30/7/09

Οι πλουσιότεροι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ομολογία σοκ για κατασκοπεία!


Στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές στρατηγικής σημασίας φωτογράφιζε 30χρονος μουσουλμάνος, που συνελήφθη στη Σαμοθράκη. Ο ίδιος ομολόγησε αρχικά ότι εκτελούσε ειδικές αποστολές για λογαριασμό τουρκικών μυστικών υπηρεσιών...



Ευρύτερες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση της σύλληψης 30χρονου μουσουλμάνου που είχε στην κατοχή του πλούσιο φωτογραφικό υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δρόμους και άλλες δημόσιες υποδομές στρατηγικής σημασίας, καθώς ομολόγησε ότι εκτελούσε «ειδικές αποστολές» για λογαριασμό μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας.Η ομολογία - σοκ ότι έκανε εδώ και καιρό, με επαγγελματικό μάλιστα τρόπο, φωτογραφήσεις «ευαίσθητων και στρατηγικών σημείων» προκάλεσε (και δικαιολογημένα) επιπλέον ερωτηματικά στους υπευθύνους των αρχών ασφαλείας και της ΕΥΠ για ύπαρξη ευρύτερου δικτύου κατασκοπείας στη Θράκη.

Ο άνδρας, που κατάγεται από το Μ. Δέρειο του Βόρειου Εβρου και κατοικεί κοντά στην Αλεξανδρούπολη, ασκεί το επάγγελμα του φωτογράφου και διατηρεί φωτογραφείο στην πρωτεύουσα του Εβρου.

Συνελήφθη την περασμένη Κυριακή στη Σαμοθράκη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΥΠ, της Αστυνομίας και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Πάνω του βρέθηκαν 600 φωτογραφίες, οι οποίες ήταν άρτιες τεχνικά και οι 400 από αυτές αξιολογούνται ως πολύ σοβαρές.

Δεν... τους γνώριζε
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομολόγησε πως αναλάμβανε αποστολές για λογαριασμό Τούρκων, την ταυτότητα των οποίων, όπως είπε, δεν γνωρίζει. Εκανε καιρό τις φωτογραφήσεις και παρέδιδε τις φωτογραφίες στους Τούρκους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η οικογένειά του φέρεται ότι είχε σχέσεις με το προξενείο.

«Με πλησίαζαν δύο άτομα, τους οποίους δεν γνωρίζω, και μου ζητούσαν να φωτογραφίζω στρατόπεδα», φέρεται πως είπε κατά τις πρώτες ώρες μετά τη σύλληψή του, όταν υπό το κράτος του πανικού, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ήταν «λαλίστατος» και προέβη σε αποκαλύψεις, πριν τον συμβουλέψουν οι δικηγόροι του να σιωπήσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ανέφερε πως έκανε μέχρι τώρα συνολικά οκτώ τέτοιες «ειδικές αποστολές», κατά τις οποίες τραβούσε έως και 300 φωτογραφίες τη φορά, και αμειβόταν με 500 ευρώ για κάθε αποστολή.

Αξιωματικός, που ήταν παρών στις ανακρίσεις στην Αλεξανδρούπολη, απέδωσε στον συλληφθέντα τη φράση «δούλευα για τη μητέρα πατρίδα μου, την Τουρκία».

ethnos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιστροφή του Michael Schumacher στη Formula 1.


ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ FELIPE MASSA

Μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Felipe Massa στη Formula 1 στην Ουγγαρία η ferari φέρνει έναν θρύλο ξανά στη δράση. Ο Mihael Schumacher όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Ferrari επιστρέφει στη...

θέση του Massa για το ευρωπαϊκό grand Prix που θα γίνει στις 23 Αυγούστου στη Valanecia. Θα περάσει απο κάποια τεστς και αν όλα πάνε καλά θα δούμε τη θρυλική επιστροφή του
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

29/7/09

Ο ...Άγιος Ψυχάρης κάνει επίθεση στον Γεωργιάδη για την προσωπική του ζωή - Ο πρώην διοικητής θα μας πει και για την δική του;



Μέχρι εκεί έφθασε το "Βήμα". Επειδή κάποιος διαφωνεί με τις απόψεις περί γυναικών - ιερέων
στην Ορθόδοξη εκκλησία μπαίνει στα προσωπικά του και τον μέμφεται με ειρωνικό τρόπο. Ο ...Θεός-Ψυχάρης αποφάσισε ότι οι γυναίκες πρέπει να παίρνουν το σχήμα κάτι που ούτε οι απόστολοι το είχαν πει (και όχι λόγω συνθηκών) αλλά ούτε και οι σύγχρονοι πατέρες της εκκλησίας. Ο ...Άγιος αυτός άνθρωπος Σταύρος Ψυχάρης μπορεί να θέλει να κάνει καμιά θυγατέρα του ιερέα και να έχει το κόλλημα! Διαβάστε τι λέει για τον Άδωνι Γεωργιάδη που μπορεί να διαφωνεί κανείς σε όλα μαζί του αλλά το τι κάννει στην προσωπική του ζωή είναι γούστο του και καπέλο του. Δεν μας λες και εσύ ρε Ψυχάρη που είσαι τόσο ...σύγχρονος τι κάνεις , με τι κοιμάσαι εντός ή εκτός γάμου; Για να δούμε τον διοικητή του Αγίου Όρους.

Λέει:

"Δεν υπάρχει περίπτωση να υποδεχτούμε γυναίκες ιερείς στην Εκκλησία της Ελλάδος, απεφάνθη (ως καθ΄ ύλην αρμόδιος;) ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αδ. Γεωργιάδης, τονίζοντας (με θαυμασμό θα έλεγα) ότι αυτό είναι παραπάνω από λογικό, καθώς η Ορθόδοξη Εκκλησία παραδοσιακά ήταν, είναι και θα είναι συντηρητική. Πόσο όμως συντηρητική; Υποθέτω όσο βολεύει τον Αδωνι. Δηλαδή τόσο όσο, ακόμη κι αν αρνείται στις γυναίκες το δικαίωμα της ισότητας με τους άνδρες, να επιτρέπει στον βουλευτή να συζεί εκτός γάμου, επί σειράν ετών, με την κυρία Ευγενία Μανωλίδου, όσο κι αν κάτι τέτοιο δεν συνάδει προς τις (συντηρητικές) αρχές της Ορθοδοξίας. (Εκτός αν με τον πρόσφατο γάμο του ζεύγους το «αδίκημα» παρεγράφη, καθώς η Εκκλησία εκτός από συντηρητική είναι και φιλεύσπλαχνη...)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Παπανικολάου: "O Άρης η ιστορικότερη ομάδα στην Ελλάδα"


Κολακευμένος από το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, οι οποίοι εξετάζουν την περίπτωση απόκτησής του, δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου στη «SportDay». «Σίγουρα το να ακούς πως ομάδες όπως Παναθηναϊκός κι ο...

Ολυμπιακός ενδιαφέρονται για εσένα αποτελεί μεγάλη τιμή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διεθνής φόργουορντ του Άρη και τόνισε πως «εξίσου μεγάλη τιμή είναι και το να φοράς τη φανέλα της ιστορικότερης ομάδας στην Ελλάδα».

Αποσπάσματα των δηλώσεων του Παπανικολάου στη «SportDay»:

Ποια η μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσεις πηγαίνοντας στην Εθνική Ανδρών;

«Δεν υπάρχει πρόκληση. Από τη στιγμή που ήρθε η κλήση για την Εθνική Ανδρών, πάω για να κάνω το καλύτερο, δηλαδή να κερδίσω μία θέση στη 12άδ που θα αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Δεν πάω στην προετοιμασία για τα μάτια του κόσμου κι απλά να λέω μετά πως ήμουν για λίγες ημέρες μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής».

Πώς σε κάνει να νιώθεις το ενδιαφέρον τόσων συλλόγων από Ελλάδα και εξωτερικό;

«Σίγουρα το να ακούς πως ομάδες όπως Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρονται για εσένα αποτελεί μεγάλη τιμή. Όμως εξίσου μεγάλη τιμή είναι και το να φοράς τη φανέλα του Άρη, η οποία είναι η ιστορικότερη ομάδα στην Ελλάδα. Εγώ έχω συμβόλαιο με τον Άρη και όλα τα υπόλοιπα τη δεδομένη στιγμή έρχονται δεύτερα».

Ποιος είναι ο στόχος του Κώστα Παπανικολάου για τη νέα σεζόν;

«Στόχος μου για την επόμενη περίοδο είναι να πάω στην προετοιμασία της ομάδας μου, να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να διεκδικήσω τον χρόνο που μου αναλογεί μέσα από τη σκληρή δουλειά που θα κάνω»

www.postgame.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αφησαν τα Ζωνιανά και μετακόμισαν στον Ταΰγετο! Υστερα από σημαντική… προϋπηρεσία στο πιο πολυσυζητημένο χωριό της Κρήτης.


Αφησαν τα Ζωνιανά και μετακόμισαν στον Ταΰγετο! Υστερα από σημαντική… προϋπηρεσία στο πιο πολυσυζητημένο χωριό της Κρήτης, δύο Αλβανοί (εξπέρ στην καλλιέργεια, φύλαξη και φροντίδα μεγάλων χασισοφυτειών) βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη στην Πελοπόννησο, μετά την αιματηρή ενέδρα της 5ης Νοεμβρίου 2007 που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του ειδικού φρουρού Στάθη...
Λαζαρίδη.
Οι δύο «πρόσφυγες» των Ζωνιανών δικτυώθηκαν γρήγορα και άνοιξαν νέες δουλειές στον Ταΰγετο και συγκεκριμένα μαζί με άλλους δύο Ελληνες ανέλαβαν την καλλιέργεια και φύλαξη μιας τεράστιας χασισοφυτείας στη δασική περιοχή Σγούρνας στην Αναβρυτή. Η φυτεία, που αποτελούνταν από 1.300 δενδρύλλια, είχε εντοπιστεί πριν από περίπου ένα χρόνο (στις 28 Αυγούστου 2008) από την αστυνομία, ωστόσο οι δράστες αναζητούνταν μέχρι σήμερα. Τελικά, ύστερα από μακρά συνεργασία της Ασφάλειας Σπάρτης και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και έπειτα από επιστημονική εξέταση των αξιοποιήσιμων αντικειμένων που είχαν βρεθεί στη χασισοφυτεία, πραγματοποιήθηκε η ταυτοποίηση των δραστών. Ο φάκελος της υπόθεσης έχει σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης και αναμένεται να εκδοθούν τα εντάλματα σύλληψης προκειμένου να αρχίσει η αναζήτηση των δραστών.

Την ίδια στιγμή άνδρες της ίδιας υπηρεσίας συνέλαβαν έναν Αλβανό υπήκοο ο οποίος κατά την προανάκριση ομολόγησε ότι είναι ο καλλιεργητής χασισοφυτείας που είχε εντοπίσει η αστυνομία στην αγροτική περιοχή Λιοπάσι του δήμου Μυστρά και τον οποίο παρακολουθούσε επί αρκετές μέρες. Η χασισοφυτεία, που βρισκόταν σε δύσβατη περιοχή, αποτελούνταν από είκοσι επτά δενδρύλλια χασίς και είκοσι ξεραμένα δενδρύλλια που είχαν ύψος από ενάμιση έως δυόμισι μέτρα. Τα χασισόδεντρα εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης. Ο συλληφθείς, που περιέγραψε στους αστυνομικούς με κάθε λεπτομέρεια και τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργούσε τα δενδρύλλια, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Σπάρτης.

Εν τω μεταξύ, φυτεία αποτελούμενη από δεκατέσσερα χασισόδεντρα ύψους δύο έως τριών μέτρων εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή του δήμου Αριος στη Μεσσηνία. Η ταυτότητα του χασισοκαλλιεργητή παραμένει άγνωστη, ενώ πραγματοποιούνται έρευνες για τον εντοπισμό του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

πηγή Espresso
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μεγάλο δράμα! Πέταξαν αντικείμενα στον Γιωτόπουλο οι συγκρατούμενοι του



ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΠΑΛΙ Η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ

Θα μας πιάσουν τα...ζουμιά με το πρωτοσέλιδο της "Ελευθεροτυπίας" που ενδιαφέρεται πάαααααραααα πολύ για το τι συμβαίνει στον ...αγαπημένο Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.
Φαίνεται ότι η Μάνια Τεγοπούλου δεν μπορεί να κόψει το...χούι με την στήριξη του Γιωτόπουλου και τώρα ήρθε να μας πει ότι του πέταξαν αντικείμενα κάποιοι συγκρατούμενοι του και οι φύλακες απλά κοίταζαν! Κυρία μου στην φυλακή πήγε και όχι στο κατηχητικό! Μακάρι αυτό...

να είναι το λιγότερο που μπορεί να πάθει ένας κρατούμενος στις φυλακές. Κακώς βέβαια του επιτέθηκαν αλλά δεν μας ενημερώνεις και τι γίνεται με τους συγγενείς των δολοφονημένων από την 17Ν ανθρώπων;
Κάποιοι πρέπει να σκεφθούν και τους συγγενείς του Αξαρλιάν. Άντε για να μαθαίνει ο κόσμος τι συμβαίνει με τις εφημερίδες. Δεν μας λες κ.Τεγοπούλου ποια είναι η σχέση σου με τον Γιωτόπουλο; Τον ξέρεις; Τον έχεις δει ποτέ;

troktiko.blogspot
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Τέλος» και επίσημα η BMW στην F1.

Επιβεβαιώθηκε από «επίσημα χείλη» η απόφαση της BMW να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα της Formula 1. «Ο Όμιλος BMW δεν θα συνεχίσει τη συμμετοχή του στη Φόρμουλα Ένα μετά το τέλος της σεζόν του 2009» αναφέρει η αυτοκινητοβιομηχανία από...

το Μόναχο σε ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε πριν από τη σχετική συνέντευξη Τύπου στο αρχηγείο της εταιρείας, και προσθέτει μεταξύ άλλων: «Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι οι πόροι που ελευθερώνονται θα αφιερωθούν στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών οδήγησης και άλλων σχεδίων. Η BMW θα συνεχίσει να εμπλέκεται ενεργά σε άλλα πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Για να σημειώσει ο γενικός διευθυντής της BMW Ζάουμπερ, Μάριο Τίσεν ότι το φυσιολογικό σενάριο θα ήταν ένας συνεταίρος να αναλάβει την ομάδα, την οποία η BMW εξαγόρασε από τον Ελβετό ιδρυτή της, Πέτερ Ζάουμπερ, το 2005.

Η απόφαση των ανθρώπων της BMW ελήφθη σε χθεσινό διοικητικό συμβούλιο. Κίνηση που συνδέεται άμεσα με την αποφυγή της υπογραφής μιας εμπορικής συμφωνίας που ήταν στα «σκαριά», σύμφωνα με την οποία όλες οι ομάδες θα δεσμευόταν με συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2012.

sport-fm.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κατασκοπικά παιχνίδια της Τουρκίας σε ελληνικό έδαφος…


Το εξαιρετικού ενδιαφέροντος θέμα της σύλληψης ενός Τούρκου κατασκόπου σε ελληνικό έδαφος αποκάλυψε χθες το taxalia.blogspot.com και είναι σήμερα πρωτοσέλιδο θέμα στην...

εφημερίδα «Αυριανή της Μακεδονίας – Θράκης». Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο τούρκος συνελήφθη στη Σαμοθράκη, έχοντας στην κατοχή του φωτογραφίες από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, από συστήματα υποδομών, από δρόμους και σημεία που παρουσιάζουν ιδιαίτερη στρατηγική σημασία. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο ίδιος μέχρι τώρα, έχει επαναλάβει οκτώ φορές τη συγεκκριμένη διαδικασία της συγκέντρωσης πληροφοριών και φωτογραφιών και της αποστολής τους σε άτομα που όπως είπε τον είχαν προσεγγίσει για αυτή τη «δουλειά».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αμειβόταν 500 ευρώ σε κάθε του ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί να τραβούσε και 300 φωτογραφίες. Οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι η όλη υπόθεση είναι σοβαρή, καθώς στοχεύει στη συλλογή πολύ ειδικών και λεπτομερών πληροφοριών και εικόνων, οι οποίες δεν μπορούν να απεικονιστούν από κανένα από τους υπάρχοντες δορυφόρους, καθώς η λήψη των φωτογραφιών γίνεται από το επίπεδο του εδάφους.

newsblog
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

28/7/09

Ζητείται... υποψήφιος βουλευτής για ελληνικό κόμμα



Για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά ελληνικό κόμμα αναζητά τους υποψηφίους βουλευτές του με... αγγελίες στις εφημερίδες. Πρόκειται για τη νέα πολιτική κίνηση «Δράση», που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ζητώντας την ψήφο του ελληνικού λαού.Όπως γίνεται αντιληπτό, ο πάντα απρόβλεπτος Στέφανος...
Μάνος καινοτόμησε για άλλη μια φορά και αναζητά με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο στελέχη που θα ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια του νέου του κόμματος. υπενθυμίζεται ότι η «Δράση» ιδρύθηκε τις παραμονές των ευρωεκλογών από τον κ. Μάνο και τους Γιάννη Μπουτάρη και Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, ωστόσο ο τελευταίος πρόσφατα αποχώρησε από το εγχείρημα.
Ήδη δημοσιεύθηκε σε κορυφαία πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα αγγελία, όπου αναζητούνται υποψήφιοι της «Δράσης» στο νομό Λασιθίου. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να στείλουν βιογραφικά στα γραφεία της καινούριας πολιτικής παράταξης.
Πιο πριν, καλό θα ήταν να γνωρίζουν, πάντως, ότι οι ιδανικοί υποψήφιοι θα πρέπει να κατοικούν, να κατάγονται ή να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Λασίθι. Δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας ή φύλου. Τέλος, η τυχόν ακαδημαϊκή κατάρτιση σε οποιονδήποτε χώρο, η γνώση της αγγλικής γλώσσας και η άνεση στη χρήση των υπολογιστών και του internet «σίγουρα αποτελούν χρήσιμα επιπλέον προσόντα».

star.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Έτοιμο το αεροσκάφος που θα πάει στο διάστημα με τουρίστες


Πανευτυχής ο ιδιοκτήτης της Virgin, με το WhiteKnightTwo, το αεροσκάφος με το οποίο θα αρχίσει ο διαστημικός τουρισμός...όπου θα μπορούν να δουν από κοντά το διάστημα τουρίστες. Ήταν η πρώτη γεύση που έγινε στον σταθμό Virgin Galactic ως μέρος της προσπάθειας για την μετάβαση στην εκκίνηση εμπορικών διαστημικών ταξιδιών, την οποία χρηματοδοτεί και εκμεταλεύεται οRichard Branson
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

27/7/09

Γίνεται και σεις cleanjunkie καθαρίστε ένα δρόμο και στείλτε την φωτογραφίες σας στο cleanjunkies.cleanjunkies@gmail.com


http://cleanjunkies-cleanjunkies.blogspot.com/
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στις ομάδες τους δεν τους βάζουν για να παίζουν οι -ιτς!


Πήραν το χρυσό μετάλλιο τα παιδιά στο μπάσκετ, στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα νέων αλλά αν σας πούμε ότι δεν ξέρουμε ούτε έναν παίχτη θα μας βρίσετε; Ναι, ρε παιδιά κανένα από τα παλικάρια που είναι 20 ετών και βάλε δεν το ξέρουμε. Αφού δεν αγωνίζονται με τις ομάδες τους. Τι πανηγυρίζει η ΕΟΚ και ο Βασιλακόπουλος; Στις ομάδες τους παίζουν κάτι -ιτς, -ουτς, -εβιτς και οι Έλληνες μένουν εκτός. Που να...


αναπτυχθεί το ταλέντο τους; Πόσοι θα παραμείνουν από όσους πήραν το χρυσό και ποιοι από τους Γάλλους που έπαιξαν στον τελικό θα έχουν τους μισούς στην εθνική τους ομάδα; Εδώ ο Βασιλακόπουλος διαμαρτύρεται που τραυματίστηκαν ο Παπαλουκάς και ο Διαμαντίδης αντί να ανοίξει χώρο στους νέους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

"Ζωή σε δορυφόρο του Κρόνου"?


"Μια νέα επιστημονική μελέτη έρχεται να εξάψει το ενδιαφέρον των ερευνητών για τον “Εγκέλαδο”, τον διαμέτρου 500 χλμ. παγωμένο δορυφόρο του Κρόνου.
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Nature”, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το BBC, υποστηρίζει...

ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για την ύπαρξη ωκεανού υγρού νερού κάτω από την επιφάνεια του “Εγκέλαδου”, κάτι που μπορεί επίσης να σημαίνει ότι υπάρχουν πιθανότητες ανεύρεσης εξωγήινης ζωής.
Ο “Εγκέλαδος” είναι έτσι ένα από τα πιο υποσχόμενα μέρη του ηλιακού συστήματος για τον εντοπισμό ζωής έξω από τη Γη.
Η έρευνα έγινε από τον Φρανκ Πόστμπεργκ του Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής Μαξ Πλανκ και του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία, και τους συνεργάτες του.
Διαπίστωσε την ύπαρξη μικρών ποσοτήτων αλάτων νατρίου (2% περίπου της συνολικής μάζας) σε μερικά από τα παγωμένα σωματίδια που μεταφέρουν οι τεράστιοι θερμοπίδακες (γκέιζερ) υδρατμών που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 2005 και εκτοξεύονται θεαματικά από τέσσερις τεράστιες σχισμές (τις λεγόμενες “ραβδώσεις της τίγρης”) στο νότιο πόλο του δορυφόρου.
Τα σωματίδια αναλύθηκαν από το διαστημικό σκάφος “Κασίνι”, καθώς πέρασε μέσα από τους πίδακες. Η ύπαρξη νατρίου, κατά τους γερμανούς επιστήμονες, αποτελεί σαφή ένδειξη (την καλύτερη που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα) ότι βαθιά κάτω από τους επιφανειακούς πάγους υγρό νερό έρχεται σε επαφή με βράχους με άλατα. Όπως είπαν, τα ορυκτά άλατα φαίνεται πως “ξεπλένονται” από τα υπόγεια βράχια του “Εγκέλαδου”, όπως στη Γη οι ωκεανοί απορροφούν άλατα και με το πέρασμα του χρόνου έγιναν αλμυροί.
Αντίθετα, μια άλλη μελέτη, επίσης στο “Nature”, από τον αστρονόμο Νίκολας Σνάϊντερ του πανεπιστημίου του Κολοράντο-Μπούλντερ των ΗΠΑ και τους συνεργάτες του, δεν κατάφερε να ανακαλύψει ίχνη νατρίου στους εκτοξευόμενους θερμοπίδακες, έπειτα από παρατηρήσεις που έκανε με μεγάλα επίγεια τηλεσκόπια εφοδιασμένα με φασματογράφους.
Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες χρειάζονται νέες παρατηρήσεις για να αποδείξουν χωρίς αμφιβολία την ύπαρξη υπόγειου νερού (κατά πάσα πιθανότητα σε σπήλαια λίγο κάτω από την παγωμένη επιφάνεια του δορυφόρου), κάτι που ελπίζεται να συμβεί, όταν το “Κασίνι” κάνει την επόμενη διέλευσή του από τον “Εγκέλαδο” (έναν από τους 60 δορυφόρους του Κρόνου) φέτος το Νοέμβριο."

totefteri.blogspot.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αν ο πρωθυπουργός τολμούσε μετάνοια

Η λογική των δημοσκοπήσεων και η οξυδέρκεια του κοινού αισθήματος το βεβαιώνουν: Αποκλείεται η σημερινή κυβέρνηση να κερδίσει τις προσεχείς εκλογές, όποτε και αν διεξαχθούν.

Αυτή η βεβαιότητα, για έναν ταλαντούχο και φιλόδοξο ηγέτη θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρόκληση: Στους μήνες που του απομένουν (επτά μέχρι το εκβιαστικό τελεσίγραφο του αντιπάλου του) να τολμήσει όσες μεταρρυθμιστικές τομές απέφευγε έως τώρα, τρέμοντας το «πολιτικό κόστος».

Το πολιτικό κόστος το έχει τελεσίδικα εισπράξει, το προκάλεσαν η ατολμία και η ανικανότητα, όχι οι σθεναρές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες. Τα προγνωστικά δεν ανατρέπονται, ο πρωθυπουργός θα γυρίσει οριστικά στο σπίτι του. Εκ των πραγμάτων, το δίλημμά του είναι: αν θα γυρίσει με την αξιοπρέπεια του ηγέτη που, έστω την τελευταία στιγμή, τόλμησε τα καίρια ή με το ισόβιο πια στίγμα του αποτυχημένου. Θα τον έχει κατατροπώσει ο πιο μειονεκτικός αντίπαλος που θα μπορούσε ποτέ να του τύχει.

Το ενδεχόμενο να τολμήσει ο σημερινός πρωθυπουργός την τελευταία στιγμή, το αποκλείουν όλα τα δεδομένα: Δεν τόλμησε τα καίρια και ουσιώδη εφτά χρόνια ως ηγέτης της αντιπολίτευσης και πέντε χρόνια ως πρωθυπουργός, θα τολμήσει τους τελευταίους εφτά μήνες πριν το τέλος; Δεν έχει τον ψυχισμό που απαιτείται για να διακινδυνεύσει τομές, δεν είχε ποτέ ουσιαστικές φιλοδοξίες, όραμα που να τον συνεπαίρνει. Στη ζωή του δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει ποτέ για τίποτα, γεννήθηκε με όνομα που του εξασφάλιζε κάθε μέρα τον πρώτο λαχνό του λαχείου, βρέθηκε να διαχειρίζεται την πρωθυπουργική μοναρχία, όπως άλλοι κληρονομούν τράπεζα ή εργοστάσιο.

Παρόλα αυτά, η ανάλυση του ουτοπικού ενδεχομένου να τολμήσει ο πρωθυπουργός στο τελευταίο επτάμηνο τα καίρια, δεν είναι περιττή και άγονη, τουλάχιστον για τη θεωρητική σκέψη. Αξίζει τον κόπο να προβληματιστούμε κυρίως: ποια είναι τα καίρια και ουσιώδη που ο πρωθυπουργός θα άξιζε, για την υστεροφημία του, να επιχειρήσει.

Εχουν εντοπιστεί πάμπολλες φορές, επί πολλά τώρα χρόνια: Καίρια και ουσιώδη τολμήματα που περίμενε η ελληνική κοινωνία από τον πρωθυπουργό ήταν τα δημιουργικά αντίμετρα για την ανατροπή των κοινωνικών εγκλημάτων της εικοσαετίας του ΠΑΣΟΚ (και η λέξη εγκλήματα κυριολεκτεί).

Περίμενε η κοινωνία την αποκατάσταση αξιοκρατικής ιεραρχίας στον δημόσιο βίο, στη λειτουργία του κράτους. Αποκατάσταση ελέγχου και αξιολόγησης της ποιότητας, της ικανότητας, της εργατικότητας.

Την εξάλειψη του αμοραλιστικού λαϊκισμού που έχει βυθίσει το κράτος σε εφιαλτική υπερχρέωση και έχει αλλοτριώσει τον συνδικαλισμό σε παρακρατική εξουσία γκανγκστερικών εκβιασμών.

Τον δραστικό κοινωνικό έλεγχο των ασύδοτων ιδιωτικών ΜΜΕ και της διαχείρισης του επαγγελματικού «αθλητισμού» από μαστόρους της κοινωνικής αποχαύνωσης.

Την ανάσχεση της διάλυσης και του ευτελισμού της σχολικής και της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Αυτά τα (ενδεικτικά) κοινωνικά εγκλήματα, που η ψήφος του λαού απαιτούσε να αντιμετωπίσει με ριζοσπαστικές τομές ο πρωθυπουργός, είναι τα στοιχεία ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ, συγκροτούν την «πολιτική» του φυσιογνωμία. Η «Νέα Δημοκρατία» όχι μόνο δεν τα κατάγγειλε ποτέ και δεν τα αντιπάλεψε, αλλά τα υιοθέτησε σιωπηρώς και απολύτως, τα συντήρησε επιμελέστατα για δικό της ποταπό κομματικό όφελος και για να μην τυχόν δυσαρεστήσει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ευελπιστούσε να προσεταιριστεί. Ο εκπασοκισμός της Ν. Δ., από την εποχή της αρχηγίας Μητσοτάκη, είναι το πιο νοσηρό σύμπτωμα του πολιτικού μας βίου: Ο αμοραλισμός και ο μηδενισμός έγιναν μονόδρομος. Το διαβόητο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄Δημοτικού αποτέλεσε τη συμβολική ένδειξη της πολιτικής σύμπλευσης των δύο «κομμάτων εξουσίας».

Να ανακρούσει πρύμνα ο σημερινός πρωθυπουργός, να προσδώσει πολιτική ιδιοπροσωπία στη Ν. Δ. μέσα σε επτά μήνες, με ριζικές τομές, να ανασκευάσει τα παγιωμένα πια κοινωνικά εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ, είναι σαφώς ουτοπικό ενδεχόμενο. Αν, όμως, κατανοούσε έστω για ποια θέματα εδώ μιλάμε, θα μπορούσε να προβάλει την αντίρρηση: Με την οριακή πλειοψηφία των εκατό πενήντα ενός (151) βουλευτών, ποιος ηγέτης, ακόμα και ο πιο ταλαντούχος, θα ήταν δυνατό να τολμήσει τομές;

Η αντίρρηση λησμονεί ότι το θεωρητικό μας σχήμα προϋποθέτει ηγέτη όχι μόνο ταλαντούχο και δημιουργικά φιλόδοξο, αλλά επιπλέον και βεβαιωμένον για την αποτυχία του. Επομένως, έτοιμον να ρισκάρει τα πάντα, αφού δεν θα έχει να χάσει παρά μόνο τον ιστορικό διασυρμό του. Γνώρισμα των αληθινών ηγετών και τεκμήριο μεγαλείου είναι η δημόσια αναγνώριση των λαθών και η ομολογία αποτυχίας.

Αν ήταν, λοιπόν, αληθινός ηγέτης ο σημερινός πρωθυπουργός θα ζητούσε τη λαϊκή έγκριση για τις τομές τις ικανές να απαλλάξουν την ελληνική κοινωνία από τα θεσμοποιημένα πασοκικά εγκλήματα. Εγκριση όχι με εκλογές, που παγιδεύουν τη λαϊκή βούληση στα δόλια τεχνάσματα των «επικοινωνιολόγων». Εγκριση με έγκυρη δημοσκόπηση. Αν εγκρίνει ο λαός ή αν απορρίπτει την αξιοκρατία. Τον ακομμάτιστο και μη επαγγελματικό συνδικαλισμό. Τον κοινωνικό έλεγχο αξιοπιστίας, ποιότητας, γλωσσικής ορθότητας των ΜΜΕ. Την κατάργηση του κρατικού τζόγου και της κρατικής προστασίας του εξηλιθιωτικού «φιλαθλητισμού» Τη ριζική, από τα θεμέλια αναδόμηση του εκπαιδευτικού συστήματος. Τον θεσμικό χωρισμό του κράτους από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα.

Αν η δημοσκόπηση δώσει σε τέτοιες τομές το κύρος πλειοψηφικής λαϊκής απαίτησης, η οριακή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο δεσμεύεται, κατά τεκμήριο, να συμπράξει χωρίς αποστασίες. Αλλά και να υπάρξουν εξαγορασμένοι αποστάτες, την υστεροφημία του ο πρωθυπουργός θα την έχει κερδίσει.

Σε εφτά μήνες προλαβαίνουν να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμιστικές τομές σε τόσο καίριους τομείς του κοινωνικού βίου; Ισως ναι, ίσως όχι. Προλαβαίνει όμως η εξαγγελία και η ανάληψη της προσπάθειας με επιστράτευση της καλύτερης ανθρώπινης ποιότητας που διαθέτει η ελληνική κοινωνία έξω από τα πασιφανώς σάπια «κόμματα εξουσίας» να αλλάξει ριζικά την εικόνα του σημερινού πρωθυπουργού, αλλά και την πολιτική φυσιογνωμία του οριστικά χρεοκοπημένου κόμματός του.

Το σενάριο είναι εντελώς, μα εντελώς ουτοπικό, στην κυριολεξία όνειρο θερινής νυκτός. Ρεαλιστική πρόβλεψη είναι ότι ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει εκλογές το φθινόπωρο, λιγότερο πιθανό, τον Μάρτιο. Με τον φαλκιδευμένο εκλογικό νόμο πρωθυπουργός θα αναδειχθεί ο θλιβερός ολίγιστος – οι ανά τον κόσμο «Φιλέλληνες» θα καγχάσουν σαρδόνια με τον παρακμιακό αυτεξευτελισμό του Ελληνισμού. Το ψυχορράγημα θα συνεχιστεί, άγνωστο ώς πότε. Ανεπαισθήτως.

Tου Χρηστου Γιανναρα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

24/7/09

Περιμένουμε την αποκάλυψη σου Μάκη?


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

"Από τις 3 Απριλίου (δείτε εδώ ) ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος υποσχέθηκε στους αναγνώστες της ηλεκτρονικής Ζούγκλας μια μεγάλη αποκάλυψη για την κατοικία του πρωθυπουργού στη Ραφήνα...

Το ημερολόγιο γράφει 11 Ιουλίου. ΤΟ ξέχασε ο "αμερόληπτος" Μάκης;

Εμείς περιμένουμε πάντως...

Και να δεις πώς το λέει ο λαός...

Μην τάξεις σε άγιο κερί και σε παιδί παιχνίδι...

Εδώ είμαστε Μάκη..."

www.mediasoup.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Προτάσοφ: Να βγούμε Ευρώπη


Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη πορεία του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, παρουσιάστηκε ο Όλεγκ Προτάσοφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Sportday".Ο Ουκρανός τεχνικός δήλωσε ότι ο...

Ηρακλής θα έχει φέτος μια ανταγωνιστική ομάδα, ενώ τόνισε ότι στόχος του "γηραιού" τη νέα αγωνιστική περίοδο, είναι να επιστρέψει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά:

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας από την προετοιμασία της ομάδας;

«Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή είμαστε ομάδα των 17 ημερών. Ηρθαν πολλοί νέοι παίκτες και -κακά τα ψέματα- τους φέραμε για το βασικό σχήμα. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και αυτές τις μέρες δουλέψαμε στη φυσική κατάσταση και την τακτική».

Πότε πιστεύετε ότι θα ρολάρει ο Ηρακλής;

«Εχουμε στόχο και συγκεκριμένο πλάνο, αλλά δεν ξέρω πότε θα "πετάμε". Η ομάδα που ονειρευόμαστε χρειάζεται χρόνο για να γίνει. Ακριβώς πόσο χρόνο, δεν γνωρίζει κανείς».

Ο στόχος έχει οριοθετηθεί; Δυσκολεύεστε να μιλήστε για συγκεκριμένη θέση;

«Και να μην το είχε πει ο πρόεδρος, εγώ θα έλεγα στους παίκτες μου ότι στόχος είναι να μπούμε στη ζώνη για το Europa League. Ολοι έχουν απαιτήσεις και όλοι θα δώσουμε το 100% για τον Ηρακλή. Πρέπει να γίνουμε μια γροθιά».

Σε σχέση με τον Ηρακλή που έχετε στο μυαλό σας, σε τι επίπεδο βρίσκεται τώρα η ομάδα;

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ποσοστά και να κρίνουμε εκ του ασφαλούς τη δεδομένη περίοδο. Δεν είμαι ποτέ ευχαριστημένος. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Σας βλέπουμε όμως αισιόδοξο για το εγχείρημα αυτό

«Ναι, είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνουμε ανταγωνιστική ομάδα. Προσπαθώ να το μεταδώσω και στους παίκτες αυτό. Πρέπει να το πιστέψουν και οι ίδιοι».

balla.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΧΑ ΧΑ!


"Έχω μείνει άφωνος!

Δεν περίμενα να δω στη ζωή μου κάτι τέτοιο...

Υποθέτω ότι θα έπρεπε να φύγουν από το marketing του Lidl μερικοί (αγράμματοι), & να προσλαμβάνουν γνώστες Ελληνικών & όχι Γερμανικών!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

23/7/09

ΕΦΙΑΛΤΗ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΖΩ, ΕΦΙΑΛΤΗ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΛΛΑ αρνήθηκε το βουλευτικό αυτοκίνητο?


Ένα μεγάλο μπράβο πρέπει να πούμε στον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλο που αρνήθηκε το βουλευτικό αυτοκίνητο. Όσο και να διαφωνούμε με κάποιες θέσεις του, αυτή του η κίνηση πραγματικά τον τιμάει γιατί έκανε την διαφορά απο τους υπόλοιπους μουλωχτούς. Βαρεθήκαμε τα λόγια πράξεις θέλουμε και ας ξεκινήσουν απο τα απλά όπως ο Τρεμόπουλος. Η ανακοίνωση λέει συγκεκριμένα:


Για λόγους κυρίως συμβολισμού, με σκοπό να δείξει ότι η χώρα μας πρέπει να δώσει μεγάλη έμφαση στην προώθηση των δημόσιων μέσων μεταφοράς και του σιδηροδρόμου, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλος δεν θα πάρει το αυτοκίνητο που διαθέτει η Bουλή για τους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουν αναδιοργάνωση των συγκοινωνιών και των μεταφορών ώστε τα δημόσια μέσα μεταφοράς, ιδιαίτερα τα μέσα σταθερής τροχιάς, στις πόλεις, ο σιδηρόδρομος και περιβαλλοντικά αναβαθμισμένα λεωφορεία να αναλάβουν τον ρόλο που τους ανήκει. Θυμίζουμε ότι στις πόλεις πάνω από το 70% των μετακινήσεων γίνεται με ΙΧ ενώ θα έπρεπε οι μετακινήσεις με δημόσια μέσα μεταφοράς να αντιστοιχούν τουλάχιστον στο 70%. Επίσης, η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα από άποψη σιδηροδρομικού δικτύου και εξυπηρέτησης των μετακινήσεων και μεταφορών από το τρένο (σε χειρότερη θέση στην ΕΕ είναι μόνο η Μάλτα που δεν έχει σιδηρόδρομο).

troktiko.blogspot.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αγωγή του Καρβέλα 12εκ. ευρώ στους αστυνομικούς!


Αγωγή εναντίον των Αστυνομικών που τον είχαν συλλάβει μαζί με την Αννίτα Πάνια τον περασμένο Νοέμβριο κατέθεσε ο Νίκος Καρβέλας. Μάλιστα, ο μουσικοσυνθέτης ζητά από τον καθένα τους 3.000.000 ευρώ -το σύνολο 12.000.000 €- κάνοντας λόγο για προσβολή της προσωπικότητάς του και πρόκλησης ηθικής βλάβης εις βάρος του. Ο Νίκος Καρβέλας στις πρώτες σελίδες της αγωγής του διηγείται τη ...

δική του εκδοχή για εκείνη την εφιαλτική νύχτα κατά την οποία ο ίδιος και η Αννίτα Πάνια κατέληξαν στα κρατητήρια. “... ξαφνικά βλέπω έξη (6) περιπολικά της αστυνομίας (!!!) να με κλείνουν από όλες τις πλευρές μεταξύ των οποίων ήταν και το περιπολικό που επέβαιναν οι ανωτέρω τρεις εναγόμενοι και το οποίο προφανώς είχε ζητήσει να έρθουν και οι υπόλοιποι... Κανένας δε δεν μου εξηγούσε τι αδίκημα είχα διαπράξει, αλλά προσπάθησαν να με εξευτελίσουν με τη συμπεριφορά τους. Χτυπούσαν το αυτοκίνητο με γροθιές και κλωτσιές και προσπαθούσαν να ανοίξουν το πορτ παγκάζ” αναφέρει χαρακτηριστικά στην εκπομπή του ο Νίκος Καρβέλας ενώ στη συνέχεια αναφέρει έναν προς έναν όλους τους 'ψευδείς' όπως χαρακτηρίζει ισχυρισμούς των Αστυνομικών στις καταθέσεις που είχαν δώσει για το όλο συμβάν.

www.gossip-tv.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Ρόμπεν των Καγιέν ζητάει να τον ...προστατεύσει η δικαιοσύνη .

ΡΕ ΠΩΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΖΩΗ ,
ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΙΧΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ...
ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ... ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ...ΜΗΔΕΝ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ.
http://aggeloiellas.blogspot.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η νέα γκάφα απο τον ...αΓΑΠάκι!


Νέα γκάφα από τον Παπανδρέου αυτή τη φορά με τη γρίπη. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παρενέβη χθές μετά από αρκετές ημέρες και δήλωσε...
στομφωδώς ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να τεθεί επικεφαλής διϋπουργικής επιτροπής για την αντιμετώπιση του ιού. Κι όμως τέτοια διϋπουργική επιτροπή έχει συσταθεί από τις 2 του περασμένου Μαϊου υπό τον Καραμανλή. Εκείνο το Σάββατο με αφορμή τα δύο πρώτα κρούσματα που είχαν εκδηλωθεί στη χώρα μας είχε συνεδριάσει στο Μαξίμου η διϋπουργική με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου και Εσωτερικών Προκόπη ...

Παυλόπουλου.
Στις 5 Μαϊου μάλιστα ο Άρης είχε εκδώσει και σχετική εγκύκλιο προς όλες τις σχολικές μονάδες ενώ στις 13 Ιουνίου ο Αβραμόπουλος ξαναπήγε στον Καραμανλή και τον ενημέρωσε διεξοδικά για την κατάσταση και την υλοποίηση των μέτρων που λαμβάνονται. Οι σχετικές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού Υγείας, προκάλεσαν σοβαρό εκνευρισμό στην Ιπποκράτους και σύμφωνα με πληροφορίες ο Παπανδρέου τα έβαλε με τον Παπακωνσταντίνου και τον Ραγκούση επειδή δεν τον ενημέρωσαν για τη σύσταση της διϋπουργικής. Ενδεικτικό του πανικού που επικρατεί αυτή την ώρα στην Ιπποκράτους είναι ότι αποσύρθηκαν από το ηλεκτρονικό Αρχείο Τύπου όλες οι ανακοινώσεις της περιόδου 30-4 έως 04-05-2009 προφανώς γιατί στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν σχολιάσει τα αποτελέσματα εκείνης της διϋπουργικής!

www.parapolitika.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

22/7/09

«Ιπτάμενο» αντικείμενο σκότωσε οδηγό


Ιπτάμενο αντικείμενο (;) άγνωστης ταυτότητας και προέλευσης σκότωσε διερχόμενο οδηγό στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών.
Το μεταλλικό πιθανώς αντικείμενο, το μήκος του οποίου δεν πρέπει να ξεπερνούσε τα 30 εκατοστά, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα με φορά από ψηλά στο παρμπρίζ του οχήματος ενώ αυτό κινούνταν και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον 47χρονο οδηγό του, βγήκε...
από το πίσω πλαϊνό τζάμι κι... εξαφανίστηκε.Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Αγιαννίδη, που έχασε τόσο αναπάντεχα τη ζωή του, απευθύνει έκκληση σε τυχόν αυτόπτες μάρτυρες του θανατηφόρου τροχαίου, ώστε να ρίξει φως, ενώ σήμερα ξεκινά μια γιγαντιαία επιχείρηση για τη ανεύρεση του αντικειμένου.
Το δυστύχημα συνέβη την Πέμπτη 9 Ιουλίου, μεταξύ 15.30-15.45, στο 15ο χιλιόμετρο του δρόμου, στα όρια της Τροχαίας Θέρμης Θεσσαλονίκης.
Ο άτυχος Κ. Αγιαννίδης, που ήταν μόνος στο αυτοκίνητο, κινούνταν στο αριστερό ρεύμα από τα Νέα Μουδανιά όπου έμενε με την οικογένειά του προς τη Θεσσαλονίκη, όπου εργαζόταν ως οδηγός ταξί.
Ο 47χρονος άντρας οδηγούσε ένα τζιπ Daihatsu Feroza, χρώματος γκρι, όταν ξαφνικά έπεσε από το πουθενά πάνω του ένα μεταλλικό αντικείμενο. Προκάλεσε μία τρύπα στο παρμπρίζ, του διέλυσε κυριολεκτικά την αριστερή πλευρά του προσώπου και βγήκε από το πίσω παράθυρο. Ομως, ο οδηγός είχε προλάβει να ανάψει τα alarm και να τραβήξει ελαφρά χειρόφρενο, κάτι που προβληματίζει.
«Εχουμε ψάξει σε όλη τη γύρω περιοχή και δεν βρίσκουμε τι είναι αυτό που σκότωσε τον πατέρα μου. Είμαστε στα όρια της τρέλας για τον άδικο χαμό του, αλλά και γιατί δεν βρίσκουμε τι ήταν αυτό που τον σκότωσε», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια στο «Εθνος» η κόρη του θύματος, Αθηνά Αγιαννίδου.
Η κ. Αγιαννίδου, η μητέρα της και η μικρότερη αδερφή της παρακαλούν όποιον είδε το δυστύχημα και θυμάται τι ήταν αυτό που χτύπησε το αυτοκίνητο του πατέρα της, από πού ήρθε και πού πήγε να βοηθήσει να βρεθεί μια άκρη στην περίεργη αυτή υπόθεση.
«Στη θέση του πατέρα μου θα μπορούσε να βρίσκεται ο οποιοσδήποτε. Ηταν τόσο αναπάντεχο αυτό που συνέβη. Σκεφτείτε να ήταν στο αυτοκίνητο κάποιος συνεπιβάτης ή μια οικογένεια, θα ξεκληρίζονταν και κανείς δεν θα ήξερε το γιατί», μας είπε....

ΔΕΝ ΠΡΟΠΟΡΕΥΟΤΑΝ ΑΛΛΟ ΟΧΗΜΑ, ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ
Πιθανόν να έπεσε από κάποιο αεροπλάνο ή ελικόπτερο
Ο μηχανολόγος Ν. Σακκολέβας, που ανέλαβε την πραγματογνωμοσύνη της υπόθεσης, προσδιόρισε την πορεία που διέγραφε το τζιπ πριν και μετά την πρόσκρουση του μεταλλικού αντικειμένου, αδυνατεί όμως να πει τι ήταν αυτό, από πού ήρθε και πού έπεσε στη συνέχεια.
«Πρόκειται για μια μυστηριώδη υπόθεση, η οποία αφορά χιλιάδες οδηγούς που χρησιμοποιούν τον δρόμο της Χαλκιδικής και θα μπορούσαν να βρεθούν στη θέση του 47χρονου.
Αύριο (σ.σ.: σήμερα) με μια μεγάλη επιχείρηση θα ερευνηθεί όλος ο χώρος. Ακόμη και δύτες θα μπουν μέσα στον βούρκο για να βρουν το σιδερένιο αντικείμενο που είτε έπεσε από προπορευόμενο όχημα, είτε έπεσε από αεροπλάνο ή ελικόπτερο», δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς.
Ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, που ακολουθούσε το αυτοκίνητο του Κ. Αγιαννίδη, διαβεβαιώνει ότι δεν προπορευόταν άλλο όχημα. Πληροφορίες ότι την ώρα εκείνη υπήρχαν αεροσκάφη στον ουρανό, πιθανόν πυροσβεστικά και ελικόπτερα που συμμετείχαν σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς, ελέγχονται.
Δεν αποκλείεται, λοιπόν να μάζεψαν κάποιο μεταλλικό αντικείμενο από τη θάλασσα, το οποίο έφυγε από τον κάδο ή να έφυγε απευθείας από το αεροσκάφος, κάτι που σίγουρα θα έχει αναφερθεί στην υπηρεσία, λένε αυτοί που διερευνούν το συμβάν.
«Στη διάθεση της οικογένειας έχει τεθεί μια μεγάλη ομάδα εδικών, που αποτελείται από μηχανολόγο, μαθηματικό, ιδιωτικό ερευνητή και άλλους και πιστεύουμε ότι σύντομα θα λύσουμε το μυστήριο αυτό, εξαιτίας του οποίου χάθηκε τόσο άδικα ένας άνθρωπος», σημείωσε ο κ. Διαλυνάς.
Ο Κ. Αγιαννίδης μεταφέρθηκε μετά το δυστύχημα στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις στο κεφάλι.
Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει τις ζωτικές του λειτουργίες είχε μείνει ανέπαφο, όμως εκείνο που ρύθμιζε την εγκεφαλική λειτουργία είχε καταστραφεί και δεν θα επανερχόταν. Ο 47χρονος πάλεψε για δύο μέρες και κατέληξε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Αγιος Παύλος».

Έθνος
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

21/7/09

Ιδιώτης παρακολουθούσε με "βαλιτσάκι" την ..Ε.Υ.Π. !!!

Πολλοί αναρωτιούνται τι είναι αυτά τα μηχανήματα «βαλιτσάκια» με τα οποία η ΕΥΠ παρακολουθεί τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και με τα οποία έκανε και τις παρακολουθήσεις της «συμμορίας των 16».
Λοιπόν, πρόκειται για μηχανήματα μικρού μεγέθους, τα οποία μπορούν να...

παρακολουθήσουν τηλεφωνικές συνομιλίες 8.000 τηλεφωνικών συνδέσεων, ταυτόχρονα.

Επίσης μπορούν να παρακολουθούν την αποστολή e-mails, SMS και MMS.
Η ΕΥΠ έχει εγκαταστήσει τα μηχανήματα σε... αυτοκίνητα τύπου «ΒΑΝ».
Όλα αυτά στοίχισαν στο ευαγές Ίδρυμα της Κατεχάκη 3 εκατ. Ευρώ. Το κόστος των μηχανημάτων αυτών προσδιορίζεται από τις δυνατότητές τους. Πάντως, κυμαίνεται μεταξύ 200.000 και 1,5 εκατ. Ευρώ.

Η ΕΥΠ προμηθεύτηκε αρχικά ένα μηχάνημα, για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά σήμερα διαθέτει 4-5 από αυτά, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του καθαιρεθέντος Διευθυντή της υπηρεσίας Ιωάννη Κοραντή, τα οποία κυκλοφορούν ελεύθερα στο εμπόριο, προς δόξαν της ελεύθερης αγοράς.

* Το ωραίο είναι πως όταν η ΕΥΠ έθεσε σε λειτουργία τα συγκεκριμένα μηχανήματα ανακάλυψε ότι βρίσκονται σε λειτουργία άλλα έξι τέτοια μηχανήματα. Η έρευνα που διεξήγαγε έδειξε ότι τα μηχανήματα αυτά βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών.
Στην Κατεχάκη σήμανε συναγερμός και αμέσως ξεκίνησαν προσπάθειες εντοπισμού των ιδιοκτητών των έξι μηχανημάτων. Πάνω στην προσπάθεια ανακάλυψαν ότι ένας από τους ιδιώτες… παρακολουθούσε την ίδια την ΕΥΠ!!
Η οποία αναγκάσθηκε να εφαρμόσει ηλεκτρονικά αντίμετρα για να αποφύγει την παρακολούθηση.

Όλα αυτά τα ωραία συμβαίνουν στην ωραία μας χώρα. Αλλά το ενδιαφέρον είναι ποιοι είναι αυτοί που έχουν αγοράσει αυτά τα μηχανήματα και εικάζεται, πολύ βάσιμα, τόσο που δεν παίρνει άλλο, ότι κατέχονται από μεγάλους οικονομικούς παράγοντες.
Και για να μη σας ταλαιπωρούμε, σας πληροφορούμε ότι η ΕΥΠ εντόπισε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του ενός μηχανήματος και, πράγματι, πρόκειται για μεγάλο οικονομικό παράγοντα.

Η ΕΥΠ ξέρει, επίσης, για ποιους σκοπούς χρησιμοποιείται το εν λόγω μηχάνημα.
Ερώτηση: επειδή για τη σύλληψή τους χρειάζεται εντολή, θα τη δώσει ο νέος Διευθυντής, ο τέως δικαστικός, ακέραιος, όπως λένε, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ή πρέπει η εντολή να προέρχεται από την πολιτική ηγεσία;
Σε κάθε περίπτωση, θα μάθουμε ποιος είναι ο μασκαράς που μας παρακολουθεί και θα τον σταματήσουν ή θα τον αφήσουν να αλωνίζει;

taxalia.blogspot.com/2009/07/blog-post_6472.html

olympia.gr/2009/07/20/i-reporter-2/
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

20/7/09

Έπαιξαν τα 40 χρόνια που ανέβηκε ο άνθρωπος στην σελήνη και ξέχασαν την εισβολή στην Κύπρο



Μας τρέλαναν σήμερα όλα τα κανάλια για τα 40 χρόνια από την ημέρα που πάτησε ή δεν πάτησε ο Άρμστρονγκ στην Σελήνη. Διαρκώς ρεπορτάζ σε όλα τα δελτία. Και δεν αφιέρωσαν σχεδόν τίποτα για τα 35 χρόνια που και αυτά σήμερα συμπληρώνονται για την εισβολή στην Κύπρο. Τέτοια ΜΜΕ έχουμε και μετά λέμε γιατί...


ο κόσμος αντιδρά και το γυρίζει στα blogs ή στις παραλίες. Ρε εδώ δολοφονήθηκαν άνθρωποι και έγινε ο μεγαλύτερος βιασμός ενός κράτους και τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με άλλα πιο...σοβαρά θέματα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΠΟΥΤ...... ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σαν σήμερα πριν 35 χρόνια έγινε η Τουρκική εισβολή



Ώρα 04:35, Σάββατο 20 Ιουλίου 1974. Την γραφική και πανέμορφη πόλη της Κερύνειας μόλις την έβλεπαν στπρώτο φώς οι Τούρκοι πιλότοι τα ξημερώματα του Σαββάτου της 20ης Ιουλίου 1974 όταν άρχιζαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί ολόκληρης της Κύπρου αλλά κυρίως των βόρειων ακτών της Κυρήνειας και συγκεκριμένα στο σημείο "Πέντε Μίλι" δυτικά της πόλης της Κυρήνειας. Η επίθεση και απόβαση επικεντρώθηκαν αρχικά κοντά στο χωριό Άγιος Γεώργιος Κυρήνειας. Τα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου της Γλυκιώτισσας (στο μοναστήρι της οποίου έδρευε το 256ον Τάγμα Πεζικού) και Αχειροποιήτου (όπου έδρευε η 190η Μοίρα Αρμάτων / Τάγμα Πεζικού) όπου έγινε και η απόβαση του Τούρκικου στρατού υπήρξαν τα πρώτα θύματα των Τουρκικών αεροπορικών βομβαρδισμών…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

19/7/09

Όταν ο Παπαγγελόπουλος απελευθέρωσε τον Βλαστό και τον αδερφό του και μετά ήρθε η δολοφονία



Η ιστορία με πρωταγωνιστές τους αδερφούς Βλαστούς και τον σημερινό αρχηγό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών άρχισε να γράφεται στις αρχές Ιανουαρίου του 1998. Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο 33χρονος τότε Κώστας και ο 27χρονος αδερφός του Παναγιώτης Βλαστός βγήκαν με πενθήμερη άδεια από τη φυλακή. Βρίσκονταν στη φυλακή, καθώς είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για το μακελειό στο κέντρο «College» της λεωφόρου Αθηνών, στις 29 Οκτωβρίου του 1994, όπου έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών βρήκαν τραγικό θάνατο ο Γεράσιμος Ναστούλης, αδερφός του ισοβίτη Κώστα, και...
ο μπράβος Δημήτρης Σίνος. Στις 3 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της πενθήμερης άδειάς τους, οι Bλαστοί εντοπίστηκαν στην περιοχή της Ελευσίνας από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης να κινούνται περίεργα. Τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο, όμως τους αγνόησαν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη και τελικά να πέσουν στα δίχτυα του νόμου. Οι αδερφοί Βλαστοί βρέθηκαν να φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και να κατέχουν μικροποσότητα χασίς, ενώ μαζί τους στο αυτοκίνητο ήταν και ο 45χρονος τότε Παύλος Χαρίτος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα πιστόλι τύπου CZ με τρεις σφαίρες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ελευσίνας, όπου ο Παναγιώτης Βλαστός εκνευρισμένος επιτέθηκε και χτύπησε έναν αστυνομικό γιατί, όπως υποστήριξε, την ώρα που έπλενε τα χέρια του τον έσπρωξε.Το πρωί της 5ης Ιανουαρίου τα δύο αδέρφια οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 19 του ίδιου μήνα, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών, τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σημερινό διοικητή της ΕΥΠ, καθώς ήταν
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ ΗΝΙΑ της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών την ώρα που πανηγύριζε την
εξάρθρωση της συμμορίας Βλαστού είναι αυτός που έντεκα χρόνια πριν άφησε τον βαρυποινί-
τη ελεύθερο να επιστρέψει... μόνος του στη φυλακή, με αποτέλεσμα αυτός να αποδράσει.
Ο νέος αρχηγός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι ο άνθρωπος που ως εισαγγελέας πριν από 11 χρόνια δεν έκρινε σκόπιμο να οδηγήσει τους δύο βαρυποινίτες αδελφούς στη φυλακή - Είχε διαταχθεί και ΕΔΕ εις βάρος του καταδικασμένοι σε 15 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία και όχι ελεύθεροι πολίτες. Η άδειά τους έληγε στις 7 το απόγευμα της ίδιας
ημέρας και, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής: «Oι δύο κακοποιοί αφέθησαν ελεύθεροι, για να επιστρέψουν μόνοι τους στον Κορυδαλλό. Από τότε χάνονται τα ίχνη τους, καθώς δεν επέστρεψαν ποτέ στις φυλακές».
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Παραμύθια τα περι απομάκρυνσης επιγραφών απο την Νέα Μονή Χίου


Και όμως είναι γεγονός..οι αθεόφοβοι Τούκοι την ίδια ώρα που πέταγαν λάσπη συλλήβδην σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ για τα φτιαχτά ρεπορτάζ του Βήματος ,δημοσίευαν ψευδείς πληροφορίες περι δήθεν απομάκρυνσης των επιγραφών των Οθωμανικών "κατορθωμάτων"...
στο οστεοφυλάκιο της Νέα Μονή Χίου ,προφανώς για να ικανοποιήσουν του ευγενείς πόθους του συντάκτη ή της εντολές κάποιας κρατικής υπηρεσίας..Απόδειξη οι φωτογραφίες που παραθέτουμε στην συνέχεια της ανάρτησης

Η ιστορία ξεκίνησε τον Νοέμβρη του 2007 όταν ο ανεκδιήγητος γενικός πρόξενος της Τουρκίας στα Δωδεκάνησα επισκέφτηκε την ακριτική Χίο και συγκεκριμένα την Νέα Μονή, Αγιο Μηνά, και τον Ανάβατο .Ειδικά στην Νέα Μονή φαίνεται "συγκινήθηκε" ιδιαιτέρως βλέποντας τον σωρό απο οστά -αποτέλεσμα της εκδικητικής μανίας των Οθωμανών μισανθρώπων στην σφαγή της Χίου (1822)- και με θράσος 1000 πιθήκων αποφάσισε να επισκεφτεί τον Νομάρχη Χίου ζητώντας του να να προχωρήσει στην αλλαγή των επιγραφών ώστε να μην ονοματίζονται οι "δράστες"... και την αφαίρεση του οστεοφυλακίου!!! (πάνω απο 3.500 γυναικόπαιδα και 600 μοναχοί σφαγιάστηκαν στην Νέα Μονή)


Ο Νομάρχης προς τιμήν του αρνήθηκε κατηγορηματικά και του εξήγησε ευγενικά ότι η ιστορία δεν αλλάζει, καθώς οι επισκέπτες πρέπει να ενημερώνονται ακριβώς για την Οθωμανική θηριωδία του 1822 .

Η ιστορία επανήλθε στην επικαιρότητα στις 20 Ιουνίου 2009 (λίγες μέρες μετά τα εγκαίνια του Μουσείου Ακροπόλεως) όταν η τουρκική εφημερίδα “Time Turk” δημοσίευσε άρθρο στο οποία ανέφερε ότι : “Στο μοναστήρι Νέα Μονή στην Χίο στον χώρο τον κειμηλίων και εκθεμάτων της μονής υπάρχουν δυο αίθουσες με προθήκες στις οποίες φυλάσσονται ανθρώπινα κρανία με τις μέχρι πρότινος επιγραφές”… Έργα Οθωμανών” και “Σφαγιάσθηκαν από τους Οθωμανούς” οι οποίες μετά από τις αντιδράσεις της Τουρκικής πλευράς αντικαταστάθηκαν αφού πρώτα απαλείφθηκαν οι επίμαχες λέξεις αφήνοντας ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές. “ ,προβάλοντας το γεγονός ως μια κίνηση καλής θελήσεως απο Ελληνική πλευράς..


Το επίμαχο άρθρο-μαιμού
Η αλήθεια όμως είναι ότι τέτοια βέβηλη πράξη ευτυχώς δεν έλαβε χώρα στο μοναστήρι και οι αλλαγές που έγιναν κατα τον Τούρκο "δημοσιογράφο" βρίσκονται μόνο στην φαντασία του. Η πλήρης αλήθεια είναι ότι ο μεγαλύτερος όγκος των οστών μεταφέρθηκε σε παρακείμενη της Νέας Μονής εκκλησία (βλέπε φωτογραφία) ,όμως τα οστά πολλών Ελλήνων μαρτύρων του 1822 εξακολουθούν να παραμένουν στην αρχική τοποθεσία μαζί με τις επεξηγηματικές επιγραφές που τόσο ενοχλούν τους "συμμάχους"..Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε ελήφθησαν την 17η Ιουλίου απο φίλο του ιστολογίου και εκτός απο απόδειξη της "αξιοπιστίας" της είδησης που μας μετέφερε ο Τούρκος "δημοσιογράφος" ,έχουν και διδακτική αξία .

enkripto.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πότε τέλειωσε ιστορικά ο Ελληνισμός?

Πότε τελειώνει ιστορικά ένας λαός που σημάδεψε με την παρουσία του την πορεία της ανθρωπότητας; Προφανώς, όταν πάψει να παράγει ή να συντηρεί καινοτόμο ιδιαιτερότητα. Οταν χάσει ακόμα και την επίγνωση της κάποτε προσφοράς του, όταν εκπέσει σε ρητορικές μόνο καυχήσεις για κατορθώματα που δεν μπορεί πια να κατανοήσει τη σημασία τους.

Αν είναι αυτό το κριτήριο του ιστορικού τέλους, πότε τέλειωσε ιστορικά ο Ελληνισμός;

Στο σχολείο μαθαίναμε τη δόλια απάντηση της δυτικής ιστοριογραφίας που είχε υιοθετήσει και ο Κοραής: Ο Ελληνισμός τέλειωσε το 529, όταν ο Ιουστινιανός έκλεισε και τυπικά τα τελευταία απομεινάρια φιλοσοφικών σχολών της Αθήνας.

Από τα τέλη του 19ου αιώνα, η απροκατάληπτη έρευνα άρχισε να κατεδαφίζει τη μεθοδική κατασυκοφάντηση του ψευδωνύμως, για χλεύη, λεγόμενου «Βυζαντίου»: να καταδείχνει τα ιλιγγιώδη επιτεύγματα πολιτισμού, με ακραιφνή ελληνική ιδιαιτερότητα, που το χαρακτηρίζουν και σημαδεύουν την ανθρώπινη Ιστορία. Τότε μεταθέσαμε το τέλος του Ελληνισμού στην άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους, το 1453.

Η λεγόμενη «Γενιά του ’30» μας έδειξε ότι ακόμα και κάτω από τον ζυγό των Τούρκων οι Ελληνες, φτωχοί, αγράμματοι, σκλάβοι, συνέχισαν να παράγουν ιδιαιτερότητα πολιτισμού, Τέχνη και θεσμούς με τους ίδιους άξονες αναφοράς και τις ίδιες ιεραρχήσεις προτεραιοτήτων που χαρακτήριζαν ανέκαθεν την ελληνικότητα. Και τότε μεταθέσαμε το ιστορικό τέλος του Ελληνισμού στο 1833, όταν Βαυαροί και Κοραϊκοί συγκρότησαν το νεωτερικό ελλαδικό κρατίδιο, προγραμματικά αποκομμένο από την οργανική ιστορική του συνέχεια, με πολιτιστικές επιδόσεις μόνο στη μίμηση των δυτικών προτύπων και την ελληνική ταυτότητα μεταποιημένη σε φολκ λορ και ιδεολόγημα.

Αποδίδεται στον ηπειρώτη πατριάρχη Αθηναγόρα η εκτίμηση ότι ο Ελληνισμός τέλειωσε με τη Μικρασιατική Καταστροφή, το 1922: Μπορεί το ελλαδικό κρατίδιο των Αθηνών να ήταν καταγωγικά αφελληνισμένο, να κατανοούσε τον Ελληνισμό με τους όρους του νεωτερικού εθνικισμού, δηλαδή να τον καταδίκαζε να είναι βαλκανική επαρχία. Ομως, υπήρχε παράλληλα η πληθυσμική πραγματικότητα εκατομμυρίων Ελλήνων της Μικρασίας, του Πόντου, της Ανατολικής Θράκης, της Ανατολικής Ρωμηλίας, Ελληνισμός με συνείδηση κοσμοπολίτικης αρχοντιάς και ταυτότητα πολιτισμού, όχι κρατικής εθνότητας.

Με ποια κριτήρια πιστοποιούμε τη συνέχεια ή την ασυνέχεια (το ιστορικό τέλος) της ελληνικής ιδιαιτερότητας; Οχι βέβαια με τη συντήρηση και παγίωση των ίδιων πάντα σχημάτων του βίου και της έκφρασης. Η συνέχεια της ταυτότητας (δημιουργικής ετερότητας) ενός λαού γίνεται φανερή στη διατήρηση των ίδιων προτεραιοτήτων, της ίδιας ιεράρχησης αναγκών, της ίδιας αξιολόγησης ποιοτήτων.

Το πέρασμα από την «κοινωνία της χρείας» στην «πολιτική κοινωνία» (από την ατομοκεντρική χρησιμοθηρία στο κοινό «άθλημα αληθείας») είναι σταθερό γνώρισμα ελληνικότητας. Τόπος και τρόπος του αθλήματος στην Αρχαία Ελλάδα ήταν η αυτόνομη πόλις - κράτος, πραγμάτωση και φανέρωση του τρόπου η «εκκλησία του δήμου». Τόπος και τρόπος του αθλήματος στον εκχριστιανισμένο Ελληνισμό (Βυζάντιο και Τουρκοκρατία) ήταν η αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα - ενορία και φανέρωση του τρόπου η «εκκλησία των πιστών».

Ο στόχος στον οποίο απέβλεπε η πόλις (ο τρόπος του όντως αληθούς) αποτυπώνεται στη λογική αρμονία των αρχιτεκτονικών μελών του Παρθενώνα, στην αφαιρετική υποδήλωση του καθολικού λόγου της ουσίας (όχι του εφήμερου ατόμου) που σαρκώνει το άγαλμα, στην τραγωδική δραματουργία της θεατρικής εκφραστικής. Αντίστοιχα, ο στόχος της ευχαριστιακής κοινότητας αποτυπώνεται στο αρχιτεκτονικό (στατικής) ρίσκο της διαδοχής θόλων, ημιθολίων, σφαιρικών τριγώνων που λογοποιεί την ύλη, παραπέμπει στην «κένωση» - σάρκωση του Λόγου ως τρόπο τής όντως υπάρξεως. Aποτυπώνεται στη «διάβαση επί το πρωτότυπον» που κατορθώνει (με την ίδια αφαιρετική επιδίωξη του αγάλματος) η βυζαντινή Εικόνα ή στην «αποκαλυπτική» δραματουργία (με πιστότητα στο αρχαίο σκηνικό υπόδειγμα) της εκκλησιαστικής Ευχαριστίας.

Σήμερα δεν καταλαβαίνουμε τίποτα από τις προτεραιότητες αναγκών και στόχων που εξασφάλιζαν τη συνέχεια του τρόπου της ελληνικότητας, δεν μπορέσαμε να διασώσουμε στο ελλαδικό κρατίδιο αυτόν τον τρόπο ούτε ως μνήμη, θησαύρισμα παιδείας. Μας είναι αδύνατο να κατανοήσουμε (δεν έχουμε προσλαμβάνουσες παραστάσεις), πώς μπορεί μια συλλογικότητα να οργανώθηκε κάποτε με προτεραιότητα ανάγκης την υπαρκτική γνησιότητα και όχι τη χρησιμότητα. Ερμηνεύουμε την Αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο, την Τουρκοκρατία με τα κριτήρια και τα δόγματα του Ιστορικού Υλισμού ή με τις προ-πολιτικές ατομοκεντρικές αξιώσεις του Διαφωτισμού – μιλάμε για την αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία σαν το προανάκρουσμα «αυτοθεσμιζόμενης» κολλεκτίβας ή «κομμούνας».

Ο Ελληνισμός τέλειωσε ιστορικά με αργό και βασανιστικό (ταπεινωτικό) ψυχορράγημα που ξεκίνησε το 1833 και συνεχίζεται, άγνωστο για πόσο ακόμη. Παλεύουμε να πιθηκίσουμε με συνέπεια τα «φώτα» της Εσπερίας, την παραχάραξη του αθλήματος της σχέσης σε μονοτροπία της χρήσης. Και ούτε αυτό δεν καταφέρνουμε, ο μεταπρατισμός μάς καθηλώνει σε τριτοκοσμικά επίπεδα υπανάπτυξης, διαφθοράς, οργανωτικής διάλυσης, απαιδευσίας, βαναυσότητας στην καθημερινή συμπεριφορά.

Αν συνεχίζουμε κωμικά να καυχώμαστε για την Αρχαία Ελλάδα, είναι επειδή μάς μάθανε ότι στο δικό της κληροδότημα βασίστηκε, και αυτό αξιοποίησε ο καταναλωτικός πολιτισμός της Δύσης, που εμείς αποκλειστικά θαυμάζουμε και είναι το ίνδαλμά μας. Ωσάν να ήταν ποτέ δυνατό η ταύτιση του «αληθεύειν» με το «κοινωνείν» να γεννήσει τον ατομοκεντρισμό του cogito ή της αισθησιοκρατίας, η μεταφυσική στόχευση της αρχαιοελληνικής δημοκρατίας να παραγάγει το όνειδος της σημερινής εμπορευματοποιημένης κομματοκρατίας.

Το ιστορικό ψυχορράγημα του Ελληνισμού είναι βασανιστικό και ταπεινωτικό, γιατί συνεχίζουμε να υπάρχουμε χωρίς πια να είμαστε Ελληνες και χωρίς να μπορούμε να γίνουμε «Ευρωπαίοι». Και απομνημείωση αρχιτεκτονική του χαμένου προσώπου μας είναι η βλάσφημη αισχρουργία του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης: Αυτάρεσκη αναίδεια μιας αφελληνισμένης κοινωνίας, που χρυσοπληρώνει Αμερικανοελβετό για να φιλοτεχνήσει «μοδέρνο» νεοπλουτίστικο πορτραίτο της αμάθειας και ασχετοσύνης της.

Σε κάθε παραμικρή πτυχή του το σημερινό ελληνώνυμο κρατίδιο είναι μια ύβρις της ελληνικότητας.
Tου Χρηστου Γιανναρα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

18/7/09

Έτσι τιμωρούν στο Ισλάμ, ακόμη και τα παιδιά!(ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΚΑΡΟΥΝ)







Ο μικρός Ιρανός πεινούσε ... έκλεψε ,
ναι έκλεψε για να φάει ... από κάποια υπαίθρια αγορά στο ΙΡΑΝ .....
η θρησκεία του ήταν εκεί !!! όχι για να τον βοηθήσει , αλλά για να τον τιμωρήσει !!!
Ισλάμ .... μια θρησκεία που χωρά όλα τα κτήνη του κόσμου ....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος είχε αφήσει ελεύθερους τους Βλαστούς



Ο άνθρωπος που πήρε τα ηνία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών την ώρα που πανηγύριζε την εξάρθρωση της συμμορίας Βλαστού είναι αυτός που έντεκα χρόνια πριν άφησε τον βαρυποινίτη ελεύθερο να επιστρέψει... μόνος του στη φυλακή, με αποτέλεσμα αυτός να αποδράσει. Είχε διαταχθεί και ΕΔΕ εις βάρος του.

Όλο το ρεπορτάζ της NEΦEΛHΣ KATAKOYZHNOY στο αυριανό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αυτός είναι ο άνθρωπος που έκανε μήνυση με την βοήθεια της κυβέρνησης και του Δένδια - Εργαζόταν στην γραμματεία τύπου και η σύζυγος στην ΕΥΠ

Ο άνθρωπος που θέλει να κλείσει το troktiko και έκανε μήνυση για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από δημοσιογράφο!

Ο Βασίλης Παπαδρόσος πληρωνόταν από την γενική γραμματεία τύπου και η σύζυγος του είναι στην ΕΥΠ! Αυτός ο άνθρωπος διευθύνει ένα κανάλι που είναι σε Γερμανικά χέρια!!! Δείτε το δελτίο του ALPHA και να χαίρεστε όλοι τον δ/ντη του σταθμού. Κρατικοδίαιτος στην γραμματεία τύπου με σύζυγο σε ευαίσθητη θέση του δημοσίου τομέα. Το...
κυριότερο είναι ότι ο Παπαδρόσος είναι άνθρωπος των Γερμανών που πήραν το κανάλι στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος του RTL που μπροστά τους κάθεται σούζα.
Τον έφερε ο Κοντομηνάς στον σταθμό τον ευεργέτησε και αυτός τον πούλησε σε μια νύχτα! Όχι επειδή πήγε με τους Γερμανούς αλλά για την συμπεριφορά του που κατήγγειλαν άλλωστε και οι δημοσιογράφοι του ALPHA. Κακούργημα σημαίνει και δόλος. Και εσύ δεν μας δοκίμασες να δεις αν έχουμε δόλο. Δεν ζήτησες να κατέβει η ενοχλητική(για σένα) ανάρτηση.
Δεν είμαστε κανενός Παπαδρόσο. Και το ξέρεις γιατί αν ήμασταν θα κάναμε πίσω. Όσο και να θέλει ο Νίκος Δένδιας θα γυρίσει σε βάρος του η ιστορία με τα blog. Και αν πιέζει τον κόσμο να κάνει μήνυση δεν αλλάζει κάτι. Ξέρετε πόσες μηνύσεις έχουν οι δημοσιογράφοι; Εμείς οι φουκαράδες δεν έχουμε ακόμα τίποτα. Και δεν το εκλαμβάνουμε ως αδυναμία ότι δεν κάνουν μήνυση, απλά όποιος θίγεται δεν τον αφήνουμε παραπονεμένο(αν το μάθουμε βέβαια)

Μην σας κάνει εντύπωση που μόνο δημοσιογράφοι τα έχουν μαζί μας. Χαλάμε την πιάτσα. Ο Βασίλης Παπαδρόσος (δ/ντης ειδήσεων του ALPHA) πήγε ο ίδιος λες και είναι ο διοικητής της ΕΥΠ να καταθέσει μήνυση επειδή αναφέραμε ότι η σύζυγος του(χωρίς όνομα και δεν λέγεται Παπαδρόσου)εργάζεται στην ΕΥΠ και ηθικά είναι ασυμβίβαστο για δ/ντη καναλιού.

Ισχυρίζεται ότι πρέπει να γίνει άρση απορρήτου επειδή η...κατασκοπεία και η αποκάλυψη πρακτόρων είναι κακούργημα. Μπα, μπα , μπα τι έχουμε εδώ;

Η σύζυγος σας κ.Παπαδρόσε δεν είναι πολύ επώνυμη για να είναι ...μυστική πράκτωρ 007; Γεμάτο είναι το διαδίκτυο από φωτογραφίες της. Και θέλετε να μάθει ο κόσμος και το άλλο; Δεν είναι στον επιχειρησιακό τομέα της ΕΥΠ αλλά κάτι σαν γραμματειακή υποστήριξη-γραφείο τύπου. Δεν είναι δηλαδή και τόσο μυστικό πράκτωρ. Και αν ήταν δεν θα την γνωρίζαμε.

Όλο το επιχείρημα του Παπαδρόσου καταρρίπτεται από το παρελθόν της συζύγου του που μόνο μυστικό δεν είναι. Πρώτα εργαζόταν σε κανάλι μετά έγινε επώνυμη με άλλη πνευματική εργασία και μετά μπήκε στην ΕΥΠ. Δεν είναι δηλαδή από τα ...γεννοφάσκια της στην ΕΥΠ.

Πράκτορες της ΕΥΠ έχουν αποκαλυφθεί με ονόματα από τον Β.Λαμπρόπουλο στο 'Βήμα' και το "Πρώτο Θέμα" για την υπόθεση των Πακιστανών και είτε δεν ασκήθηκε δίωξη είτε αθωώθηκαν! Και εκεί δεν ήταν αστείο. Μιλούσαν με ονόματα για πράκτορες και όχι για υπαλλήλους.

Μήπως να θυμηθούμε τον χορό που κάνει η ΕΥΠ στα τραπέζια και τις εκλογές; Τόσο μυστικοί είναι αυτοί οι πράκτορες;

Ξέρετε τι ενοχλεί τον Παπαδρόσο; Όχι βέβαια ότι γράψαμε για την σύζυγο του την οποία ούτε που κατονομάσαμε παρότι είναι πασίγνωστη αλλά ότι το troktiko του ασκεί κριτική.

Τάχθηκε με τους Γερμανούς και με απαράδεκτη συμπεριφορά που καταγγέλθηκε απέλυσε γνωστούς δημοσιογράφους από το κανάλι. Μόνο ...δήμιο δεν τον χαρακτήρισε ο Κώστας Βαξεβάνης. Ο Παπαδρόσος είναι ο άνθρωπος που πάει σε μια νύχτα να εξαφανίσει την Ρίτσα Μπιζόγλη, που έγραφε τον Χρήστο Βασιλόπουλου που συμπεριφέρθηκε σκαιότατα στον Γιώργο Αυτιά(ρωτήστε τον). Όλα αυτά τα γράφαμε αλλά δεν στοιχειοθετούν κατηγορία ούτε για δυσφήμηση. Είναι αληθινά. Τώρα λοιπόν άνοιξε τα ...ντοσιέ του να δει αν έχουμε παραβεί το νόμο "ΠΡΆΚΤΩΡ θου-βου"!!!

Δεν μένουμε σε αυτά. Αποφάσισε να κάνει μήνυση και ας την προχωρήσει. Όπως όμως θα προχωρήσουμε και εμείς.
Ήθελες αντάρτικο κ.Παπαδρόσε; Θα το έχεις. Με σεβασμό. Πάνω από όλα στην γυναίκα σου. Εμείς την σεβόμαστε γιαυτό δεν βάλαμε όνομα. Τα άλλα θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή.

Την πάτησες Παπαδρόσο. Νόμιζες ότι θα την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια. Όχι εδώ είμαστε. Να πληρώσουμε για την αλήθεια που γράψαμε. Αν ήταν συκοφαντία θα ζητούσαμε συγνώμη. Όπως αν ζητούσες να κατέβει η ανάρτηση με ένα απλό e-mail πάλι θα το κάναμε. Τόσο μυστική είναι η σύζυγος που δεν ζήτησες ακόμα να κατέβει η ανάρτηση; Άρα για άλλους λόγους το κάνεις.

Θα τραβιέσαι για καιρό στα δικαστήρια και είναι ψυχική φθορά. Όχι για εμάς γιατί εμείς ξέρουμε τι κάνουμε και που πατάμε. Για σένα όμως θα είναι. Δεν συνήθισες στους υπονόμους....
troktiko.blogspot.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η κακουργηματική δίωξη του Τρωκτικού ανοίγει τον χορό


ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΡΟΣΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

"Μόλις χθες γράψαμε για τον επερχόμενο – μεθοδευμένο διωγμό ενάντια στα ιστολόγια. Είτε είναι ανεξάρτητα είτε όχι με κύριο στόχο βέβαια τη φίμωση αυτών που έχουν πάρει σοβαρό μερίδιο της προτίμησης του κοινού και δεν ελέγχονται... Τουλάχιστον από τα γνωστά κέντρα της διαπλοκής που επιβάλλουν τη θεματολογία στα ΜΜ”Ε”, τα αποτελέσματα στις δημοσκοπήσεις, τη χειραγώγηση της δημοκρατίας.

Ο διωγμός του Τρωκτικού είναι μόνο η αρχή. Η αρχή της συντονισμένης δράσης των Γερμανοτσολιάδων της Ελληνικής δημοκρατίας που γονάτισαν την Ελληνική κοινωνία και υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας για δεκαετίες. Όπου δεν φτάνει το μακρύ χέρι του ανεγκέφαλου “σουγιά” ή τα παρακρατικά 45άρια, αναλαμβάνει δράση η “Δικαιοσύνη”.

Μια δικαιοσύνη που αντί να ασχολείται με τους σάπιους λειτουργούς της, τους Γραμματείς και Φαρισαίους της, τις βουτηγμένες στο βούρκο περσόνες της, ασχολείται με τα …blogs. Αλήθεια η δικαιοσύνη δεν ενοχλήθηκε από την παρέλαση περσόνων – ποινικολόγων στα τηλεπαράθυρα; Η δικαιοσύνη δεν “άκουσε” την λειτουργό Πούλιου να απαγγέλει το εγχειρίδιο του καλού δολοφόνου;

Όσο για τον κύριο Παπαδρόσο, πείτε μας γιατί τα τηλεπαράθυρα του Alpha είναι ανοιχτά πέραν κάθε σεβασμού της δικαιοσύνης στους δικηγόρους που προσπαθούν να πείσουν ότι οι κακούργοι πελάτες τους είναι “κουτοί”, “μισότρελλοι” και λοιπά;

Πως μπορεί να νιώθει κύριε Παπαδρόσο ο μεροκαματιάρης που τσακίστηκε από τα σιδερικά των βλαστών στη Λαμία; Πως μπορεί να νιώθει ο μικρέμπορος από την Άρτα που τον ξέσκισαν μπροστά στα μάτια της κορούλας του; Εσείς που γίνεστε ευφημιστής των σκουληκιών που βιάζουν πολίτες και κοινωνία τι είστε κύριε Παπαδρόσο;

Αναμένουμε από τη δικαιοσύνη να απαντήσει πως ο κύριος Παπαδρόσος δικαιούται να προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες. Εάν δεν το κάνει, θα απαριθμήσουμε εμείς τα αδικήματα που απορρέουν. Αυτό θα είναι και το λιγότερο που θα ακολουθήσει."

olympia.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μάκης το παιδί του Λαού


"Αυτή τι στιγμή ο μάκης τριανταφυλλόπουλος τρώει στο sani χαλκιδικής και στο τραπέζι κάθονται και οι 2 φιλιππινέζες που προσέχουν τα παιδιά tou.to παιδί του λαου...."
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Παπαδρόσος "μισθοδοτούμενος" από την γραμματεία τύπου και πληροφοριών


Το πρώτο όνομα με το νούμερο 45 είναι ο Δ/ντης του ALPHA Βασίλης Παπαδρόσος! Και όμως είχε υψηλή θέση και ο άνθρωπος ήταν στο γραφείο τύπου και πληροφοριών και έπαιρνε μισθό! Κάθε πότε πήγαινε και τι δουλειά έκανε; Τόσο πολύ την είχε ανάγκη; Δεν ήταν ασυμβίβαστο; Αυτός είναι ο Βασίλης Παπαδρόσος που μήνυσε το troktiko για κάτι αληθές που έγραψε. Ότι η γυναίκα του εργάζεται στην ΕΥΠ. Είναι όμως άκρως απόρρητη πληροφορία. Τόσο απόρρητη που όλοι οι δημοσιογράφοι το ξέρουν. Ακόμα και εμείς το μάθαμε. Τι σόι μυστική είναι;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Να φύγετε να πάτε αλλού

"ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΞΕΡΟΥΝ...ΡΕ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΛΙΓΟ.....ΤΡΟΚΤΙΚΟ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ...ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ ....ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

troktiko.blogspot.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

17/7/09

Άρχισαν τα όργανα, "Γεωφυσικές έρευνες" στο Καστελόριζο θέλει η Άγκυρα.

Ακόμη ένα κρίκος στην αλυσίδα των τουρκικών προσπαθειών να τεθεί θέμα συνδιοίκησης και συνδιαχείρισης του Αιγαίου καταγράφηκε με την δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της γείτονος απόφασης περί γεωφυσικών ερευνών νότια και ανατολικά του Καστελόριζου...

Η δημοσίευση προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών. Σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γρ. Δελαβέκουρας σημειώνει πως αυτό αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας.

Ο κ. Δελαβέκουρας επισημαίνει ακόμη πως τμήμα της περιοχής που αναφέρεται στη δημοσίευση περιλαμβάνει ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα επικοινώνησε με τους αρμοδίους αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και τους ανέφερε πως το ελληνικό υπουργείο θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και να προβαίνει σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Aπόσυρση ρύθμισης για ασφαλιστικές εισφορές βουλευτών .Στον κόσμο του ο ΣΙΟΥΦΑΣ!

Την απόσυρση της ρύθμισης, με την οποία η Βουλή θα κάλυπτε τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών που θα επέλεγαν να μην ασκήσουν επάγγελμα εκ παραλλήλου με την κοινοβουλευτική τους δραστηριότητα, αποφάσισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας...

«Ύστερα από εισηγήσεις βουλευτών, από πολλές πτέρυγες του Κοινοβουλίου, ζήτησα από την κυβέρνηση να φέρει διάταξη με την οποία θα επαναφερόταν η καταργηθείσα ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές, μόνο των βουλευτών που επέλεξαν ή δεν μπορούν να ασκήσουν επαγγελματική δραστηριότητα» αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο Πρόεδρος της Βουλής και συνεχίζει:

«Στόχος της ρύθμισης, ήταν να μη βρίσκονται οι βουλευτές αυτοί σε μειονεκτική σχέση έναντι των συναδέλφων τους που επέλεξαν να ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου.

Μετά τις σημερινές τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, και σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο, να ακούω κάθε φορά και να συνθέτω τις υπάρχουσες απόψεις, ζήτησα από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να αποσυρθεί η διάταξη αυτή από το νομοσχέδιο που εισάγεται προς συζήτηση την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Έως 1.300 ευρώ το μέτρο η εισφορά για τα σκάφη


Έως και 1.300 ευρώ ανά μέτρο μήκους του σκάφους φθάνει η έκτακτη εισφορά και ο ετήσιος φόρος στα σκάφη αναψυχής που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση με το τελευταίο εισπρακτικό πακέτο μέτρων. Χθες κατατέθηκε στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις διατάξεις για τον φόρο στα σκάφη αναψυχής...



καθώς και ρυθμίσεις για την έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα των δαπανών για ιατρικές και νομικές υπηρεσίες. Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο επιβάλλεται για φέτος έκτακτη εισφορά στα μηχανοκίνητα σκάφη αναψυχής μήκους άνω των 10 μέτρων και στα ιστιοφόρα μήκους άνω των 15 μέτρων. Για τα πρώτα η έκτακτη εισφορά αρχίζει από τα 300 ευρώ ανά μέτρο για τα πρώτα 13 μέτρα του σκάφους και φθάνει ακόμη και στα 1.300 ευρώ για κάθε μέτρο μήκους πάνω από τα 26 μέτρα. Για παράδειγμα, ένα μηχανοκίνητο σκάφος μήκους 20 μέτρων θα επιβαρυνθεί με έκτακτη εισφορά φέτος ύψους 8.500 ευρώ, ενώ κάθε χρόνο θα επιβαρύνεται με το ίδιο ποσό λόγω του ετήσιου φόρου που επιβάλλεται με το νομοσχέδιο.

Στα ιστιοφόρα επιβάλλεται έκτακτη εισφορά και ετήσιος φόρος που αρχίζει από τα 200 ευρώ ανά μέτρο για τα πρώτα 20 μέτρα και φθάνει ακόμη και στα 600 ευρώ για κάθε μέτρο του σκάφους από το 26ο και μετά. Να σημειωθεί ότι δεν διευκρινίζεται με το νομοσχέδιο ο πρώτος χρόνος εφαρμογής του ετήσιου φόρου, ενώ η έκτακτη εισφορά θα καταβληθεί φέτος.

ΤΑ ΝΕΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Προκλητική ρύθμιση υπέρ βουλευτών



Εν μέσω οικονομικής κρίσης κατατέθηκε στη βουλή, με πρωτοβουλία του Δημήτρη Σιούφα, τροπολογία που ότι η βουλή...
θα καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές προς τα επαγγελματικά ταμεία των βουλευτών που θα επιλέξουν να μην εξασκούν το επάγγελμά τους. Θα καλυφθούν μάλιστα αναδρομικά ασφαλιστικές εισφορές από τον περυσινό Αύγουστο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

16/7/09

Δεν πάει η Ντόρα και χ... οι Τούρκοι


Η Ντόρα λέει ότι ίσως θα ακυρώσει το ταξίδι που έχει προγραμματίσει για τον Αύγουστο στην Τουρκία. Και ξέρετε τώρα οι γείτονες δεν θα ...φάνε. Θα σταματήσουν τις προκλήσεις και θα καταλάβουν ότι τα πράγματα ...σοβαρεύουν. Σιγά...


την κίνηση - ματ που θα φοβηθούν οι Τούρκοι. Δεν θα πάει η Ντόρα και κάτι έγινε. Μην τρελαθούμε κιόλας. Ίσα ίσα που δεν θα τρομάξουν...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μην κουνηθείς! Ψηλά τα χέρια. Είμαστε από τα blogs!!!!!!!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Περί αριστερών με Lexus ο λόγος...



Με αφορμή το παρκάρισμα της Lexus του Γ.Ψαριανού σε πεζοδρόμιο αναγνώστης λέει:
"Λένε στο χωριό μου "μην σου τύχει αριστερός για αφεντικό"...
Έτσι λοιπόν όταν ορισμένοι "αριστεροί" βρεθούν στην εξουσία και στην κουτάλα, από σύντροφοι μεταλλάσσονται σε αυτό ακριβώς που...
πολεμούσαν.

Η αριστερά η επανάσταση και η μάχη για ένα καλύτερο αύριο, είναι το όπιο που ποτίζουν εμάς την πλέμπα της αστικής μπουρζουαζία τους.
Η μάχη για δαύτους γίνεται για την καρέκλα και την κουτάλα...Και,Όταν το καταφέρουν η επανάσταση τέλειωσε για αυτούς...νίκησαν!

Βέβαια κρατούν για το ξεκάρφωμα το μποέμικο σκυλάκι τους, τον επανα-(στατικό) - αστικό λόγο και την αριστερή κουλτούρα- κατούρα να φύγουμε. Μια από τα ίδια δηλαδή αλλά χωρίς γραβάτα."

Αναγνώστης χωρίς Lexus
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η ΑΔΑΕ διαφωνεί με Σανιδά για τα blogs - Το αυτονόητο λέει κ.Δένδια

Τι άλλο θα μπορούσε να πει η ΑΔΑΕ όταν η κοινοτική οδηγία είναι σαφής! Είναι δυνατόν να μπουκάρει η δίωξη σε σπίτια και εργασίες για μια συκοφαντική δυσφήμηση και αν αυτή έχει γίνει;
Το απόρρητο των επικοινωνιών διασφαλίζεται και στο Διαδίκτυο, ενώ συμπεριλαμβάνει και τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, ηλεκτρονικό ίχνος, τόπος κλήσεως κ. λπ.). Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η...
Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στο διευκρινιστικό σημείωμα που απέστειλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε. Το σημείωμα, που διαβιβάστηκε και στον πρόεδρο της Βουλής, έρχεται κατόπιν γνωμοδότησης του πρώην εισαγγελέα κ. Γ. Σανιδά (9/2009) σχετικά με την άρση της ανωνυμίας των χρηστών ιστολογίων (blogs).

Στο σημείωμα η ΑΔΑΕ απορρίπτει τη γνωμοδότηση Σανιδά, η οποία ζητάει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στο Διαδίκτυο -πλην των περιπτώσεων που προβλέπει ο ν. 2225/1994, δηλαδή της εθνικής ασφάλειας και των ιδιαιτέρως σοβαρών εγκλημάτων- και για λιγότερο σοβαρά αδικήματα (π. χ. εκβιασμοί, εξύβριση κ. λπ.).

Η ΑΔΑΕ, επικαλούμενη τόσο την εθνική όσο και την κοινοτική νομολογία, σημειώνει ότι το απόρρητο είναι εξίσου ισχυρό συνταγματικό δικαίωμα με τη δικαστική προστασία του θιγομένου.

Ωστόσο, κατά την ΑΔΑΕ, οι όποιες συνταγματικές συγκρούσεις θα πρέπει να ερμηνεύονται σύμφωνα με τα δεδομένα τόσο της κοινοτικής όσο και της διεθνούς εμπειρίας. Ο νομοθέτης, κατά την ΑΔΑΕ, θα μπορούσε να διευρύνει την ισχύ του νόμου 2225/1994, έτσι ώστε η άρση του απορρήτου να συμπεριλαμβάνει και άλλες κατηγορίες εγκλημάτων, με την προϋπόθεση ότι αυτά είναι ιδιαιτέρως σοβαρά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Απαγορεύτηκε φυτοφάρμακο στη Ε.Ε. & ΗΠΑ ενώ ο υπουργός κ.Χατζηγάκης το επιτρέπει στην Ελλάδα?


Χωρίς πλάκα αυτοί θέλουν να μας πεθάνουν. Η Ε.Ε και η Αμερική έχει απαγορεύσει το επικίνδυνο για την υγεία φυτοφάρμακα Lebaycid (για τον δάκο)αλλά ο Σ.Χατζηγάκης λέει το εξής απίστευτο!

Επειδή έχουμε πολύ μεγάλη ποσότητα στην Ελλάδα πρέπει να εξαντληθεί και μετά θα απαγορευθεί!
Αυτός πρέπει να πάει μέσα με...κακούργημα. Και κοκαίνη έχουμε στην Ελλάδα σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Μην την καίτε. Δώστε την στον κόσμο να την εξαντλήσει. Άνθρωπε μου δεν μιλάμε για κακάο αλλά για φυτοφάρμακο. Θα αρχίζει...


ο κόσμος να ψεκάζει το σπίτι του για να εξαντληθεί η ποσότητα του φυτοφαρμάκου που έχουμε; Τι λογική είναι αυτή;
Μήπως να βοηθήσουμε όλοι μαζί έτσι ώστε να τελειώσει το φυτοφάρμακο; Ε, και αν πάθει κάποιος καρκίνο δεν χάλασε και ο κόσμος.

troktiko
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »