπως θέλεις αλλά όχι να την παραποιήσεις).

Όχι επειδή όσα υποστηρίζουν η Ρεπούση ή η Δραγώνα είναι σωστά ή λάθος- αυτό μου είναι βαθύτατα αδιάφορο κι ούτε είμαι ο πλέον αρμόδιος για να το κρίνω

(Είσαι αδιάφορος για το αν τα βιβλία που δίνουν στους μαθητές είναι ανακριβή και περιέχουν αναλήθειες; Και εσύ βγαίνεις κάθε μέρα και μας πουλάς την άποψη σου; Ποιος σου είπε ρε Πρετεντέρη ότι δεν είσαι αρμόδιος να κρίνεις; Πολίτης της χώρας δεν είσαι και εσύ και μάλιστα δημοσιογράφος που έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μας ενημερώνει βλέποντας όσα στραβά γίνονται. Και επειδή εσύ είσαι αδιάφορος πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε τον δρόμο σου;).

Μια συμβουλή που, αξίζει να το διευκρινίσω, απευθύνεται και προς τους σαλτιμπάγκους της πολιτικής και προς τους ποινικούς της δημοσιογραφίας.

(Κοιτάξου στον καθρέφτη και θα δεις ότι απευθύνεσαι στον εαυτό σου και την διαπλοκή που εξυπηρετούν τα μεγάλα συγκροτήματα. Πες μας ποια είναι τα δύο συγκροτήματα που άλλαξαν την ...πολιτική ιστορία και γέμισαν τον κόσμο ψέματα με την διαπλοκή τους;)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

28/12/09

Παράταση για τον επενδυτικό νόμο αλλά...


Ο όγκος των αιτήσεων που έχουν συσσωρευτεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας αλλά και το αλαλούμ που έχει προ μηνός αποκαλύψει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ότι αντιμετωπίζουν οι ενδιαφερόμενοι να επενδύσουν στην χώρα μας λόγω της μη στελέχωσης αρκετών, ακόμη, κομματιών της κρατικής μηχανής, οδήγησε το υπουργείο Οικονομίας στην απόφαση για παράταση της ισχύος του επενδυτικού νόμου για έναν μήνα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Τ. Κατσέλη, παρατείνεται μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2010 η υποβολή επενδυτικών σχεδίων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, για να υπαχθούν στα κίνητρα του νόμου 3299/2004

Η προθεσμία έληγε στις 31/12/2009, αλλά, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου, « η παράταση κρίνεται αναγκαία, δεδομένου ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές αντιμετωπίζουν δυσχέρειες στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών και την προετοιμασία του επενδυτικού φακέλου»…

Μέσα σε αυτές τις φράσεις βρίσκεται κομψά διατυπωμένη η πραγματικότητα που θέλει λ.χ. τους ενδιαφερόμενους να επενδύσουν σε τομείς, όπως ο τουρισμός, να μην μπορούν να πάρουν υπογραφές από τον ΕΟΤ όπου ακόμη δεν υπάρχει νέα διοίκηση.
Η παράταση θα προωθηθεί προς ψήφιση στην Βουλή με σχετική τροπολογία από την ΥΠΟΑΝ, κ. Κατσέλη.
Σημειώνεται ότι στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, διατάξεις για την επεξεργασία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς και άλλες διατάξεις», το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων στις 11 Δεκεμβρίου 2009 και συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, έχει περιληφθεί διάταξη (άρθρο 10) που αναφέρεται στην αναστολή της αίτησης υποβολής επενδυτικών σχεδίων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του νόμου 3299/2004, όπως ισχύει.
«Το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προβαίνει στην επανεξέταση των ρυθμίσεων του νόμου 3299/2004 και σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και μετά από σχετική διαβούλευση με τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών φορέων βασικών κλάδων της οικονομίας θα προχωρήσει στη ριζική αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος πρέπει να αποτελέσει βασικό εργαλείο στήριξης του νέου αναπτυξιακού προτύπου με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Ωστόσο, είναι βέβαιο πως με βάση τον Χάρτη των Περιφερειακών Ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το 2011 και μετά, ισχύουν σαφώς μειωμένα κίνητρα για τους αναπτυξιακούς νόμους και υποχωρούν οι επιδοτήσεις που τώρα φτάνουν και το 40% κατά περιοχή.

Όπως φαίνεται, όσοι προλάβουν μέχρι τις 29 Ιανουαρίου να υποβάλουν τα σχέδιά τους θα είναι οι ‘τυχεροί΄ που θα λάβουν τα ισχύοντα κίνητρα, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει μείωση.

Εκτός εάν ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι έτοιμος νωρίς εντός του 2010 και υπάρξει η πρόβλεψη για ειδική μεταχείριση στα σχέδια της ‘μεταβατικής’ έως το 2011 περιόδου.

Δείτε εδώ τα κίνητρα που ισχύουν στον επενδυτικό νόμο και πώς αυτά μεταβάλλονται από 1-1-2011.

Περιοχή Έως 31-12-2010 Από 1-1-2011



Β. Αιγαίο 40% 30%

Πελοπόννησος
40% 30%

Αττική 30% 20%

Κεντρική Μακεδονία 30% 20%

Δυτική Μακεδονία 30% 20%

Ευρυτανία 30% 20%

Φωκιδα 30% 20%

Νότιο Αιγαίο 30% 15%

Φθιώτιδα 30% 15%

Εύβοια 30% 15%

Βοιωτία 30% 15%
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

27/12/09

Το ξεχασμένο «άθλημα αληθείας»

Ετι κι έτι το ερώτημα: Πώς γεννιέται, πώς προκύπτει μια Γιορτή; Το καταγωγικό γεγονός πρέπει να είναι έκρηξη συλλογικής χαράς και η χαρά να αναβιώνει, πάντοτε εκρηκτική, σε κάθε επέτειο της πρώτης έκπληξης. Σήμερα στην Ελλάδα θα στήναμε Γιορτή, αν κάπου στο υπέδαφος της γης μας εντοπιζόταν κοίτασμα πετρελαίου ή φλέβα χρυσού. Το χρήμα μάς δίνει χαρά, το χρήμα θα γιορτάζαμε.

Κάποτε ο ελληνικός ή εξελληνισμένος κόσμος, γύρω από τη Μεσόγειο, κυνηγούσε άλλες χαρές: Πάλευε να βεβαιωθεί αν και κατά πόσο ενδέχεται «αθανατίζειν το θνητόν», «μετασχείν αθανασίας το ανθρώπινον γένος», «της αθανασίας μεταλαμβάνειν». Και «αθανασία» δεν σήμαινε απεριόριστη παράταση του βίου ή κάποιαν άσαρκη συνέχιση της ύπαρξης στον εφιάλτη ενός γραμμικά ατέλειωτου χρόνου. Αθανασία σήμαινε ελευθερία της ύπαρξης από τις αναγκαιότητες που επιβάλλει η προκαθορισμένη «φύση» ή «ουσία» του κάθε υπαρκτού, ελευθερία από τον χρόνο, τον χώρο, τη φθορά, τον θάνατο.

Σε αυτό τον κόσμο κατέφθασε άγγελμα χαράς, ευ-αγγέλιο, πρόξενος Γιορτής: Τα πάντα ξεκινάνε να υπάρχουν όχι από ανερμήνευτη αναγκαιότητα, αλλά από την ελευθερία μιας αυτοσυνείδητης έλλογης θέλησης. Σε φάτνη αλόγων, στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας, η Αιτιώδης Αρχή των υπαρκτών, ο Θεός, φανερώνει την ελευθερία του από τη θεότητά του: Είναι Θεός, όχι επειδή υποχρεώνεται «εκ προηγουμένου λόγου» της θείας φύσης ή ουσίας του να είναι αυτό που είναι. Είναι Θεός επειδή είναι αγάπη, κορύφωμα ελευθερίας – η αγάπη - ελευθερία καθορίζει αυτό που είναι ο Θεός, όχι η θεότητά του. Γι’ αυτό και γίνεται άνθρωπος, χωρίς να πάψει να είναι ελευθερία αγάπης, δηλαδή υπαρκτικά απεριόριστος. Ανθρωπος, Χριστός Ιησούς, ελεύθερος από τις αναγκαιότητες και της ανθρώπινης φύσης ή ουσίας: ανασταίνεται από τους νεκρούς.

Αυτό το άγγελμα το προσλαμβάνει ο Ελληνας όχι σαν μια ακόμη επινόηση ερμηνευτική του οντολογικού αινίγματος, σπουδαιότερη επινόηση από την πλωτινική τριάδα (Εν-Νους-Ψυχή), τις πλατωνικές «Ιδέες», το αριστοτελικό «Πρώτον Κινούν – ταυτότητα νου και νοητού». Προσλαμβάνει το χριστιανικό ευ-αγγέλιο ο Ελληνας και γιορτάζει, σημαδεύει τη διαδοχή των αιώνων η συλλογική έκρηξη της χαράς – δεν συστήνεται ποτέ Γιορτή για φιλοσοφικές επινοήσεις. Το ευ-αγγέλιο είναι μαρτυρία μιας ανοιχτής σε επαλήθευση ιστορικής εμπειρίας: Επώνυμα πρόσωπα, με συγκεκριμένο σε τόπο και χρόνο εντοπισμό, «επόπται γεννηθέντες» των γεγονότων για τα οποία μαρτυρούν, αναλαμβάνουν να καταγράψουν τα όσα είδαν με τα μάτια τους και άκουσαν με τα αφτιά τους και ψηλάφησαν τα χέρια τους.

Δεν καταπίνεις εύκολα οποιοδήποτε θρησκευτικό ιδεολόγημα όταν έχεις πίσω σου (ή μάλλον μέσα σου, στην παιδεία σου) Πλάτωνα και Αριστοτέλη και Πλωτίνο. Ούτε γιορτάζεις χαζοχαρούμενα, αν δεν ανοίγεται μπροστά σου η δυναμική της εμπειρικής επαλήθευσης των όσων προσλαμβάνεις. Η Γέννηση του Χριστού, ενανθρώπιση του απροσπέλαστου Θεού, γίνεται για τον Ελληνα, επί αιώνες, γιορτινή έκρηξη χαράς, επειδή η πιστοποίηση του γεγονότος είναι ανοιχτή, προσφέρεται μέσα από το άθλημα της σχέσης. Το άθλημα το γνωρίζει ο Ελληνας, ξέρει ότι ψηλαφούμε την αλήθεια όχι μέσα από πληροφορίες (αυτό ισχύει μόνο για τα ιδεολογήματα), αλλά μόνο «κατά μετοχήν», όταν μετέχουμε στον τρόπο του αληθούς, στην πραγματοποίηση του αληθεύειν. Ο εκχριστιανισμός των Ελλήνων δεν αντιπροσωπεύει αλλαγή θρησκευτικών «πεποιθήσεων», αλλά αλλαγή υπαρκτικού στόχου: Από το «άθλημα αληθείας» που ήταν η μετοχή στην Εκκλησία του Δήμου, πέρασαν στο «άθλημα αληθείας» που ήταν η Εκκλησία του ευχαριστιακού σώματος.

Κάποτε η συνέχεια της Γιορτής έσπασε. Το πώς και γιατί, είναι ερώτημα που συνοψίζει την τραγωδία του όψιμου, αφελληνισμένου Ελληνισμού και που οι Ελληνόφωνοι το απωθούμε ή το ξορκίζουμε με αφελείς δογματισμούς. Πάντως, δεν γιορτάζουμε πια Χριστούγεννα, ρεαλισμό επενδύσεων στην ελευθερία από τη θνητότητα – η θεσμοποιημένη επετειακή επανάληψη της Γιορτής δεν είναι έκρηξη χαράς. Γαντζωνόμαστε σε υποκατάστατα, μικροαπολαύσεις λησμοσύνης του θανάτου: Κάτι να χαρίσουμε, κάτι να μας χαρίσουν, να ευχηθούμε, να μας ευχηθούν, να ζωντανέψει η αλήθεια της ζωής ως σχέσης στην ανεμελιά των παιδιών, στην όση ζεστασιά της οικογένειας ή της φιλίας, σε όποιο ξέφτι κοινωνίας απομένει στην εγωκεντρική βιοτή μας.

Ο Ελληνισμός τέλειωσε ιστορικά από τη στιγμή που απεμπόλησε την ταυτότητά του: την προτεραιότητα των «κοινών», την ταύτιση του κοινωνείν με το αληθεύειν, τη χαρά των σχέσεων κοινωνίας ως πρώτο ζητούμενο. Με αυτή την ταυτότητα έδωσε ο Ελληνισμός γλώσσα στο χριστιανικό ευ-αγγέλιο, το έκανε Εικόνα, ποίηση, μέλος, δραματουργία, φιλόσοφο λόγο, θεσμό επισκοπής, ενορίας, συνόδου. Μια ατομοκεντρική συλλογικότητα μόνο ψευδωνύμως μπορεί να λέγεται ελληνική και μια ατομοκεντρική θρησκευτικότητα δεν έχει την παραμικρή σχέση με το εκκλησιαστικό γεγονός.

Από τη Γιορτή των Χριστουγέννων μας χωρίζει «χάσμα μέγα», αγεφύρωτο, διαφοράς τρόπου της ύπαρξης. Την εκκλησιαστική Εικόνα την αντικαταστήσαμε με θρησκευτικές ζωγραφιές, τη δραματουργία με εθιμοτυπικά στερεότυπα, το εκκλησιαστικό μέλος με συναισθηματικές καντάδες ή μουσειακά ιδιότυπα ακούσματα, την εκκλησιαστική αρχιτεκτονική με τσιμεντένιες τούρτες τερατώδους ακαλαισθησίας. Ολα πια στοχεύουν στο άτομο: να το εντυπωσιάσουν, να το συγκινήσουν, να το διδάξουν, να το υποβάλουν. Το κήρυγμα, η κατήχηση, αποκομμένα από το εκκλησιαστικό γεγονός, υπηρετούν αποκλειστικά την ατομοκεντρική, ενστικτώδη θρησκευτικότητα. Ποια χαρά Γιορτής να προκύψει, όταν η ζωή είναι εγκλωβισμένη στο εγώ, στη μονοτροπία της φθοράς, της θνητότητας, στην αλογία μεταφυσικών εκζητήσεων ατομικής σωτηρίας, ατομικών αξιομισθιών;

Κάθε φορά που ενθρονίζεται νέος αρχιεπίσκοπος αναθαρρεύουν οι ελπίδες: Δεν μπορεί, αυτός κάτι θα έχει διδαχθεί από τη νέκρα ή την παρδαλή εντυπωσιοθηρία των προκατόχων του. Κάτι θα καταλαβαίνει από τη ζωτική, κατεπείγουσα ανάγκη να αποκαταστήσει εκκλησιαστική λατρεία αντί για θρησκευτικο-μαγικές ιερουργίες, εκκλησιαστικό κήρυγμα αντί για θρησκευτικά, ηθικολογικά φληναφήματα, κατήχηση, μύηση στην ποίηση, στην Εικόνα, στην εκκλησιαστική άσκηση, όχι «διδακτικές» παιδαριωδίες. Να ξαναγίνει η ενορία λαϊκό σώμα, να πάψει να είναι το ανάλογο παραρτημάτων του ΙΚΑ. Να γνοιαστεί για τη μοναξιά και την εγκατάλειψη που βιώνουν οι κληρικοί του, να είναι συλλειτουργός, όχι διοικητής.

Και κάθε φορά οι ελπίδες καταρρέουν. Ισως για να «τελειούται η δύναμις» της ελπίδας «εν ασθενεία». Ισως γιατί «χάσμα μέγα» μας χωρίζει από το ευ-αγγέλιο και η οδύνη της ορφάνιας είναι γέφυρα επανασύνδεσης.

Tου Χρηστου Γιανναρα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

"H διαδικασία για να μην πληρώνετε την ΕΡΤ μέσω ΔΕΗ"


Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να ΜΗΝ πληρώνει την ΕΡΤ μέσω
λογαριασμού της ΔΕΗ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους.



Δηλαδή: εάν κάποιος σου χρεώνει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δεν θέλεις να
χρησιμοποιήσεις ( π.χ. τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μια υπηρεσία που αποδέχεσαι
και χρησιμοποιείς (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) με ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή
οτιδήποτε μπορείς να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να πληρώσεις ΜΟΝΟ το δεύτερο.



Σε περίπτωση που ο πιστωτής δεν δεχτεί την πληρωμή...



πηγαίνεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
και ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και
όχι το υπόλοιπο.



Το ΤΠκΔ ενημερώνει τον πιστωτή για την κατάθεσή σας και αυτός
δεν έχει πλέον δικαίωμα να απαιτεί αυτά τα χρήματα (οπότε και να σου κόψει το
ρεύμα).



Το υπόλοιπο ποσό ΑΝ ΘΕΛΕΙ μπορεί να το διεκδικήσει δικαστικά!

ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.

ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.



ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ




ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ. ΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ.....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

26/12/09

Απο τώρα κυνηγάνε τους μετανάστες για να τους ψηφίσουν


Το μόνο που ξέρουν καλά οι πολιτικοί μας είναι να μας κυνηγάν για ψήφους. Βγήκε ένας μετανάστης στο δελτίο του ALPHA και είπε πως πήγε μια κυρία να του ζητήσει να την ψηφίσει. Και...


να φανταστεί κανείς πως το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια δεν έχει περαστεί ακόμα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

"Κατάλογο νικητών του «Πάμε Στοίχημα» παρέδωσε στη Βουλή η Λιάνα Κανέλλη."


"Tnν παρέμβαση της αρχής διαφύλαξης απόρρητου των επικοινωνιών ζήτησε η Λιάνα Κανέλλη για να ελεγχθεί εάν γίνονται παρεμβάσεις στο λογισμικό του ΟΠΑΠ, προέλευσης Ιντραλότ και αν μέσω ηλεκτρονικού εγκλήματος κάποιοι αποκομίζουν κέρδη από το «Πάμε Στοίχημα» ή άλλα παίγνια.
Η βουλευτής του ΚΚΕ συνέδεσε την καταγγελία της με το θέμα των υποκλοπών και υποστήριξε ότι ..
με παρέμβαση στο λογισμικό της εταιρείας, κάποιοι εμφανίζονταν εκ των υστέρων παίκτες αλλά και νικητές.
Η κυρία Κανέλλη παρέδωσε στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κατάλογο 1.200 ατόμων που κέρδισαν τα μεγαλύτερα ποσά στο «Πάμε Στοίχημα» και αποκόμισαν 186 δισεκατομμύρια δραχμές το διάστημα 2001-2004.
Τα στοιχεία της υπόθεσης είχε δημοσιεύσει από το Νοέμβριο του 2005 η Καθημερινή, αναφέροντας ότι μεταξύ των κερδισμένων ήταν παράγοντες του ποδοσφαίρου και της Θύρας 7, δημοσιογράφοι, άνθρωποι της `νύχτας`, αλλά και του παράνομου τζόγου. Μεταξύ αυτών και η κύρια Σταματίνα Μαρμαρά, σύζυγος του στενού συνεργάτη του κυρίου Κόκκαλη, Γιώργο Σαλονίκη.
Μέρος του ρεπορτάζ της Καθημερινής
Παράγοντες του ποδοσφαίρου και της Θύρας 7, δημοσιογράφοι, άνθρωποι της `νύχτας`, αλλά και του παράνομου τζόγου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στους κερδισμένους του ΟΠΑΠ την τελευταία πενταετία.
Την περίοδο από το 2000 έως τα μέσα του 2004, περίπου 1.200 νικητές με κέρδη άνω των 100.000 ευρώ, έχουν μοιραστεί 536 εκατομμύρια.
Σε ό,τι αφορά την κ. Σταματίνα Μαρμαρά, σύζυγο του στενού συνεργάτη του Σωκράτη Κόκκαλη, Γιώργου Σαλονίκη, που βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για ξέπλυμα χρήματος, προκύπτει ότι τον Οκτώβριο έλαβε από τον ΟΠΑΠ δυο νέες βεβαιώσεις για κέρδη 700.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μαρμαρά μέσα σε μια διετία εξασφάλισε κέρδη 11 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να ελεγχθεί το πόθεν έσχες, αλλά και η σύνδεση του συζύγου της με την Ιντραλότ και τα αθλητικά δρώμενα.
Επίσης, υπάλληλοι του Οργανισμού έχουν παραλάβει περισσότερες από 350 βεβαιώσεις κερδών για λογαριασμό παικτών που έχουν δώσει ψεύτικα ονόματα και διευθύνσεις."
http://www.skai.gr/articles/
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνελήφθη για κλοπές ο μουσουλμάνος που ισχυριζόταν ότι του έσκισαν το κοράνι!


Θυμάστε τον μουσουλμάνο που έκανε άνω κάτω την Αθήνα με το σκισμένο κοράνι που υποτίθεται ότι του έσκισε ένας αστυνομικός και έγιναν διαδηλώσεις στην Αθήνα; Ε, λοιπόν ο 28χρονος Ατιγκ Μοχάμαντ έχει συλληφθεί και κρατείται για κλοπές σε σπίτια και μάλιστα έγινε έφοδος στο σπίτι του και βρέθηκαν κοσμήματα και τιμαλφή!

Ο άνθρωπος αυτός ήταν του ...βρώμικου κόσμου με ποινικά αδικήματα στην πλάτη του όμως...

ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πριν έναν χρόνο για να γίνει πάλι μπάχαλο η Αθήνα.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα μας πει τίποτα τώρα που τον συνέλαβαν τον 28χρονο μουσουλμάνο που ισχυρίστηκε ότι το κοράνι που είχε στην τσέπη του(την πίσω ξέρετε ποια) του το έσκισε ο αστυνομικός;

Ε, όχι ρε παιδιά. Είπαμε αλλά αρκετά με το στήσιμο. Όλα τελικά αποδεικνύονται στην πορεία. Κανένας μαθητής δεν έκανε μπουρλότο την Αθήνα. Άλλοι τα έκαναν...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

24/12/09

Ποιοι υπουργοί δέχτηκαν και ποιοι αρνήθηκαν δώρο παγίδα;


Οι δημοσιογράφοι του Πρωτου Θέματος έκαναν κάτι ξύπνιο. Πήραν τηλέφωνο στα γραφεία Υπουργών και ψάρεψαν ποιοι δέχονται δωράκια δίνοντάς τους δήθεν έναν φορητό. Από τους 35 υπουργούς και υφυπουργούς, οι 21 (για την ακρίβεια οι συνεργάτες τους) δέχτηκαν το δώρο παγίδα απο το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ". Μερικά ονόματα:
ΠΟΙΟΙ ΔΕΧΤΗΚΑΝ

Λουκα Κατσέλη, Παύλος Γερουλάνος, Γιάννης Ραγκούσης... Άννα Διαμαντοπούλου


ΠΟΙΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ

Θόδωρος Πάγκαλος, Γιώργος ΠΑπακωνσταντίνου, Τίνα Μπιρμπίλη


Ολόκληρη η λίστα με τα ονόματα και τους διαλόγους στο αυριανό "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στην Ιπποκράτους άλλαξαν την ονομασία για το "Ρουσφέτι"


Πλέον το ΠΑΣΟΚ ξέρετε πως λέει το "ρουσφέτι"; Έχει αλλάξει την ονομασία μετά την παραίτηση του Ντίνου Ρόβλια. Λένε ότι στην Ιπποκράτους λένε...

"άρση κοινωνικής αδικίας" όταν αναφέρονται στο ρουσφέτι. Ναι, αλλά η ουσία δεν αλλάζει ακόμα και αν το λένε επίδομα ή βοήθημα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η κοτσάνα της εβδομάδας


Ο γ.γ. τουρισμού παίρνει μακράν τον τίτλο της κοτσάνας της εβδομάδας! Ο Γ.Πουσαίος κατηγορήθηκε ότι δεν έχει πτυχίο και διορίστηκε στην θέση από την κυβέρνηση και τι απάντησε ο άνθρωπος;

"Δεν έχω πτυχίο, αλλά έχω το πτυχίο της ζωής"!!!

Πω, πω ανατριχιάσαμε δηλαδή. Αν είναι και οι αποφάσεις του τέτοιες όπως η δήλωση του τότε καταστραφήκαμε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

23/12/09

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ. "Αισθάνομαι μ*****ς που δεν είμαι στην λίστα της ΕΡΤ"


"Αισθάνομαι μ*****ς που δεν είμαι μέσα στη λίστα των «αστέρων» της ΕΡΤ Α.Ε. με τους παχυλούς μισθούς των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Αισθάνομαι μ*****ς που δεν «έγλυψα» τον κώλο κανενός προϊσταμένου ή πολιτικάντη για να μου προσφέρει και εμένα έναν εξίσου παχυλό μισθό χωρίς να είναι απαραίτητη η...

παρουσία μου στην εργασία! Ή αν ήμουν «κυρία» θα πρεπε να προσφέρω άλλες «υπηρεσίες» για τις οποίες οι εισαγόμενες ιερόδουλες πληρώνονται με το ευτελές ποσό των 20 ευρώ!
Αισθάνομαι μ*****ς που παίρνω 1300 ευρώ το μήνα (το κατώτατο μισθό για 15 χρόνια υπηρεσίας σύμφωνα με την συλλογική σύμβαση που υπογράφεται από την ΕΡΤ και την ΕΣΗΕΑ κάθε 2 χρόνια)
Αισθάνομαι μ*****ς που προσέρχομαι κάθε μέρα στη δουλειά μου στην ΕΡΤ, που πάω στο ρεπορτάζ είτε έχει κακοκαιρία, είτε μισό μέτρο χιόνι ή όπου αλλού έχει θέμα ακόμα και με κίνδυνο και της σωματικής μου ακεραιότητας!
Αισθάνομαι μ*****ς που δεν είμαι «χαφιές» της αστυνομίας και της ΕΥΠ. Γιατί δεν ψάχνετε να βρείτε το pay role της ΕΥΠ ; Θα βρείτε τα ονόματα πολλών τηλεοπτικών «αστέρων» της ΕΡΤ στη λίστα….Ας μην ξεχνάμε άλλωστε το παρελθόν της ΕΡΤ…Την ΥΕΝΕΔ.
Αισθάνομαι μ*****ς που έχω πτυχίο δημοσιογραφίας και έχω αποφοιτήσει από το….δημοτικό!
Αισθάνομαι μ*****ς που κάνω ευσυνείδητα την δουλειά μου
Αισθάνομαι μ*****ς που δεν ξεπουλάω την αξιοπρέπειάμου και δεν γίνομαι ΦΕΡΕΦΩΝΟ της εκάστοτε κυβερνήσεως.
Αισθάνομαι όμως υπερήφανος που κερδίζω τίμια το ψωμάκι των παιδιών μου, που δεν οδηγώ ακριβό τζιπ, που δεν μένω στα προάστια και δεν είμαι μέσα στη βρώμα και τη δυσωδία της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης. Και το σημαντικότερο από όλα είναι ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ-troktiko
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΚΛΕΦΤΕΣ, ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ


"Παράνομη χαρακτήρισε ο υπουργος Πολιτισμού Πάλύλος Γερουλάνος - μέσω του ΣΚΑΙ - την αναρτηση στο διαδικτυο
ο της μισθολογικής κατάσταση εργαζομένων στην ΕΡΤ, επικαλούμενος το νόμο περι προσωπικών δεδομένων...

Είπε, ότι πρότεινε την ανανέωση συμβασεων για έξι μήνες προκειμένου να κριθούν οι εργαζόμενοι και κατηγόρησε την ΠΡΟΣΠΕΡΤ ότι έβαλε προσκόμματα στην υλοποίηση της προτασης.

Πρόσθεσε ότι το υπηρεσιακό διοικητικό συμβούλιο έκανε περικοπές μισθών σε όσους λαμβάνουν πάνω απο 3 χιλιάδες ευρώ το μήνα, εξοικονομώντας 8 εκατομμυρια ευρώ για τον ελληνα φορολογούμενο.

Επισήμανε, πως βούληση της κυβέρνησης είναι η ομαλή μετάβαση της ΕΡΤ απο το ένα καθεστώς στο άλλο, παρά το γεγονός ότι κάποιοι - όπως είπε χαρακτηριστικά - ήθελαν να δούν αίμα."
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μα αν δεν κάνω λάθος, ο αγωνιστής, οραματιστής, ειρηνιστής Λαμπράκης πέθανε στις 26 Μαίου 1963

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το μέγαρο μουσικής το πλήρωσε ο Ελληνικός λαός - Να σταματήσει η παραπληροφόρηση


ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ

Αυτή την ώρα κηδεύεται ο Χρήστος Λαμπράκης. Ο Θεός να τον αναπαύσει. Είναι ΌΛΟΙ εκεί. Οι επώνυμοι, επιχειρηματίες, πολιτικοί, εφοπλιστές, δημοσιογράφοι. Μα όλοι. Δεν κάνει τώρα να πούμε τίποτα.

Μόνο ένα πρέπει να πούμε επειδή το χρωστάμε στον κόσμο.

ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ! Να σταματήσει η παραπληροφόρηση. Και το πληρώσαμε καλά. Eμείς οι...άγνωστοι στρατιώτες είμαστε οι ευεργέτες. Ίσως αν κάποιος είχε την μισή εξουσία να έκανε πολλά περισσότερα.

Τα ξαναλέμε κάποια άλλη στιγμή για τις εφημερίδες που διέλυσαν τον τόπο και δημιούργησαν κλίμα διαπλοκής με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς τον υπερδανεισμό που έπαιρναν οι πρωθυπουργοί που στηρίζονταν από την διαπλοκή. Τώρα πάλι εμείς τα πληρώνουμε.
Κάποια στιγμή ο κόσμος πρέπει να μάθει....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Έλληνες πολίτες οι μετανάστες 2ης γενιάς. Έχε γεια καημένε κόσμε έχε γεια γλυκιά ζωή Έχετε γεια βρυσούλες λόγγοι βουνά ραχούλες...


Ανοίγει ο δρόμος για την κοινωνική ένταξη χιλιάδων μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα, με νομοσχέδιο που πήρε χθες το πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Δικαίωμα ψήφου αποκτούν 250.000 μετανάστες και ομογενείς, ενώ δίνεται...

έπειτα από χρόνια λύση στα προβλήματα άλλων 250.000 μεταναστών δεύτερης γενιάς, οι οποίοι αποκτούν πλέον την ελληνική ιθαγένεια.

Από τις δημοτικές εκλογές του 2010 θα μπορούν να ψηφίσουν μετανάστες και ομογενείς εφόσον υποβάλουν αίτηση εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των δήμων μέχρι το τέλος Ιουνίου 2010. Προϋπόθεση είναι η πενταετής νόμιμη διαμονή στη χώρα μας για ομογενείς, πρόσφυγες και ανιθαγενείς και η κατοχή άδειας παραμονής δεκαετούς διάρκειας, αορίστου χρόνου ή επί μακρόν διαμένοντος για τους μετανάστες, ώστε να τους δοθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Μόνος περιορισμός που τίθεται είναι πως δεν μπορούν μετανάστες και ομογενείς να εκλέγοναι δήμαρχοι ή πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων. Αντιθέτως, αποκτούν δικαίωμα να καταλαμβάνουν θέσεις δημοτικού συμβούλου, συμβούλου δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικού συμβούλου.

Προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, οι μετανάστες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του δήμου από τον οποίο απέκτησαν την άδεια παραμονής και εφόσον κατοικούν μόνιμα σε αυτόν. Οι ομογενείς και ανιθαγενείς οφείλουν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο δήμο όπου διαμένουν τα δύο τελευταία χρόνια.

tanea
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ιδού όλοι οι προκλητικοί μισθοί της ΕΡΤ!!! - Προσοχή είναι ακατάλληλο



Αυτοί είναι οι μισθοί των δημοσιογράφων της ΕΡΤ! Διαβάστε τους και καλά Χριστούγεννα. Ο Π.Γερουλάνος έπρεπε να ξεκινήσει από εκεί την πρώτη ημέρα που πήγε στο υπουργείο.
Όλα τα μεγάλα ονόματα πόσα παίρνουν και μάλιστα κάποιους θα τους δείτε, δύο και τρεις φορές επειδή παίρνουν τα χρήματα ανά εξάμηνο!

Παιδιά σας προειδοποιούμε ότι είναι επικίνδυνο για όσους έχουν την καρδιά τους να δούνε την λίστα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 324.000 -Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΤΟΣ 324.000

ΧΟΥΚΛΗ ΜΑΡΙΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 218.976

ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΜΠΗΛΙΩ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 176.400

ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - 143.514

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - 136.800

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 126.000

ΖΟΥΛΑ ΟΔΥΣΣΕΥΣ - ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 120.000

ΝΤΑΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 114.000

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 113.880

ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΞΑΜΗΝΟ 113.516

ΧΑΡΙΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ 105.600

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ -104.400

ΚΥΒΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 102.002

ΛΕΩΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ 98.400

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 96.000

ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥΕΤΟΣ 94.286

ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 87.600

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 84.000

ΓΡΙΠΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ 84.000

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 84.000

ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - 84.000

ΜΠΑΛOΔΗΜΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΝΝΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 78.840

ΤΣΩΧΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 78.840

ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ - ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗΣ 76.066

ΓΑΒΡΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 75.420

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ - ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 75.000

ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 72.000

ΚΩΣΤΑΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 72.000

ΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - 72.000

ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 71.520

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΝΝΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.956

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.800

ΜΑΛΟΥΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.080

ΖΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - ΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥ 68.985

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 66.000

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 66.000

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 66.000

ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 65.880

ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 65.880 (21.960+43.920)Δ/ΝΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800

ΚΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥΑΝΝΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800

ΜΠΑΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800

ΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800 (21.600+43.200)Δ/ΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Π.ΧΡΗΣΤ 347.659,98 - Πρόεδρος Δ/Σ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 279.362,38 - Γενικός Διευθυντής

ΛΟΥΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 257.033,14 ¤ Εντετ/νος Σύμβουλος

ΚΕΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 256.174,39 ¤ Εντετ/νος Σύμβουλος

ΜΙΧΑΛΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 249.234,42 ¤ Γενικός Διευθυντής

ΑΝΔΡΙΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 249.161,32 ¤ Γενικός Διευθυντής

ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ-ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ 227.626,98 ¤ Γενικός Διευθυντής

ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 215.603,00 ¤ ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί

ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 210.002,64 ¤ Γενικός Διευθυντής

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 153.562,50 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑ 152.363,49 - ΠΕΔ6 Δικηγόροι

ΑΔΗΛΙΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ 150.050,87 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 138.600,00 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 136.500,02 ¤ Γενικός Διευθυντής

ΣΠΥΡΙΔΟΥ ΤΑΤΙΑΝΑ 132.344,80 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΣΑΛΕΣΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 130.773,76 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ.ΓΕΩΡΓ 128.524,18 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 128.472,40 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΚΑΦΑΡΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 122.244,29 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΖΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 122.066,25 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Β 121.481,67 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΔΡΕΤΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 118.305,42 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΗΜ. 118.093,13 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΜΑΡΓ-ΚΥΡ 115.621,26 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚ 114.749,26 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΠΕΛΕΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 112.812,50 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΣΙΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ 101.427,50 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΧΑΤΖΗΣ Δ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 101.210,00 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 99.141,81 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΚΟΥΡΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 99.075,30 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΚΟΥΡΤΗ-ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟ 98.635,92 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ 98.437,53 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΠΕΥΚΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 97.925,00 ¤ 102.786,56 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΠΑΠΑΔΡΙΑΝΟΥ ΑΔΡΙΑΝΗ 95.143,64 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι

ΚΑΒΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 92.634,38 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΛΟΥΡΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 90.023,49 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΚΑΚΑΒΟΥΛΗΣ ΙΩΣΗΦ 89.434,41 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών

ΓΑΖΙΔΕΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 88.917,77 ¤ ΠΕΤ1θ Ηλεκτρολόγοι

ΣΦΕΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 86.861,43 ¤ ΚΤΕΠ6β Ηχολήπτες Κ/Φ

ΔΗΜΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 86.356,68 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 86.022,49 ¤ ΠΕΤ1θ Ηλεκτρολόγοι

ΤΖΟΥΒΕΛΕΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 85.974,65 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 85.584,06 ¤ 86.661,78 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΡΙΚΛ 84.265,45 ¤ ΚΤΕΠ2α Δ/ντές
Παραγ.

ΦΑΚΛΗ-ΣΠΑΝΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟ 83.307,23 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΠΙΣΚΕΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 83.114,99 ¤ ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 82.547,29 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΚΡΗΤΙΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 81.275,80 ¤ ΠΕΤ1β Πολιτικοί Μηχ.

ΡΗΓΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 81.210,43 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 81.181,27 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 80.526,40 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών

ΜΟΥΧΤΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 80.518,57 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΠΑΠΑΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΕΩΝΙΔ. 80.093,07 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΚΟΡΟΜΑΝΤΖΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ 79.800,00 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΑΡΩΝΗ ΕΛΕΝΗ 78.498,82 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΔΟΥΡΙΔΑ ΜΑΤΙΛΝΤΑ-ΜΑΡ 78.096,34 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΡΙΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 76.943,76 ¤ Ειδικός Σύμβουλος

ΜΠΡΑΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 76.932,53 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 76.764,18 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΧΑΛΒΑΤΖΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 76.683,80 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΚΑΡΑΜΙΝΤΖΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ 76.683,78 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΧΡΥΣΑ 76.463,79 - Δημοσιογράφοι Εξωτερ

ΚΑΘΑΡΟΣΠΟΡΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗ 76.463,76 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ 76.422,64 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΦΛΕΣΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 76.285,76 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 76.243,57 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΛΑΒΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 73.303,71 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΦΑΝΟΥ 70.902,69 ¤ ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ 70.216,83 ¤ Δημοσιογράφοι Εξωτερ

ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 70.100,92 ¤ ΚΤΕΠ1α Σκηνοθέτες

ΦΕΡΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 69.750,03 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΑΛΑΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟ 69.512,55 Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 69.121,04 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι

ΤΡΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 68.710,30 ¤ Δημοσιογράφοι Εξωτερ

ΑΡΓΥΡΗ ΕΛΕΝΗ 68.509,37 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΦΑΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ 68.305,59 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕ 68.251,60¤ ΠΕΤ1δ Μηχανολόγοι

ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΚΩΝ/ΝΤΙΑ 67.923,13 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΜΠΟΥΓΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 67.921,90 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΦΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ 67.720,85 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 67.500,00 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Σ.ΔΗΜ. 67.403,38 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 66.900,97 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΑΣΠΡΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 66.605,94 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών

ΚΑΛΑΒΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 66.454,35 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι

ΓΥΠΑΡΗ ΜΑΡΙΑ 66.440,16 ¤ Δημοσιογράφοι Εξωτερ

ΜΑΗΣ ΠΕΤΡΟΣ 66.343,26 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΜΠΑΓΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 66.035,63 ¤ ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ 65.846,71 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι

ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 65.529,79 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΦΡΑΣΤΑΝΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 65.414,54 ¤ ΚΤΕΠ-Μ1 Εικονολ. (Μ)

ΠΑΤΣΙΑΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 64.493,78 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι

ΚΑΠΑΤΑΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 64.091,27 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΤΡΟΥΠΗΣ ΚΙΜΩΝ 63.984,39 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΛΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 63.848,06 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι

ΒΑΛΙΟΥΛΗΣ ΕΥΔΟΞΙΟΣ 63.731,27 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠ 63.295,46 ¤ ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝ/Ν 63.100,72 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών

ΜΑΚΡΗΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 62.800,25 ¤ ΔΕΤ1α Ηλεκτρονικών

ΚΟΡΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 62.741,29 ¤ Δημοσιογράφοι Εξωτερ

ΤΣΑΚΙΡΗΣ Χ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 62.699,76 ¤ ΠΕΤ1θ Ηλεκτρολόγοι

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ 62.384,19 ¤ 7.845,38 ¤ - ¤ 11.049,86 ¤ 81.279,43 ¤ ΚΤΕΠ1α
Σκηνοθέτες

ΒΑΡΣΑΜΑΚΙΔΟΥ ΑΦΕΝΤΡΑ 61.875,04 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΕΥΔΟΚΙΑ 61.380,07 ¤ ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ 60.955,66 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 60.581,55 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΚΟΚΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 60.507,19 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι

ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙ 60.224,53 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΜΑΓΓΑΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 60.171,42 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛ 59.625,01 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΠΡΕΔΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 59.467,40 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 59.325,11 ¤ ΤΕΤ1α
Ηλεκτρονικών

ΜΑΡΓΙΩΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 59.062,53 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ

ΓΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 58.923,62 ¤ ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί

ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡ. 58.791,48 ¤ ΤΕΤ1α
Ηλεκτρονικών

ΜΑΓΓΕΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ 58.376,57 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 57.937,55 ¤ ΠΕΔ5 Γιατροί

ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 57.936,80 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΠΙΕΤΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 57.906,20 ¤ ΠΕΔ5 Γιατροί

ΜΠΑΧΑΡΙΔΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ 57.703,09 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.

ΛΕΤΣΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ 57.667,50 ¤ ΔΕΤ-Μα Ηλεκτρονικών

ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ 57.656,25 ¤ Ειδικών Θέσεων

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 57.565,06 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών

ΚΑΠΑΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 57.381,93 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-
Οικονομ.


ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ)64.547

ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.500

ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.200

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΕΚΠΟΜΠΗ 63.600

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ)63.072

ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000

ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 63.000

ΑΜΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 62.400

ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 62.400

ΚΑΝΑΒΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ - ΟΡΓ.ΣΧΕΔ.ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ 61.800

ΚΟΤΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 61.320

ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 60.160

ΒΕΛΑΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 60.000

ΚΩΣΤΑΒΑΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - 60.000

ΛΙΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ-ΡΙΑ 60.000

ΣΤΕΦΑΝΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΕΚΠΟΜΠΗ 60.00040.00020.000ΔΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΛΕΥΚΟΒΙΤΣ ΣΤΕΛΙΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΔΕΚΑΜΗΝΟ) 59.000

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΕΤΟΣ 58.800

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ 58.799

ΖΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 58.428

ΤΡΙΛΙΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ) 57.300

ΤΡΙΛΙΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ) 57.300

ΠΑΚΑΘΕΟΔΩΡΑ ΜΙΧΑΗΛ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΔΕΚΑΜΗΝΟ) 57.000





(Οι μισθοί είναι από το fimotro)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

22/12/09

Party’s over for Greek graspers. The carnival of corruption and waste has brought the country close to ruin


A black mood has settled upon Athens. After the bonanza of European Union development aid and the euphoria of hosting the Olympics, the Greeks are shocked to realise that their gravy train has rolled off the tracks.

Forget about British MPs putting the occasional duck house on expenses. Sumptuous villas have sprouted around Athens on altogether more lavish government spoils. The carnival of corruption and waste has brought Greece close to ruin.

“The party is over,” said a senior official in the former conservative government last week as fears grew that Greece might default on its £270 billion debt and trigger another global financial crisis.

The former official, who now works in the private sector, offered a candid assessment of the Greek malaise on condition that he would not be identified. He slapped a newspaper down on his desk and jabbed at it with his finger. “This is what it is all about,” he said.

On the front page the newspaper reported that the health minister was talking to drug companies about cancelling 8m doses of swine flu vaccine. Her predecessor had ordered 16m doses, considered excessive in a country with a population of 11m. Only 320,000 people have been vaccinated since the campaign began a little more than a month ago.

“It’s a terrible waste of money,” said the former official. “It happens all the time. This is the Greek reality.”

He estimated that hosting the Olympic Games in 2004 cost Greece more than £12 billion, double what it would have been without “money flying this way, that way and often under the table”. Bribes are routinely paid by Athenians to speed up bureaucracy. Tax evasion is also rampant.

As for the new, centre-left government of George Papandreou, the prime minister, who is also the son and grandson of Greek prime ministers, the former official was dismissive. “They’re a bunch of amateurs,” he said. “Not one of them has ever earned a penny in the private sector.”

The previous government — of which he had been a member — was just as incompetent. He confirmed a rumour that Costas Karamanlis, the former prime minister, spent long hours on a PlayStation computer game at home when he might have been attending to matters of state.

No wonder Greece is in so much trouble. It is, however, far from being the only one. Just as things are stabilising from the last financial crisis — and aftershocks such as last month’s announcement that Dubai World, the emirate’s investment vehicle, was delaying debt repayments — experts can feel another quake coming. This time the culprits are the Piigs — Portugal, Italy, Ireland, Greece and Spain, some of the most economically troubled members of the EU.

After Greece’s credit rating was downgraded this month, the government pledged to do anything necessary to save the economy. Investors were unimpressed by the measures announced last week and speculation grew that the country might eventually be forced to go cap in hand to the International Monetary Fund (IMF) or, as seems more likely, the EU.

“The measures being proposed [by Papandreou] are too vague,” said Antonis Samaras, leader of the conservative opposition, “and the more he procrastinates, the more painful it will be in the end.”

There was so much waste and misuse of funds, said Samaras, that Greece could easily “cut fat” without pain. But it is feared that slashing perks such as an extra month’s salary, to which workers are entitled each year by law, could provoke a repeat of the rioting that set central Athens ablaze last year after a schoolboy was shot by the police.

Police have declared a “zero tolerance” approach to riots but attacks on police stations with home-made bombs and the emergence of new anarchist groups with names such as Revolutionary Struggle and Conspiracy of Cells of Fire could presage more violence to come. There are suspicions that 17N, the terrorist group that was said to have been disbanded in 2002 after the trial of several of its members, may still be operating behind the scenes.

Talk of revolutionary groups and an IMF bailout is not the only thing about Greece these days that is evocative of a banana republic. Women were rooting in rubbish bins for food in one area of Athens last week and children were begging in the city centre.

With only a few days to go before Christmas, the shops, restaurants and bars seemed eerily empty in some districts. Many had closed. “It’s like a ghost town compared with before,” said Yannis, a waiter forlornly surveying an expanse of empty tables.

Some of the great sporting complexes built for the Olympics have today been abandoned to weeds. A gypsy camp has sprung up outside one.

For the time being, though, the anger is directed mainly at the credit rating agencies whose decision to downgrade Greece makes its bonds a less safe bet for investors. This means it will be more expensive for the government to borrow funds in future. Under such circumstances, the debt risks ballooning even further out of control.

“The credit rating agencies have a real nerve to be giving us lessons when they didn’t say a single thing about the banks responsible for the financial crisis,” said Agamemnon Koliatsos, an economist, angrily pacing up and down in his office and jiggling his worry beads. “Everyone should be looking at themselves in the mirror. Not just us.”

He believes that Italy, whose debt, according to some calculations, is even higher, is in just as much trouble as Greece.

Others sounded contrite over their country’s mismanagement. Announcing debt reduction measures on Monday, Papandreou called corruption “the heart of the Greek problem”, adding, : “We will change or we will sink.”

A similar clean-up campaign was announced by Karamanlis, the previous prime minister, but this did not stop him from being voted out of office by a landslide 10 weeks ago after a series of corruption scandals in which several of his closest associates were forced to resign.

“People in power,” said Yannis Panaretos, the deputy minister of education in charge of an open government programme, “were abusing it in a way that was beyond any level of acceptability.”

A new, more austere regime will attempt to convince the world that Greece is serious about putting its house in order.

Police are being brought in for the first time to combat the twin scourges of fuel smuggling and tax evasion, which cost the government billions in lost revenue each year.

Private doctors will think twice before demanding payments in cash so that they can claim their incomes are only slightly higher than the rent on their lucrative practices. An independent statistics office will be set up to give more credibility to Greek economic indicators after complaints that the country has hoodwinked the EU over the size of its budget deficit.

Samaras, the opposition leader, has proposed a law that would allow officials to be pursued for corruption for 15 years after leaving government. At present they have immunity once they leave office and few government officials have ever been prosecuted for corruption. That may soon change.

And, sceptics will say, one day pigs will fly.

From The Sunday Times
December 20, 2009
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

20/12/09

Τι είναι και τι δεν είναι «θεσμικές» αλλαγές

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Κεντρική της Τράπεζα ζητάνε από την Ελλάδα θεσμικές αλλαγές στη λειτουργία της οικονομίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συντελεσμένη χρεοκοπία της χώρας. Οι επαγγελματίες της πολιτικής και η πλειονότητα των μέσων «πληροφόρησης» καμώνονται πως δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει η λέξη «θεσμικές». Εξαγγέλλουν, συνομολογούν, μηχανεύονται αλλαγές επιδερμικές, περιστασιακές, που αφορούν εισπρακτικές κυρίως μεθοδεύσεις, όχι τη λειτουργία των θεσμών.

Οσοι πολίτες διασώζουν ακόμη στοιχειώδη ορθολογισμό (αντιπαλεύουν τη μεταμόρφωσή τους σε ρινόκερους υπερασπιστές του «ασύλου», του εκτονωτικού πρωτογονισμού και πάσης «προοδευτικής» αλογίας) καταλαβαίνουν ό, τι και οι αρμόδιοι των Βρυξελλών: Πώς η οικονομία μιας χώρας είναι συνάρτηση της παραγωγικότητάς της και όχι των δανείων που συνάπτει. Ο πλούτος παράγεται, δεν χαρίζεται, είναι πάντοτε προϊόν εργασίας. Για να μετασχηματιστεί η εργασία σε πλούτο, πρέπει να λειτουργεί αγορά. Οταν μέρα παρά μέρα ή και συχνότερα η ιδεολογικοποιημένη ψυχανωμαλία νεκρώνει τη λειτουργία της πόλης και συνεπώς την αγορά, θεσμικό μέτρο για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι να οργανωθεί η αστυνομία ακριβώς κατά το πρότυπο της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας ή όποιας άλλης χώρας με συνεπή κοινωνικό (δηλαδή κοινωνούμενο) ορθολογισμό.

Η απλοϊκή, αλλά πανανθρώπινα βεβαιωμένη λογική λέει πως, όσο λιγότερο εργάζονται οι άνθρωποι τόσο λιγότερα παράγουν και τόσο φτωχότεροι γίνονται. Η πείρα από τις σχέσεις κάθε Ελληνα πολίτη με το δημόσιο οδηγεί σε διαπίστωση στατιστικά μη ελεγμένη, αλλά καθολικά βεβαιωμένη: Οτι, οποιαδήποτε μέρα σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, το ένα τρίτο περίπου της υπαλληλίας απουσιάζει «νομίμως»: Κάνει χρήση κάποιου υπόλοιπου «κανονικής» άδειας ή έχει πάρει άδεια ειδική μιας ή δύο ημερών με συνεννόηση ενδο-συναδελφική ή απουσιάζει για λόγους ασθένειας που θα δικαιολογηθεί εκ των υστέρων ή, τέλος πάντων, «κάτι του έτυχε» και «θα καθυστερήσει».

Ασφαλώς υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες όπου οι υπάλληλοι εργάζονται εντατικά και άλλες όπου οι υπάλληλοι είναι προκλητικά αργόμισθοι, ίσως και δίχως αντικείμενο απασχόλησης, αναιδέστατα νωχελικοί ή αδιάφοροι. Αποκλείεται ωστόσο θεσμικά η μετακίνηση υπαλλήλων από υπηρεσίες με αργόσχολο πλεόνασμα προσωπικού σε άλλες με ελλείμματα προσωπικού. Εχουν κατορθώσει τον αποκλεισμό οι δυνάστες του κράτους και της κοινωνίας συνδικαλιστές.

Πάμπολλες οι περιπτώσεις μισθοδοτούμενης από το κράτος αργοσχολίας: Μόνιμο προσωπικό «τεχνικών» σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο (μαραγκών, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, ελαιοχρωματιστών). Κάθε πρωί «χτυπάνε κάρτα» και αμέσως απέρχονται στις ιδιωτικές τους δουλειές. Προσθέστε και τους «συνοδούς ασανσέρ», προγραμματικά παρασιτικούς στα δημόσια νοσοκομεία. Τις δεκάδες «κηπουρών» ή «φυλάκων» σε μικροσκοπικά επαρχιακά μουσεία. Το ατέλειωτο πλήθος «αποσπασμένων» από περιφερειακές υπηρεσίες στους διαδρόμους των υπουργείων της Αθήνας.

Για την απλή λογική του απροκατάληπτου και μη συμβιβασμένου με την ψυχανωμαλία πολίτη, θεσμικές αλλαγές για τη σωτηρία της χρεοκοπημένης οικονομίας σημαίνει: Μηχανισμούς ελέγχου της παραγωγικότητας κάθε μισθοδοτούμενου από τον κρατικό κορβανά και άμεση απόλυση των παρασίτων. Επιτέλους, ας μετατεθούν οι αργόσχολοι στο Ταμείο Ανεργίας, προκειμένου να εξαρθρωθεί η κατεστημένη νοοτροπία ταύτισης του δημόσιου υπαλλήλου με τον δωρεάν σιτιζόμενο από το κράτος.

Ο υπερπληθωρισμός της δημοσιοϋπαλληλίας είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα των επαγγελματιών της πολιτικής σε βάρος του κοινωνικού σώματος: Διορίζουν στο δημόσιο εξαγοράζοντας συνειδήσεις, εγκλωβίζοντας ψηφοφόρους στο κομματικό τους ποιμνιοστάσιο. Αλλά, τουλάχιστον, διαθέτουν με ειδεχθή ιδιοτέλεια το κοινωνικό χρήμα ασκώντας ένα είδος κοινωνικής πρόνοιας. Αν αυτό το χρήμα πρέπει να περισταλεί όταν είναι συντελεσμένη η οικονομική χρεοκοπία, πόσο πιο ριζική πρέπει να είναι η περιστολή των πακτωλών που διοχετεύονται απευθείας από το κρατικό ταμείο στα κόμματα. Χορηγείται το κοινωνικό αυτό χρήμα για την εξυπηρέτηση καθαρά συντεχνιακών συμφερόντων, πρόστυχης ιδιοτέλειας, εγωλαγνικών φιλοδοξιών: Να γίνει μηχανισμός προπαγανδιστικής εξαπάτησης του λαού, μισθοί και γραφεία της κομματικής καμαρίλας, στόλος από λιμουζίνες, καταιγισμός διαφημιστικής πλύσης εγκεφάλου των αφελών. Μόνο σε ένα χρόνο (2007) η Ν. Δ. χρηματοδοτήθηκε από τον φορολογούμενο δουλοπάροικο της κομματοκρατίας με 23 εκατομμύρια ευρώ, το ΠΑΣΟΚ με 21 εκατομμύρια, το ΚΚΕ με 5 εκατομμύρια, ο ΣΥΝ με 3,5, ο ΛΑΟΣ με 2. Σήμερα αυτά τα ποσά πρέπει να έχουν αυξηθεί κατά πολύ.

Θεσμικές αλλαγές για σωτηρία της χρεοκοπημένης οικονομίας σημαίνει: Διακοπή της χρηματοδότησης των κομμάτων. Να συναγωνιστούν επί ίσοις όροις (το επιτάσσει το Σύνταγμα) με οποιαδήποτε άλλη ομάδα πολιτών που έχουν διαμορφώσει πρόταση πολιτική και διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Να συναγωνιστούν προτάσεις, τεκμηριωμένες απόψεις, στοχεύσεις κοινωνικές. Οχι χρυσοπληρωμένα «επικοινωνιακά» τεχνάσματα και ψεύδη σε πολυτελείς συσκευασίες.

Θεσμική αλλαγή στη λειτουργία της οικονομίας είναι και η διακοπή μισθοδοσίας των άεργων «νονών» του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλισμού, που για την κοινή συνείδηση πληρώνονται με κοινωνικό χρήμα μόνο για να μηχανορραφούν γκανγκστερικούς εκβιασμούς του λαϊκού σώματος, ετοιμάζοντας βουλευτικούς θώκους για πάρτη τους. Αλλά και περικοπή των κονδυλίων που χρειάζονται κάθε χρόνο τα Πανεπιστήμια για να επισκευάσουν τις φθορές και να αντικαταστήσουν κατεστραμμένο υλικό από τις «καταλήψεις», τους βανδαλισμούς, το πλιάτσικο που είναι το σπορ της «προοδευτικής» ψυχανωμαλίας. Και ας καταφύγει η αδρανοποιημένη πλειοψηφία διδασκόντων και διδασκομένων στη Δικαιοσύνη, να διεκδικήσει το κόστος των καταστροφών από τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εγκληματικών πράξεων.

Μοιάζει απλοϊκή η τετράγωνη λογική, μειονεκτική μπροστά στις «σοφιστικέ» επινοήσεις της κυρίαρχης συντεχνιακής ιδιοτέλειας. Τυπικό σύνδρομο στη σχέση κυριαρχίας - υποτέλειας, αφέντη - δούλου είναι και ο εκούσιος αλλά ανεπίγνωστος αυτοευνουχισμός της νοημοσύνης του δούλου, η ηδονή που εισπράττει όσο πληρέστερα καταργεί τη σκέψη και την κρίση του για να αναπαραγάγει παθητικά τις στερεότυπες υπαγορεύσεις του αλάθητου αφέντη. Τα κανάλια και οι εφημερίδες δίνουν εμφατική προβολή στα θλιβερά αυτά αναμασήματα των αρρωστημένων παιδιών, εμφανίζουν κοινωνικά κυρίαρχη τη δουλική αλογία.

Είτε για το «άσυλο» πρόκειται είτε για τον περυσινό Δεκέμβρη, η αδυναμία συνεννόησης δίνει εικόνα τέλειου κοινωνικού αδιεξόδου, εικόνα συλλογικής παράνοιας.

Για μια κοινωνία που βυθίζεται αυτάρεσκα στην αλογία, η οικονομική καταστροφή ή η ξενική κατάκτηση δεν μπορεί να είναι «μια κάποια λύση».

Tου Χρηστου Γιανναρα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

17/12/09

Η Ελλάς δια μέσου των αιώνων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

16/12/09

Στα 80 δισ. € ο κρατικός δανεισμός φέτος. Προς ολοταχώς για φούντο


Σε νέο έκτακτο δανεισμό προχώρησε χθες το υπουργείο Οικονομικών, για να καλύψει ταμιακά ανοίγματα στον κρατικό προϋπολογισμό και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι με την πρόσφατη έκδοση του 15ετούς ομολόγου, είχαν καλυφθεί οι ταμιακές ανάγκες έως το τέλος του 2009.

Ο ακαθάριστος δανεισμός για φέτος ξεπέρασε τα 80 δισ. ευρώ, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ και αναδεικνύει το οξύ δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.

Το ύψος του νέου δανείου είναι 2 δισ. ευρώ και εκδόθηκε από κοινοπραξία τραπεζών, ενώ η τακτική της μυστικότητας που ακολουθήθηκε, προσέδωσε δραματικές διαστάσεις, σε μια δύσκολη συγκυρία για το ελληνικό δημόσιο.

Το επιτόκιο του κοινοπρακτικού δανείου διάρκειας πέντε ετών είναι κυμαινόμενο και συγκεκριμένο με περιθώριο 2,5% από το τρέχον εξάμηνο επιτόκιο της διατραπεζικής (euribor). Δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα το επιτόκιο διαμορφώνεται περίπου στο 3,3%.

Στην κοινοπραξία που εξέδωσε το δάνειο συμμετείχαν οι τράπεζες Εθνική, Alpha, EFG Eurobank [EFGr.AT] Σχετικά άρθρα , Πειραιώς και από το εξωτερικό η Ιταλική ΙΜΙ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 3 Νοεμβρίου είχε εκδοθεί 15ετές δάνειο και ο τότε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει ότι έχουν καλυφθεί οι ανάγκες για το 2009.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι το ποσό του δανείου των 2 δισ. ευρώ, θα χρησιμοποιηθεί ως αποθεματικό για τις ανάγκες του 2010 και διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν άμεσες ταμιακές ανάγκες έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Πάντως με το νέο δανεισμό, το συνολικό ύψος των εκδόσεων ομολόγων και εντόκων γραμματίων φέτος ξεπέρασε τα 80 δισ. ευρώ.

Αφαιρουμένων των εντόκων γραμματίων που εκδόθηκαν έληξαν και εξοφλήθηκαν στη διάρκεια του έτους, περίπου 9 δισ. ευρώ, ο καθαρός δανεισμός για 2009, έφτασε στα 72 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα από κάθε κατηγορία τίτλων, το Δημόσιο φέτος έχει δανειστεί τα ακόλουθα ποσά:

* Έντοκα γραμμάτια 16,86 δισ. ευρώ (με τέσσερις εκδόσεις).

* Τριετή ομόλογα 14,61 δισ. ευρώ (δύο εκδόσεις).

* Τετραετή ομόλογα 5,81 δισ. ευρώ (δύο εκδόσεις)

* Πενταετή ομόλογα 19,89 δισ. ευρώ (τέσσερις εκδόσεις).

* Δεκαετή ομόλογα 16,24 δισ. ευρώ (δύο εκδόσεις).

* 15ετή ομόλογα 7 δισ. ευρώ.

* Σύνολο 80,44 δισ. ευρώ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

13/12/09

ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΡΚΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.


Διαβάστε το ΒΛΕΔΥΡΟ σχόλιο του Διόδωρου Κυψελιώτη στο σημερινο «ΒΗΜΑ»

* Εκεί στην Κύπρο που σέβονται τους ταγούς πήγαν και έκλεψαν το λείψανο το Τάσσου Παπαδόπουλου από τον τάφο του, μία ημέρα πριν από το ετήσιο μνημόσυνό του. Φοβήθηκαν μήπως αναστηθεί; Το πήραν να το ταριχεύσουν, να το βάλουν σε μαυσωλείο ισάξιο με αυτά του Λένιν και του Μάο; Εψαχναν για θησαυρό; Θα ζητήσουν λύτρα; Ως εδώ καλά, η αθλιότητα της πράξης μένει σε κάποια όρια: αρκεί να μην τον στήσουν σύμβολο επάνω σε άλογο οι της ΕΟΚΑ Γ Δ και ορμήσουν στη Βόρεια Κύπρο να πετάξουν τους Σαρακηνούς στη θάλασσα, όπως έγινε με τον Ελ Σιντ στη Βαλένθια· αυτό φοβάμαι.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ηγέτης ή εφαλτήριο ουτιδανών;

Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να ήταν το μοιραίο στη νεώτερη ιστορία του Ελληνισμού κόμμα. Εισήγαγε τον λαϊκισμό στην πολιτική, και μάλιστα σε στιγμή κρίσιμη, ίσως την κρισιμότερη για το μέλλον των Ελλήνων: Οταν η Ελλάδα, ενάντια σε κάθε λογική, γινόταν δεκτή στον εταιρισμό των ισχυρότερων τότε της Ευρώπης κρατών.

Λαϊκισμό λέμε την αλλοτρίωση της πολιτικής σε ψηφοθηρικό εκμαυλισμό των πολιτών, σε κατά προτεραιότητα προσπάθεια να κολακευτούν οι ενστικτώδεις ενορμήσεις του ανθρώπου, ο πρωτογονισμός της ιδιοτέλειας. Το ΠΑΣΟΚ θεσμοποίησε και εξιδανίκευσε αυτό τον παλιμβαρβαρισμό, την καταναλωτική απληστία και τον αμοραλισμό ως αποκλειστικό στόχο της ανθρώπινης ύπαρξης και συνύπαρξης: Ισοπέδωσε κάθε αξιοκρατική ιεραρχία, κάθε διάκριση του ικανού από τον ανίκανο, του εργατικού από τον ράθυμο, του τίμιου από τον φαύλο. Κατάργησε κάθε κριτήριο ποιότητας, κάθε έλεγχο της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, αποσάθρωσε τη λειτουργία του κράτους, απαξίωσε τον μόχθο της δημιουργίας, καταδίκασε την ελληνική κοινωνία σε αποκλεισμό από τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο. Δεν ήταν κόμμα, ήταν λοιμική.

Λοιμική σημαίνει τη ραγδαία και απροσμάχητη εξάπλωση της βλάβης ή του νοσήματος. Ο εκπασοκισμός του σύνολου ελλαδικού πολιτικού συστήματος ήταν ταχύτατος και εντυπωσιακός: Τα κόμματα της δήθεν Αριστεράς, στερημένα τον μπούσουλα της σοβιετικής πατρωνίας και με ανήκεστο τον ευνουχισμό της σκέψης και της φιλοπατρίας, έσπευσαν να πλειοδοτήσουν σε πρωτογονισμό: Επένδυσαν ψηφοθηρικά στον γκανγκστερικό λαϊκισμό που εκβιάζει τους πάντες δήθεν εξ ονόματος πολλών (αόριστα των «εργαζομένων»!) προκειμένου να ευνοήσουν τους καριερίστες της αυλής τους. Οσο για τη Ν.Δ., αυτή πανικόβλητη έσπευσε να απεμπολήσει κάθε ιδεολογική ραχοκοκαλιά και πολιτική ταυτότητα, προκειμένου να μιμηθεί τον τελεσφόρο πασοκικό λαϊκισμό και αμοραλισμό. Ετσι, πρόσφερε στέγη και στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον εξέλεξε αρχηγό της με τη λογική, όπως οι ίδιοι έλεγαν: «το ένα σαΐνι να φάει το άλλο».

Ο εκπασοκισμός της Ν.Δ. ήταν το πολιτικό έγκλημα που μετέτρεψε τη λοιμική του λαϊκισμού σε πανδημία – καθήλωσε την ελληνική κοινωνία, για ένα τέταρτο του αιώνα, στην πολιτική υπανάπτυξη και αθλιότητα.

Δεν διανοήθηκε ποτέ η Ν.Δ. να αντιπολιτευθεί το ΠΑΣΟΚ ούτε στα πιο εγκληματικά του ενεργήματα: το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να γίνει και η ίδια ένα πιο βουλιμικό για διαχείριση της εξουσίας ΠΑΣΟΚ. Κανένας από τους έξι ώς τώρα αρχηγούς της δεν είχε τις προϋποθέσεις και το ανάστημα να αντιτάξει κοινωνική αντιπρόταση στον λαϊκισμό και αμοραλισμό, εναλλακτική πολιτική οπτική – κορυφαία έκπληξη στις πρόσφατες διεργασίες για την εκλογή του έβδομου πια αρχηγού ήταν η στήριξη που πρόσφεραν στον μητσοτακισμό συμβολικά του καραμανλισμού ονόματα (Εβερτ, Πολύδωρας, Χατζηδάκης).

Τη δυναμική του ακατάσχετου εκπασοκισμού μοιάζει να ανέτρεψε ο θυμός των ψηφοφόρων της Ν.Δ. Αυτός ο θυμός έφερε στην αρχηγία τον Αντώνη Σαμαρά και τον χρεώνει με την ευθύνη να αντιπαλαίψει επιτέλους την ντροπιαστική παρακμή στην οποία βυθίζεται ακάθεκτα ο ελλαδικός πολιτικός βίος και μαζί του η ελληνική κοινωνία. Το ηγετικό ανάστημα που απαιτεί ένα τέτοιο αντιπάλαισμα, δεν έχει δείξει ώς τώρα ο Σαμαράς να το διαθέτει. Ομως, η πείρα της ανεπάρκειας πρέπει να τον δίδαξε ότι μεγάλος μπορεί να αναδειχθεί και ο ηγέτης με το χάρισμα να λειτουργεί επιτελικά: να ξέρει να διαλέγει ανθρώπινη ποιότητα συνεργατών ασυμβίβαστα υψηλή.

Εχουμε ανάγκη από ηγετική ευπρέπεια, την αρχοντιά της ανιδιοτέλειας. Ανάγκη για φρόνημα ελληνικό: απήχημα οικείωσης του πολιτισμού των Ελλήνων, γλώσσα ελληνική («δεν έχ’ η ανθρωπότης τιμιοτέραν»). Και λόγο πολιτικό λιτό, ειλικρινή, καίριο, με αυτοκριτική ετοιμότητα – στους αντίποδες του «μπαλκονάτου». Ξέρουμε, το ξέρει και ο Αντώνης Σαμαράς, ότι το κόμμα στο οποίο ανέλαβε να ηγηθεί είναι σάπιο. Ξέρουμε και ξέρει πως αν δεν βάλει μαχαίρι, αν θελήσει να χαϊδέψει την ανικανότητα και τη σήψη, θα οδηγηθεί νομοτελειακά εκεί που οδηγήθηκε και ο θλιβερός του προκάτοχος λογαριάζοντας την ατολμία για «σύνεση».

Οι προβεβλημένοι του κόμματος που στήριξαν τον Σαμαρά ως υποψήφιο έχουν την ευγνωμοσύνη των εχεφρόνων, αλλά δεν παύουν να είναι κραυγαλέα άσχετοι με το επίπεδο νοημοσύνης, ανιδιοτέλειας και καλλιέργειας που απαιτείται για να εξυγιανθεί το σάπιο κόμμα και να ανασυνταχθεί πολιτικά.

Ανασύνταξη σημαίνει να αποκτήσει πολιτική ραχοκοκαλιά, κοινωνικούς στόχους: όραμα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό άξιο να το πιστέψουν, να το εμπιστευθούν, να το παλαίψουν οι πολίτες. Με χιλιοφθαρμένες, σπιθαμιαίες φιγούρες ενδοκομματικών υποστηρικτών, κομματική ανασύνταξη δεν γίνεται.

Η Ν.Δ. ήταν εκ γενετής κόμμα προσωποπαγές, φτιάχτηκε για να υπηρετήσει τη μοναρχία του ιδρυτή της. Δεν είχε ποτέ πολιτική ταυτότητα, πρόταση ή οπτική διαφορετική από τα υπόλοιπα κόμματα. Δεν είχε ποτέ απάντηση στο ερώτημα: τι θετικό, τι γόνιμο προσπορίζει σήμερα στον Ελλαδίτη η ελληνικότητά του, ποια στοιχεία ελληνικής ιδιαιτερότητας (γλώσσα, Ιστορία, κατάλοιπα εθισμών του κάποτε πολιτισμού του) μπορούν να λειτουργήσουν σήμερα με τη δυναμική δημιουργικής παρέμβασης στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Τι έχει να αντιτάξει η Ν.Δ. στον εθνομηδενισμό του ΣΥΡΙΖΑ ή του αλγεινού ντουέτου Αννας Διαμαντοπούλου - Θάλειας Δραγώνα.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα αναδειχθεί ηγέτης, αν, έστω και μόνο, απαλλάξει τη Ν.Δ. από το σύνδρομο κατωτερότητας που τη διακατέχει απέναντι στην εντόπια καπηλεία της Αριστεράς: Να αντιτάξει επιτέλους πολιτική θέση, ιστορικά και κοινωνικά ξεκάθαρη, για το ζαχαριαδικό πραξικόπημα που ματοκύλισε τη χώρα, προκειμένου να την εντάξει στανικά στον σοβιετικό «παράδεισο». Ξεκάθαρη στάση για το πόσο «δημοκρατικός» ήταν ο βίαια στρατολογημένος στρατός αυτής της ανταρίας και πόσο «δοσίλογοι» και «μοναρχοφασίστες» όσοι Ελληνες θυσιάστηκαν για να μην υποταχθεί η χώρα στον εφιάλτη του ολοκληρωτισμού. Ποια σχέση έχει ώς σήμερα με την ελευθερία και τη δημοκρατία η ιδεολογία του σταλινισμού και οι «αναθεωρητικές» της παραλλαγές που δυναστεύουν τα πανεπιστήμια, τα σχολειά, τα ΜΜΕ ασκώντας ωμή ιδεολογική τρομοκρατία και κτηνώδη φυσική βία.

Να καταδικάσει η Ν.Δ. το παρακράτος της Δεξιάς, έκγονο τότε της ζαχαριαδικής παραφροσύνης, αλλά να θυμηθεί και το τότε Κέντρο, που προάσπισε τις ελευθερίες του λαού. Να το μιμηθεί σήμερα η ίδια σαρκώνοντας πολιτική πρόταση αντίστασης στην τυραννία της απειλής και της βίας των παλαιοημερολογιτών του Περισσού και των καριεριστών της Κουμουνδούρου.

Επί είκοσι τρία χρόνια το κόμμα στο οποίο κλήθηκε να αρχηγεύσει ο Αντώνης Σαμαράς αποδείχθηκε ολοφάνερα ανύπαρκτο πολιτικά, κόμμα σπιθαμιαίων καιροσκόπων. Δεν επιδέχεται παρά μόνο επανίδρυση. Θα την τολμήσει;

Tου Χρηστου Γιανναρα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

11/12/09

Να γιατί πρέπει να θυμόμαστε τους μεγάλους ΕΛΛΗΝΕΣ, γιατί είναι απροσκύνητοι & έχουν συναίσθηση της ευθύνης που πέφτει στους ώμους τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σύλησαν τον τάφο του ΗΡΩΑ & ΕΘΝΑΡΧΗ Τάσου Παπαδόπουλου


Με μια πρωτοφανή ενέργεια που έχει συγκλονίσει όχι μόνο την Κύπρο αλλά και τον απανταχού ελληνισμό, άγνωστοι σύλησαν τον τάφο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου παίρνοντας μέσα από φέρετρο τη σωρό του.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης έγινε όμως γνωστό σήμερα το πρωί, από άνδρα που υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του πρώην Προέδρου και ο οποίος τακτικά επισκέπτεται το νεκροταφείο της Δευτεράς φροντίζοντας τον τάφο.

Ενημερώθηκε αμέσως τηλεφωνικά η αστυνομία και ισχυρή αστυνομική δύναμη βρέθηκε στο νεκροταφείο όπου μαζί με μέλη της εγκληματολογικής υπηρεσίας ξεκίνησε αμέσως έρευνας προς διάφορες κατευθύνσεις για τον εντοπισμό των αγνώστων βανδάλων.

Όπως μετέδωσε σε έκτακτη είδησή του το ΡΙΚ, στο κοιμητήριο βρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου. Η χρόνος της σύλησης του τάφου του Τάσου Παπαδόπουλου σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίος καθώς αύριο Σάββατο είναι το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

10/12/09

ΠΛΑΙΣΙΟ & ΑΛΑΒΑΝΟΣ



"ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟ
Η ΛΕΞΗ "ΜΟΛΟΤΟΦ" ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΉΜΙΣΗΣ. ΕΚΑΝΑ PRINTSCREEN ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ.
ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΧΕΙ ΜΕΤΟΧΕΣ (ΑΡΚΕΤΕΣ) Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ...
ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΥΠΟΠΤΟ.
(ΜΗΠΩΣ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ)"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νομοσχέδιο - ντροπή! Αποφυλακίζουν 3.000 εμπόρους ναρκωτικών για την αποσυμφόρηση των φυλακών

Το μεγαλύτερο θέμα της ημέρα που συγκαλύπτουν όλες οι εφημερίδες είναι ότι η κυβέρνηση πέρασε χθες αργά το βράδυ νομοσχέδιο για την αποφυλάκιση εμπόρων ναρκωτικών για την αποσυμφόρηση των φυλακών! Δεν έχει περάσει ποτέ άλλοτε τέτοιο νομοσχέδιο της ντροπής να αποφυλακίζονται οι έμποροι του Θανάτου με την πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Το...


θέμα έπρεπε να ήταν πρώτο σε όλες τις εφημερίδες αλλά κατά περίεργο τρόπο είναι χωμένο στα ψηλά. Μιλάμε για όλους όσοι καταδικάστηκαν για εμπορία και είχαν πριν πρότερο έντιμο βίο! Πάντα από κάπου ξεκινάει κανείς κ.Καστανίδη. Πριν πουλήσει τον λευκό θάνατο για πρώτη φορά απλά δεν είχε πιαστεί να διαπράττει άλλα αδικήματα.
Η αποφυλάκιση δεν αφορά μόνο του ισοβίτες εμπόρους ναρκωτικών. Να καταλάβετε ότι οι άνθρωποι δεν ζήτησαν να αποφυλακιστούν όσοι έχουν διαπράξει ληστείες ή διαρρήξεις ή οικονομικά εγκλήματα αλλά κατέθεσαν και ψήφισαν νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Φτου σας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

9/12/09

ΚΟΥΡΑΚΗ ΠΕΣ ΑΛΕΞΗ...ΤΟ STAR ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

8/12/09

Fitch: Υποβαθμίζει την Ελλάδα σε «BBB+»ΕΓΩ ΤΑ ΕΛΕΓΑ!!!!!!!!

Για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια ένας διεθνής οίκος αξιολόγησης υποβαθμίζει την Ελλάδα κάτω του Α. Συγκεκριμένα, η Fitch Ratings υποβάθμισε σήμερα το ελληνικό χρέος σε BBB+ με αρνητική προοπτική, επικαλούμενη την επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης στο «πιο αδύναμο κράτος της ευρωζώνης».

«Η υποβάθμιση αυτή υποδεικνύει την αβεβαιότητα που επικρατεί σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα σχετικά με τα δημόσια οικονομικά της χώρας δεδομένης της περιορισμένης αξιοπιστίας των δημοσιονομικών θεσμών και του θεσμικού πλαισίου στην Ελλάδα, τα οποία επιδεινώνονται από τις ανησυχίες σχετικά με τις πιθανότητες μιας ισορροπημένης και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης», αναφέρει η Fitch.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

S&P: Στον προθάλαμο της υποβάθμισης η Ελλάδα

O ξένος οίκος Standard & Poor's έθεσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας "Α-" υπό παρακολούθηση ("CreditWatch") με αρνητικές επιπλοκές.

«Αναμένουμε να αποφασίσουμε για την παρακολούθηση τους επόμενους δύο μήνες, αφού λάβουμε περισσότερες πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές για τα σχέδιά τους να αντιμετωπίσουν τις εντεινόμενες οικονομικές και δημοσιονομικές πιέσεις», επισημαίνει η S&P.

«Εάν καταλήξουμε στο ότι η στρατηγική της κυβέρνησης είναι αρκετά επιθετική για να διασφαλίσει σημαντική και διατηρήσιμη υποχώρηση του βάρους του δημοσίου χρέους, οι αξιολογήσεις θα επιβεβαιωθούν», πρόσθεσε.

«Καμπανάκι» για τις τράπεζες

Σύμφωνα με την Standard & Poor's, η τάση στις πιστώσεις για τις ελληνικές τράπεζες θα παραμείνει «αρνητική» και τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα αντιμετωπίζουν τους υψηλότερους κινδύνους σε σχέση με άλλα της Δυτικής Ευρώπης.

«Πιστεύουμε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει τους υψηλότερους μακροχρόνιους οικονομικούς κινδύνους στην Δυτική Ευρώπη. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε τις προκλήσεις από τις επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες και τον τρόπο που αυτές μπορεί να επηρεάσουν την εκτίμησή μας για τον κίνδυνο της χώρας και του τραπεζικού συστήματος της».

Πάνω από τις 200 μ.β. το spread

Mετά την παραπάνω είδηση, το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για διακράτηση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, διευρυνόταν πάνω από τις 200 μονάδες βάσης.

Η διαφορά απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού Bund διαμορφώνονταν στις 195 μονάδες βάσης, στις 17:50 ώρα Ελλάδας. Νωρίτερα και μετά την έκθεση της S&P είχε ανέλθει στα επίπεδα των 201 μονάδων από 174 μονάδες την Παρασκευή.

To κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών διευρυνόταν 185.700 ευρώ ανά 10 εκατ. ευρώ από 181.600 ευρώ στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, σύμφωνα με στοιχεία του CMA.

Tρισέ: Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη. Όλοι γνωρίζουμε τα νούμερα και όλοι γνωρίζουμε τις πολύ σημαντικές και προσεκτικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για να διορθωθεί η κατάσταση, η κατάσταση όσον αφορά την δημοσιονομική πολιτική. Έτσι, αυτό απαιτεί πολύ δύσκολα, πολύ τολμηρά αλλά απολύτως απαραίτητα μέτρα. Είμαι σίγουρος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα... λάβει τα κατάλληλα μέτρα», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ατά τη διάρκεια της τριμηνιαίας κατάθεσής του ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

6/12/09

Αμέριστη στήριξη της Τουρκίας στην ΠΓΔΜ

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέλαβε χθες, Σάββατο, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, στην Κωνσταντινούπολη, την αμέριστη στήριξη της Τουρκίας σχετικά με την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ, καθώς και τη γνωστή θέση της Τουρκίας αναφορικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας, όπως μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων.

Ο κ. Ερντογάν, στη συνάντησή του με τον κ. Γκρούεφσκι, ανέφερε ότι για την Τουρκία, η ΠΓΔΜ αποτελεί πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, λόγω των μεταρρυθμίσεων που έχει εφαρμόσει και της συμμετοχής της στις διεθνείς αποστολές της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Ερντογάν, στην ομιλία του στα εγκαίνια των γραφείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κωνσταντινούπολη παρόντος και του κ. Γκρούεφσκι, ανέφερε πως «η Ελλάδα πρέπει να πάψει να ασχολείται με ασήμαντα ζητήματα και να επιτρέψει στη Μακεδονία να αποκαλείται Μακεδονία, προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής».

Ο κ. Γκρούεφσκι από την μεριά του σημείωσε ότι η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές και φίλους της χώρας του, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο εκφράσθηκε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Ερντογάν.

«Στη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν εξετάσαμε τις δυνατότητες εμβάθυνσης των πολύ καλών πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας και αναφερθήκαμε στην υποστήριξη της Τουρκίας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη Δημοκρατία τη Μακεδονίας, όπως την περαιτέρω υποστήριξη σχετικά με την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και σε κάθε άλλο τομέα, που θα μπορούσε να μας υποστηρίξει η Τουρκία», πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι

Οι κ.κ. Ερντογάν και Γκρούεφσκι παραβρέθηκαν και στις εργασίες επιχειρηματικού φόρουμ ανάμεσα σε επιχειρηματίες των δύο χωρών, που διεξήχθη χθες στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο εξετάσθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας και αύξησης των τουρκικών επενδύσεων στην ΠΓΔΜ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εθνικισμός - διεθνισμός: εισαγόμενοι

Ο εθνικισμός ήταν τυπικό γέννημα και καύχημα του Διαφωτισμού. Σήμερα, στην Ελλάδα της ημιμάθειας και της σύγχυσης, όσοι καμώνονται τον διαφωτιστή και τον προοδευτικό έχουν τη λέξη «εθνικιστής» για βρισιά, για ταπεινωτική προσβολή.

Οι Διαφωτιστές είχαν πιστέψει ότι μπορούσαν τη συνύπαρξη των ανθρώπων, τη συλλογικότητα, να τη βασίσουν όχι πια σε θρησκευτικά ιδεολογήματα, που στοίχισαν αίμα και φρίκη στην Ευρώπη, αλλά σε ορθολογικά εντοπισμένους παράγοντες συνοχής: κοινή καταγωγή, γλώσσα, Ιστορία, έθιμα. Δεν υποψιάστηκαν ποια συνοχή σχέσεων κοινωνίας ενδέχεται να εξασφαλίζει το σέβας του «ιερού», όταν δεν οριοθετείται ιδεολογικά το «ιερό» αλλά συνιστά κοινή «στάση» διαμορφωμένη από πείρα αιώνων: «Στάση» σεβασμού ή δέους για κάποιο «νόημα» της ύπαρξης και των υπαρκτών που λειτουργεί ως άξονας αναφοράς της ευθύνης - ελευθερίας του ανθρώπου και αιτιολογεί την ενεργητική του ετερότητα, επιτρέπει ελπίδα νίκης καταπάνω στο εφήμερο.

Πάντως, ο εθνικισμός του Διαφωτισμού αποδείχθηκε, όπως όλα τα ανθρώπινα, δίκοπος: αφορμή περισσότερων ελευθεριών για το άτομο και πρόξενος ακόμα περισσότερης φρίκης. Για μας τους Ελληνες ήταν και η χαριστική βολή για το ιστορικό μας τέλος: Μας οδήγησε στην ξιπασμένη παραίτηση από την αρχοντιά του κοσμοπολίτη, από τη συνείδηση προτεραιότητας του πολιτισμού, μας βύθισε στη μειονεξία και κακομοιριά του Βαλκάνιου επαρχιώτη, στην ανίατη καθυστέρηση. Οσες αντιστάσεις εμφανίστηκαν (Μακρυγιάννης, Ζαμπέλιος, Παπαδιαμάντης, Ιων Δραγούμης, η Γενιά του ’30) –εκδοχές για την ελληνικότητα ως ενεργό πρόταση «νοήματος», δηλαδή πολιτισμού δίχως εθνικά σύνορα– απέτυχαν ιστορικά, το αποδείχνει η θεσμική συγκρότηση και λειτουργία του ελλαδικού κράτους.

Σήμερα πια εγχωρίως έχει αντιστραφεί ακόμα και η σημασία των λέξεων: Διαφωτιστής στην Ελλάδα θεωρείται ο διεθνιστής και ο εθνικισμός της ευρωπαϊκής Νεωτερικότητας λογαριάζεται οπισθοδρόμηση, αναχρονισμός. Αυτό μάλλον οφείλεται στην παγκόσμια αποκλειστικότητα που έχουν οι Ελλαδίτες να παντρεύουν τα αντιφατικά και ασυμβίβαστα: τον Διαφωτισμό με τον Μαρξισμό. Να βλέπουν τη συλλογικόητα μόνο σαν διαφοροποίηση τάξεων και πάλη των τάξεων, τον πολιτισμό σαν «εποικοδόμημα» στη «βάση» των παραγωγικών και ανταλλακτικών σχέσεων.

Ο,τι ξεφεύγει από το μανιχαϊστικό δίπολο εθνικισμού και ιστορικο-υλιστικού διεθνισμού, η εμμονή στην ελληνικότητα ως κοσμοπολίτικη πρόταση πολιτισμού (πρόταση τρόπου και νοήματος του βίου: κοινής ιεαράρχησης αναγκών) ταξινομείται αμέσως προκρούστεια στο απεχθέστερο είδος εθνικισμού: Σημαίνει σκοταδισμό, αναχρονισμό, οπισθοδρόμηση, αντίδραση στην πρόοδο, συγγένεια ιδεολογική με τον Εθνικοσοσιαλισμό και δι’ αυτού με τον Φασισμό. Οι δογματικοί παλαιοημερολογίτες του Περισσού, θαυμαστές του τείχους που χώριζε στο Βερολίνο τον «παράδεισο» του ολοκληρωτισμού από την «κόλαση» του φιλελευθερισμού, συγκαταλέγονται στις «προοδευτικές δυνάμεις», ενώ η Γενιά του ’30 (ο Ζήσιμος Λορεντζάτος, λ.χ., για την «Αυγή») είναι αποφώλιος εθνικιστής με όλα τα σχετλιαστικά ομόσημα.

Γι’ αυτό και δεν παράγεται πια πολιτική στην Ελλάδα, μόνο αναμασήματα μεταπρατικής κενολογίας για διαιώνιση της τεταρτοκοσμικής καφρίλας. Δεν τολμάει πολιτικός λόγος να ζητήσει λ.χ. περισσότερα Αρχαία Ελληνικά στο σχολειό, Αρχαία Ελληνικά από το Δημοτικό, αφού η στέρεα δομή τους επιτρέπει να διδάσκεται η γλώσσα ως λογική συνεπιφέροντας και τη διδασκαλία των μαθηματικών ως γλώσσας – θα χλευαστεί αμέσως η πρόταση σαν «εθνικισμός». Δεν νοιάζονται τα μαρξιστοδιαφωτιστικά υβρίδια για καλλιέργεια της σκέψης και της κρίσης, μάχονται φαντάσματα. Ετσι, είτε η Ν.Δ. κυβερνάει είτε το ΠΑΣΟΚ, η παιδεία στην Ελλάδα είναι στεγανά απολιτική, πειθαρχημένη στον στόχο να ετοιμάζει πειθήνιους οπαδούς για τα κομματικά ποιμνιοστάσια, όχι υπεύθυνους πολίτες.

Απολιτικός είναι και ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα, δουλεύει αποκλειστικά για τις κομματικές μαφίες και το χρυσοπληρωμένο κηφηναρειό των εργατοπατέρων, πάντα στραγγαλίζοντας τη ζωή στην απολυτοποίηση της οικονομικής δοσοληψίας. Ο πολιτικός λόγος που θα θύμιζε πανάρχαιους εθισμούς των Ελλήνων στην προτεραιότητα της δημιουργίας και όχι του εκβιαστικού επισιτισμού, θα απαιτούσε τη συμμετοχική δημιουργικότητα ως όρο της μισθωτής εργασίας, ένας τέτοιος λόγος θα στιγματιζόταν «εθνικιστικός» για να εξοντωθεί καίρια.

Δεν τολμάει ο Μακεδόνας να υπερασπίσει την ελληνικότητα του ονόματος της Μακεδονίας, ο Θρακιώτης να υπερασπίσει τη γη του, ο Καστελοριζιός την ελληνικότητα του αρχιπελάγους. Θα απειληθούν και αυτοί με κατάταξη στους «εθνικιστές». Αδύνατο να συζητηθούν στη σημερινή Ελλάδα όροι αξιοπρέπειας στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής, όροι στρατηγικής σωφροσύνης στην οργάνωση της άμυνας, προϋποθέσεις αυτοπροστασίας του πολίτη από τη χυδαιότητα του χαμηλής στάθμης τουρισμού, απαιτήσεις προστασίας της γλώσσας από τη βάναυση αγραμματοσύνη, και χίλια ανάλογα, χωρίς να κυριαρχήσουν οι χαρακτηρισμοί ή οι υπόνοιες για «εθνικισμό», «σοβινισμό», «ακροδεξιά σύνδρομα». Στην Ελλάδα δεν παράγεται πια πολιτική, γιατί είναι τυραννικά κυρίαρχος ο μονόδρομος της αλογίας των κλισέ, η συμπλεγματική παράνοια των δογματισμών.

Ούτε και μπορεί άλλος να μας υποκαταστήσει τους Ελληνες στις ευθύνες μας – όπως μας έχουν θέσει υπό ταπεινωτική επιτροπεία στα οικονομικά οι Ευρωπαίοι, έτσι κάποιοι διεθνείς οργανισμοί να επιτροπεύουν τη διαχείριση της πολιτιστικής μας παράδοσης που είναι πανανθρώπινο θησαύρισμα, όχι μόνο δικό μας. Θα ήταν απαραίτητο, αλλά δεν γίνεται. Δεν μπορεί άλλος να μας υποκαταστήσει στη διάσωση ζωντανής συνέχειας της ελληνικής γλώσσας, στην ανάγκη προτεραιότητας του κοινωνείν, προτεραιότητας της μεταφυσικής αναζήτησης, όχι του θρησκευτικού ατομοκεντρισμού. Κάποια διεθνής επιτροπεία θα μπορούσε να είχε αποσοβήσει τη νεοπλουτίστικη βλαχαδερή βλασφημία του Μουσείου που υψώσαμε απέναντι από τον ιερό βράχο της Αρκόπολης ή τις βάναυσες επεμβάσεις στο Κούριον της Κύπρου. Αλλά στην αλλοτρίωση των ουσιωδών θα παραμείνουμε αυτόχειρες.

Ούτε τον Διαφωτισμό αφομοιώσαμε ούτε την ελληνικότητα διασώσαμε. Θωρακισμένοι με τον φανατισμό της αλογίας αντιμαχόμαστε ψευδαισθήσεις.

Tου Χρηστου Γιανναρα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

4/12/09

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ Νέα Δημοκρατία

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι την αποχώρησή του από τη Ν.Δ. είναι έτοιμος να ανακοινώσει και ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν, ο οποίος ήταν από τους δυναμικότερους υποστηρικτές της κ. Μπακογιάννη...."

"Αρχισαν τα όργανα στη Ν.Δ. μετά την εκλογή την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στα Χανιά, όπου ο γαλάζιος δήμαρχος Γρ.Αρχοντάκης αποχώρησε χθες από το κόμμα, εκφράζοντας τη διαφωνία του στη «δεξιά στροφή που κάνει η Ν.Δ. με την εκλογή Σαμαρά...
στην προεδρία».

Στελέχη που πρόσκεινται στην κ. Μπακογιάννη λένε ότι ο δήμαρχος κινήθηκε αυτοβούλως, αλλά τη χθεσινή εξέλιξη αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη καχυποψία στη Ρηγίλλης και δεν αποκλείουν να είναι προμήνυμα και άλλων αποχωρήσεων, με στόχο να πληγεί η εικόνα της νέας ηγεσίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στήριξη στην πράξη από τον Κυριάκο Βελόπουλο



Ερώτηση για το γνωστό θέμα Adzievski, εναντίον taxalia, υπέβαλλε σήμερα στο κοινοβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ.), Κυριάκος Βελόπουλος, γνωστός για την ευαισθησία ...
του στα Εθνικά θέματα.

Δεν μας ενδιαφέρει από ποιό κόμμα είναι ο συνεπής πολιτικός, δεν είμαστε οπαδοί κανενός κόμματος, δεν φιλοδοξούμε να κατευθύνουμε τους αναγνώστες μας προς κάποιο κόμμα, αλλά εκτιμούμε βαθύτατα, το ενδιαφέρον του κ.Βελόπουλου, στην πράξη.
Εκεί που δυσκολευονται πολλοί.....Στη ρημάδα την πράξη.
Ευχαριστούμε αγαπητέ Κυριάκο.

taxalia.blogspot.com/
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »