30/9/09

Ποινική δίωξη για πλαστογραφία στον πρόεδρο της Ασπίς Πρόνοια


Ποινική δίωξη για πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών σε βάρος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ασφαλιστικής εταιρείας Ασπίς Πρόνοια Σχετικά άρθρα , Παύλου Ψωμιάδη.

Η κατηγορία αφορά μη γνήσια εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ, που φέρεται να έχει εκδοθεί από τράπεζα του Λονδίνου, την οποία προσκόμισε ο κ. Ψωμιάδης αρχές Σεπτεμβρίου στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, για να καλύψει άνοιγμα της εταιρίας.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη, μετά από αναφορά που κατέθεσε η αρμόδια επιτροπή, με αφορμή την οποία διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση. Η δικογραφία που σχηματίστηκε, ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σαμόα: 100 νεκροί μετά τα τσουνάμι από τον σεισμό των 8 Ρίχτερ


Περισσότεροι από 100 νεκροί είναι ο πιθανότερος απολογισμός των τσουνάμι που έπληξαν χθες την Αμερικανική και τη Δυτική Σαμόα στο Ειρηνικό, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την Αμερικανική Σαμόα περιοχή μεγάλης καταστροφής και έδωσε οδηγίες να σταλεί ομοσπονδιακή βοήθεια με ένα στρατιωτικό C-130 να είναι έτοιμο να αναχωρήσει από τη Χονολουλού με προορισμό τα μικρά αυτά νησιά του νότιου Ειρηνικού.

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο κυβερνήτης Τογκιόλα Τουλαφόνο από τη Χαβάη, διευκρινίζοντας πως ένα μεγάλο τμήμα του νησιού Τουτουίλα έχει καταστραφεί.

Επίσης οι αρχές της Τόνγκα ανακοίνωσαν ότι 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νησί Νιουατοπουτάτου.

Το τσουνάμι σημειώθηκε μετά τον σεισμό των 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αμερικανική Σαμόα. Σύμφωνα με αναφορές τα ύψους τεσσάρων μέτρων κύματα έφτασαν ως τη Νέα Ζηλανδία.

Λίγο μετά την προειδοποίηση για τσουνάμι στην Αμερικανική και Δυτική Σαμόα, τεράστια κύματα έπληξαν χωριά και θέρετρα στις νότιες ακτές της περιοχής.

«Μέχρι τώρα πιστεύουμε πως ο αριθμός των νεκρών θα φτάσει τους 100», δήλωσε ο υποδιευθυντής του κέντρου διαχείρισης καταστροφών της Δυτικής Σαμόα Αουσεγκάλια Μουιπόλα.

«Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό αγνοούμενων», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως στο νησί Ουπόλου έχει σημειωθεί η μεγαλύτερη καταστροφή.

«Ορισμένες περιοχές έχουν ισοπεδωθεί και το τσουνάμι κάλυψε με άμμο μεγάλα τμήματα των νησιών, έτσι δεν γνωρίζουμε πόσοι είναι οι νεκροί. Χρειαζόμαστε ειδικά μηχανήματα για να εντοπίσουμε τα πτώματα», κατέληξε.

Περισσότεροι από εκατό διασώστες του Ερυθρού Σταυρού έχουν σπεύσει στην περιοχή και είναι χαρακτηριστικό πως αυτό που έκαναν πρώτα από όλα είναι να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερες καρύδες για να αντιμετωπίσουν τις πρώτες ανάγκες για τρόφιμα και νερό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

29/9/09

Κληρονομικά δικαιώματα Ελλήνων στην Τουρκία αναγνώρισε το ΕΔΑΔ

Τα κληρονομικά δικαιώματα Ελλήνων υπηκόων στην Τουρκία αναγνώρισε με σημερινή απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ΕΔΑΔ .

Σε προσφυγή των Ευάγγελου και Ιωάννη Φωκά από την Ελλάδα, το ΕΔΑΔ έκρινε ότι η Τουρκία παραβιάζει το άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για προστασία του δικαιώματος της περιουσίας.

Απέρριψε επίσης τα επιχειρήματα της Τουρκίας αναφορικά με την «αρχή της αμοιβαιότητας».

Η απόφαση είναι πολύ σημαντική, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση, Αχιλλέας Δημητριάδης, γιατί «θα ανοίξει το δρόμο στην πορεία διεκδίκησης περιουσιών των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη, τους οποίους το τουρκικό κράτος εμποδίζει να κληρονομήσουν τις περιουσίες των προγόνων τους, διότι δεν είναι Τούρκοι υπήκοοι».

Όπως ανέφερε, οι αδελφοί Φωκά ζητούν αποζημιώσεις γύρω στα 19 εκατ. ευρώ για απώλεια χρήσης της περιουσίας τους και διεκδικούν να πάρουν πίσω τα ακίνητα. Αν δεν πάρουν τα ακίνητα πίσω, τότε θα ζητηθούν πρόσθετες αποζημιώσεις για την αξία των ακινήτων.

Η απόφαση αφορά την προσφυγή κατά της Τουρκίας των Ελλήνων υπηκόων Ιωάννη και Ευάγγελου Φωκά, οι οποίοι διεκδικούν τα κληρονομικά δικαιώματα της αδελφής τους Πολυξένης Φωκά- Πιστικά, η οποία απεβίωσε στην Κωνσταντινούπολη το 2000, αφήνοντας μεγάλη περιουσία - δύο επταώροφες πολυκατοικίες- στην περιοχή Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Το Τουρκικό Δικαστήριο είχε αποφασίσει ότι η Πολυξένη δεν μπορούσε να κληρονομήσει τους θετούς γονείς της, γιατί ήταν Ελληνίδα.

Μετά το θάνατο της Φωκά οι αιτήσεις των αδελφών της να αναγνωριστούν ως κληρονόμοι απορρίφθηκαν από το Ειρηνοδικείο της Κωνσταντινούπολης και το Ακυρωτικό Δικαστήριο της Άγκυρας. Η προσφυγή στο ΕΔΑΔ κατατέθηκε το Μάρτιο του 2002.

Η υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την απόφαση του ΕΔΑΔ σημαντική, διότι, όπως ανέφερε, διαπιστώνει παραβίαση του άρθρου 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Σύμβασης (δικαίωμα στην περιουσία).

«Με την απόφαση αυτή κατοχυρώνεται το κληρονομικό δικαίωμα Ελλήνων πολιτών σε ακίνητες περιουσίες στην Κωνσταντινούπολη και ανοίγει ο δρόμος για την θετική έκβαση και άλλων αντίστοιχων υποθέσεων διεκδίκησης ακίνητης περιουσίας στην Κωνσταντινούπολη» σημείωσε μεταξύ άλλων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στο Μάκη Ψωμιάδη, χωρίς αναστολή


Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή και χωρίς δικαίωμα εξαγοράς, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, στον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Ψωμιάδη που κρίθηκε ένοχος για την αποδοχή εικονικών τιμολογίων. Η κατηγορία αφορούσε κατασκευή έργων - μαϊμού, ύψους περίπου 11 εκατ. ευρώ, για...



...λογαριασμό της ΑΕΚ, στους Θρακομακεδόνες. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή στην πρώην οικονομική διευθύντρια της ΠΑΕ Φιλιώ-Τριανταφυλλιά Γεωργίου. Ενω το δικαστήριο διέταξε το κλείσιμο των γραφείων της ΠΑΕ ΑΕΚ για 10 ημέρες, καθώς δεν είχε επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή από το πρωτόδικο δικαστήριο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

"Κάποιος είπε κάποτε ότι "...στην Ελλάδα, το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα είναι ο αριστερός..."

"Σύμφωνα την Ελευθεροτυπία, οι διαπραγματεύσεις που κάνει ο Μέγας Αριστερός (με την 735 BMW) και υπερασπιστής(?) των Απανταχού φτωχών Λάκης Λαζόπουλος με τον Alpha έχουν ως εξής:
Ζητάει για τη νέα σεζόν........ 5.100.000 για 30 εκπομπές.
Δηλαδή 170.000...
ευρώ ανά εκπομπή.
Με δεδομένο ότι ο καθαρός χρόνος (εκτός διαφημίσεων) είναι περίπου 2 ώρες, αυτό σημαίνει ότι το "ταλέντο" Λάκη του Αριστερούλη εκτιμάται από τον ίδιο σε 1.416 ευρώ ανά λεπτό!
Χωρίς να υπολογίζεται το added value και τα "παράπλευρα έσοδα" όπως π.χ. η τζάμπα διαφήμιση του θεάτρου του, ή οι πωλήσεις δικαιωμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Λάκης ο Αριστερούλης πούλησε τα δικαιώματα προηγουμένων εκπομπών σε εκδοτικό οίκο για ...μόλις 7.000.000 ευρώ (Επτά Εκατομμύρια Ευρώ!!!)

Υσ: Κι εσύ Έλληνα (μακακα όπως σε λέει ο Λάκης ο Αριστερούλης) κάθεσαι και βλέπεις το "φίλο" του λαού και την προπαγάνδα του..και το χειρότερο όλων... τον πιστεύεις..."

troktiko.blogspot.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέο μυστήριο για τον θάνατο του Χίτλερ... Το κρανίο που μέχρι πρότινος εθεωρείτο δικό του ανήκει σε γυναίκα

Ο Αδόλφος Χίτλερ αυτοκτόνησε στο μπούνκερ του στο Βερολίνο τις τελευταίες ημέρες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ή μήπως κατάφερε να διαφύγει και να επιβιώσει κρυμμένος τόσα χρόνια, ποιος ξέρει πού; Χωρίς απάντηση μένει το ερώτημα μετά τις πρόσφατες διαπιστώσεις Αμερικανών επιστημόνων. Το τμήμα ανθρώπινου κρανίου που βρέθηκε το 1946 από τον Κόκκινο Στρατό στο Βερολίνο και θεωρήθηκε από τους ειδικούς ότι ανήκε στον Αδόλφο Χίτλερ τελικά- όπως απέδειξαν Αμερικανοί επιστήμονες- ανήκει σε άγνωστη γυναίκα. Το κομμάτι που έχει και τρύπα από σφαίρα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2000 στη Μόσχα και υποτίθεται ότι έβαλε διά πάντος τελεία στις διάφορες εικασίες σχετικά με την τύχη του Χίτλερ. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, το τμήμα του κρανίου ανήκε σε γυναίκα νεώτερη των σαράντα ετών, η ταυτότητα της οποίας παραμένει άγνωστη. Οι αναλύσεις DNA πραγματοποιήθηκαν στα εξειδικευμένα εργαστήρια γενετικής του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ.

Ο αρχαιολόγος και ειδικός στην ανάλυση γενετικού υλικού από οστά δρ Νικ Μπελαντόνι εξηγεί ότι «φαινόταν ακόμα και εξ αποστάσεως ότι αυτό το κρανίο δεν ήταν του Χίτλερ. Διά γυμνού οφθαλμού το οστό φαινόταν να είναι υπερβολικά λεπτό. Τα ανδρικά κόκαλα είναι πιο δυνατά».

Ανάμεσα στα ευρήματα του Βερολίνου, τα οποία φυλάσσονται στα Κρατικά Αρχεία της Μόσχας που εξετάστηκαν από τον Αμερικανό επιστήμονα,, συμπεριλαμβάνονται εκτός από το κομμάτι του ανθρώπινου κρανίου, ορισμένοι «λεκέδες» αίματος από τον καναπέ όπου κάθονταν όταν αυτοκτόνησαν ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν. Ολα τα δείγματα μεταφέρθηκαν στο Κονέκτικατ, όπου η Λίντα Στράουσμπο του εργαστηρίου εφαρμοσμένης γενετικής τα μελέτησε επί τρεις ημέρες.

Οπως διαπιστώθηκε από την ανάλυση του γενετικού υλικού, το κρανίο ήταν γυναικείο. Η μοναδική απόδειξη του θανάτου του Χίτλερ έπαψε μονομιάς να υπάρχει, γεγονός που σίγουρα θα εξάψει τη φαντασία των εραστών των θεωριών συνωμοσίας.

Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Σοβιετικοί πράκτορες της υπηρεσίας αντικατασκοπείας εντόπισαν τη μισοκαμμένη σορό του Χίτλερ έξω από το υπόγειο καταφύγιο στον κήπο της καγκελαρίας. Από τα απομεινάρια της γνάθου του και τη σύγκριση με τα αρχεία που διέθετε ο προσωπικός του οδοντίατρος διαπιστώθηκε ότι πράγματι ανήκε στον ιδρυτή του Γ΄ Ράιχ.

The Observer
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

28/9/09

Κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για δήλωση στην ιστοσελίδα της Λ. Κατσέλη

Αντιπαράθεση δημιουργήθηκε μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σχετικά με δήλωση που φέρεται να έκανε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, κ. Λούκα Κατσέλη, στην προσωπική ιστοσελίδα.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Κατσέλη, σχετικά με υποτιθέμενη δήλωσή της, η οποία αναρτήθηκε από «χάκερς» στην προσωπική της ιστοσελίδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χθες, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους το ηλεκτρονικό αρχείο του πολιτικού μου γραφείου. Οι άγνωστοι «χάκερς», αφού κατέστρεψαν το αρχείο, ανήρτησαν, την ίδια χρονική στιγμή, στην προσωπική μου ιστοσελίδα, υποτιθέμενη δήλωσή μου σχετικά με τις πρόσφατες συλλήψεις ατόμων για συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση. Βεβαίως, ουδέποτε έκανα τέτοια δήλωση. Έχω υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων και κατήγγειλα αμέσως το γεγονός στο αρμόδιο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο και διερευνά την υπόθεση.

Τέτοιες ενέργειες, 6 ημέρες πριν τις εκλογές, πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Λυπάμαι, που ο κ. Κουμουτσάκος έσπευσε να αξιοποιήσει την υποτιθέμενη δήλωση, η οποία, προδήλως, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να εκφράζει ούτε εμένα, ούτε άλλο πολιτικό».

Η δήλωση Κουμουτσάκου

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, είχε προβεί στην παρακάτω δήλωση, σχετικά με την ανακοίνωση της κ. Λούκας Κατσέλη για την οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

«Ο εκνευρισμός στο ΠΑΣΟΚ είναι πλέον εμφανής. Είναι γνωστό. Ο πανικός είναι κακός, πολύ κακός σύμβουλος. Αυτό αποδεικνύει η δήλωση της κας Κατσέλη για τη σύλληψη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Σας διαβάζω:

«Θα ήθελα να τονίσω ότι όσο περνάει από το χέρι μου δεν θα επιτρέψω σε κανένα δημοσιογράφο ή μη, για πολιτικές σκοπιμότητες να καταστρέψει το μέλλον εικοσάχρονων παιδιών. Είναι προφανές ότι πρόκειται για προεκλογικό τρικ της ΝΔ, πάνε να μετατρέψουν 20αχρονα παιδιά σε αδίστακτους τρομοκράτες!». Ας κρίνει ο ελληνικός λαός. Ο κ. Παπανδρέου οφείλει τώρα να πάρει θέση».

από AΠΕ - ΜΠΕ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

"Στηρίζουμε την παλιννοστούσα ..."


"Όλοι εμείς οι προοδευτικοί άνθρωποι στηρίζουμε την παλιννοστούσα που χρειάστηκε να μάθει Ελληνικά για να μπεί στο Πολυτεχνείο."
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

27/9/09

«Μηδέν στο πηλήκιο»!

Ναι, το είπε ο ανελλήνιστος: «Και τι κατάφεραν οι αντίπαλοί μας; Μηδέν στο πηλήκιο»!

Υπήρξε υπουργός Παιδείας, υπουργός Εξωτερικών, ετοιμάζεται να είναι αυριανός πρωθυπουργός των Ελλήνων. Και δεν ξέρει να ξεχωρίσει το «πηλίκον» (αποτέλεσμα της διαίρεσης δύο αριθμών) από το «πηλήκιο» (στρατιωτικό κάλυμμα της κεφαλής).

Η Ελλάδα δεν είναι ούτε γεωγραφία ούτε Ιστορία αλλοτριωμένη σε ιδεολόγημα. Είναι στάση ζωής και νόημα ζωής σαρκωμένα και τα δύο στη γλώσσα. Οσο υπήρχαν Ελληνες, πρώτη ανάγκη είχαν: «Ελευθερία και γλώσσα» (Σολωμός). Ελευθερία είναι η κατακτημένη ετερότητα, η ανάγκη να είσαι ο εαυτός σου, να αυτοκαθορίζεσαι, όχι να σε διαφεντεύουν άλλοι. Και η γλώσσα σαρκώνει την ετερότητα, καθιστά τον αυτοκαθορισμό κοινή, κοινωνούμενη πράξη.

Ο ανελλήνιστος πολιτικός αρχηγός δεν ξέρει να ξεχωρίσει το «πηλίκον» από το «πηλήκιο». Πώς να εμπιστευθούμε ότι καταλαβαίνει πού βρίσκονται τα γλωσσικά σύνορα της ελληνικής ετερότητας: ποια η διαφορά (βιωματικού φορτίου αιώνων) ανάμεσα στην «κοινωνία» και στη «societas», στη «δημοκρατία» και στη «respublica», στον «λόγο» και στη «ratio», στην «αλήθεια» και στη «veritas», στο «πρόσωπο» και στην «persona», στον «νόμο» και στη «lex». Και αν στις διαφορές αυτές δεν έχει ριζωμένα παιδικά βιώματα πατρίδας, τι θα υπερασπίσει σαν πρωθυπουργός; Το ακαθάριστο εθνικό προϊόν και την κατά κεφαλήν καταναλωτική ευχέρεια; Αλλά τότε ας δικτυωθεί καλύτερα η οικογένειά του να τον κάνει πρωθυπουργό σε κράτος με γλώσσα (και συνείδηση) δίχως ετερότητα - σε κανένα Βέλγιο ή Λουξεμβούργο.

Οι επερχόμενες εκλογές, στις 4 Οκτωβρίου 2009, θυμίζουν κάτι από τις αποφράδες εκείνες του Νοεμβρίου 1920, τότε που οι Ελληνες, ασυλλόγιστα και φανατισμένα, όδευαν προς τη συμφορά. Σαν οσμή και τώρα στην ατμόσφαιρα η ανατριχίλα από το κακό που συνοδεύει πάντα την αλογία και την τυφλότητα. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει σήμερα αμφιλεγόμενος ηγέτης, δίλημμα για τον λαό. Μια παράδοση στόχων αλήθειας και ποιότητας ζωής τρεισήμισι χιλιάδων χρόνων παραδίνεται (από αμηχανία, αγανάκτηση ή απερισκεψία) στα χέρια ενός ανθρώπου που δεν ξέρει να ξεχωρίσει το «πηλίκον» από το «πηλήκιο».

Δεν φταίει που είναι ανελλήνιστος ο μεθοδικά κατασκευασμένος «ηγέτης». Δεν είχε παιδικά βιώματα πατρίδας στην Ελλάδα ούτε γλώσσα μητρική τα ελληνικά. Το κρίμα και η ιστορική ευθύνη είναι των παραιτημένων από τη σκέψη και την κρίση τους ψηφοφόρων. Ο ίδιος απέδειξε απροσχημάτιστα πόσο έτοιμος είναι να απεμπολήσει κοιτίδες της ελληνικής πρότασης πολιτισμού, όταν προπαγάνδιζε, δίχως αιδώ ή λύπη, την εξωφρενική πλεκτάνη του Σχεδίου Ανάν για την Κύπρο. ΄Η, πριν από λίγες μέρες, με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του για το Σκοπιανό.

Στην προεκλογική του εκστρατεία μιλάει μόνο για λεφτά, πώς θα μπουκώσει τον Ελλαδίτη της παρακμής με ψευδαισθητική ευζωία. Ούτε λέξη για τις τουρκικές έμπρακτες (καθημερινής βίας) απαιτήσεις κυριαρχίας στο Αιγαίο, για τα πολιτικά καμώματα του «κομμουνιστή» (αλλά νατοϊκής ποδηγέτησης) προέδρου της Κύπρου να νεκραναστήσει, μαζί με τον Ταλάτ, την εκτρωματική πανουργία του Ανάν. Ούτε σχολίασε ποτέ (όπως και κανένας Ελλαδίτης πολιτικός) τον προγραμματικό αφελληνισμό της παιδείας και των θεσμών στην Κύπρο από το καθεστώς Χριστόφια.

Το ορθολογικό συμπέρασμα είναι αδυσώπητο: Η ελληνικότητα της Κύπρου, η ελληνικότητα του ονόματος Μακεδονία αφήνουν παγερά αδιάφορο τον αυριανό πρωθυπουργό της Ελλάδας. Τι φυσικότερο να τον αφήνει αδιάφορο και η ελληνικότητα του Αιγαίου, της Θράκης, του Καστελλόριζου, της Λήμνου, της Μυτιλήνης. Με ανελλήνιστη ηγεσία, βουβή και άλαλη για τα εθνικά θέματα, ο ορθολογισμός μεταγγίζει τον φόβο της σαφέστατα επαπειλούμενης συμφοράς. Γι' αυτό και οι επερχόμενες εκλογές θυμίζουν κάτι από τις αποφράδες εκείνες του 1920, έχουν μια πρόγευση φόβου προσφυγιάς, ξεριζωμού, ίσως αίματος. Τα σημάδια της πολιτικής «σταδιοδρομίας», ώς τώρα, του γλωσσικά ανελλήνιστου μάλλον βεβαιώνουν ότι, αν γίνει πρωθυπουργός, η «λύση» του Κυπριακού, του Σκοπιανού, της μοιρασιάς του Αιγαίου θα επιβληθεί μέσα σε εβδομάδες ή ελάχιστους μήνες. Ομως Θρακιώτες, Καστελλοριζιοί, Μυτιληνιοί, μέσα στο περίπου 40% των Ελλαδιτών ψηφοφόρων, χοροπηδάνε, με πράσινες σημαιούλες, κάτω από το μπαλκόνι του ξενότροπου κομματάρχη διαδηλώνοντας την ίδια εκείνη επιλογή του 1920: «Μικράν Ελλάδα», συρρικνωμένη, και ούτε λόγος για «έντιμον» - σήμερα τη θέλουμε «πάροχον καταναλωτικής ευχέρειας».

Εναλλακτική λύση; Μα είναι φανερό πως δεν υπάρχει, ο ανελλήνιστος δεν έχει αντίπαλο. Η «Νέα Δημοκρατία» έχει τελειώσει πολιτικά, ήταν είκοσι χρόνια ανύπαρκτη ως αντιπολίτευση και πέντε χρόνια ανύπαρκτη ως κυβέρνηση. Σίγουρα δεν μπερδεύει το «πηλίκον» με το «πηλήκιο», αλλά έχει πια αποδείξει, επί είκοσι έξι χρόνια, ότι είναι το ίδιο ή και πιο θεαματικά ανελλήνιστη: στα μπλα-μπλα που με στόμφο εκφέρει και στα αυτοκτονικής ατολμίας διαχειριστικά της ενεργήματα. Δεν πιστεύει αυτό το κόμμα σε τίποτα, το μόνο που ήθελε, και προσπάθησε υστερικά, ήταν να γίνει ΠΑΣΟΚ. Και δεν τα κατάφερε. Αποδείχτηκε, εκτός από εξωφρενικά ανίκανη, και ανήκεστα φαύλη.

Μένει ακόμα μία εβδομάδα ώς τις εκλογές. Η πορεία της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη, όσοι οσφραίνονται τα επερχόμενα νιώθουν ανήμποροι να αναχαιτίσουν την αλογία. Για την εξαφάνιση των «εθνικών» θεμάτων και της άμυνας από την προεκλογική ατζέντα θα μπορούσε να έχει υπάρξει κάποια παρήγορη παρέμβαση (συμβολική αντίσταση συλλογικής αξιοπρέπειας) της Ακαδημίας Αθηνών, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Εχει μάλλον χαθεί η επίγνωση ότι μπροστάρηδες στην κοινωνία δεν μπορεί να είναι μόνο οι ανυπόληπτοι επαγγελματίες της εξουσιαστικής μονομανίας και ιδιοτέλειας.

Τουλάχιστον, στην εβδομάδα που απομένει, ας μπορούσε να εμφανιστεί ένας τίμιος και ανυστερόβουλος «εκλογολόγος» από αυτούς που σπουδάζουν την σε βάρος μας πανουργία των εκλογικών νόμων, να μας συμβουλέψει: Ποια είναι η αποτελεσματικότερη οδός για να αποτραπεί η αυτοδυναμία του ανελλήνιστου: Η αποχή; Η υπερψήφιση εξωκοινοβουλευτικών κομματιδίων «της πλάκας»; Το λευκό; Το άκυρο;

Στη δεκαετία του 1950 ή '60, αν ένας πολιτικός μιλούσε για «μηδέν στο πηλήκιο» θα είχε τελειώσει αυθημερόν την καριέρα του μέσα στον γενικό καγχασμό. Η γλωσσική ευαισθησία ήταν τέτοια, που επέτρεπε στο χιούμορ του Μποστ να λειτουργεί καθολικά στην ελληνική κοινωνία και να σπάζει κόκαλα. Σήμερα, μια σατυρική ιδιοφυΐα με τη γλώσσα του Μποστ δεν θα προκαλούσε ούτε μειδίαμα. Μέσα σε πενήντα χρόνια οι Ελληνες ξεριζώθηκαν μεθοδικά από τη συνέχεια της γλώσσας τους, από την κοινή σάρκα και κοινωνούμενη πράξη του αυτοκαθορισμού τους, της ετερότητάς τους.

Αυτή η απώλεια φαίνεται πως πρέπει να μετρηθεί και με εδαφική συρρίκνωση. Το ιστορικό τέλος ιστορικών λαών πάντοτε εντοπίζεται και χαρτογραφημένο.

Tου Χρηστου Γιανναρα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

26/9/09

Αυτή είναι η Τουρκάλα υποψήφια της Ν.Δ - Δείτε πως διαφημίζεται στα Τούρκικα


Υποψήφια με το κόμμα της Yeni Demokrasi (Τι; Δεν ξέρετε τούρκικα;; Οοοκ, της Νέας Δημοκρατίας), η αγαπητή Αϊσέλ θέτει υποψηφιότητα στο νομό της Ισκετσέ (της Ξάνθης, ντε!) Θαυμάστε την! Δεν είναι χαριτωμένη; Τουλάχιστον, δε φοράει μαντήλα.. Μην ξεχάσω, είναι φίλη της φίλης μου της Γκιουλμπεϊάζ (Καραχασάν - πρώην υποψήφιας Υπερνομάχη Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ) και όπως θα διαπιστώσετε, μοιράζονται τις ...
ίδιες ιδέες περί τουρκικής (τάχα μου) μειονότητας στη Θράκη, περί εκλογής των μουφτήδων από τη μειονότητα και λοιπών ωραίων...

Το φυλλάδιο της υποψήφιας αναφέρει εύγλωττα:

«Το όραμά μας:

-Να αποκτηθούν τα βασικά δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας που πηγάζουν από Διεθνής Συμφωνίες και το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Η άρση του συνόλου των εμποδίων στην εκπαίδευση και ομιλία στην δεύτερη επίσημη μητρική γλώσσα της Μειονότητας, την Τουρκική.

-Η βελτίωση του οικονομικού επιπέδου των μελών της τουρκικής μειονότητας.

-Να αναγνωρισθεί η εθνική ταυτότητα της μειονότητας.

-Κάθε κοινότητα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εκλέγει τον θρησκευτικό της ηγέτη.

-Δεσμεύομαι να συνεχίσω τον αγώνα που ξεκίνησα το 1997 που είχε ως αποτέλεσμα την
κατάργηση του άρθρου 19, για την επανάκτηση των πολιτικών δικαιωμάτων των Ανιθαγενών.

-Υπάρχει μια λανθασμένη εικόνα όσον αφορά τη γυναίκα της μειονότητας, με την απόφασή μου με τον πολιτευτώ προσδοκώ να αλλάξω την εικόνα αυτή και να ενεργοποιηθούμε πιο δυναμικά
στα κοινωνικά προβλήματα.»

Κι αυτοί στην Αθήνα, κοιμούνται ύπνον βαθύ!

darkkmaiden.blogspot.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ(& Η ΝΔ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΑΛΛΟΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

25/9/09

"Λύση θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο αν καμία χώρα δεν προσπαθεί να διεκδικήσει την αποκλειστικότητα για την χρήση της ονομασίας"


ΑΥΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΛΥΣΗ...

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβηςς Αναστάση Μητσιάλης, απάντησε στον πρόεδρο των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ. Με γραπτή δήλωσή του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει ως ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Μητσιάλης αναφέρει:
«Θα ήθελα να θέσω την ακόλουθη...



...δήλωση για εγγραφή ως απάντηση στην αναφορά που έκανε σήμερα ο πρόεδρος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Γκιόργκι Ιβάνοφ, κατά τη διάρκεια της γενικής συζήτησης στην 64η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας, με το ψήφισμά του 817 (1993), συνέστησε και η Γενική Συνέλευση, με το ψήφισμά της A/RES/47/225, ημερομηνίας 27 Απριλίου του 1993, αποφάσισαν ότι η χώρα αυτή θα πρέπει να αναφέρεται προσωρινά για όλους τους σκοπούς, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, ως “πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας”, εν αναμονή της διευθέτησης της διαφοράς που έχει προκύψει για το όνομα αυτού του κράτους.

Επιπλέον, το Συμβούλιο Ασφαλείας, με το ψήφισμα 845 (1993), κάλεσε “τα μέρη να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα, για να καταλήξουν σε μια σύντομη επίλυση των υπολοίπων ζητημάτων”.

Η Ελλάδα προσήλθε στις διμερείς διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με το ψήφισμα 845 (1993) και την επακόλουθη Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, η οποία συνήφθη μεταξύ των δύο μερών, με καλή θέληση και πνεύμα συμβιβασμού, επιθυμώντας να συμβάλει στην επίτευξη μιας αποδεκτής λύσης για το ζήτημα της ονομασίας υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα και του Ειδικού Απεσταλμένου του.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας έδειξε, κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, παντελή αδιαφορία για την παραπάνω αναφορά στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και αδιάλλακτη θέση, κατά τη διάρκεια των διμερών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, αποφεύγοντας έτσι οποιαδήποτε πρόοδο που οδηγεί σε μια φιλική διευθέτηση της διαφοράς μεταξύ των δύο χωρών.

Ακόμη και στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, όπως συνέβη και σήμερα, η κυβέρνηση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το όνομα με το οποίο τα δύο κύρια όργανα του Οργανισμού αποφάσισαν ότι θα πρέπει να αναφέρεται προσωρινά για όλους τους σκοπούς, στο πλαίσιο του Ηνωμένων Εθνών, αλλά αντιθέτως, χρησιμοποιεί πάντα την ίδια ονομασία για την οποία το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη διαφοράς μεταξύ των δύο χωρών.

Το Νοέμβριο του 2008, η κυβέρνηση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας άσκησε αγωγή ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου. Αυτό είναι μια άλλη προσπάθεια από την κυβέρνησή της για να εμποδίσει περαιτέρω και να καθυστερήσει τη διαδικασία για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στη διαφορά για το όνομά της, παρά τις ανωτέρω συστάσεις και αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και των διατάξεων της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.

Την ίδια στιγμή, η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας παραβιάζει συνεχώς το γράμμα και το πνεύμα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, η οποία θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός κλίματος καλών σχέσεων γειτονίας και κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών, εν αναμονή της οριστικής διευθέτησης του θέματος της ονομασίας.

Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις διμερείς διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και στην ανάγκη για μια άμεση και αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος που θα λαμβάνει υπόψη τα νόμιμα συμφέροντα και τις ευαισθησίες των δύο χωρών και επιλύοντας ένα πρόβλημα που επηρεάζει άμεσα την περιφερειακή σταθερότητα. Μια τέτοια λύση θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο αν καμία χώρα δεν προσπαθεί να διεκδικήσει την αποκλειστικότητα για την χρήση της ονομασίας, μονοπωλώντας την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας.

Δεν πρέπει να υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι σ’ αυτή την προσπάθεια. Μια σύντομη λύση στο ζήτημα του ονόματος είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών, καθώς και της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας. Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας 817 (1993) ορίζει σαφώς ότι το θέμα της ονομασίας “πρέπει να επιλυθεί προς το συμφέρον της διατήρησης των ειρηνικών σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή”. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ακολουθήσει μια τέτοια λύση».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ.


"Δήλωση «βόμβα» του Ανδρέα Λοβέρδου.04/09/2009.Το ΠΑΣΟΚ θα επιτρέψει την επάνοδο των Σλαβομακεδόνων προσφύγων
Έτσι θα κυβερνήσουν την Ελλάδα ;;;
«Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει όλες οι υγιείς δυνάμεις στην Ελλάδα να μην επιτρέψουμε στο ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει»
«Ευτυχώς για τους Έλληνες πολίτες οι μάσκες...
στο ΠΑΣΟΚ πέφτουν νωρίς»

Την οργή των Σερραίων προκάλεσε η συνέντευξη του μελλοντικού υπουργού εξωτερικών (αν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές) Ανδρέα Λοβέρδου, στο ειδησεογραφικό σαίτ www.newstime.gr στην οποία και κάνει λόγο για Σλαβομακεδόνες και εγείρει ζήτημα διεκδίκησης των περιουσιών τους στην Ελλάδα. Ο κ. Λοβέρδος, με αυτή τη δήλωση του βάζει κυριολεκτικά βόμβα στα θεμέλια των διαπραγματεύσεων με το γειτονικό κρατίδιο, δίνοντάς στους γείτονες ένα πολύ καλό πάτημα, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις αυτά που θεωρούν ότι έχασαν. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ. Λοβέρδος, δηλώνει πως θεωρεί συμπατριώτες του τους ανθρώπους της αποσχιστικής οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο» και μάλιστα ισχυρίζεται ότι έχει συναντηθεί μαζί τους και έχει ακούσει τα επιχείρηματά τους.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ο κ. Λοβέρδος, κάνει ένα βήμα παραπάνω λέγοντας πως αν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση Θα περιορίσει αυστηρά τις διαφορές με τη γείτονα στο θέμα του ονόματος και θα αναπτύξει σχέσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας. «Δεν είναι π.χ. σωστό η κ. Μπακογιάννη να μην έχει ποτέ δει την ηγεσία των Σκοπίων ή να μην τηλεφωνιέται μαζί τους επειδή υπάρχει έξαρση στο θέμα του ονόματος.» τονίζει το πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Τέλος, σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν έχει γλώσσα η γειτονική χώρα και ποια είναι αυτή; Ο κ. Λοβέρδος απαντά πως η γλώσσα τους είναι η σλαβομακεδονική, αφήνοντας κυριολεκτικά άφωνο τον αναγνώστη. Ιδιαίτερα προβληματίζει πάντως το γεγονός, πως μέχρι στιγμής κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν αντέδρασε και δεν ζήτησε από τον κ. Λοβέρδο να «έλθει εις εαυτόν» και να ανακαλέσει τα όσα προκλητικά για τα κοινό αίσθημα δήλωσε.
Θετικότατα σχόλια για τις απόψεις Λοβέρδου στα Σκόπια
Τηλεοπτικός σταθμός «KANAL5» των Σκοπίων : "Ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική στο κόμμα Παπανδρέου, ανακοίνωσε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα υποστηρίξει τον επαναπατρισμό των προσφύγων από τη Μακεδονία του Αιγαίου. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, πιθανός μελλοντικός υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ανακοίνωσε ηπιότερη στάση έναντι των Μακεδόνων στην Ελλάδα και χρεώνει στη Νέα δημοκρατία, την ευθύνη για την αναστολή των επαφών με τα Σκόπια».
Κυριάκος Βελόπουλος
«Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει όλες οι υγιείς δυνάμεις στην Ελλάδα να μην επιτρέψουμε στο ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει», δήλωσε στον «τύπο» ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.
Αλέξανδρος Χρυσάφης
«Ευτυχώς για τους Έλληνες πολίτες οι μάσκες στο ΠΑΣΟΚ πέφτουν νωρίς. Οι δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, είναι ενδεικτικές του αντεθνικού στίγματος που κυριαρχεί στο ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να καταλάβουνε όλοι ότι ορισμένες αξίες και αρχές είναι αδιαπραγμάτευτες. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει με κάθε του ενέργεια να προκαλεί βλάβη στην εθνική μας πορεία», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρος Χρυσάφης.
Ηλίας Πολατίδης
Η κα Μπακογιάννη μόλις ανέλαβε το υπουργείο εξωτερικών έσπευσε να δηλώσει ότι η Ελλάδα δέχεται σύνθετη ονομασία για το κρατίδιο των Σκοπίων, δηλαδή, παρέδωσε το όνομα Μακεδονία. Ο Λοβέρδος, προτού καν αναλάβει το υπουργείο σπεύδει να υιοθέτηση την πιο ακραία προπαγάνδα των Σκοπίων, θεωρώντας κακή την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, διότι δεν τους παραδίδει αρκετά. Οι σφουγγοκωλάριοι της νέας τάξης πραγμάτων και του Σόρος, συναγωνίζονται για το ποιος θα φανεί πιο δουλικός στα αφεντικά του», δήλωσε ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης.
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος στο www.newstime.gr

Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι το πρόσφατο ξέσπασμα του εθνικισμού στα Σκόπια είναι το αποτέλεσμα της αρνητικής απόφασης για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στην οποία έπαιξε σοβαρό ρόλο και η Ελλάδα. Συμφωνείτε με αυτή την διαπίστωση;

«Η Ελλάδα δεν άσκησε βέτο. Πιστεύω ότι η εθνικιστική πολιτική (των Σκοπίων σ.σ.) είναι πολιτική εσωτερικής κατανάλωσης και με αυτή την πολιτική ο κ. Γκρούεφσκι κέρδισε τις βουλευτικές, δημοτικές και προεδρικές εκλογές. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι δεν είναι μόνο η Ελλάδα που ενοχλείται από τον εθνικισμό των Σκοπίων. Ο εκφερόμενος από τη FYROM πολιτικός λόγος συναντά αντιρρήσεις και αλλού και ιδιαίτερα στην Βουλγαρία, που έχει ενοχληθεί από την έξαρση του εθνικισμού.»

Μπορείτε με μια πρόταση να μας πείτε γιατί δεν αποδέχεσθε τον όρo «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για τη γειτονική χώρα;

«Το μέρος δεν μπορεί να υποκαταστήσει το όλο. Η γειτονική χώρα αποτελεί ένα τμήμα της Μακεδονίας και συνεπώς, δεν μπορεί να υιοθετεί μια ονομασία που παραπέμπει σε ολόκληρη την Μακεδονία.»

Με την ίδια λογική, σε περίπτωση που τα Σκόπια αποδεχτούν την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» δεν θα πρέπει και η ελληνική Μακεδονία να μετονομασθεί σε «Νότια Μακεδονία»;

«Όχι.. Η Βόρεια Μακεδονία δεν είναι περιοχή. Είναι χώρα κάτω από την οποία βρίσκεται η Ελλάδα, της οποίας μια περιφέρεια ονομάζεται Μακεδονία. Το γεγονός ότι στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς μιλάμε για «Ελληνική Δημοκρατία» αίρει το εύλογο του ερωτήματός σας.»

Έχει γλώσσα η γειτονική χώρα και ποια είναι αυτή;

«Τι είναι η γλώσσα τους; Η γλώσσα τους είναι σλαβομακεδονική. Όμως, αυτό είναι έξω από τα ζητούμενα της ενδιάμεσης συμφωνίας.»
Και ποια είναι η εθνότητα τους;
«Το ερώτημα σχετικά με την εθνότητα των πολιτών της γειτονικής χώρας έπεται της λύσεως της ονομασίας και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει λύση. Νομίζω ότι η μη συμπερίληψη του θέματος της εθνότητας και της γλώσσας στις προτάσεις Νίμιτς θα μπορούσε να διευκολύνει την επίλυση του προβλήματος.»

Η Αθήνα ζητά από τα Σκόπια να αλλάξουν το όνομα της χώρας τους και παράλληλα αρνείται να τα διαβεβαιώσει δημόσια ότι θα έχουν, τουλάχιστον, τη δυνατότητα να επιλέξουν την εθνότητα και την γλώσσα τους. Δεν κατανοώ πώς αυτό διευκολύνει την επίλυση του προβλήματος.

«Διότι αν μπούμε σε μια συζήτηση περί γλώσσας και εθνότητας δεν πρόκειται να απεμπλακούμε ποτέ. Αν όμως η συμπερίληψη γίνει με αναγωγές που οδηγούν σε συνομολογήσεις αυθαιρεσιών, δεν θα μας βρει πολιτικά σύμφωνους.»
Τι πιστεύετε για το αίτημα αναγνώρισης «μακεδονικής μειονότητας» που εγείρουν μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες συμπολίτες μας;

"Ο προσδιορισμός της μειονότητας, όπως υπάρχει στον ΟΗΕ και αλλού, δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα που διατυπώνουν ορισμένοι άνθρωποι στην Ελλάδα σχετικά με την αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας.»"
Ισχύει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού για τους Έλληνες πολίτες;
«O αυτοπροσδιορισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Όμως, αποτελεί θέμα και με βρίσκει αντίθετο η αποδοχή οποιουδήποτε στοιχείου(πολιτισμικού κλπ) που συνιστά αποδοχή χαρακτηρισμού μειονότητας. Φυσικά στο ατομικό επίπεδο, κανένας δεν έχει πρόβλημα να πιστεύει αυτά που θέλει.»
Πιστεύετε ότι θα πρέπει να διώκονται όσοι κάτοικοι της Μακεδονίας αυτοπροσδιορίζονται ως «μειονοτικοί»;
"Θεωρώ τους ανθρώπους του «Ουράνιου Τόξου» συμπατριώτες μου, έχω συναντηθεί μαζί τους και έχω ακούσει τα επιχειρήματα τους. Είμαι αυστηρός αντίπαλος σε οποιαδήποτε προσπάθεια να δημιουργηθεί θέμα μειονότητας, όπως είμαι και αυστηρός αντίπαλος σε οποιαδήποτε δίωξη ατόμου ή ατόμων επειδή τυχαίνει να αυτοπροσδιορίζονται ως μειονοτικοί, όσο αυθαίρετες κι αν είναι οι κρίσεις τους."

O περίφημος νόμος Γεννηματά που επέτρεπε τον επαναπατρισμό των κομμουνιστών προσφύγων του Εμφυλίου απέκλειε από την κατηγορία αυτή τους «αλλογενείς». Σκέπτεστε να τον αλλάξετε όταν έρθετε στην εξουσία;

«Πιστεύω ότι όσα υπόλοιπα χρωστάμε από την εποχή του Εμφυλίου πρέπει να εξαλειφθούν. Είχαμε λάβει απόφαση το 2003 να κάψουμε τα κόκκινα δελτία, δηλαδή τα δελτία των ανθρώπων σλαβομακεδονικής καταγωγής των οποίων απαγορεύεται η έλευση στην Ελλάδα. Αν αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι θα εγείρουν αξιώσεις σχετικά με παλαιές περιουσίες, μπορούν να πάνε στα δικαστήρια να τις διεκδικήσουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν αγκυλώσεις τέτοιες που να εμποδίζουν να λύσουμε το πρόβλημα με τη FYROM σε σχέση με το όνομα. Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι ένας χώρος γεμάτος προβλήματα. Δεν είναι σωστό το θέμα του ονόματος να βαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και να καθιστά τη FYROΜ ένα μέρος από την οποία θα ξεκινήσουν προβλήματα τα οποία θα μεταλαμπαδευθούν και σε άλλες περιοχές. Η εξάλειψη αυτών των υπολοίπων από τον Εμφύλιο είναι μια σωστή κίνηση και περιορίζει ακόμα περισσότερο το πρόβλημά μας με τη FYROM στο θέμα του ονόματος.»

Ποιες είναι εν συντομία οι καθοριστικές διαφορές σας με τη ΝΔ όσον αφορά τον χειρισμό του θέματος της ονομασίας;

«H ΝΔ μετέτρεψε ένα θέμα διαφοράς με τη γείτονα για το θέμα του ονόματος σε ένα θέμα καθολικής αντίθεσης με τα Σκόπια. Αν γίνουμε κυβέρνηση θα εξαφανίσουμε αυτή την αρνητική κατάσταση. Θα περιορίσουμε αυστηρά τις διαφορές μας στο θέμα του ονόματος και θα αναπτύξουμε σχέσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Δεν είναι π.χ. σωστό η κ. Μπακογιάννη να μην έχει ποτέ δει την ηγεσία των Σκοπίων ή να μην τηλεφωνιέται μαζί τους επειδή υπάρχει έξαρση στο θέμα του ονόματος.»

Υπάρχει τίποτα που σας κάνει να πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ όταν έρθει στην εξουσία θα λύσει το πρόβλημα;

«Ναι. Είχαμε φτάσει πολύ κοντά στη συμφωνία με τα Σκόπια επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου. Και θα το ξανακάνουμε. Το μήνυμά μας είναι μήνυμα επίλυσης και όχι αντιπαλότητας.»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

24/9/09

Το ΠΑΣΟΚ θα επιτρέψει την επάνοδο των Σλάβων!


"O περίφημος νόμος Γεννηματά που επέτρεπε τον επαναπατρισμό των κομμουνιστών προσφύγων του Εμφυλίου απέκλειε από την κατηγορία αυτή τους «αλλογενείς». Σκέπτεστε να τον αλλάξετε όταν έρθετε στην εξουσία;
«Πιστεύω ότι όσα υπόλοιπα χρωστάμε από την εποχή του Εμφυλίου πρέπει να εξαλειφθούν. Είχαμε λάβει απόφαση το 2003 να...


κάψουμε τα κόκκινα δελτία, δηλαδή τα δελτία των ανθρώπων σλαβομακεδονικής καταγωγής των οποίων απαγορεύεται η έλευση στην Ελλάδα. Αν αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι θα εγείρουν αξιώσεις σχετικά με παλαιές περιουσίες, μπορούν να πάνε στα δικαστήρια να τις διεκδικήσουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν αγκυλώσεις τέτοιες που να εμποδίζουν να λύσουμε το πρόβλημα με τη FYROM σε σχέση με το όνομα. Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι ένας χώρος γεμάτος προβλήματα. Δεν είναι σωστό το θέμα του ονόματος να βαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και να καθιστά τη FYROΜ ένα μέρος από την οποία θα ξεκινήσουν προβλήματα τα οποία θα μεταλαμπαδευθούν και σε άλλες περιοχές. Η εξάλειψη αυτών των υπολοίπων από τον Εμφύλιο είναι μια σωστή κίνηση και περιορίζει ακόμα περισσότερο το πρόβλημά μας με τη FYROM στο θέμα του ονόματος.»"

newstime.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

23/9/09

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;


Δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας "Σημερινή" φέρει τον κ. Ντάουνερ να είναι σύμβουλος σε εταιρείες τουρκικών συμφερόντων. Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Μ. Καρογιάν προειδοποιεί τον Α. Ντάουνερ να είναι "πολύ προσεκτικός"...




...Ο πρόεδρος της Βουλής και προεδρεύων της Δημοκρατίας Μάριος Καρογιάν κάλεσε με δηλώσεις του τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ "να είναι πολύ προσεκτικός, όλα αυτά, που ακούγονται και γράφονται, δεν ενισχύουν την αξιοπιστία του".

Ο Μάριος Καρογιάν ανέφερε ότι κ. Ντάουνερ έχει συγκεκριμένους όρους εντολής, τους οποίους θα πρέπει να εκπληρώσει και όχι να υπερβαίνει, ενώ έκανε λόγο και για "παίγνιο" εκ μέρους του.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!


Ο Hassan Abdullah είχε προετοιμάσει την επίθεση αυτοκτονίας κατά ενός Σαουδάραβα πρίγκιπα. Είχε καταφέρει να κλείσει ένα ραντεβού με τον Πρίγκιπα. Πήγε εκεί έχοντας κρύψει εκρηκτικά στον πρωκτό του. Η ...

έκρηξη έγινε αλλά εξαιτίας του μέρους που ήταν τα εκρηκτικά η ισχύς της έκρηξης δεν ήταν αρκετή για να σκοτώσει και τον πρίγκιπα που ήταν λίγα μέτρα παραδίπλα. Ο τρομοκράτης φυσικά πέθανε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κατεπείγον τηλεγράφημα της Ντόρας, λίγο πριν αρχίσει το ντιμπέιτ!


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Eιδήσεις ΑΝΤ1 λίγο πριν το χθεσινό debate!!!!!!!!!!!


ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΚΕ Ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ , ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ ΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΝΟΜΑ.
ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΙ ΝΔ. Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΑΓΟΥΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ...
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ 10 ΜΥΡΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ: ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΞΕΡΕΤΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΤΕ.

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: ΓΙΑ ΠΕΣ ΤΑ ΜΑΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΚΑΙ Ο ..... ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Tι τρώμε τελικά;


"Εντυπωσιακό. Aριστερά βλέπετε μια ρόγα σταφυλιού συμβατικής καλλιέργειας και δεξιά βλέπετε μια ρόγα...

σταφυλιού Βιολογικής καλλιέργειας. Και οι 2 ίδιας ποικιλίας. Άραγε πώς έγινε τόσο μεγάλος ο καρπός της συμβατικής καλλιέργειας ; Τι τρωμε τελικά;"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

22/9/09

STOP των Ρώσων σε 16 Ελληνικά φορτία με φρούτα!

16 φορτία βάρους 286,24 τόνων με υπέρβαση σε φυτοφάρμακα , νιτρικά άλατα και νιτρώδη βρήκε η ρωσική φυτουγειονομική υπηρεσία Rosselkhoznadzor, και ενημέρωσε με επιστολή την Ε.Ε...

Επίσης στην ίδια επιστολή αναφέρεται επισημαίνει ο κ Γ.Πολυχρονάκης ,ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS ότι βάσει του άρθρου 6 του Memorandum από 1ης Οκτωβρίου απαιτείται ένα πιστοποιητικό ασφάλειας για τα ......

ακόλουθα προϊόντα και την προέλευση τους (τα προϊόντα και οι χώρες με έντονους είναι τα νέα υπαχθέντα σε καθεστώς επιτήρησης) Διευκρινίζεται ότι για την Ελλάδα δεν έχουμε μεταβολή :

*

Βέλγιο - αχλάδια
*

Βουλγαρία - σταφύλια, ροδάκινα, βερίκοκα, κολοκύθια
*

Γαλλία - μήλα και αχλάδια
o

Ελλάδα - σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, πορτοκάλια & μανταρίνια,

μήλα, φράουλες

*

Ουγγαρία - μήλα, σέλινο, λάχανα και δαμάσκηνα
*

Ιταλία - σταφύλια, μήλα και αχλάδια
*

Λετονία - όλα τα προϊόντα (εγχώρια ή και μέσω αυτής εξαγόμενα

άλλων ΚΜ της ΕΕ)

*

Κάτω Χώρες - μήλα, παντζάρια, λάχανα, καρότα, ντομάτες, tangerines,

κρεμμύδια, αχλάδια, πατάτες, ραδίκια, μελιτζάνες

*

Πορτογαλία - αχλάδια
*

Σλοβακία - σταφύλια, tangerines
*

Ισπανία - ροδάκινα, νεκταρίνια, μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ,

αχλάδια, λεμόνια

*

Πολωνία – φράουλες, κεράσια, τομάτες
*

Γερμανία - μήλα

Επί πλέον μετά την 1η Οκτωβρίου ,σύμφωνα με την παρ 6 του Memorandum, δεν θα γίνονται αποδεκτά στην Ρωσία τα πιστοποιητικά ασφαλείας από 4 εργαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σημαίνει : 1 από Γαλλία, 2 από Ισπανία και 1 από Ελλάδα (αυτό που είχε εκδώσει πιστοποιητικά για τα 9 από τα 16 προβληματικά φορτία)»

Επαλήθευση ανησυχιών

Δυστυχώς επαληθεύθηκαν οι ανησυχίες μας επισημαίνει ο κ. Πολυχρονάκης για την ανάγκη να ακολουθηθεί συγκεκριμένη, που έχει περιγραφεί, διαδικασία και αυστηρός έλεγχος των εξαγομένων προϊόντων για την αποφυγή υπαγωγής και άλλων ελληνικών φορτίων στην διαδικασία του άρθρου 6 και άρσης αναγνώρισης και ενός ακόμη εργαστηρίου. Για μεν τα εργαστήρια η Ρωσική πλευρά εφάρμοσε τα προβλεπόμενα από το Memorandum αίροντας την αναγνώρισή τους εγκαλώντας παράλληλα τις υπηρεσίες των Κρατών Μελών της Ε.Ε. να λάβουν τα προσήκοντα μέτρα για να εξασφαλίσουν την αποστολή φορτίων με υπολείμματα φυτοφαρμάκων μη υπερβαινόντων τα όρια βάσει των Ρωσικών προτύπων. Χρειάζεται ο διοικητικός έλεγχος βάσει ποινολογίου που έχει προταθεί και στους κατά καιρούς παραβάτες εξαγωγείς της Χώρας μας.

Πληροφορίες για Πρόσθετο Πρωτόκολλο

Στη συνέχεια ο κ. Πολυχρονάκης αναφέρει ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας που αφορούν το Πρωτόκολλο Εφαρμογής του Memorandum της 26ης Μαρτίου 2008 μεταξύ Ε.Ε και Ρωσίας που προτάθηκε για υπογραφή .Με αυτό δημιουργείται ένας κατάλογος των προμηθευτών της ΕΕ το οποίο θα περιλάβει τους εξαγωγείς των κρατών μελών της ΕΕ που εξάγουν φυτικά προϊόντα στη ρωσική ομοσπονδία, με καταγραφή των εξαγομένων προϊόντων .

Η Ρωσία επανέρχεται και προτείνει βελτιωμένο Σχέδιο Πρόσθετου Πρωτοκόλλου σαν κι αυτό που έχουν υπογράψει με την Λεττονία, Αργεντινή, Χιλή, Μολδαβία και Τουρκία.

Προτρέπουμε τις αρμόδιες Αρχές της Χώρας μας, κυρίως το ΥΠ.Α.Α.Τ., όπως διαπραγματευθούν βελτίωση κάποιων όρων έστω και διμερώς για την ομαλοποίηση του εξαγωγικού εμπορίου οπωροκηπευτικών της Χώρας μας προς την Ρωσία»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΡΟΛΟ(ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ & ΤΗ ΝΔ) ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ…


Η υποψηφιότητα Καρατζαφέρη στη Θράκη, απασχολεί τα τουρκικά ΜΜΕ.
Ως «ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ», αναφέρεται σε άρθρο της SABAH
Το ΛΑ.Ο.Σ. είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που τόλμησε να μιλήσει για το τουρκικό προξενείο, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.
Με τον τίτλο «Ο εχθρός των Τούρκων έθεσε την υποψηφιότητά του στη Δυτική Θράκη» η τουρκική εφημερίδα Sabah φιλοξενεί στις εσωτερικές της σελίδες ανταπόκριση του Στέλιου Μπερμπεράκη από την Αθήνα, για την παρουσία του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη στο ψηφοδέλτιο του νομού Ροδόπης. Η είδηση της υποψηφιότητάς του στην περιοχή μας και οι επιπτώσεις που αυτή μπορεί να έχει στο εκλογικό αποτέλεσμα, ήδη είχε σχολιαστεί από τον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο, όπου το ερώτημα ήταν κοινό για όλους και το εξής «από πού προέκυψε το ξαφνικό ενδιαφέρον του Γ. Καρατζαφέρη για τη Θράκη;».
Στο ερώτημα αυτό έσπευσε να απαντήσει και το γραφείο Τύπου της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΛΑ.Ο.Σ. που στην ανακοίνωσή του, αναφέρει, ότι «η υποψηφιότητα οποιουδήποτε αρχηγού κόμματος σε μία ακριτική περιοχή, κάθε άλλο παρά «ύποπτη και «περίεργη» μπορεί να θεωρηθεί. Καμία ψήφος δεν θεωρείται χαμένη (ακόμη και αν αυτή είναι η λευκή), πόσο μάλλον η ψήφος στο ΛΑ.Ο.Σ. το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που τόλμησε να μιλήσει για το ρόλο του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, τον οποίον όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν τολμά να πάρει θέση».
Στην ανταπόκριση στην τουρκική εφημερίδα Sabah αναφέρεται ότι «ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ., που είναι το μοναδικό άκρως εθνικιστικό κόμμα της Ελλάδας, παραμερίζοντας όσα έχει δηλώσει κατά της Τουρκίας και προκειμένου να συλλέξει ψήφους, στράφηκε προς τη δυτική Θράκη, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του σε εκλογική περιφέρεια της περιοχής, όπου και ζει «τουρκική» μειονότητα. Ο κ. Καρατζαφέρης, για τον οποίο δεν υπάρχει πιθανότητα να αποσπάσει τις ψήφους της «τουρκικής» μειονότητας, στοχεύει στις ψήφους των ακραίων εθνικιστών, οι οποίοι αντιδρούν εναντίον της «τουρκικής» μειονότητας. Μάλιστα, θεωρείται βέβαιο ότι με τις ψήφους, τις οποίες θα λάβει από εκεί, θα εισέλθει και στη Βουλή.
Ο ίδιος σε συνέντευξή του, γνωστοποιώντας την υποψηφιότητά του στην περιοχή αυτή, είπε: «Αποτελεί απάντηση στη συνεχή προκλητική στάση της Τουρκίας». Όμως, δεν διευκρίνισε ακόμη σε ποια πόλη της δυτικής Θράκης θα είναι υποψήφιος. Ο Καρατζαφέρης επέκρινε με σκληρή γλώσσα και την κυβέρνηση, ότι προβαίνει σε συνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα και σημείωσε: «Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη μπορούν και πετούν στο Αιγαίο, όποτε το επιθυμούν».
Στην ανταπόκριση αναφέρεται, επίσης, ότι οι ψήφοι της μειονότητας στη Δυτική Θράκη δίνουν τη δυνατότητα στα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να εκλέξουν τρεις βουλευτές χωρίς να αναφέρεται σε χριστιανούς ή μουσουλμάνους.
Αυτό που ήθελε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ το πέτυχε, αφού σε καθημερινή βάση πρωταγωνιστεί στις τουρκικές εφημερίδες. Πού να πατήσει και το πόδι του στην Θράκη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

21/9/09

Με δύο χρόνια αποκλεισμό, με αναστολή, από τους αγώνες της Formula 1 τιμώρησε η FIA τη Renault

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-& ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ζήτω η Ελλάδα!!!! ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ η οποία μας γράφει ότι το γεγονός είναι πραγματικό.
Ένας Έλληνας μπαίνει σε μια τράπεζα της Νέας Υόρκης και ζητάει πληροφορίες για ένα δάνειο. Λέει στον υπάλληλο των δανείων ότι θέλει να ταξιδέψει στην Ελλάδα λόγω των εορτών των Χριστουγέννων για 2 εβδομάδες και χρειάζεται να πάρει οπωσδήποτε ένα δάνειο των 5000$.
Ο υπάλληλος του εξηγεί ότι η τράπεζα θα χρειασθεί ένα είδος εξασφάλισης για να του χορηγήσει το δάνειο, έτσι ο Έλληνας βγάζει από την τσέπη του και αφήνει πάνω στο γραφείο τα κλειδιά από μια ολοκαίνουρια Ferrari, που είναι παρκαρισμένη στην είσοδο της τράπεζας. Αφού πραγματοποιείται ο έλεγχος από την τράπεζα ότι το αυτοκίνητο είναι όντως στο όνομα του, μέσα σε 20 λεπτά εγκρίνεται το δάνειο, και ο Έλληνας παίρνει τα χρήματα και φεύγει. Μόλις φεύγει, ο διευθυντής της τράπεζας και οι υπάλληλοι του ξεκαρδίζονται στα γέλια που ο Έλληνας έβαλε υποθήκη μια Ferrari των $200.000 για να πάρει δάνειο $5.000! Ένας υπάλληλος παίρνει το αυτοκίνητο και το αφήνει στο υπόγειο γκαράζ της τράπεζας. Δυο εβδομάδες αργότερα ο Έλληνας επιστρέφει, πληρώνει $5.000 και τον τόκο που ανέρχεται στα $15.41.
Ο υπάλληλος του λέει;
Κύριε είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκατε με την τράπεζα μας, όλα έγιναν σωστά μόνο που έχουμε μια απορία. Όσο εσείς λείπατε, ελέγξαμε στον υπολογιστή και βρήκαμε ότι είσαστε δισεκατομμυριούχος! Το περίεργο είναι ποιος ήταν ο λόγος που πήρατε το δάνειο!
Και ο Έλληνας απαντά:
Πες μου ένα άλλο σημείο στη Νέα Υόρκη που θα μπορούσε να αφήσει κανείς μια Ferrari με ασφάλεια για δυο εβδομάδες πληρώνοντας για παρκινγκ μόνο $15.41!!!
Κόκαλο ο υπάλληλος...Ζήτω η Ελλάδα!!!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Χάλκινη» η Εθνική στο Eurobasket Η εθνική μας ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket της Πολωνίας μετά τη νίκη της επί της Σλοβενίας


Η Ελλάδα επικράτησε με 57-56 της Σλοβενίας και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket της Πολωνίας, ξορκίζοντας έτσι την «κατάρα των μικρών τελικών».

Η Εθνική μας, αν και ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα το ματς, κατάφερε να προηγηθεί με 5-0, αλλά οι Σλοβένοι με επιμέρους σκορ 13-4, πήραν το προβάδισμα (9-13). Η είσοδος των Καλάθη και Πρίντεζη σε συνδυασμό με την εκπληκτική παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και στις δύο ρακέτες, έδωσε το δικαίωμα στη «γαλανόλευκη» να με σερί 7-0, να προηγηθεί στο πρώτο δεκάλεπτο με 16-13.

Ο Καλάθης συνέχισε να δίνει ρυθμό και εκπληκτικές πάσες στον «Big Sofo» με αποτέλεσμα η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας να διευρύνει το σερί της στο 14-0 για το 23-13. Σε εκείνο το σημείο, ο 24χρονος σέντερ ζήτησε αλλαγή καθώς είχε κουραστεί αρκετά.

Ο Έραζεμ Λόρμπεκ βρήκε ελεύθερο πεδίο δράσης και με συνεχόμενους πόντους μείωσε για τη Σλοβενία σε 26-19. Ο σέντερ του Ολυμπιακού, όμως, βρέθηκε και πάλι στο παρκέ και με καλάθι και φάουλ έστειλε και πάλι τη διαφορά στο +10 (29-19), για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με την Εθνική μας να προηγείται με 31-24.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η τακτική μας δεν άλλαξε. Η μπάλα πήγαινε συνέχεια στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και αυτός τελείωνε-συνήθως-υποδειγματικά τις φάσεις.

Έραζεμ Λόρμπερκ και Γιάκα Λάκοβιτς, βρήκαν κάποιες λύσεις και μείωσαν σε 38-33. Η είσοδος του Νικ Καλάθη άλλαξε τον ρυθμό, έδωσε ταχύτητα στην Εθνική μας και με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να κάνει ό,τι θέλει τους ψηλούς της Σλοβενίας, καταφέραμε να διατηρήσουμε απόσταση ασφαλείας με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (42-37).

Οι Σλοβένοι πραγματοποίησαν εξαιρετικό ξεκίνημα στο τέταρτο δεκάλεπτο, μείωσαν σε 47-46 και έτσι το παιχνίδι έγινε ντέρμπι καθώς απέμεναν τέσσερα λεπτά για να τελειώσει το παιχνίδι. Η μπάλα, όμως, άρχισε και πάλι να πηγαίνει στα χέρια του Σχορτσανίτη. Αυτός με «τέσσερις στις τέσσερις» βολές έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων (51-46) στην Εθνική, δύο λεπτά πριν το τέλος του ματς.

Ο Γιάκα Λάκοβιτς με τρίποντο μείωσε 51-49. Ο Φώτσης με τρίποντο από τα οκτώ μέτρα 31’’ πριν τη λήξη, έκανε το 54-49 και έριξε στο καναβάτσο τους Σλοβένους ενώ ταυτόχρονα μας χάρισε και το χάλκινο μετάλλιο. Στην ρουλέτα των βολών, παρουσιαστήκαμε ψύχραιμοι και…τυχεροί (καθώς ο Σπανούλης είχε 0/2 στις τελευταίες) και έτσι φτάσαμε στο τελικό 57-56.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

20/9/09

Θα δούμε και την ...μπούρκα στην βουλή;


"Πώς θα σας φαινόταν αν μια υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας παρουσιαζόταν και σας έλεγε ότι η μειονότητα στη Θράκη ανήκει στην Τουρκία; Κι όμως αυτή η υποψήφια υπάρχει και το όνομα αυτής: Αϊσέλ Ζεϊμπέκ.
Η Αϊσέλ Ζεϊμπέκ μας απασχόλησε καιρό με τις...
αρλουμπολογίες της. Ήδη από τα χρόνια φοίτησής της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου φυτευτή μπήκε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, των Ηρακλείδη, Χριστόπουλου, Πεσμαζόγλου και Ρήγου, φίλη του Ιού της Ελευθεροτυπίας και του Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, ετοιμαζόταν χρόνια για την σημερινή της προσπάθεια να μπει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

gkaratheodoris.blogspot.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τομές»: η φενάκη του πολιτικού λόγου

Η προεκλογική κενολογία υπόσχεται «τομές», βαθιές «τομές». Η λέξη είναι οπωσδήποτε εντυπωσιακή, αλλά έχει μεταλλαχθεί η σημασία της.

Το ουσιαστικό «τομή» παράγεται από το ρήμα «τέμνω». Τέμνω σημαίνει: σχίζω ή κόβω. Σχίζω για να διανοίξω, να φανερώσω και εντοπίσω τη βλάβη, τη σήψη, τη δυσλειτουργία οργανισμού ή οργάνου. Κόβω, αποκόπτω, αφαιρώ την αιτία της βλάβης, το χαλασμένο, μολυσμένο, σάπιο μέλος ή όργανο, για να αποκατασταθεί η ζωτική λειτουργία, η υγεία. Η λέξη «τομή» στην πολιτική χρησιμοποιείται με αναφορά σε ιατρικές κυρίως προσλαμβάνουσες.

Με καμιά γλωσσική λογική δεν μπορεί να ονομαστεί «τομή» η απλή διορθωτική παρέμβαση, η διαχειριστική «βελτίωση». Η τομή πονάει, έχει κόστος, συνεπάγεται διακινδύνευση, ενώ οι «βελτιώσεις» ρίχνουν απλώς στάχτη στα μάτια, έχουν «επικοινωνιακή» σκοπιμότητα: να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι και ας σέρνεται η αρρώστια, η θανατηφόρα απειλή.

«Τομή» στην άσκηση πολιτικής σημαίνει: Αν η εξυγίανση της λειτουργίας του κράτους φανερά για όλους το απαιτεί, τότε να τολμηθούν απολύσεις, πειθαρχικές ποινές, δημεύσεις προϊόντων, χρηματισμού, κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, να μπουν στη φυλακή οι φαύλοι όσο υψηλά και αν βρίσκονται.

Οι «τομές» δεν ξεκινάνε από ευφυή επινοήματα διαχειριστών της εξουσίας. Ξεκινάνε όπως και οι αποφάσεις για εγχείριση: Πρέπει να πιστοποιηθεί η επικίνδυνη δυσλειτουργία, να διαγνωσθεί έγκυρα η αιτία, να βεβαιωθεί η αναποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής αγωγής, να είναι σίγουρη η απειλή μόνιμης αναπηρίας ή θανάτου. Τότε αναλαμβάνεται το ρίσκο της «τομής». Κάθε επέμβαση με το νυστέρι συνεπάγεται κίνδυνο και πόνο, αλλά ο έμπειρος συνετός ζυγίζει τα ενδεχόμενα και επωμίζεται την ευθύνη της «τομής».

Παράδειγμα: Ο τρόπος που λειτουργεί στην Ελλάδα ο συνδικαλισμός των εργαζομένων του δημόσιου τομέα, είναι καρκίνος του κοινωνικού σώματος σε τελικό στάδιο. Βασανίζει ολόκληρο το σώμα με πρακτικές γκανγκστερικών εκβιασμών, συμπεριφορές στρατού κατοχής. Ερήμην των εργαζομένων και τάχα για το συμφέρον τους, οι χρυσοπληρωμένοι άεργοι επαγγελματίες του συνδικαλισμού ασελγούν με σαδισμό πάνω σε εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια συμπολιτών τους, μόνο για να ετοιμάσουν, σαν κομματικοί λακέδες, τη βουλευτική ή και υπουργική τους καριέρα. Ο καρκίνος στο κράτος λέγεται «κράτος εν κράτει» και είναι χειρουργήσιμος. Και ρεαλιστική «τομή» θα ήταν να εφαρμοστεί από τον κ. Καραμανλή ή τον κ. Παπανδρέου το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος για τις απεργίες της δημοσιοϋπαλληλίας. Δεν τόλμησαν τόσα χρόνια, ζητάνε να συνεχίσουν να μας εμπαίζουν ασύστολα;

Κορύφωση του ανήθικου εμπαιγμού είναι το ψηφοθηρικό πρόσχημα του «διαλόγου» προκειμένου να αποφευχθεί το κόστος της «τομής». Γιατί τον «διάλογο» δεν τον κάνουν οι πολιτικοί με τον πάσχοντα λαό, δεν τολμάνε δημοψήφισμα να αποφανθεί ο λαός για τους συνδικαλιστές τυράννους του. Το κράτος διαλέγεται με το παρακράτος των συνδικαλιστών, ωσάν να παζαρεύουν την εφαρμογή του νόμου ο δικαστής με τον εγκληματία, να «διαλέγονται» για τη θεραπευτική αγωγή του αρρώστου ο γιατρός με τα κοράκια τους νεκροθάφτες.

Δεύτερο παράδειγμα εξόφθαλμης ανάγκης για «τομή»: η αναξιοκρατία που έχει οδηγήσει σε αποσύνθεση και σήψη τη θεσμική οργάνωση της συλλογικότητας.

Ηταν το επαχθέστερο ίσως κοινωνικό έγκλημα του ΠΑΣΟΚ υιοθετημένο ασμένως, για λόγους ψηφοθηρικού λαϊκισμού και από τη Ν.Δ.: Ισοπέδωσαν κάθε αξιοκρατική ιεραρχία στον δημόσιο τομέα, κάθε διαβάθμιση ευθυνών, προσόντων, συνέπειας, κατάργησαν τον πειθαρχικό έλεγχο σφαλμάτων, αμέλειας, αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Η θεσμική αυτή άρνηση διάκρισης ποιοτήτων επεκτάθηκε αναπόφευκτα σε κάθε κοινωνική λειτουργία – από την κατάργηση ή αχρήστευση της βαθμολογίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση, την εξάλειψη της άμιλλας και της στόχευσης στην αριστεία, ώς τα κομματικά κριτήρια για την ανάδειξη της ηγεσίας στις Ενοπλες Δυνάμεις, στη Δικαιοσύνη, στα πανεπιστήμια.

Μια χώρα χωρίς φυσικές πηγές πλούτου μπορεί να αναπληρώσει το υστέρημα, να ευημερήσει, να σημαδέψει τον πολιτισμό. Χώρα δίχως αξιοκρατία και θεσμική ιεράρχηση του ανθρώπινου δυναμικού της είναι νομοτελειακά προγραμμένη, έχει τελειώσει ιστορικά. Αν οι κομματικοί ηγέτες (που αλάνθαστα το λαϊκό αισθητήριο τούς αποκαλεί με υποκοριστικά) θέλουν να ασκήσουν πολιτική που θα επιφέρει «τομές» στον διαλυμένο και διεφθαρμένο δημόσιο βίο, δεν έχουν παρά να επαναφέρουν θεσμούς ιεραρχίας και κριτικής αξιολόγησης των δημόσιων λειτουργών. Διαφορετικά, ας πάψουν να μιλάνε για «τομές», «μεταρρυθμίσεις», «επανίδρυση του κράτους». Εχει και ο εμπαιγμός των πολιτών όρια.

Τρίτο παράδειγμα όπου κατεπειγόντως απαιτούνται τομές και οι κομματάρχες τις επαγγέλλονται χωρίς να τις τολμούν: το εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι πια αφόρητη η πρόκληση ή και ωμή αναισχυντία να καυχώνται τα κόμματα εξουσίας για «τομές» και «μεταρρυθμίσεις» στην Παιδεία, όταν δεκαετίες τώρα, κατά κοινή πιστοποίηση, η Παιδεία είναι ο «μεγάλος ασθενής» της χώρας. Θεωρούν «τομή» το ότι μοιράζουν φορητούς υπολογιστές στα παιδιά για να εντυπωσιάσουν τους μικρονοϊκά αφελείς. Μιλάνε για «τομές» τη στιγμή που διορίζουν υπουργό Παιδείας τον κάθε άσχετο, ερασιτέχνη ή τσαρλατάνο, μόνο για εσωκομματικές σκοπιμότητες. Ούτε καν καταλαβαίνουν ότι «τομή» θα ήταν να απαλλάξουν τον πανικόβλητο μεροκαματιάρη από το δυσθεώρητο για τις πλάτες του κόστος της κατεστημένης παραπαιδείας, του φροντιστηρίου. Ούτε καν διανοούνται ότι «τομή» θα ήταν οι άμεσες απολύσεις εκπαιδευτικών όταν παράνομα απεργούν, η δίχως καραγκιοζιλίκια «διαλόγων» θεσμοθέτηση συνεχούς ελέγχου της ποιότητας του έργου των εκπαιδευτικών σε σχολειά και πανεπιστήμια. Η αξιολόγηση του δασκάλου δεν παζαρεύεται, είναι θεμελιώδης προϋπόθεση οποιουδήποτε εκπαιδευτικού συστήματος.

Από στόμα σε στόμα, να γίνει η αηδία μας οργή και η οργή ψήφος απόρριψης όσων αποδεδειγμένα μας εμπαίζουν. Αρχηγικά «ντιμπέιτ», πολύωρες συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους ανίκανους να πλάσσουν σε ερώτηση τη λαϊκή αγανάκτηση, ατέλειωτος χρόνος τηλεοπτικός σε κυρακατινίστικες κοκορομαχίες ηλίθιας κομπορρημοσύνης. Και ο πολίτης υποχρεωμένος να τα ζει όλα αυτά χωρίς τη δυνατότητα μιας ψήφου διαμαρτυρίας. Εξω από τις μαφιόζικες συντεχνίες της οικογενειοκρατίας με τις αστρονομικές επιδοτήσεις από το κοινωνικό χρήμα και την αδίστακτη, ομολογημένη (Τσουκάτος), διαπλοκή διαφθοράς, παραμονεύει ή η ψυχανωμαλία των θαυμαστών του σταλινισμού ή η τσίτσιδη πια γύμνια της «ανανεωτικής» ιδιοτέλειας. ΄Η ο αμοραλισμός, που ψαρεύει από τηλεοπτικές «ζώνες» ντροπής υπερασπιστές της «Ορθοδοξίας».

Από στόμα σε στόμα, όχι υποδείξεις, αλλά «κίνημα» διέγερσης της αντίστασης στον εξανδραποδισμό μας. Η ανάγκη αντίστασης θα οδηγήσει τον κάθε πολίτη να βρει τον δικό του τρόπο να ψηφίσει για την ανατροπή του σκηνικού της απάτης.

Tου Χρηστου Γιανναρα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από το λεττονικό ελικόπτερο της FRONTEX στην Κομισιόν. H ανοχή των Τούρκων στο δουλεμπόριο



Αποκαλυπτικές είναι οι διαδοχικές λήψεις, που «τράβηξε» το λεττονικό ελικόπτερο της FRONTEX. Από αυτές προκύπτει, με βάση την ώρα και το γεωγραφικό στίγμα, ότι το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής απλώς συνοδεύει έως τα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβο δουλεμπόρων, που μεταφέρει εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες από τα τουρκικά παράλια στο Φαρμακονήσι.
Ντοκουμέντα της ανοχής, τουλάχιστον, την οποία επιδεικνύουν οι τουρκικές Αρχές στη δράση των δουλεμπόρων, που μεταφέρουν παράνομα μετανάστες στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, διαθέτει πλέον η Κομισιόν. Οι φωτογραφίες, μαζί με αναλυτική περιγραφή των κινήσεων περιπολικού της τουρκικής ακτοφυλακής, που εμφανίζεται να μην εμποδίζει δουλεμπορικό σκάφος να αποπλεύσει από τις τουρκικές ακτές, περιλαμβάνονται σε αναφορά του πληρώματος λεττονικού ελικοπτέρου, που συμμετέχει στη δύναμη FRONTEX. Το ελικόπτερο, ενώ κατέγραφε το περιστατικό, δέχθηκε τουρκική παρενόχληση μέσω ασυρμάτου. Την ανάγκη η Τουρκία και η Λιβύη να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να συνεργαστούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λαθραίας διακίνησης μεταναστών, υπογραμμίζει εξάλλου γαλλική πρόταση στο Συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης της Ε.Ε
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

18/9/09

Στους τέσσερις η Ελλάδα


Η Εθνική Ομάδα δεν είχε τις περισσότερες πιθανότητες με το μέρος της, αλλά είχε ό,τι άλλο χρειαζόταν για να φτάσει σε μια τεράστια πρόκριση επί της Τουρκίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε άμυνα, τσαμπουκά και τρίποντα-«φαρμάκι», στοιχεία που δεν άφησαν τα λάθη να της «κλέψουν» τους κόπους της.

Η «γαλανόλευκη» επικράτησε των γειτόνων με 76-74 στην παράταση για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και αύριο κόντρα στην Ισπανία θα διεκδικήσει μια θέση στον τελικό! Πρώτος σκόρερ ο Βασίλης Σπανούλης με 23 πόντους, μπροστά από τους Ζήσης (14π.), Μπουρούση (11π.) και Φώτση (11π.).

Η Ελλάδα άρχισε «μουδιασμένη» την αναμέτρηση, κάτι που την οδήγησε στο να «χαρίσει» δυο φορές τη μπάλα, με την Τουρκία να καλωσορίζει αυτά τα λάθη και στο 2'39'' να προηγείται στο σκορ με 7-4.

Οι ελεύθεροι διάδρομοι δεν περίσσευαν λόγω των ψηλών και δυνατών κορμιών των Τούρκων και, έτσι, η ελληνική ομάδα δοκίμασε να «χτυπήσει» από την περιφέρεια. Κι ο Νίκος Ζήσης με τρίποντο σε ένα προσωπικό 0-5 έβαλε στο 6'54'' μπροστά τη «γαλανόλευκη» με 9-12.

Το μακρινό σουτ, πάντως, δεν ήταν κι ό,τι καλύτερο υπήρχε, αφού η πρώτη περίοδος βρήκε την Εθνική να έχει 3/10 προσπάθειες πίσω από τα 6.25μ. (και 3/4 δίποντα). Το προβάδισμα, ωστόσο, ήταν σε ελληνικά χέρια, με τον Βασίλη Σπανούλη να «εκτελεί» από τα 8 μέτρα (14-15 στο 9'13'') και τον Ομέρ Ασίκ να κάνει «δώρο» ακόμη δύο πόντους, τραβώντας το διχτάκι σε προσπάθεια του Γιάννη Μπουρούση που δε θα έβρισκε στόχο (14-17 στο 9'52'').

Άπαντες γνώριζαν εξ αρχής πως το νέο στοιχείο στο παιχνίδι της Ελλάδος με τον Γιόνας Καζλάουσκας στον πάγκο θα ήταν ο γρήγορος ρυθμός, άρα και το επιθετικό μπάσκετ, όμως, οι Έλληνες διεθνείς δεν παρέλειψαν για ακόμη μία να... διδάξουν άμυνα, όπως, άλλωστε, έχουν συνηθίσει να κάνουν τα τελευταία χρόνια.

Ο Στράτος Περπέρογλου ξεθέωσε τον Χέντο Τούρκογλου και τον κράτησε στο μηδέν στο πρώτο ημίχρονο με 0/4 δίποντα και 0/1 τρίποντο, η παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, μέχρι τουλάχιστον να προφυλαχθεί από τη φθορά των φάουλ, γέμισε και τις δύο ρακέτες (5π., 3ρ. ο «Σόφο» μέχρι το 20') και με όλους να κάνουν εξαιρετική δουλειά στο ριμπάουντ (14 αμυντικά και 11 επιθετικά στο ημίχ., έναντι μόλις 11 των Τούρκων) η Ελλάδα έκανε κουμάντο. Στο 12'32'' ξέφυγε με 16-24 και παρέμεινε στη θέση του «οδηγού» μέχρι και το τέλος του πρώτου μισού (20-27 στο 15'36'', 24-29 στο 18'58'').

Η ελληνική ομάδα με καλή άμυνα κράτησε και στην τρίτη περίοδο εκτός πεδίου βολής τα ατού της Τουρκίας (βλ. Τούρκογλου, Ιλιασόβα, Ασίκ και Αρσλάν), ωστόσο, δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ. Οι παίκτες του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, μάλιστα, πέρασαν και μπροστά στο σκορ στο 21'49'' με 32-31. Έκτοτε οι δυο ομάδες βάδισαν χέρι-χέρι, με την Ελλάδα να έχει την ευκαρία να «ανασάνει» προσωρινά, αλλά τον Κερέμ Τουντσερί να μην την αφήνει, ευστοχώντας σε δύο «σκοτωμένα» σουτ (τρίποντο & δίποντο με τη λήξη) στα τελευταία 30'' της περιόδου, η οποία «έκλεισε» στο 46-47.

Με τον Βασίλη Σπανούλη να ξεκουράζεται για λίγο στον πάγκο, η Τουρκία βρήκε την ευκαιρία να αλλάξει τα δεδομένα και να βάλει έπειτα από ώρα την Ελλάδα να «κυνηγά». Στο 33'46'' ο Τούρκογλου σημείωσε τους πρώτους του πόντους (53-52) και συνέχισε με ακόμη πέντε για να βάλει μπροστά τη χώρα του με 58-55 στο 35'46''. Ο φόργουορντ των Ράπτορς μόλις είχε αρχίσει να ζεσταίνεται και με δικό του τρίποντο, που τον έστειλε χωρίς πολλά-πολλά στους 11 πόντους, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε στο 37'37'' στο -6 (63-57).

Η Εθνική, όμως, είχε «πληρωμένη» απάντηση. Ο Νίκος Ζήσης με καθοριστικό τρίποντο κράτησε «ζωντανή» την Ελλάδα, μειώνοντας στο 1'41'' σε 63-61, στο 1'18'' ο Ασίκ έκανε 0/2 βολές και λίγο αργότερα, στα -36.2'', ο Γιώργος Πρίντεζης, παρότι λίγο νωρίτερα είχε δεχθεί τάπα στα ίσα σε προσπάθεια για κάρφωμα, «όπλισε» από τη γωνία για το 63-64!

Ο Τούρκογλου στην επίθεση που ακολούθησε τα έκανε μαντάρα για την ομάδα του με λάθος πάσα και στα -18'' ο Ζήσης με 1/2 βολές «έγραψε» το 63-65. Η επαναφορά βρήκε τον Εντέρ Αρσλάν με τη μπάλα να έχει τον τελευταίο λόγο κι ο πρώην γκαρντ του Πανιωνίου, αν και προς στιγμή γλίστρισε, κατάφερε να φτάσει μέχρι το καλάθι και με λέι απ να στείλει τη συνάντηση στην παράταση.

Το τρίποντο του Σπανούλη στο 42'16'' για το 67-70 αφύπνισε την ελληνική ομάδα, που λίγο αργότερα βρέθηκε και στο +6 (69-75 στο 43'44''), αλλά το μυαλό «θόλωσε» και πάλι με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο και την Τουρκία να ανακάμπτει (74-75 στα -36'').

Ο Φώτσης στα -28'' έκανε ακόμη ένα λάθος, αλλά ο Περπέρογλου πίεσε όσο χρειαζόταν τον Τούρκογλου ώστε να αστοχήσει στα -15''. Στα -9'' ο Ζήσης είχε 1/2 βολές (74-76), κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον, αλλά ευτυχώς ο Αρσλάν στο τελευταίο σουτ της αναμέτρησης δεν κατάφερε να ντυθεί «ήρωας» και η Ελλάδα θα είναι παρούσα στα αυριανά ημιτελικά.

Επόμενος αντίπαλος αύριο η Ισπανία (7.30μ.μ.) με φόντο μια θέση στον τελικό της Κυριακής...

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 26-29, 46-47, 65-65, 74-76
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνολικά 28 κόμματα στις εκλογές!

28) Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης)
27) Που είσαι Παπαδόπουλε - Κόμμα Ελλήνων Αλλοδαπών - Τρομοκρατείστε τους Τρομοκράτες
26) Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.) (Ν. Λούβρος)
25) Παλαιά Δημοκρατία (Α. Δασκαλόπουλος)
24) Νέα Ελληνική Δημοκρατία (Ν. Λάσκος)
23) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) (Ν. Κολίτσης)
22) Φίλοι του Ανθρώπου (Κ. Σταμούλης)
21) Μέλλον των Ελλήνων (Μ.Τ.Ε.) - Υπηρέτες του Ελληνικού Λαού (Υ.Τ.Ε.Λ.) (Ν. Σκοπελίτης)
20) Φως - Αλήθεια - Δικαιοσύνη (Κ. Μελισσουργός)
19) Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (Γ. Κόκκας)
18) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)
17) Δημοκρατικοί (Μ. Μελετόπουλος)
16) Κοινωνία (Εμμ. Βολουδάκης)
15) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (διοικούσα επιτροπή: Γ. Ζαφειρόπουλος, Δ. Γουρνάς)
14) Οικολόγοι Ελλάδας - Κ. Παπανικόλας - Πολιτική Κάθαρση (Κ. Παπανικόλας)
13) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι (Δ. Βεργής)
12) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος)
11) Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης)
10) Δημοκρατική Αναγέννηση (Σ. Παπαθεμελής)
9) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές)
8) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)
7) Μαρξιστικό - Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος
6) Οικολόγοι Πράσινοι
5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης)
4) Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ)
3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
2) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1) Νέα Δημοκρατία
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

16/9/09

Αν και κάνει τέτοια ο Federer, ο Ντελ Πόρτο πήρε τοτρόπαιο στο US Open


Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ και κατέκτησε τον τίτλο του ΟΠΕΝ των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο 20χρονος Αργεντινός τενίστας, μετά από συγκλονιστική μάχη διάρκειας τεσσάρων ωρών (!), κατάφερε να ρίξει στο «καναβάτσο» τον Ελβετό σταρ, Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, με 3-2 σετ (3-6, 7-6, 4-6, 7-6, 6-2).

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος στην καριέρα του νεαρού Αργεντινού σε τουρνουά γκραν σλαμ, ενώ ο Φέντερερ έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον 6ο σερί τίτλο του στο αμερικανικό Oπεν! Ο Ελβετός μάλιστα είχε έξι σερί νίκες κόντρα στον Ντελ Πότρο, Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, που στον ημιτελικό είχε αποκλείσει τον Ραφαέλ Ναδάλ με 3-0 σετ. Επίσης, ο Ντελ Πότρο έγινε ο δεύτερος Αργεντινός τενίστας μετά τον Γκιγιέρμο Βίγιας το 1977, που κατακτά το Οπεν της Αμερικής.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

"Όργια στη Ναυτική Βάση των Βριλησσίων παραδέχεται ο αντιδήμαρχος"



"Σε μια αφοπλιστική ομολογία του ο αντιδήμαρχος Βριλησσίων κ. Κώστας Παπασπηλίου κατέθεσε τις προσωπικές του μαρτυρίες για την ασυδοσία και τα αίσχη που επικρατούν στη Ναυτική Βάση, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ δημοτών, παρά τη φύλαξη του χώρου, έπειτα κι από τις...


πρόσφατες εργασίες ανακαίνισης του πάρκου.

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, η μαρτυρία του κ. Παπασπηλίου για ερωτικές συνευρέσεις νεαρών κατά τις νυχτερινές ώρες προκάλεσε το ζωηρό μειδίασμα του κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος παρευρέθη στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 14/9/09 και ο αντιδήμαρχος συνέχισε τη μαρτυρία του κάνοντας λόγο ακόμη και για απόπειρα δολοφονίας αδέσποτου ζώου από νεαρούς στη λίμνη του πάρκου.

Ο κ. Παπασπηλίου επεσήμανε πως η ίδια κατάσταση επικρατεί κατά τις νυχτερινές ώρες και στο ΤΥΠΕΤ, παραδεχόμενος πως η φύλαξη δεν είναι αποτελεσματική τελικώς.

Στις δυσάρεστες αυτές για το μέσο δημότη διαπιστώσεις ήρθε να προσθέσει και ο πρόεδρος του συμβουλίου κ. Βουγιουκλάκης τη δική του εμπειρία, όταν έγινε στόχος νεαρού "μπογιατζή" στη Ναυτική Βάση έπειτα από παρατήρηση που του έκανε για τους βανδαλισμούς "

vrilissiaki.wordpress.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

"Μερικά στρέμματα γης λιγότερα…."


Απόσπασμα από άρθρο του Θωμά Σάρα με τίτλο «Μακεδονικό: η επανάσταση της κοινής λογικής» που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2008 στην...

επιθεώρηση «Πατρίδες» του Καναδά.

Γράφει ο δημοσιογράφος:

«Μήνες αργότερα την ίδια χρονιά (1999), πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο του Καναδά η ετήσια σύνοδος της πολιτικής ηγεσίας των μελών του ΝΑΤΟ.Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, Υπουργός Άμυνας, επικεφαλής μιας μικρής αντιπροσωπείας και ένα σχετικά μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων από την Αθήνα.

Όταν έκλεισαν οι εργασίες του συνεδρίου ακολούθησε η συνέντευξη τύπου της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ της οποίας προΐστατο ο Υπουργός Άμυνας Δαβίδ Κοχέν, με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και εκπροσώπους του τμήματος εξωτερικών υποθέσεων.Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πολιτικός τόνισε ότι οι εργασίες πήγαν πολύ καλά και ότι ο ίδιος ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος για την συνεργασία και κατανόηση που επέδειξαν όλα τα μέλη.

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια των ερωτήσεων βρήκα την ευκαιρία και ρώτησα τον ομιλητή πως είναι δυνατόν να μιλά για “συνεργασία και κατανόηση“, ενώ την ίδια ώρα οι ειδήσεις ανέφεραν ότι αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας παραβίαζαν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, καθώς επίσης ότι μόλις πρόσφατα οι δύο χώρες μέλη της συμμαχίας, ήλθαν τόσο κοντά στο πόλεμο εξ αιτίας ορισμένων ελληνικών νησιών που διεκδικούσε η “σύμμαχος της Ελλάδας, Τουρκία. “
“Έχεις δίκιο, “ συμφώνησε με τα λόγια μου ο Αμερικανός αξιωματούχος της κυβέρνησης Κλίντον, “εδώ έχουμε πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που πιστεύω ότι τελικά είμαστε στο σημείο επίλυσης του, καθώς η Ελληνική πλευρά αποδέχεται ορισμένους συμβιβασμούς ικανοποίησης αιτημάτων της Τουρκίας, παραιτουμένη για τον σκοπό αυτόν δικαιωμάτων της προς όφελος της εδραίωσης της ειρήνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.Αυτή είναι μια υποχρέωση που ανέλαβε η ελληνική πλευρά και πιστεύω ότι σύντομα το θέμα αυτό θα έχει τακτοποιηθεί. “

Κατά σύμπτωση μερικές εβδομάδες αργότερα επισκέφθηκε το Τορόντο ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη, Γιώργος Παπανδρέου.Με την ευκαιρία εκείνης της επίσκεψης, οργανώθηκε συνέντευξη τύπου του Υπουργού προς τους φορείς
των ομογενειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Τορόντο.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε πάνω στο πρόγραμμα της κυβέρνησης και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του να ονομάσει τους μουσουλμάνους της Θράκης ως ..,Τούρκους.Ζήτησε δε την κατανόηση των αποδήμων ομογενών οι οποίοι έχουν τις δικές τους εμπειρίες πάνω στο ...πολύ-πολιτισμό.

Όταν κάποια στιγμή μου δόθηκε ο λόγος ανάφερα στον Υπουργό τους ισχυρισμούς των Αμερικανών υπευθύνων και τον ρώτησα εάν πραγματικά συμφωνεί μαζί τους.“Για του λόγου του αληθές“, τόνισα, “επικαλούμαι και την μαρτυρία του Πρέσβη σας στο Τορόντο ο οποίος ήταν παρόν και άκουσε αυτά που ειπώθηκαν“, και του έδειξα τον παρακαθήμενό του Γιάννη Θωμόγλου, Πρέσβη της Ελλάδας στην Οτάβα.

Ο υπουργός αφού με άκουσε, απάντησε: “ Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας. “

Έμεινα με το στόμα ανοικτό από την απάντηση του Υπουργού.

Σύμφωνα με τους διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες ρώτησα τον Υπουργό εάν είχε ενημερωθεί και συμφωνούσε μαζί του ο Ελληνικός λαός στον οποίο ανήκε η ….υπό διαπραγμάτευση γη.

Δυστυχώς ο τελευταίος δεν απάντησε, ... καθώς έγινε παρεμβολή από τον γραμματέα τύπου του υπουργού και μου ζητήθηκε να αρκεστώ μόνο σε μία ερώτηση, “προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία ερωτήσεων και στους υπόλοιπους δημοσιογράφους“………..»

Αυτά γράφει μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος δίνοντας ημερομηνίες, τόπο και ονόματα...Παραδόξως τίποτα απο αυτά δεν αναφέρθηκε απο από τους ελλαδίτες δημοσιογράφους που συνόδευαν την αποστολή και παρευρίσκονταν στην συνέντευξη τύπου..."

enkripto.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

13/9/09

«Κίνημα πολιτών» από στόμα σε στόμα

Μέσα στην αχαλίνωτη υστερία ιδιοτέλειας, την προεκλογική, των κομμάτων, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια του πολίτη εξαρτάται από τη μνήμη του. Αν επιδιώξει να θυμάται, θα ξέρει ο πολίτης πώς να διασώσει την ευθυκρισία του, την εντιμότητά του, την ανθρωπιά του.

Υπάρχει βέβαια πάντοτε εκείνο το τμήμα του εκλογικού σώματος (στην Ελλάδα απελπιστικά μεγάλο) που ψηφίζει χωρίς σκέψη, χωρίς κρίση, με τον πρωτογονισμό ή την ψυχανωμαλία του οπαδού. Είναι το δυσφόρητο βαρίδι που κρατάει τη χώρα στην υπανάπτυξη, στη συνεχώς επιτεινόμενη υποβάθμιση της ποιότητας. Ομως, υπάρχει και η κρίσιμη για το εκλογικό αποτέλεσμα μερίδα των ψηφοφόρων που επιλέγει κάθε φορά το «μη χείρον» – με τα υποκειμενικά του καθενός κριτήρια του χείρονος. Γι’ αυτούς, τους μη εξανδραποδισμένους από την ιδιοτέλεια ή τον μικρονοϊκό κομματισμό ψηφοφόρους, η εγρήγορση της μνήμης είναι άμυνα συλλογικής ελπίδας.

Να θυμηθεί ο ψηφοφόρος: Ποιες αιτίες, ποια αγανάκτηση οδήγησαν την πλειοψηφία να απορρίψει δύο φορές το ΠΑΣΟΚ, το 2004 και το 2007. Και να το απορρίψει για χάρη ενός κόμματος που είκοσι περίπου χρόνια στην αντιπολίτευση, είχε αποδειχθεί πολιτικά ανύπαρκτο: χωρίς την παραμικρή αντίρρηση, διαφωνία ή αντιπρόταση στην πολιτική, στις πρακτικές, στους «κοινωνικούς» στόχους των σοσιαλεπώνυμων αμοραλιστών. Αλλαξε σε τίποτα το ΠΑΣΟΚ από το 2004 ώς σήμερα; Εδωσε το παραμικρό σημάδι αυτοκριτικής, μεταμέλειας, αναγνώρισης λαθών που προκάλεσαν δύο φορές την αποδοκιμασία του από τους ψηφοφόρους;

Αλλά να θυμηθεί και την άλλη εικόνα ο ψηφοφόρος: Τον φορτωμένο σήμερα το όνειδος της αποτυχίας πρωθυπουργό, όταν από το βήμα του Κοινοβουλίου ειρωνευόταν με ανοίκεια «οικειότητα» το φανερά ολίγιστο των ηγετικών ικανοτήτων του αθρόως ανακύψαντος τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: του φερόταν, ωσάν να επρόκειτο για αδικημένο από τη φύση άτομο. Και να, που από αυτόν κατατροπώθηκε τελικά ο οιηματίας πρωθυπουργός, από τον πιο μειονεκτικό αντίπαλο που μπορούσε να του τύχει – ο ολίγιστος έγινε αφορμή να μετρηθεί με τη μεζούρα της ντροπής η ανικανότητα του εύγλωττου πεφυσιωμένου.

Να ανακαλέσει με ενάργεια στη μνήμη του ο ψηφοφόρος τα τεκμήρια της ψηλαφητής διαπίστωσης ότι και τα δύο «κόμματα εξουσίας» δεν πιστεύουν σε τίποτα, δεν πονάνε για τίποτα, δεν έχουν αρχές και ραχοκοκαλιά. Το ΠΑΣΟΚ περιέλαβε στους κόλπους του τον Μάρκο Βαφειάδη, αλλά και τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο – τέτοιον «σοσιαλιστικό» αχταρμά πρεσβεύει. Και η ΕΡΤ της «Νέας Δημοκρατίας», όπως και κάθε μετερίζι κρατικής διαχείρισης του πολιτισμού, αλλά και οι κοινωνικοί στόχοι της Εκπαίδευσης, συνέχισαν με τη Ν. Δ. να υπηρετούν συμπλεγματικά τον επιθετικό ρεβανσισμό των κάποτε ηττημένων της ζαχαριαδικής ένοπλης ανταρσίας της εξωραϊσμένης σε «εμφύλιο».

Να θυμηθεί και να κρίνει ο ψηφοφόρος: Τι διέφερε ως υπουργός Παιδείας ο καταγωγικά ανελλήνιστος σημερινός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ από τη Νεοδημοκράτισσα κυρία Γιαννάκου, που τα ασύστολα κατορθώματά της τιμωρήθηκαν από τη λαϊκή ψήφο, αλλά αμείφθηκαν υπερ-εκ περισσού από το κόμμα της με την πρώτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο; Και γιατί άραγε έφτασε ο Θ. Πάγκαλος να καταγγέλλει τον σημερινό αρχηγό του, ως υπουργό Εξωτερικών, για απροσχημάτιστο εξαμερικανισμό του υπουργείου; Σε τι διέφερε η φανατισμένη υποστήριξη που πρόσφερε στο Σχέδιο Ανάν ο θλιβερός ολίγιστος από την υποστήριξη της σημερινής υπουργού Εξωτερικών στο ίδιο αυτό νομικό και πολιτικό τερατούργημα; Είναι εύλογα απρόσιτος σε τεκμηρίωση, αλλά συνάγεται από την προφανέστατη λογική των γεγονότων ο κάποτε ισχυρισμός του Ανδρέα Παπανδρέου ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών επιβάλλεται από «ξένα κέντρα αποφάσεων». Και μάλλον αποτελεί προστάδιο δοκιμασίας της ευπείθειας για την ανάληψη κομματικής ηγεσίας και πρωθυπουργίας.

Μόνο η εγρήγορση της μνήμης συνιστά αντίσταση της προσωπικής αξιοπρέπειας στη συλλογική ταπείνωση και ντροπή. Να μην ξεχάσει ο ψηφοφόρος την αναπλήρωση ανατριχιαστικής ανικανότητας με χαμόγελα παντός καιρού, που ήταν η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής από την κυρία Ντόρα Μητσοτάκη. Να μην ξεχάσει και την εικόνα του πρωθυπουργού το βράδυ που κρινόταν στο Συμβούλιο Κορυφής της Ε. Ε. η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας: Αυτοκαταργημένος ο εκπρόσωπος της Ιστορίας, του πολιτισμού, των δικαίων του Ελληνισμού, να μην τολμάει ούτε να ψελλίσει ότι υπάρχει ανοιχτή απειλή πολέμου (casus belli) από την Τουρκία μαζί με καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Δεν είναι τυχαίο που η προεκλογική αντιμαχία περιορίζεται, προγραμματικά και ασφυκτικά, στα προβλήματα της οικονομίας και των οικονομικών σκανδάλων. Με την απαράλλαχτα κοινή πολιτική τους στην Εκπαίδευση και στο πεδίο των ΜΜΕ, ΠΑΣΟΚ και Ν. Δ. έχουν κατορθώσει να είναι πια κυρίαρχος στην Ελλάδα ο «μονοδιάστατος άνθρωπος» του Ιστορικού Υλισμού, στην πιο χυδαία, καταναλωτικά βουλιμική εκδοχή του. Ετσι, ο Ελλαδίτης σήμερα ψηφίζει με αντανακλαστικα τζογαδόρου σκοπεύοντας την «καλή».

Και η κυβέρνηση κυβερνάει όχι με κάποιο πρόγραμμα ή με στόχους κοινωνικούς, αλλά πειθαρχώντας σε εβδομαδιαίες ή δεκαπενθήμερες δημοσκοπήσεις που απηχούν τη βουλιμία μαζών σε προχωρημένη εξηλιθίωση.

Προγραμματικά και ασφυκτικά αποκλείονται από την προεκλογική αντιμαχία θέματα που ξεπερνάνε τη διαχειριστική λάντζα της πολιτικής. Δεν συζητιέται η εξωτερική πολιτική, μόνο ρητορικές γενικολογίες. Δεν συζητιέται η ανασφάλεια των πολιτών, η κατεστημένη ανομία, η απειλή να επαναληφθεί η έκρηξη παραφροσύνης του περασμένου Δεκέμβρη. Δεν συζητιέται αν χρειάζεται ή όχι η αξιοκρατική ιεραρχία, η κριτική αξιολόγηση, ο πειθαρχικός έλεγχος των λειτουργών του κράτους. Δεν συζητιέται η διαστροφή του συνδικαλισμού σε μαφιόζικο γκανγκστερισμό με πρακτικές στρατού κατοχής στην Ελλάδα. Ούτε ή άνευ όρων παράδοση της πληροφόρησης και αγωγής του πληθυσμού στον ανταγωνισμό κερδοσκοπίας των ΜΜΕ, η εγκληματική απουσία κοινωνικού ελέγχου.

Εικονικές είναι και οι τάχα αντιπαλότητες για θέματα Παιδείας, κοινωνικών ασφαλίσεων, αγροτικής πολιτικής, πολιτικής φαρμάκου και περίθαλψης, θεσμικού ελέγχου της διαφθοράς (κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση), λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Δεν ενδιαφέρουν τους κομματανθρώπους τα προβλήματα, τους ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο η εξουσία, συζητάνε ή αγορεύουν μόνο για να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Στις μέρες που απομένουν ώς τις εκλογές θα μπορούσε να προκύψει, από στόμα σε στόμα, κάτι σαν «Κίνημα Πολιτών» προφορικό, μια κοινωνούμενη πρόκληση προπαγανδισμού τριών στόχων: Με την πειθώ ή τη χλεύη, να περιοριστεί, όσο γίνεται, ο αριθμός των μικρονοϊκών που ακόμα συνάζονται, με σημαιούλες και χειροκροτήματα, σε προεκλογικές ομιλίες και φιέστες. Να σαμποταριστεί η κομματική χαρτούρα και αφισοκόλληση, να τη μεταφέρουμε αμέσως, άμα τη εμφανίσει, στην ανακύκλωση. Τρίτος, ο σπουδαιότερος στόχος: Να πέσουν σε ποσοστό ψήφων κάτω του 20% τα κόμματα εξουσίας. Που δεν είναι δύο.

Κίνημα πολιτών από στόμα σε στόμα. Με πτώση κάτω από το 20% αλλάζει το πολιτικό σκηνικό, γεννιέται ελπίδα.

Tου Χρηστου Γιανναρα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

"Από τη μια τον καταγγέλουν και από την άλλη τον βάζουν πάλι υποψήφιο"


Στις 29 Ιανουαρίου 2009 το ΠΑΣΟΚ αποδοκίμασε τη στάση του για την επιστολή του στην κηδεία του Τούρκου Προξένου στη Θράκη.ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...
ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ.ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΜΕ 151 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΤΣΕΤΙΝ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

11/9/09

Γεμάτα χρώματα τα αρχαιοελληνικά αγάλματα ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΑΣΗΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ.


Διάλεξη για τη χρήση χρωμάτων στα αρχαία ελληνικά αγάλματα διοργάνωσε η εφημερίδα "Politiken" στην Carlsberg Glyptotek της Κοπεγχάγης. Ομιλητής ο καθηγητής αρχαιολογίας Vinzenz Brinkmann, που είναι ειδικός ερευνητικού προγράμματος για τη χρήση χρωμάτων στην αρχαιότητα...




...Σύμφωνα με τον κ. Brinkmann, γραπτές πηγές και ίχνη στην επιφάνεια των αγαλμάτων αποκαλύπτουν, ότι η επιφάνεια των αρχαίων αγαλμάτων ήταν γεμάτη με χρώματα.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης προβλήθηκαν διαφάνειες με αγάλματα, από τις συλλογές διαφόρων μουσείων, τα οποία έφεραν υπολείμματα χρωμάτων και τις απόπειρες χρωματικής αναπαράστασης των ενδυμάτων αγαλμάτων, καθώς και του διακόσμου αρχαίων ναών, μεταξύ των οποίων και του Παρθενώνα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

"Αυτά θα ακούσουμε πάλι..."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέο εβραϊκό κύκλωμα αρπαγής και εμπορίας οργάνων


Νέα συγκλονιστικά ρεπορτάζ έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη σύλληψη μελών ενός ακόμη εβραϊκού κυκλώματος εμπορίας οργάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι εμπλέκονται στην απαγωγή παιδιών από την Αλγερία...

Ο Dr. Mustafa Khayatti, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής της Αλγερίας για την Ανάπτυξη της Έρευνας της Υγείας, αποκάλυψε την Κυριακή ότι η αστυνομία της πόλης της Νέας Υόρκης συνέλαβε μέλη μίας εβραϊκής συμμορίας που απήγαγε παιδιά από την Αλγερία για τα όργανά τους.

Ο Khayatti δήλωσε ότι η Αστυνομία προέβη στις συλλήψεις αφού η Interpol διαπίστωσε ότι παιδιά από τη δυτική Αλγερία απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στο Μαρόκο για να τους πάρουν τα νεφρά τους.

Τα όργανά τους αργότερα θα μεταφερόντουσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ισραήλ και θα πουλιόντουσαν για 20.000 έως $ 100.000 δολάρια το κάθε ένα.

Η ομάδα λέγεται ότι έχει διασυνδέσεις με τον ισραηλινό ραβίνο Levi Rosenbaum, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στο New Jersey των ΗΠΑ, κατηγορούμενος για άμεση συμμετοχή στην εισαγωγή ανθρώπινων οργάνων.

Μετά τη σύλληψή του Rosenbaum, οι αρχές των ΗΠΑ συνέλαβαν και άλλα άτομα, περίπου 44, συμπεριλαμβανομένων ραβίνων και δημάρχων στο Νιου Τζέρσεϊ, οι οποίοι διώκονται για ξέπλυμα χρήματος και εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων.

Τον περασμένο μήνα, μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στην σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, κατηγόρησε τους ισραηλινούς στρατιώτες για απαγωγή Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να αφαιρεθούν τα όργανά τους, αναφέροντας πιθανή σχέση μεταξύ του ισραηλινού στρατού και του κυκλώματος εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων που εξαρθρώθηκε στις ΗΠΑ.

Ορισμένες αραβικές χώρες απηύθυναν ήδη έκκληση για μια διεθνή έρευνα σχετικά με αυτές τις καταγγελίες.

irakliowebradio
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »