30/6/09

Η απάντηση των bloggers στον Γ.Σανιδά, Θ.Πάγκαλο & Γ.Αλαφούζο:




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Λιάννα & η Γιάννα!!!!!!!!!!!!!



H Λιάνα Καννέλη μέσα σε λίγες ημέρες...γκρεμίστηκε. Τα τσάκισε όλα για την φιλία που έχει με την Γιάννα. Η κολλητή της, το σύμβολο της πλουτοκρατίας αποφάσισε να κλείσει τον "Ε.Τ" και η ....σωματοφύλακας της οικογένειας, η Λιάνα Καννέλη αποφάσισε να την...


στηρίξει! Μιλάμε για την βουλευτή του ΚΚΕ. Του κόμματος που δεν ψηφίζει τον πρόεδρο της δημοκρατίας επειδή λέει ότι υπογράφει αντιλαικούς νόμους! Αυτή είναι η Λιάνα που στηρίζει την Γιάννα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΣΥΝΓΩΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Σ'ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.


Στα εγκαίνια του μουσείου Ακρόπολης δεν πήγε αλλά στα βραβεία life and style πήγε και έβγαλε και λόγο. Η Λιάνα Κανέλη αφιέρωσε το βραβείο σε όλες τις μαμάδες του κόσμου αλλά ξέχασε να το αφιερώσει στους εργαζόμενους του "Ελεύθερου τύπου" που η φίλη της η Γιάννα έκλεισε. Για να...


δούμε θα καταγγείλει η Λιάνα το κεφάλαιο και τους επιχειρηματίες που έκλεισαν το μαγαζί όπως κάνει με όλους τους άλλους; Μην ξεχνάμε ότι η Λιάνα εργαζόταν στον city και μαζί της και άλλοι 450 εργαζόμενοι στον όμιλο. Άντε να δούμε την Παπαρήγα θα μιλήσει για ...λαικό κίνημα;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

29/6/09

Εγκύκλιος Σανίδα για την ανωνυμία των blogs

Χωρίς άδεια από τις αρμόδιες αρχές (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές μπορούν να άρουν το απόρρητο στο Διαδίκτυο αναζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξης ακόμη και αν αυτή αποτελεί πλημμέλημα. Αυτό αναφέρει σε γνωμοδότησή του (9/2009) ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών...

Ο κ. Σανιδάς επισημαίνει ότι το απόρρητο των επικοινωνιών δεν καλύπτει ούτε «την επικοινωνία μέσω του διαδικτύου (Internet)» ούτε «τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας (ονοματεπώνυμα και λοιπά στοιχεία συνδρομητών, αριθμοί τηλεφώνων, χρόνος και τόπος κλήσεως, διάρκεια συνδιάλεξης κ.λ.π.)». Παράλληλα υπογραμμίζει ότι ο πάροχος είναι υποχρεωμένος να παραδώσει στις δικαστικές αρχές τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το «ύποπτο» ηλεκτρονικό ίχνος.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά στην γνωμοδότησή του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου: «Εφ’ όσον τα όργανα της Δικαστικής Λειτουργίας κρίνουν ότι συντρέχει λόγος άρσεως του απορρήτου της ελεύθερης επικοινωνίας και ζητούν σχετικά στοιχεία από τους παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας (Ο.Τ.Ε., εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κ.λ.π.) αυτοί οφείλουν να τα παραδίδουν χωρίς να δύνανται να αρνηθούν την παράδοση των στοιχείων, επειδή κατά την κρίση τους το αίτημα δεν είναι σύννομο.

Η αρχή διασφαλίσεως του απορρήτου των επικοινωνιών δεν δικαιούται να ζητήσει εξηγήσεις από τους παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας (Ο.Τ.Ε., εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κ.λ.π.) για την παράδοση των στοιχείων στα όργανα της Δικαιοσύνης, ούτε πολύ περισσότερο δικαιούται να ζητήσει να ελέγξει τι και ποια στοιχεία παρεδόθησαν στη Δικαιοσύνη. Θέσπιση τέτοιας διατάξεως θα ευρίσκεται εκτός της Συνταγματικής Τάξεως.

Οι πάροχοι υπηρεσιών επικοινωνίας (Ο.Τ.Ε., εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κ.λ.π.), σε περίπτωση αποστολής τέτοιου αιτήματος από την Αρχή, υποχρεούνται να απαντήσουν μόνο ότι τα στοιχεία παρεδόθησαν στα όργανα της Δικαιοσύνης κατόπιν αιτήματός τους, αναφέροντας απλώς και μόνον τους αριθμούς των διατάξεων ή βουλευμάτων, όπως άλλωστε τούτο προκύπτει σαφώς από το άρθρο 7 του Ν. 3674/2008 «Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου διασφάλισης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας». Η Αρχή, εξ άλλου, υποχρεούται και έχει καθήκον να σεβασθεί τ’ ανωτέρω, εφ’ όσον δε εμμένει στο αίτημά της και θέτει περαιτέρω με οποιονδήποτε τρόπο θέματα ευθύνης των παρόχων (Ο.Τ.Ε., εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κ.λ.π.), είναι προφανές ότι ενεργεί καθ’ υπέρβαση της δικαιοδοσίας της, ότι υπεισέρχεται σε θέματα που αποτελούν αντικείμενο της Δικαιοσύνης και ότι, συνεπώς, ευχερώς δύναται να τεθεί θέμα παραβάσεως καθήκοντος των μελών της.

Καταλήγοντας, ο κ. Σανιδάς αναφέρει εγκύκλιό του:

«1) Το απόρρητο των επικοινωνιών δεν καλύπτει α) την επικοινωνία μέσω του διαδικτύου (Internet) και β) τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας (ονοματεπώνυμα και λοιπά στοιχεία συνδρομητών, αριθμοί τηλεφώνων, χρόνος και τόπος κλήσεως, διάρκεια συνδιάλεξης κ.λ.π.)

2) Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές αρχές, πολύ δε περισσότερο τα Δικαστικά Συμβούλια και τα Δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των υπηρεσιών Επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου (Internet) τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, από τους λοιπούς δε παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας τα «εξωτερικά στοιχεία» της επικοινωνίας και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας Αρχής και ιδία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

3) Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών αλλά και οποιαδήποτε άλλη Ανεξάρτητη Αρχή ούτε νομιμοποιείται ούτε δικαιούται να ελέγξει με οποιονδήποτε τρόπο, αμέσως ή εμμέσως, το εάν η περί άρσεως ή μη του απορρήτου απόφαση των οργάνων της Δικαιοσύνης είναι σύννομη ή όχι. Αυτό κρίνεται από τα ίδια τα όργανα της Δικαιοσύνης. Ούτε όμως περαιτέρω η ρηθείσα Αρχή μπορεί να ελέγξει τους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας για τη, σε κάθε περίπτωση, συμμόρφωσή τους προς τις αποφάσεις των οργάνων της Δικαιοσύνης. Εάν πράξει τούτο ενεργεί καθ’ υπέρβαση της δικαιοδοσίας της».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ PHOTOSHOP, ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ




Με αυτήν την προπαγάνδα που γίνεται ποτέ δε ξέρεις, μπορεί οι Ιρανοί να άλλαξαν την χειρονομία της κοπέλας και να την έκαναν σα να είναι απλά ένα χέρι. Αυτή η φωτογραφία όμως έχει αρχίσει και γίνεται η αγαπημένη όλων, δείχνει πάρα πολλά. Είναι μια...

γυναίκα που μπροστά της περνά η επίσημη πομπή του Mahmoud Ahmadinejad του Ιράν. Η κοπέλα φαίνεται ότι του δείχνει την αγανάκτηση της με τον τρόπο της. Παρα είναι τολμηρό βέβαια κάτι τέτοιο για μια γυναίκα στο Ιράν οπότε ίσως τελικά να είναι και μοντάζ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

O ι 15 καλύτερες ατάκες του Αρκά:



1.. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ
ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ.
2.. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ
ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ.
3.. H ΠΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΤΕΝΑ ΠΟΥ
ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΦΑΛΑΚΡΟΣ!
4.. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΛΥΚΟΙ
ΚΑΙ 1 ΠΡΟΒΑΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ.
5.. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.
6.. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ
ΒΗΧΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΒΗΞΕΙΣ
7.. Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ.
8.. Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,
ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
ΞΕΚΙΝΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ
ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΝΑΛΙΑ.
9.. ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ
ΟΛΑ. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.
10.. ΜΕΓΑΛΟΦΥΪΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ
ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΦΑΤΣΕΣ.
11.. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ.
ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ
ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΦΤΩΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΣ.
12.. Η ΤΥΧΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ
ΥΠΟΜΟΝΗ.
13.. ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.
14.. Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ.
15.. ΚΑΝΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ:
ΠΛΥΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

28/6/09

Ανέφικτη στην Ελλάδα η δημοκρατία

Aν, νηφάλια και απροκατάληπτα, βάλουμε στην άκρη τις ρητορικές «ομολογίες πίστεως» στη δημοκρατία όλων των πολιτικών μας κομμάτων, με ποια κριτήρια θα ξεχωρίζαμε ποια εμπράκτως πιστεύουν στη δημοκρατία και ποια όχι;

Η εξαγγελία και μόνο μιας τέτοιας διαστολής προκαλεί την οργισμένη αντίδραση των κομματανθρώπων: «Ποιος αυτόκλητος κήνσορας έχει το θράσος να κρίνει τη δημοκρατική μας συνέπεια και ευαισθησία;». Δεν διανοούνται ότι αυτό ακριβώς είναι το «κράτος» του «δήμου», ο ρόλος και το χρέος των πολιτών: να κρίνουν την πιστότητα των θεσμών της δημοκρατίας στις αρχές και στους στόχους της δημοκρατίας.

Σήμερα τα κόμματα έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι, όχι ο «δήμος». Τα κόμματα θεσμοποιούν έμπρακτα το πολίτευμα, μπορούν να ονομάζουν «δημοκρατία» την κατάφωρη άρνηση της δημοκρατίας, να φιμώνουν ή να αγνοούν προκλητικά τους πολίτες που απαιτούν συνέπεια στις αρχές της δημοκρατίας.

Τουλάχιστον να διασώσουμε τα κριτήρια. Η ελληνική πρώτη στοχοθεσία και διαχρονική παράδοση της δημοκρατίας είναι μια υπόθεση χαμένη και στην πράξη και στην παιδεία μας. Η αναφορά στον αρχαίο «δήμο» στρεβλωμένο ιδεολόγημα και η αυτοδιαχειριζόμενη «κοινότητα», στην ελληνορωμαϊκή και οθωμανική αυτοκρατορία (με τις συνελεύσεις των πολιτών και τον μεταφυσικό άξονα κοινωνικής συνοχής) αντικείμενο σκόπιμης χλεύης. Να διασώσουμε τουλάχιστον τα κριτήρια έστω της μεταπρατικής μας επιλογής: του νεωτερικού υποκατάστατου της δημοκρατίας, του «αντιπροσωπευτικού» ή «κοινοβουλευτικού» πολιτεύματος.

Ακόμη και το δάνειο υποκατάστατο το έχουμε αλλοτριώσει εξωφρενικά: Τιτλοφορούμε «κοινοβουλευτική δημοκρατία» την Απόλυτη Πρωθυπουργική Μοναρχία, που είναι, εν πολλοίς και Κληρονομική Ηγεμονία. Δηλαδή όχι πολίτευμα, αλλά καθεστώς φεουδαλικής απολυταρχίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορισμένος από τον πρωθυπουργό ή προϊόν των πρωθυπουργικών συναλλαγών, οι υπουργοί αυθαίρετα ευνοημένοι πρωθυπουργικοί κομπάρσοι, οι βουλευτές άβουλα πιόνια στη σκακιέρα του πρωθυπουργού που μόνο εκτάκτως, σπανιότατα και με ειδική άδεια, ψηφίζουν «κατά συνείδησιν».

«Νέα Δημοκρατία» και «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα» είναι κόμματα αρχηγικά, απολυταρχικά, δίχως την παραμικρή σχέση με δημοκρατικό ήθος, δημοκρατικές διαδικασίες. Η τυπική μορφολογία της οργάνωσης και λειτουργίας τους είναι προσχηματικά δημοκρατική –τα κομματικά όργανα (συνέδριο, κεντρική επιτροπή, πολιτικό γραφείο κ.τ.ό) έχουν δημοκρατικές προδιαγραφές– αλλά τα πάντα ελέγχονται απολύτως από την εσωκομματική φατρία την εκάστοτε επιδεξιότερη στην υφαρπαγή της εξουσίας. Λείπουν εκείνες οι θεσμικές πρόνοιες που θα απέκλειαν τη χειραγώγηση των κομματικών οργάνων από φατρίες ή «οικογένειες», την αλλοτρίωση της δημοκρατίας σε αντιμαχία ομαδοποιημένων συμφερόντων.

Ο κομματικός αρχηγός είναι απόλυτος μονάρχης, αλλά μοναρχεί ελέω φατρίας (όπως συνέβαινε πολύ συχνά και στη βασιλική μοναρχία). Εξαρτάται από την πυγμή και το σθένος του πόσο υποταγμένος είναι στη φατρία που τον ανέδειξε. Οφείλει παραχωρήσεις, μεράδια εξουσίας και στις υπόλοιπες εσωκομματικές φατρίες για εξισορρόπηση φιλοδοξιών και διεκδικήσεων. Τελικά, η φαινόμενη στο κράτος και στα κόμματα Απόλυτη Μοναρχία είναι σιωπηρά συνομολογημένη Ολιγαρχία απεριόριστης αυθαιρεσίας. Η Ελλάδα σήμερα δεν κυβερνάται από αυτούς που φαίνονται ότι την κυβερνούν. Τουλάχιστον τη στελέχωση του κράτους, τους διαχειριστές του κοινωνικού πλούτου και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων στον διεθνή στίβο τους καθορίζουν εσωκομματική μάγειροι και εξισορροπιστές συμφερόντων, με εξουσίες ανεξέλεγκτες.

Στις ανεξέλεγκτες από τον «δήμο» εξουσίες πρέπει να προστεθούν και οι ιδιώτες που χρηματοδοτούν τα «κόμματα εξουσίας», φυσικά για να υπαγορεύσουν τα θελήματά τους και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Είναι το διαβόητο φαινόμενο της «διαπλοκής», που ακυρώνει, χωρίς να καταργεί, θεσμικά τις δημοκρατικές λειτουργίες ελέγχου της εξουσίας.

Αν αυτά είναι τα γράδα δημοκρατικότητας των δύο μεγάλων κομμάτων, τι γίνεται με τα λεγόμενα κόμματα μειοψηφίας;

Εδώ τα δεδομένα είναι πιο γυμνά και τετραχηλισμένα, όμως όχι περισσότερο ειλικρινή. Αν οι στοιχειώδεις αρχές και προϋποθέσεις λειτουργίας της δημοκρατίας είναι ο πολυκομματισμός, ο σεβασμός της πλειοψηφίας, η συμμόρφωση με τους νόμους, η ελευθερία φρονημάτων και έκφρασης, ο σεβασμός του φυσικού δικαστή και της έννομης τάξης, αποδέχονται τα κόμματα μειοψηφίας του ελληνικού κοινοβουλίου αυτές τις αρχές;

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σαφέστατα όχι. Το πολίτευμα στο οποίο πιστεύει και για το οποίο εργάζεται είναι (διακηρυγμένα) η δικτατορία του προλεταριάτου. Χρησιμοποιούν τις δημοκρατικές ελευθερίες του κοινοβουλευτισμού για να προετοιμάζουν τον δικό τους στόχο. Χρηματοδοτούνται ως κόμμα και μισθοδοτούνται οι βουλευτές τους από το πολιτικό σύστημα που θέλουν να καταλύσουν. Εχουν όλες τις προνομίες που παρέχει η δημοκρατία (μερίδιο προβολής των ιδεών τους από την τηλεόραση, αξιοποίηση της κομματικής περιουσίας τους με τους όρους της ελεύθερης αγοράς), αλλά δηλώνουν απερίφραστα ότι τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή τους ακυρώνουν οι οπαδοί τους εκβιαστικά στους δρόμους. Στην προσχηματική δημοκρατία της αλογίας και των αντιφάσεων που συντηρούν τα «κόμματα εξουσίας», το ΚΚΕ λογαριάζεται ακίνδυνο: μια γραφικότητα στενοκέφαλου παλαιοημερολογιτισμού, χρήσιμη σαν επίφαση «πλουραλισμού». Θα έπαυαν να το ανέχονται, αν ήταν κόμμα αριστερό, στρατευμένο σε ζωτικές κοινωνιοκεντρικές προτεραιότητες.

Σέβεται ο «Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» και υπερασπίζει τους όρους της δημοκρατίας; Και βέβαια όχι, αφού δεν είναι παρά μια «λάιτ» εκδοχή των κουκουεδικών κουτοπόνηρων αντιφάσεων: Δεν παραιτούνται από τις αρχές του Μαρξισμού - Λενινισμού, αλλά τις μεταφράζουν σε απαιτήσεις χλιδάτης καταναλωτικής ευχέρειας – είναι κομμουνιστές με όρους ελεύθερης αγοράς και Πνύκα τους το Κολωνάκι. Φυσικά και ασκούν «δημοκρατικότατη» ιδεολογική τρομοκρατία και απροσχημάτιστο καριερισμό στα πανεπιστήμια, στα μέσα δημοσιότητας, στους χώρους της εκπαίδευσης και της Τέχνης.

Ο «Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός» σμικρογραφία τυπικά αρχηγικού κόμματος. Τόσο προσωποπαγούς, που δεν επιτρέπει να υποθέσουμε πολλήν εσωκομματική δημοκρατία. Εχει βέβαια τη «δημοκρατική» παρρησία να δηλώνει στον τίτλο του την καπηλεία που επιχειρεί: Ιδιοποιείται τη μεταφυσική παράδοση του λαού σαν ιδεολογικό πρόσημο, προκειμένου να προσεταιριστεί ψηφοθηρικά τη θρησκοληψία. Αλλά δεν είναι σεβασμός της δημοκρατίας η συναισθηματική εξαπάτηση των αφελών.

Δεδομένα απελπιστικής κοινωνικής παρακμής, εδραιωμένης ανικανότητας να λειτουργήσει δημοκρατία. Με ορθολογικά κριτήρια, οι προοπτικές είναι άκρως οδυνηρές. Με ανορθόλογη ελπίδα, μένει πάντοτε ενδεχόμενη η κοινωνική αφύπνιση.

Tου Χρηστου Γιανναρα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το σαλόνι της Αθήνας δεν είναι μόνο το νέο μουσείο, αλλά και η Ακαδημία Αθηνών. Δυστυχός όμως έτσι την κατάντησε ο όχλος των αριστεριστών του ΣΥΡΙΖΑ.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σ΄ όλο τον κόσμο συνήθως τα κτίρια καταρρέουν, στην Κίνα όμως πέφτουν στο πλάι!!




Πως έγινε αυτό πάλι; Ένα κτίριο που έφτιαχναν στη Σαγκάη στη κίνα έπεσε ξαφνικά σήμερα στο πλάι. Ενας εργάτης που...

είχε μπει μέσα στο κτίριο για να πάρει μια βαλίτσα με τα εργαλεία του βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να φύγει όταν κατάλαβε τι γίνεται.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

27/6/09

Τι γίνεται όταν ένα Audi R8 εμφανίζεται στο Maranello

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οι ημιυπαίθριοι και οι ακατοίκητοι!!!




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

26/6/09

Το πρώτο ηλιακό αεροπλάνο



Το Solar Impulse, ένα αεροπλάνο που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, θα παρουσιαστεί σήμερα στη Ζυρίχη, έπειτα από έξι χρόνια ερευνών, ενώπιον περίπου 800 προσκεκλημένων από τον Ελβετό Μπερτράν Πικάρ, ο οποίος φιλοδοξεί να κάνει το γύρο του κόσμου μ' αυτό το επαναστατικό αεροσκάφος.

«Αν ένα αεροπλάνο είναι ικανό να πετάει μέρα και νύχτα χωρίς καύσιμα, προωθούμενο αποκλειστικά από την ενέργεια του ήλιου, ουδείς θα μπορεί στη συνέχεια να προσποιείται πως είναι αδύνατο να γίνει το ίδιο με οχήματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πικάρ, ο οποίος επινόησε το αεροσκάφος.

«Δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάτι τέτοιο παρά μόνον εφόσον επωφελούμασταν όσο το δυνατόν περισσότερο από την ηλιακή ενέργεια», διευκρίνισε ο Αντρέ Μπόρσμπεργκ, συνδιευθυντής του προγράμματος για την κατασκευή του αεροπλάνου, προσθέτοντας ότι «κάθε βατ μετράει και έχουν αναζητηθεί όλες οι μορφές εξοικονόμησης ενέργειας».

Χρειάστηκαν έξι χρόνια δουλειάς από μια ομάδα 70 ανθρώπων για να κατασκευαστεί αυτό το αεροπλάνο από ίνες άνθρακα, το οποίο έχει, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, άνοιγμα φτερών όσο ένα Airbus A340 (63,40 μέτρα), αλλά το βάρος ενός αυτοκινήτου (1.600 κιλά).

Περίπου 12.000 φωτοβολταϊκά κύτταρα τοποθετήθηκαν πάνω στα φτερά του για να τροφοδοτούν τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες και μπαταρίες από πολυμερή λιθίου βάρους 400 κιλών.

Έπειτα από μια δοκιμαστική πτήση στην Ελβετία που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί ως τα τέλη του χρόνου, μια πρώτη νυκτερινή πτήση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το 2010.

Ο στόχος παραμένει φιλόδοξος: να πραγματοποιηθεί μέσα σε τρία χρόνια από σήμερα ο γύρος του κόσμου με πέντε σταθμούς των πέντε ημέρων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λoυστείτε τους!!!!


΄Οσοι τους ψηφίσατε το 2004, πάει στο διάολο, ας γίνει αποδεκτό, πως δεν τους ξέρατε… Είσαστε και μπουχτισμένοι από το ΠΑΣΟΚ, τόσα χρόνια, ψάχνατε για αλλαγή στην …αλλαγή…
Αυτοί όμως, που το ξανάκαναν το 2007, τι περίμεναν ; Να φτιάξει ο Καραμανλής την Ελλάδα ; Να νοικοκυρέψει την Οικονομία ; Δεν τον είχατε πάρει χαμπάρι ; Φώναζε, από μακριά, πως δεν είναι, παρά ένας μπ..., ένας τεμπελχανάς, κάτω από τη μύτη του οποίου έκαναν πάρτι, τα λαμόγια, οι κλέφτες και οι απατεώνες του δεξιού συναπαντήματος.
Και το αποκορύφωμα : οι απέχοντες της 7ης Ιουνίου 2009 !... Εσείς που τον κρατήσατε όρθιο, πάνω, που άρχισε να τρεκλίζει… Που με την, καθαρά, πολιτική σας επιλογή, (ανεξάρτητα από πού ορμώμενοι), δώσατε στους χρεοκοπημένους επιχείρημα, ( «…δεν μας καταψήφισαν, απλά απείχαν για να μας δώσουν το μήνυμα…»), και ελπίδα ,( «…έτσι και γυρίσουν όσοι απείχαν, κλείνουμε τη διαφορά και μπορεί να νικήσουμε ξανά…»).

Δείχνουν, ήδη, τι μήνυμα έλαβαν και πως το αποκωδικοποίησαν, γι αυτό πέρασαν σε πιο σκληρά μέτρα κατά των λαϊκών μαζών !... Δεν καταλαβαίνουν τίποτα, δεν κωλώνουν πουθενά…

Και καλά, εσάς που τον ψηφίσατε, αρχικά και τον διατηρήσατε, στη συνέχεια, καλά σας κάνουν… Τους διαλέξατε, λουστείτε τους !...
Εμείς, όμως, οι υπόλοιποι, που ούτε τους ψηφίσαμε, ούτε τους στείλαμε μηνυματάκια από την ακρογιαλιά, αλλά τους μαυρίσαμε, με χέρια και με πόδια, που τους έχουμε, μια ζωή χ....., γιατί τους ξέρουμε καλά, τι φταίμε ; Γιατί να υποφέρουμε, πληρώνοντας τις μ.... των άλλων ;

Στις αποφάσεις, που πήραν, τάχα χθες, (τις έχουν παρμένες εδώ πολύ καιρό, πριν από τις ευρωεκλογές), περιλαμβάνονται κι άλλα φορομπηχτικά μέτρα, πολύ πιο σκληρά, απ΄ αυτά που ανακοινώθηκαν. Τα κρατάνε για τον Οκτώβριο…
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να εφαρμόσουν την σφαγιαστική πολιτική τους : κόμματα, της αντιπολίτευσης, συνδικάτα, σύλλογοι της νεολαίας και του φοιτητικού κινήματος, όλο το λαϊκό Κίνημα, πρέπει να ξεσηκωθεί, για να ξεκουμπιστούν, μια ώρα νωρίτερα, οι αγύρτες της Κεντροαριστεράς, οι πλιατσικολόγοι των λαϊκών εισοδημάτων, οι κατεδαφιστές της Ελλάδας !"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αν τολμάνε ας τον στείλουν στην Ελλάδα


Άρχισε τους εκβιασμούς ο Χριστοφοράκος. Λέει μέσω των δικηγόρων του ότι δεν συμφέρει αρκετούς πολιτικούς να έρθει στην Ελλάδα και να εκδοθεί. Και το είπε πολύ απλά για έναν λόγο...


Nα γνωρίζουν δηλαδή ότι αν τον εκδώσουν θα μιλήσει. Δεν πρόκειται να τους αφήσει ήσυχους. Το είπε ξεκάθαρα. Δεν έχει κάτι άλλο να πει. Όσοι κατάλαβαν,κατάλαβαν...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Εμπορική Τράπεζα διώχνει 1.500 υπαλλήλους και κλείνει 57 καταστήματα?


Την άμεση εφαρμογή μιας σειράς μέτρων και δράσεων, μεταξύ των οποίων συνέχιση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου για 1.500 εργαζόμενους και κλείσιμο καταστημάτων, που αποσκοπούν στη βελτίωση της παραγωγικότητας και την προσαρμογή της βάσης κόστους της στο νέο...
οικονομικό περιβάλλον, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Εμπορική Τράπεζα.

Το χρονικό πλαίσιο αυτών των δράσεων καλύπτει την περίοδο 2009 - 2011 και ως κύριοι στόχοι τίθενται η σταθεροποίηση και η διαχείριση των τρεχουσών συνθηκών, η αποκατάσταση των περιθωρίων, η μείωση της βάσης κόστους, ο περιορισμός της έκθεσης σε κίνδυνο και η δημιουργία των κατάλληλων δομών για την επιτυχή πορεία της τράπεζας στο μέλλον.

Ειδικότερα, η νέα διοικητική ομάδα της Εμπορικής Τράπεζας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση ορισμένων μέτρων:

* μείωση των Γενικών και Διοικητικών Δαπανών σε ποσοστό περίπου 21% έως το 2011.

* αναδιάρθρωση και μετεγκατάσταση του υφιστάμενου δικτύου καταστημάτων, εστιάζοντας σε περιοχές με προοπτικές. Σ' αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνεται το κλείσιμο καταστημάτων - κυρίως όσων βρίσκονται σε μη κερδοφόρες περιοχές, όσων παρουσιάζουν χαμηλές προοπτικές κερδοφορίας ή βρίσκονται σε περιοχές με υπερπλήρη αριθμό καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανασταλεί η λειτουργία 57 καταστημάτων, να μετεγκατασταθούν 33 καταστήματα σε περισσότερο κερδοφόρες περιοχές, ενώ ενδέχεται να ξεκινήσει η λειτουργία 22 νέων καταστημάτων σε περιοχές με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, η Διοίκηση θα αξιολογήσει και θα επαναδιαπραγματευθεί - όπου αυτό είναι απαραίτητο - τις συμβάσεις μίσθωσης των καταστημάτων και θα εξετασθεί η επιλογή πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and lease back), σε περιπτώσεις όπου προκύπτει όφελος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

25/6/09

Η Αλβανική Κυβέρνηση γκρέμισε μεγάλο μέρος του μειονοτικού χωριού Γιάλα

Η Αλβανική Κυβέρνηση με πρόσχημα δήθεν έργα που επέβαλε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Τράπεζας γκρέμισε μέσα σε λίγες ημέρες μεγάλο μέρος του χωριού Γιάλα στη Ν.Αλβανία, το οποίο κατοικείται από την Ελληνική μειονότητα, αφήνοντας άστεγες δεκάδες οικογένειες. Μετά από καταγγελίες, η Παγκόσμια Τράπεζα διέκοψε τη χρηματοδότηση. Το θέμα έφτασε και στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε, με ερώτηση που κατέθεσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά. Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:...
«Στην έκθεση προόδου για το 2008 σχετικά με την Αλβανία, η Επιτροπή αναφέρει ακροθιγώς τα προβλήματα που εντοπίζονται στα θέματα της ιδιοκτησίας, αλλά δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στις πιέσεις που εδώ και πολλά χρόνια δέχεται η ελληνική μειονότητα στα νότια της χώρας. Τελευταία απόδειξη αυτής της διακριτικής πολιτικής αποτελεί το γεγονός ότι οι αλβανικές αρχές χρησιμοποίησαν προσχηματικά πρόγραμμα της Παγκόσμιας Τράπεζας σε σχέση με τις παράκτιες περιοχές για να προχωρήσουν στην κατεδάφιση μέρους του ελληνικού μειονοτικού χωριού Γιάλα (Jale), αφήνοντας εν μία νυχτί άστεγες αρκετές οικογένειες ανθρώπων. Μετά από καταγγελία των άμεσα ενδιαφερομένων και μετά από σχετική έρευνα, στις 9 Ιανουαρίου 2009, η Παγκόσμια Τράπεζα διέκοψε προσωρινά τη χορήγηση σχετικού δανείου του Διεθνούς Αναπτυξιακού Συνδέσμου (IDA), κρίνοντας ότι οι πράξεις της αλβανικής κυβέρνησης αντιβαίνουν στην πάγια πολιτική της για το μη βίαιο εκτοπισμό.

Ερωτάται σχετικά το Συμβούλιο:
1. Είναι ενήμερο για τα πρόσφατα συμβάντα;
2. Σκοπεύει να προβεί σε άμεσες συστάσεις προς την αλβανική κυβέρνηση;
3. Θα ζητήσει από την Επιτροπή να παρακολουθεί στενά τα ζητήματα σεβασμού της ιδιοκτησίας της ελληνικής μειονότητας, ώστε να τα συμπεριλάβει στις επόμενες εκθέσεις προόδου της πορείας της Αλβανίας προς την ΕΕ;»
Η Ελληνική Κυβέρνηση που είναι;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ? ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?


Το σκάνδαλο των κρατικών διαφημίσεων στις εφημερίδες. Ο Γιώργος Κύρτσος φωνάζει για τον 'Ε.Τ' και παίρνει με διαφορά τα περισσότερα χρήματα από όλες τις εφημερίδες! Πλησιάζει τα 6 εκ ευρώ. Και κοντά στην Γιάννα ο Γιώργος Τράγκας με ελάχιστα φύλλα που δεν ξεπερνούσαν τα 1.000. Θα περάσει τον εισαγγελέα αυτός...


που έδωσε την έγκριση για να πριμοδοτηθούν συγκεκριμένες εφημερίδες; Και αφού ο Γ.Τράγκας πήρε τόσο μεγάλη κρατική διαφήμιση γιατί έκλεισε την "Χώρα"; Που πήγαν τα χρήματα;
Πως γίνεται μικρά συγκροτήματα όπως του Κουρή να έχουν τόσο μεγάλη κρατική διαφήμιση;
Επειδή έκαναν ανταλλαγές με την κυβέρνηση; Ιδού το μεγάλο σκάνδαλο με τις διαφημίσεις.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εγκρίθηκε το αίτημα των Σκοπίων για συμμετοχή στους Μεσογειακούς Αγώνες? Μήπως βρέχεται από τη Μεσόγειο & δεν το ξέρουμε κυρία Ντόρα?


Το αίτημα συμμετοχής της FYROM στους Μεσογειακούς Αγώνες που δεν εγκρίθηκε πριν από τέσσερα χρόνια το 2005 όπως αποκαλύπτει το greek-olympics.blogspot.com έγινε δεκτό χθες από την ολομέλεια της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) και...
μάλιστα όπως μας πληροφορούν οι Ιταλοί ως «Μακεδονία».
Το αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής:
«L’assemblea ha inoltre deciso l’ingresso della Macedonia tra i Paesi del CIJM che quindi parteciperà ai prossimi Giochi del Mediterraneo di Volos nel 2013».
Αν και μπορείτε να το καταλάβετε το κείμενο λέει ότι στις άλλες αποφάσεις της Ολομέλειας της ΔΕΜΑ είναι η ένταξη στους Μεσογειακούς του 2013 στο Βόλο της «Μακεδονίας».
Ελπίζουμε ότι πρόκειται για τη γνωστή τακτική των ξένων χωρών που ονομάζουν τη FYROM όχι με το αναγνωρισμένο όνομα από τον ΟΗΕ, αλλά με αυτό που θέλουν οι ίδιοι. Γιατί αν συμβαίνει αυτό που γράφουν οι Ιταλοί τότε πραγματικά υπάρχει πολιτικό πρόβλημα.
Και μάλιστα πολύ σοβαρό αφού έγινε παρουσία του Ισίδωρου Κούβελου που ως γνωστό είναι σύζυγος της υπουργού Εξωτερικού της Ελλάδας, Ντόρας Μπακογιάννη.
Το 2005 στην Αλμερία ο Μίνωας Κυριακού είχε αντιδράσει τόσο σε όσους ονόμαζαν τη χώρα FYROM ως «Μακεδονία» όσο και για τη συμμετοχή της αφού δεν βρέχεται από τη Μεσόγειο και δεν έχει δικαίωμα με βάση το καταστατικό να αγωνίζεται στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Ακόμα θα πρέπει να μας απαντήσει ο νέος γραμματέας της ΔΕΜΑ το σκεπτικό της... ένταξης, εκτός και αν τους έχουμε παραχωρήσει κάποιο έδαφος στη... Θεσσαλονίκη.
Αν μετέχουν τα Σκόπια γιατί όχι και η Βουλγαρία;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ;;;;;ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΛΑ.Ο.Σ.: Επίκαιρη ερώτηση για το αεροσκάφος του Μιλόσοσκι

Επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, με θέμα την «κατ’ εξαίρεσιν» -όπως αναφέρει- παραχώρηση άδειας προσγείωσης επί ελληνικού εδάφους σε αεροσκάφος που φέρει τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας», κατέθεσε σήμερα το πρωί στη Βουλή ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος.

Η ερώτηση αναφέρεται στην άδεια που έδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την κατ' εξαίρεσιν προσγείωση στην Κέρκυρα αεροσκάφους με τα διακριτικά «MKD» (Δημοκρατία της Μακεδονίας), το οποίο θα μεταφέρει τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι στο νησί για τη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΟΑΣΕ.

«Η άδεια για να μεταβεί η μακεδονική αντιπροσωπεία στην Κέρκυρα, είναι κάτι το φυσιολογικό που θα έκανε κάθε φυσιολογική χώρα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Το κείμενο της Επίκαιρης ερώτησης έχει ως ακολούθως:

Προς : την Αξιότιμo κα Υπουργό Εξωτερικών

Θέμα: Η «κατ’ εξαίρεσιν» παραχώρηση άδειας προσγείωσης επί ελληνικού εδάφους σε αεροσκάφος που φέρει τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Στη σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα στις 27-28 Ιουνίου αποφασίσατε να επιτρέψετε, «κατ’ εξαίρεσιν», όπως δηλώσατε, την έλευση του υπουργού Εξωτερικών, κ. Μιλοσόσκι, με αεροσκάφος που φέρει τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ερωτάσθε:

Πώς οδηγηθήκατε σε αυτήν την απόφαση δεδομένου ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος δημιουργίας επώδυνων τετελεσμένων στο θέμα της ονομασίας της γείτονος χώρας;

Ο Ερωτών

Βελόπουλος Κυριάκος
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

24/6/09

Meteor over Edmonton, Canada

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανέκδοτο

Η δασκάλα της Α' Γυμνασίου έχει πρόβλημα με τον Τοτό, ο οποίος δείχνει να βαριέται αφόρητα στην τάξη.
- Ποιο είναι το πρόβλημά σου, Τοτέ; τον ρωτάει.
- Είμαι πολύ έξυπνος για να είμαι στην πρώτη τάξη, απαντά ο Τοτός. Η αδερφή μου είναι στην τρίτη τάξη κι είμαι εξυπνότερος από αυτή. Πιστεύω ότι πρέπει να πάω στην τρίτη κι εγώ.
Η δασκάλα τον πήγε στον διευθυντή που συμφώνησε να του κάνουν τεστ κι αν απαντήσει σωστά, να τον βάλουν στην τρίτη τάξη.

- Πόσο κάνουν 3 Χ 3; τον ρωτάει ο διευθυντής.
- 9, απαντάει ο Τοτός.

- 3Χ13;
- 39

Ακολούθησαν κι άλλες ερωτήσεις κι απαντούσε σωστά ο Τοτός. Μετά ήρθε η σειρά της δασκάλας για ερωτήσεις. Ρωτάει:
- Τι είναι αυτά που η αγελάδα έχει τέσσερα κι εγώ δυο;
- Τα πόδια.

- Τι έχεις στο παντελόνι σου που εγώ δεν έχω στο δικό μου;
- Τσέπες.

- Τι είναι μαλλιαρό, οβάλ, γλυκό και μέσα υγρό;
- Η καρύδα.

- Τι μπαίνει μέσα σκληρό και ροζ και βγαίνει μαλακό και βρεγμένο;
Ο διευθυντής ανοίγει διάπλατα τα μάτια του, αλλά πριν προλάβει να διακόψει, ο Τοτός απαντά:
- Η τσίχλα.

- Τι κάνει ο άντρας όρθιος, η γυναίκα καθιστή και το σκυλί στα τρία πόδια του;
Τα μάτια του διευθυντή ανοίγουν τρομαγμένα, αλλά πριν προλάβει να πει κάτι...
- Χειραψία, λέει ο Τοτός.

- Και τώρα μερικές ερωτήσεις του στυλ "Τι είμαι εγώ".
Αρχίζω: Χώνεις τα παλούκια σου μέσα μου. Με πιέζεις, με καρφώνεις κι εγώ ανεβαίνω. Δεν προλαβαίνεις να τελειώσεις, κι εγώ βρέχομαι.
- Η σκηνή του κάμπινγκ.

- Βάζεις ένα δάχτυλό σου μέσα μου. Με παίζεις νευρικά. Ο σωστός άντρας αυτό κάνει πρώτα.
Ο διευθυντής κοιτάζει σα χαμένος.
- Η βέρα.

- Είμαι σε διάφορα μεγέθη. Όταν δεν είμαι καλά, στάζω. Όταν με πιάνεις και με αναταράζεις, ανακουφίζομαι.
- Η μύτη.

- Είμαι ένα σκληρό δοκάρι με σουβλερή άκρη. Καρφώνομαι με δύναμη τρέμοντας.
- Το βέλος, απαντά ο Τοτός.

- Αρχίζω από Μ κι όταν με δοκιμάσεις λιγώνεσαι.
- Το μέλι.

Ο διευθυντής έβγαλε ένα στεναγμό ανακούφισης και είπε:
- Στείλ' τον στο Πανεπιστήμιο. Εγώ από μέσα μου έδωσα λάθος απαντήσεις σ' όλες τις ερωτήσεις.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανέκδοτο


Πρέπει να πω κάτι για να προσελκύσω τη νεολαία. Να πω κι εγώ "σας πάω";


Θα νομίζουν πως μιμούμαι τον Χριστόδουλο. Καλύτερα να πω κάτι πιο πρωτότυπο.


-Yo motherfuckers!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανέκδοτο


-Γιώργο, για τον πατέρα σου και τον Χριστόδουλο έγινε λαϊκό προσκύνημα. Φοβούμαι πως όταν αποβιώσω εγώ, δεν θα πατήσει άνθρωπος στην εκκλησία.


-Εγώ είμαι σίγουρος πως η σορός σας θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για ένα μήνα. Θα έρθουν όλοι για να βεβαιωθούν πως πεθάνατε!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σε 15 ημέρες ετοιμάζουν το νομοσχέδιο για τα blogs


Μέσα σε 15 ημέρες το αργότερο θα είναι έτοιμο το νέο νομοσχέδιο για τα blogs που βέβαια είναι φασιστικό αφού σπάει την ανωνυμία. Και θα μας κάνουν την μούρη, κρέας. Πόσο στοίχημα πάτε ότι θα γράφουμε και πιο σκληρά για τον Ψυχάρη και δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα; Ένα βήμα εσείς μπροστά, δέκα θα πάει το troktiko. Θα γίνεται άρση απορρήτου και με μια μήνυση. Και το παιχνίδι θα αγριέψει. Επειδή χάθηκε ο έλεγχος από ...


τα ΜΜΕ μπήκαν τώρα με την βοήθεια του Νίκου Δένδια να βάλουν ...φρένο στα blogs. Με την βοήθεια των κρατικοδίαιτων της ΕΡΤ. Του Βασιλάκου και της Σπυροπούλου. Θα γεμίσει όμως η Ευελπίδων γιατί τα blogs στην Ελλάδα είναι 50.000 και το κόστος για την κυβέρνηση τεράστιο. Απευθύνονται στην νεολαία. Παρόλα αυτά εμείς ΔΕΝ σας φοβόμαστε. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε.
Εδώ θα είμαστε και ελάτε να μας πιάσετε. Αλλά θα δεινοπαθήσετε με όσα θα γράφουμε...
Για να δούμε αν τελικά θα το τολμήσετε...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Προκήρυξη ΣΟΚ απο την ΣΕΧΤΑ(οι τύποι είναι για τα σίδερα!!!!)


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

23/6/09

Η αποκάλυψη του Sting(Top Gear)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Παπαρήγα έστειλε την κόρη της σε Αμερικάνικο κολέγιο!




Η Βασιλική Παπαρήγα είναι η κόρη της Αλέκας Παπαρήγα για την οποία όλοι έχουν ...ξεκατινιαστεί ότι πήγε σε Αμερικανικό κολέγιο.
Δεν υπάρχει κόμμα που...

να μην έχει κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα και να κατηγορήσει την Παπαρήγα που την έστειλε σε ιδιωτικό κολέγιο και μάλιστα Αμερικανικό. Ε, για ΚΚΕ έχουν και το δίκιο τους να τα ...χώνουν.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

22/6/09

Δεν παραιτείται τελικά ο Αλαβάνος!

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ας γελάσουμε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

iFrappe for iPhone

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Brüno-trailer(Sacha Baron Cohen)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΘΕΪΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ!

Ο Ιησούς, ο Μωυσής και ένας γεράκος παίζουν γκολφ. Πιάνει πρώτος ο
Μωυσης το μπαστούνι και ρίχνει μία, τσααααφ και η μπάλα
πέφτει μέσα σε μία λιμνούλα με νερό. Πάει προς τα εκεί, ακουμπάει τη
λιμνούλα το ραβδί του (όπως στο Νείλο) και κλααατς
ανοίγουν τα νερά. Περπατά μέσα στην κοίτη, ρίχνει μία με το μπαστούνι
του και να η μπάλα μέσα στην τρύπα. Σειρά του Ιησού.
Ρίχνει μια μακρινή μπαλιά βζζζιιιινν και μπλούμ πάλι η μπαλίτσα μέσα
στη λιμνούλα. Πάει ο Ιησούς περπατάει πάνω στα νερά
κάνει ένα νεύμα με το χέρι του, η μπαλίτσα ανεβαίνει στην επιφάνεια και
στέκεται. Την χτυπά ξανά ο Ιησούς, και αυτή πάει
μέσα στην τρύπα και για αυτόν. Σειρά του γεράκου τώρα. Αλλά με τι
καρδιά να παίξει με όλα αυτά που βλέπει; Ρίχνει μια με το
μπαστούνι βζζζιιιινν και η μπάλα πέφτει μέσα στο νερό και την καταπίνει
ένα ψάρι. Εκείνη την ώρα πετάει ένας γλάρος, βουτάει
πιάνει το ψάρι από τη λιμνούλα και το κατα πίνει. Όπως σηκώνεται να
φύγει ο γλάρος πετάγεται ένας κυνηγός μέσα από κάποιους
θάμνους και με την καραμπίνα του ρίχνει μια και τον πετυχαίνει. Όπως
τον παίρνουν τα σκάγια ο γλάρος ανοίγει το στόμα του
και ελευθερώνει το ψάρι. Το ψάρι πέφτει κάτω και όπως σπαρταράει του
φεύγει η μπαλίτσα μέσα από το στόμα, η μπαλίτσα η οποία
χοροπηδά και μπαίνει στην τρύπα!!! Γυρίζει τότε ο Ιησούς και λέει στον
γεράκο:
- Ρε συ πατέρα είπαμε να παίξουμε γκολφ! Μη το ΓΑΜ*****Ε και τελείως...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αύριο το τελευταίο φύλλο για τον Ελεύθερο Τύπο


Αύριο βγαίνει το τελευταίο φύλο του Ελεύθερου Τύπου. Η κρίση, τα μεγαλόπνοα σχέδια της οικογένειας Αγγελόπουλου ναυάγησαν. Μαζί τους όμως και εκατοντάδες εργαζόμενοι. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τον αγοράσει, έγινε κάποια προσπάθεια να πωληθεί;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Και η Ελευθεροτυπία έφερε τον Ερντογάν στην Ελλάδα







ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΘ'ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

21/6/09

Ας το κλείσουν το μαγαζάκι του "Βήματος της Κυριακής"!!!!


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σωστός !!!



Ο Dr. Marc Faber, γκουρού των επενδύσεων, ολοκλήρωσε τη μηνιαία αναφορά του με τα παρακάτω σχόλια :
"Αν ξοδεύουμε τα χρήματά μας στο Wal-Mart, αυτά καταλήγουν στην Κίνα. Αν τα ξοδέψουμε σε βενζίνη, πάνε στους Αραβες. Αν αγοράσουμε pc, πάνε στην Ινδία. Αν αγοράσουμε φρούτα και λαχανικά, πάνε στο Μεξικό, την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα. Αν αγοράσουμε καλό αυτοκίνητο, πάνε στη Γερμανία. Τίποτε απ' αυτά δε βοηθάει την Αμερικανική Οικονομία.
Ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τα λεφτά εντός συνόρων είναι να τα ξοδέψουμε σε πουτάνες και μπύρες, γιατί αυτά είναι τα μόνα προϊόντα πια, που παράγονται στις ΗΠΑ.
Εγώ κάνω ό,τι μπορώ...."
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανέκδοτο

Η νύφη βγαίνει από το μπάνιο μετά από ένα σύντομο ντους, φορώντας ένα όμορφο μπουρνούζι.
Ο περήφανος σύζυγος τη βλέπει και λέει,
"Αγάπη μου, τώρα πια είμαστε παντρεμένοι, μπορείς να βγάλεις το μπουρνούζι".
Η όμορφη σύζυγος το βγάζει κι εκείνος μένει έκθαμβος.
"Ωωω, ααα," αναφωνεί. "Θεέ μου, είσαι τόσο όμορφη... Άσε με να σε τραβήξω φωτογραφία."
"Γιατί;" τον ρωτάει παραξενεμένη.
"Για να κρατήσω την ομορφιά σου δίπλα στην καρδιά μου για πάντα" της απαντάει εκείνος.
Αυτή χαμογελάει, αυτός τραβάει τη φωτογραφία και στη συνέχεια μπαίνει κι αυτός στο μπάνιο για ντους.
Σε λίγο βγαίνει φορώντας ένα μπουρνούζι.
Εκείνη τον κοιτάζει και του λέει,
"Γιατί φοράς μπουρνούζι; Τώρα πια είμαστε παντρεμένοι."
Έτσι εκείνος βγάζει το μπουρνούζι κι εκείνη αρχίζει τα επιφωνήματα, "Ωωω, ααα, άσε με να σε τραβήξω φωτογραφία."
Καμαρώνοντας ο σύζυγος τη ρωτάει γιατί και η σύζυγος του απαντάει, "Για να τη μεγενθύνω!"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νοσογόνος επαγγελματική πολιτική

Eνδιαφέρει, για λόγους ανθρωπογνωσίας (και όχι μόνο), το πρόβλημα των επιπτώσεων που έχει σήμερα στη νοημοσύνη και στον ψυχισμό ή επαγγελματική απασχόληση με την πολιτική.

Μια επιφυλλίδα δεν νομιμοποιείται (ούτε επαρκεί) να μιλήσει με όρους της ψυχοπαθολογίας, οφείλει να περιοριστεί στη γλώσσα της κοινωνικής παρατήρησης. Θα ήταν, όμως, γόνιμο και ελπιδοφόρο, αν το συγκεκριμένο πρόβλημα προκαλούσε, επιτέλους, διευρυμένη συζήτηση με τη συμμετοχή αρμοδιότερων και οξυδερκέστερων παρατηρητών. Αξίζει τον κόπο να γνωρίζουμε αν οι κρίσιμες αποφάσεις για τη συλλογική μας επιβίωση και αξιοπρέπεια, όπως και για το μέλλον των παιδιών μας, λαμβάνονται από ανθρώπους ψυχικά υγιείς.

Να ασχολείται κανείς σήμερα επαγγελματικά με την πολιτική συνεπάγεται, κατά τεκμήριο, απώλεια επαφής με την πραγματικότητα (όχι αλληγορικά, κυριολεκτικά). Ο επαγγελματίας της πολιτικής ζει καθημερινά και αδιάλειπτα, επί μήνες, χρόνια και δεκαετίες, μια τεταμένη προσπάθεια να παρακάμπτει και να αγνοεί τα λάθη, τις παραλείψεις, τις ατολμίες του. Μιλάει μόνο για τις επιτυχίες και τις προθέσεις του με συγκεχυμένα τα όρια ανάμεσα στις δυο. Αναπόφευκτα οι νοητικές του λειτουργίες αγκυλώνονται προοδευτικά στη μονοτροπία ενός επαγγελματικά επιβεβλημένου ναρκισσισμού. Ατονεί ώς την εξαφάνιση η αυτοκριτική λειτουργία, οι αρνητικές (όχι ευχάριστες) πτυχές της επαγγελματικής του απόδοσης απαλείφονται από το συνειδητό, γίνονται ανύπαρκτες. Ζει, άθελά του, σε μια ψευδαισθητική πραγματικότητα άσφαλτου βίου.

Τα επιφανέστερα παραδείγματα είναι των κομματικών αρχηγών: Βγαίνει ο πρωθυπουργός τη νύχτα της εκλογικής του πανωλεθρίας και την αιτιολογεί με μια και μόνη παραδοχή: ότι τα μέτρα που η κυβέρνησή του έλαβε για να αντιμετωπίσει η χώρα τη διεθνή οικονομική κρίση δεν ήταν επαρκή! Ψέλλισε κάτι και για «ανάρμοστες συμπεριφορές» συνεργατών του. Τίποτε άλλο. Καμιά επίγνωση για τη δική του εξωφρενική ατολμία και αβουλία, για την παροιμιώδη ανικανότητά του να αξιοποιήσει ανθρώπινη ποιότητα στην κυβέρνησή του και στο κόμμα του. Ούτε λέξη για την εκτραχηλισμένη φαυλότητα της κομματικής του καμαρίλας, τον καταιγισμό των σκανδάλων, τις μεθοδεύσεις για αμνήστευση της διαφθοράς. Κανένα από τα αίτια της οργής και της αηδίας των πολιτών που τον εμπιστεύθηκαν δεν έγινε αντιληπτό από τον πρωθυπουργό. Δεν έχει πια την ικανότητα να αντιληφθεί την κοινωνική απόγνωση που γεννάει το ένα και μοναδικό «κατόρθωμά» του: Να καταστήσει σίγουρο αυριανό πρωθυπουργό την πιο μειονεκτική φιγούρα του πολιτικού μπερντέ. Να δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπεροχή δέκα (10) εκατοστιαίων μονάδων σε προσωπική προτίμηση έναντι του πρωθυπουργού! («Κ» 12.6.2009).

Κορυφαία περίπτωση απώλειας της επαφής με την πραγματικότητα και ο αναχθείς «εκ του μη όντος εις το είναι» αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτόν ο χρόνος και η μέτρηση του χρόνου άρχισαν από τη στιγμή που η «Νέα Δημοκρατία» έγινε κυβέρνηση. Τα προηγούμενα είκοσι χρόνια της πατρικής πρωθυπουργίας και τα όσα δικής του υπουργίας απαισθητοποιούνται μέσα στον γνόφο μιας «προπτωτικής» αχρονίας. Για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ το κόμμα του δεν έχει παρελθόν. Δεν υπήρξε η λοιμική του φασιστοειδούς κράτους των «κλαδικών» και των εγκάθετων παντού «πρασινοφρουρών», δεν συντελέστηκε ποτέ το ανήκεστο έγκλημα υπερχρέωσης του κράτους, κατάργησης κάθε αξιοκρατικής ιεραρχίας και κάθε πειθαρχικού ελέγχου, ο ιδεολογικά καταξιωμένος αμοραλισμός του «όλα επιτρέπονται». Δεν διέλυσαν τα σχολειά οι «προοδευτικοί» μηδενιστές και απάτριδες, δεν καταξευτέλισαν τη λογική της ακαδημαϊκής σπουδής και της έρευνας οι συντεχνίες των συμφερόντων στα πανεπιστήμια. Για τον ευσυμπάθητο, θλιβερά ολίγιστο κληρονομικό ηγέτη της σοσιαλεπώνυμης φενάκης όλα τα προβλήματα της χώρας γεννιούνται άμα τη εμφανίσει νεοδημοκρατικής κυβέρνησης. Ακόμα και το ασφαλιστικό και η «διαπλοκή» και η φοροδιαφυγή και η οικιστική ασυδοσία – τα πάντα.

Τη σχιζοφρενική απώλεια επαφής με την πραγματικότητα συνοδεύουν, στην περίπτωση των επαγγελματιών της πολιτικής, πολλά ακόμα συμπτώματα δυσλειτουργίας της νοημοσύνης και του ψυχισμού. Εξειδικευμένες διατριβές κλινικής ψυχοπαθολογίας ή κοινωνικής ανθρωπολογίας από τη σύγχρονη ελλαδική εμπειρία θα ήταν πολύτιμες. Μια επιφυλλίδα τίτλους μόνο και υπαινικτικές επισημάνσεις μπορεί να τολμήσει.

Το ορμέμφυτο αίσθημα της ντροπής είναι πολύτιμο για τη διαμόρφωση και την άμυνα της προσωπικής μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου. Ντρέπομαι σημαίνει: η εικόνα μου στα μάτια των άλλων αρνούμαι να ταυτίζεται με αδιαφοροποίητο άτομο του βιολογικού είδους, να είμαι για τους άλλους μια απρόσωπη μονάδα της φυσικής ομοείδειας των ανθρωποειδών – γι’ αυτό και δεν βγαίνω γυμνός στον δρόμο. Θέλω οι άλλοι, στη σχέση τους μαζί μου, να εντοπίζουν την ετερότητα, τα ανόμοια και ανεπανάληπτα γνωρίσματα της ύπαρξής μου, να με αντιμετωπίζουν όπως μόνον εγώ είμαι.

Ομως, η ντροπή (και η ψυχική υγεία που εκφράζει) είναι κάτι από το οποίο υποχρεώνεται να παραιτηθεί ο επαγγελματίας της πολιτικής σήμερα. Η επαγγελματική δεοντολογία απαγορεύει στον πολιτικό να είναι ο εαυτός του: οφείλει να είναι, δίχως ντροπή, μια άλλη εικόνα, ψεύτικη, κατασκευασμένη από επιδέξιους image makers. Oφείλει να μιλάει, να χειρονομεί, να μορφάζει (επομένως και να σκέπτεται και να αισθάνεται) όχι για να εκφραστεί, αλλά για να προκαλέσει προσχεδιασμένες εντυπώσεις. Συζητάει ή δημηγορεί όχι για τα πράγματα καθεαυτά (προβλήματα, στόχους), αλλά για να κλέψει τις εντυπώσεις, να ξεγελάσει τους ακροατές του με επιδέξια ψεύδη.

Και ο χρόνος εκδικείται: ο εθισμός ετών ή δεκαετιών στην υποχρεωτική αλλοτρίωση, στην παραίτηση από την ντροπή, παγιώνει μια μάσκα ψευτιάς πάνω σε αυτό που ήταν κάποτε το πρόσωπο του επαγγελματία της πολιτικής. Αν διαθέτει σπάνιο ταλέντο ηθοποιού, όπως διέθετε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ξέρει να διαχειρίζεται τη μάσκα τόσο καλά ώστε να εξαπατά έως και τους μετρίως νοήμονες. Αν όμως είναι ατάλαντος ο πολιτικός, τότε η μάσκα κραυγάζει τον πεθαμένο συναισθηματικά εαυτό του, τον ταριχευμένο με κενούς κομπασμούς. ΄Η κραυγάζει η μάσκα την αξιολύπητη μετριότητα, που δεν καταλαβαίνει πόσο αυτοδιασύρεται σε θέσεις ηγετικές, αμείλικτα μεγεθυντικές της φυσικής ανεπάρκειας. ΄Η μπορεί να παγιώνει η μάσκα ένα ευτελές, παντός καιρού χαμόγελο ναρκισσιστικής ξιπασιάς, δήθεν παντοδύναμο όπλο στην εξωτερική πολιτική!..

Η απώλεια επαφής με την πραγματικότητα και η υποκατάσταση της κριτικής σκέψης από τα τεχνήματα παραγωγής εντυπώσεων έχουν και μια πολύ πρακτική συνέπεια: Οι πολιτικοί δεν διαβάζουν εφημερίδες. ΄Η δεν τις καταλαβαίνουν πια. Πάντως, επιδεικτικά τις αγνοούν.

Tου Χρηστου Γιανναρα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

20/6/09

Φωτογραφίες από το μουσείο της Ακρόπολης




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το σκισμένο κοράνι της όργης ήταν (τελικά) ευχολόγιο!

Ευχολόγιο ήταν τελικά το «κοράνι», για το σκίσιμο του οποίου από αστυνομικό λίγο έλειψε να καεί η Αθήνα στα τέλη Μαΐου, όταν ύστερα από συλλαλητήριο οργισμένοι μουσουλμάνοι επιδόθηκαν σε καταστροφές αυτοκινήτων και καταστημάτων γύρω από την πλατεία Βικτωρίας...

VΗ διαπίστωση έγινε από αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία απευθύνθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ταξίαρχος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που ανέλαβε να διεξάγει την Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διέταξε ο αττικάρχης, υποστράτηγος Γιάννης Ραχωβίτσας, μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού.

Σύμφωνα λοιπόν με την γνωμάτευση αυτή, οι ειδικοί του υπουργείου που εξέτασαν τα σχισμένα έγγραφα που είχε παραδώσει ο ίδιος ο καταγγέλλων το περιστατικό Ιρακινός, αποφαίνονται ότι πρόκειται για ευχολόγιο, σημειώσεις δηλαδή με προσευχές και όχι για κείμενα από το κοράνι.

Επισημαίνεται δε στη γνωμάτευση ότι ακόμα και εάν είναι ευχολόγιο, σύμφωνα με τη μουσουλμανική θρησκεία απαγορεύεται να το φέρουν οι πιστοί πάνω τους και ιδίως με τον τρόπο που το είχε ο καταγγέλλων (διπλωμένο και τυλιγμένο σε χαρτοπετσέτες), ενώ τονίζεται επίσης ότι απαγορεύεται να διαβάζεται εάν ο αναγνώστης δεν είναι τουλάχιστον ξυπόλητος.
ESPRESSO
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

19/6/09

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ



Γνωστός μου πάει σε πρακτορείο ταξιδίων να βγάλει εισιτήριο από Σαντορίνη Για Αθήνα
"Πώς λέγεστε;", του λέει η υπάλληλος
"Δούκας Άρης", της απαντάει αυτός
"Ρούκας, είπατε;" τον ρωτάει πάλι
"Δούκας..."
"Ντούκας;", του ξαναλέει
"Δούκας, όπως δέντρο...", της εξηγεί
Συνεννοούνται τελικά και του βγάζει το εισιτήριο...
Σας παραπέμπω στη φωτο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

"Γκαφα" του νεου εκπροσωπου του ΥΠΕΞ

O νέος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ κ. Δελαβάκουρας, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ενημέρωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων θα γίνει δεκτός στην Ελλάδα μεταφερόμενος με σκοπιανό αεροπλάνο των «Μακεδονικών Αερογραμμών (ΜΑΤ)» στο πλαίσιο της συνόδου του ΟΑΣΕ που θα γίνει στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα.

Έτσι καταργείται και η πάγια τακτική που ακολουθούσαν οι μέχρι τώρα ελληνικές κυβερνήσεις, να επιτρέπεται δηλαδή η διέλευση σκοπιανών αεροσκαφών από το FIR Αθηνών, αλλά να απαγορεύεται η προσγείωσή τους σε ελληνικά αεροδρόμια. Δίνοντας παράλληλα ένα ακόμη βήμα στον Γκρουέφσκυ για να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό, της χώρας τους, καθώς η προσγείωση στην Ελλάδα αεροσκάφους με τα διακριτικά της "Μακεδονίας" καταγράφεται ήδη ως επιτυχία από τα σκοπιανά ΜΜΕ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

2012 trailer

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

18/6/09

Ανέκδοτο

Διαχείριση Θυμού
Για όλους εσάς που ενίοτε βιώνετε μια άσχημη μέρα, και απλά θέλετε να τα χώσετε σε κάποιον, μην το κάνετε σε κάποιον γνωστό σας, αλλά σε κάποιον άγνωστο.
Καθόμουν στο γραφείο μου μια μέρα, όταν ξαφνικά θυμήθηκα ότι είχα ξεχάσει να κάνω ένα τηλεφώνημα. Βρήκα το νούμερο του τηλεφώνου και το κάλεσα. Ένας άντρας από την άλλη άκρη της γραμμής απάντησε λέγοντας «Εμπρός?».
Πολύ ευγενικά του είπα ότι είμαι ο Fred Hannifin, και ότι ήθελα να μιλήσω με την Robin Carter?" Ξαφνικά κατάλαβα ότι μου έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κάποιος άνθρωπος θα μπορούσε να είναι τόσο αγενής.
Τελικά βρήκα το σωστό νούμερο της Robin', και της τηλεφώνησα. (Είχα κάνει λάθος στα δύο τελευταία ψηφία)
Αφού τα είπαμε, έκλεισα το τηλέφωνο και αποφάσισα να ξανακαλέσω το λάθος νούμερο.
Όταν ο ίδιος τύπος απάντησε, του φώναξα «είσαι πολύ μαλάκας» και έκλεισα το τηλέφωνο με δύναμη. Σημείωσα το νούμερο στην ατζέντα μου καταχωρώντας τον με το όνομα «μαλάκας» και την έβαλα στο συρτάρι μου. Κάθε δύο εβδομάδες περίπου όταν μού έρχονταν οι λογαριασμοί ή είχα πραγματικά μια άσχημη μέρα συνήθιζα τον παίρνω τηλέφωνο και να του φωνάζω «εισαι πολυ μαλακας» .
Κάθε φορά που το έκανα μου έφτιαχνε τη διάθεση.
Όταν κάποτε έκανε την εμφάνιση της η υπηρεσία αναγνώρισης κλήσεων, σκέφτηκα ότι έπρεπε να σταματήσω τα «θεραπευτικά »τηλεφωνήματα στον «μαλάκα». Έτσι τον πήρα ξανά τηλέφωνο και του είπα :" Γεια, είμαι ο John Smith από την τηλεφωνική εταιρεία και θαήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε σχετικά για την νέα υπηρεσία αναγνώρισηςκλήσεων". Εκείνος μου φώναξε «ΟΧΙ!» και μου έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα. Τον ξανακάλεσα αμέσωςκαι του απάντησα «πως να το ξέρεις αφού είσαι μαλάκας»
Μιαμέρα, καθώς πήγαινα στο μαγαζί και ετοιμαζόμουν να παρκάρω το αυτοκίνητο μουστο parking, ένας τύποςμε μια μαύρη BMW μου έκλεισε το δρόμο και μου πήρε τη θέση, που τόσο υπομονετικά περίμενα, για να παρκάρω τοαυτοκίνητο μου. Κορνάρισα και του φώναξα ότι αυτή η θέση ήταν δική μου, καθώςήμουν εκεί πολύ πριν από αυτόν. Ο κόπανος, επιδεικτικά με αγνόησε, αλλά γιακαλή μου τύχη πρόσεξα, ότι στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου, υπήρχε ένα «ΠΩΛΕΙΤΑΙ». Χωρίς δεύτερη σκέψη πήρα τοστυλό και σημείωσα το τηλέφωνο του.
Δύομέρες αργότερα, και αφού είχα καλέσει τον «πρώτομαλάκα» (τώρα, είχα βάλει το τηλέφωνο του στην αυτόματη κλήση), μουήρθε η ιδέα να καλέσω και τον μαλάκα με τη BMW.
Τηλεφώνησα και μία φωνή απάντησε « Έμπρός?». «Είστε αυτός που πουλάει μια μαύρη BMW» του λέω. « Ναι, ακριβώς» μουαπαντάει. « Μήπως μπορείτε να μου δώσετε την διεύθυνση σας για να έρθω να δω τοαυτοκίνητο από κοντά» τον ρωτάω. «Βεβαίως, μένω στη οδό 1802 West 34th Street. Είναι ένα κίτρινο σπίτι, και ακριβώςαπ' έξω είναι παρκαρισμένο το αυτοκίνητο " .
"Καιπώς λέγεστε?" τον ρώτησα.
"Το όνομα μου είναι Don Hansen ,"απάντησε.
"Ποια είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να περάσω από εκεί, Don?"
"Φτάνω στο σπίτι γύρω στις 5 το απόγευμα." μου απαντάει.
"Άκου,Don , μπορώ να σου πωκάτι ?"
" Ναι ?"
"Don, είσαι μαλάκας!" Τοέκλεισα και αποφάσισα να βάλω και το δικό του τηλέφωνο στη αυτόματη κλήση.
Τώρα, όποτε αντιμετώπιζα κάποιο πρόβλημα, είχα 2 μαλάκες να καλώ.
Ωστόσο, μετά από κάποιους μήνες αλλεπάλληλων τηλεφωνημάτων και στους 2 μαλάκες, συνειδητοποίησα, ότι δεν μου έδινε την ίδια χαρά όπως παλιά.
Μιαμέρα τηλεφώνησα στον μαλάκαI #1.
"Γεια "
"Είσαι μαλάκας!" (αλλά δεν το έκλεισα αυτή τη φορά)
"Είσαι ακόμα στη γραμμή?" με ρώτησε.
"Φυσικά,"απάντησα
"Σταμάτα να μου τηλεφωνείς," μου φώναξε ουρλιάζοντας.
" Ανάγκασε με " του απάντησα..
" Ποιος είσαι ρε?" με ρώτησε.
" Λέγομαι Don Hansen."
" Αλήθεια ? Καιι που μένεις ανεπιτρέπεται?"
" Μένω στην οδό 1802 West 34th Street, μαλάκα . Είναι ένα κίτρινο σπίτι και ακριβώςμπροστά είναι παρκαρισμένη μια μαύρη BMW".
Τότε μου λέει, " Έρχομαι από εκεί τώρα!! Don και καλά θα κάνεις να αρχίσεις να προσεύχεσαι."
Τουλέω, " Ναι, τώρα φοβήθηκα, μαλάκα!"
Έπειτα, πήρα τηλέφωνο τον μαλάκα # 2. "
Έμπρός?"απάντησε.
"Γεια σου μαλάκα" του λέω.
Τότε εκείνος φώναξε, " Αν μάθω ποιος είσαι..."
"Τι θα κάνεις?" του απάντησα.
"Θα σου κόψω το κώλο" μου ξεκαθάρισε.
Τότε απάντησα, " Λοιπόν μαλάκα, να η ευκαιρία που έψαχνες. Έρχομαι τώρα σπίτι σου!"
Έκλεισα το τηλέφωνο και πήρα αμέσως την Αστυνομία, λέγοντας ότι ετοιμαζόμουν νασκοτώσω το gay εραστή μου, ο οποίος μένει στη 1802 West 34 th Street.
Στη συνέχεια, πήρα τηλέφωνο το Channel13 και τους ανέφερα για ένα πόλεμο συμμοριών, που γινόταν εκείνη τη στιγμή στη West 34th .
Μπήκα γρήγορα στο αυτοκίνητο μου και κατευθύνθηκα στη West 34th. Όταν έφτασα εκεί είδα 2 μαλάκες να πλακώνουν αλύπητα ο ένας τον άλλο, μπροστά σε 6 περιπολικά, 1 ελικόπτερο της Αστυνομίας και το πλήρωμα του Channel 13 .
Τώρα πραγματικά αισθανόμουν καλύτερα .
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο τρομοκράτης Ξηρός έχει βήμα στο zougla του Τριανταφυλλόπουλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οι ψευτο- Μακεδονικές αερογραμμές προσγειώνονται κανονικά σε ελληνικό έδαφος

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, εξακολουθεί να παραμένει στον κόσμο του. Τίποτε δεν κατάλαβε από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις δηλώσεις του κ. Δελαβάκουρα, το νέο εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, ο οποίος...


σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ενημέρωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων θα γίνει δεκτός στην Ελλάδα μεταφερόμενος με σκοπιανό αεροπλάνο των «ψευτο- Μακεδονικών Αερογραμμών (ΜΑΤ)» στο πλαίσιο της συνόδου του ΟΑΣΕ που θα γίνει στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα.

Έτσι καταργείται και η πάγια τακτική που ακολουθούσαν οι μέχρι τώρα ελληνικές κυβερνήσεις, να επιτρέπεται δηλαδή η διέλευση σκοπιανών αεροσκαφών από το FIR Αθηνών, αλλά να απαγορεύεται η προσγείωσή τους σε ελληνικά αεροδρόμια. Δίνοντας παράλληλα ένα ακόμη βήμα στον Γκρουέφσκυ για να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό, της χώρας τους, καθώς η προσγείωση στην Ελλάδα αεροσκάφους με τα διακριτικά της "Μακεδονίας" καταγράφεται ήδη ως επιτυχία από τα σκοπιανά ΜΜΕ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

17/6/09

Παραιτήθηκε o Αλέκος Αλαβάνος.

Τώρα μένει ο εταίρος αριστεριστής να δούμε τι θα κάνει. Ας ελπίσουμε οι δυνάμεις του συνασπισμού να δείξουν τη σοβαρότητα που τους αναλογεί και να πάρουν τον έλεγχο των πραγμάτων στα χέρια τους(ΚΟΥΒΕΛΗΣ).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Θα επιτραπεί τελικά η προσγείωση του αεροσκάφους του ΥΠΕΞ των Σκοπίων Μιλόσοσκι στην Κέρκυρα με «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Ένα ακόμα ολίσθημα πραγματοποιεί το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών(ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΩΝ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ) καθώς όπως ανακοινώθηκε σήμερα, θα επιτραπεί κατ’εξαίρεση η προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας του σκοπιανού αεροσκάφους που θα μεταφέρει τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι(ΤΟ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ ΤΩΝ ΗΠΑ) για τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ, αεροσκάφος που φέρει στην άτρακτό του τα ψευτο-διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας»... Μέχρι και σήμερα το αεροσκάφος που χρησιμοποιούνταν για τις μετακινήσεις των επισήμων των Σκοπίων, δεν γινόταν δεκτό στα ελληνικά αεροδρόμια, εξαιτίας αυτού του λόγου, δηλαδή των διακριτικών που έφερε, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε ενδεχομένως τη de facto αποδοχή των σκοπιανών θέσεων. Στο πρόσφατο μόλις παρελθόν ο πρώην πρόεδρος της ΠΓΔΜ Τσερβένκοφσκι, δεν μετέβη στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει σε φόρουμ για το οποίο είχε προσκληθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, καθώς επέμενε να χρησιμοποιήσει το ίδιο αεροσκάφος, η προσγείωση του οποίου δεν έγινε δεκτή. Ο Τσερβένκοφσκι είχε απορρίψει όλους τους εναλλαακτικούς τρόπους μεταφοράς που του είχαν προταθεί. Αυτή τηη φορά, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε καν σε επίσημο επίπεδο, αλλά αντίθετα έγιναν όλα τα αιτούμενα «ασμένως» αποδεκτά, χωρίς δεύτερη σκέψη. Την προηγούμενη φορά, για την επίσκεψη του Τσερβένκοφσκι ο τότε εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ και σημερινός ευρωβουλευτής της Ν.Δ Γ.Κουμουτσάκος είχε δηλώσει: «είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει μια συγκεκριμένη και γνωστή πολιτική εδώ και πολλά χρόνια σε ό,τι αφορά τις άδειες προσγείωσης αεροσκαφών από την γειτονική χώρα στην Ελλάδα». Σήμερα τί έγινε και … άλλαξε αυτή η πολιτική;(ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΦΟΥ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ).
ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΝΔ, ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ,ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Για τα 100 χρόνια του Ηρακλή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανέκδοτο

An aircraft is about to crash. There are five passengers on board, but
unfortunately only 4 parachutes.

The first passenger says "I'm Shaquille O'Neill, the best NBA
basketball player. The Lakers need me, it would be unfair to them if I
died". So
he takes the first parachute and jumps.

The second passenger, Hillary Clinton, says "I am the wife of the
former President of the United States. I am also the most dedicated woman in
the world, a Senator in New York and America's potential future President.
She takes one of the parachutes and jumps.

The third passenger, George W. Bush, says " I am the President of the
United States of America. I have a huge responsibility in world
politics.

And apart from that, I am the most intelligent President in the
history of the country and I have a responsibility to my people not to die".
So
he takes a parachute and jumps.

The fourth passenger, the Pope, says to the fifth passenger, a ten
year old schoolboy "I am already old. I have already lived my life, as a
good person and a priest I will give you the last parachute".

The boy replies "No problem, there is also a parachute for you.
America's most intelligent President has taken my schoolbag..."
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

16/6/09

Ανέκδοτο

Βρέθηκαν μια μέρα στη Κόλαση ένας Έλληνας, ένας Αμερικανός και ένας Ινδός.
Τους συναντάει ο Διάβολος και τους λέει:
"Σε όλους που έρχονται εδώ δίνω μία ευκαιρία να μεταφερθούν στο Παράδεισο"
Και βγάζει ένα τεράστιο μαστίγιο λέγοντας:
"Όποιος θα αντέξει τρία χτυπήματα χωρίς να φωνάξει φεύγει στον Παράδεισο,
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ασπίδα ό,τι θέλετε"

Πρώτος βγαίνει ο Αμερικανός
"Τι θα έχεις για ασπίδα;", ρωτάει ο Διάβολος

Ο Αμερικανός σηκώνει μια τεράστια πέτρα και λέει: "Είμαι έτοιμος"
Σηκώνει ο Σατανάς το μαστίγιο, χτυπάει μια και φεύγει η πέτρα, χτυπάει
δεύτερη... φωνάζει σαν τρελός ο Αμερικανός!

"Επόμενος!" λέει ο Σατανάς
Βγαίνει ο Ινδός

"Τι θα έχεις για ασπίδα;"
"Τίποτα!", λέει ο Ινδός, "80 χρόνια γιόγκα έκανα και δεν νιώθω πόνο
σωματικό
ποτέ!"
Πρώτο χτύπημα. Ο Ινδός...τίποτα!
Δεύτερο χτύπημα. Ο Ινδός...τίποτα!
Τρίτο χτύπημα. Ο Ινδός...τίποτα!
"Nα πάρει!!!", κάνει ο Διάβολος, "πρώτη φορά αντέχει κάποιος τρία
χτυπήματα
από το μαστίγιό μου! Λοιπόν λέει είσαι ελεύθερος να πας στον Παράδεισο!"

"Όχι", λέει ο Ινδός, "θέλω να μείνω και να δω. Σε όλα τα ανέκδοτα ο
Έλληνας
την βγάζει καθαρή, θέλω να δω τώρα πώς θα ξεμπερδέψει!"

"Εντάξει, μείνε", λέει ο Διάβολος
"Λοιπόν τι θα χρησιμοποιήσεις για ασπίδα;", ρωτάει τον Έλληνα
"Τον Ινδό!"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

15/6/09

Ανέκδοτο

Διαλευκάνουμε την καταγωγή του Ιησού...

Στο άρθρο αυτό χρησιμοποιείται μια απλή στοχαστική διαδικασία ικανή να μας
δώσει το ασφαλές συμπέρασμα της καταγωγής του Θεανθρώπου. Ναι, εδώ διορθώνουμε
την ιστορία και σου παρουσιάζουμε την πραγματική καταγωγή του Ιησού:



Τρεις ενδείξεις ότι ο Ιησούς ήταν Ιρλανδός:

1. Δεν παντρεύτηκε ποτέ.

2. Δεν είχε ποτέ σταθερή δουλειά.

3. Τελευταία του επιθυμία ήταν να πιει.



Τρεις ενδείξεις ότι ο Ιησούς ήταν από το Πόρτο Ρίκο:

1. Το μικρό του όνομα ήταν Ιησούς.

2. Είχε πάντα προβλήματα με το νόμο.

3. Η μητέρα του δεν ήξερε ποιος ήταν ο πατέρας του.



Τρεις ενδείξεις ότι ο Ιησούς ήταν Ιταλός:

1. Μίλαγε κουνώντας τα χέρια του.

2. Είχε κρασί σε κάθε γεύμα.

3. Ασχολήθηκε με ανοικοδομήσεις.



Τρεις ενδείξεις ότι ο Ιησούς ήταν Μαύρος:

1. Τους φώναζε όλους "αδέρφια".

2. Δεν είχε μόνιμη διεύθυνση.

3. Δεν τον προσλάμβανε κανείς στη δουλειά του.



Και τελικά, η απόδειξη:

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ:

1. Πήγε στη δουλειά του πατέρα του.

2. Έμενε σπίτι μέχρι τα 33 του.

3. Ήταν σίγουρος ότι η μητέρα του ήταν παρθένα.

4. Η μητέρα του ήταν σίγουρη πως είναι Θεός.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Διαφήμιση..

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

14/6/09

transformers

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανέκδοτο

Για να δούμε αν θα φτάσει ολόκληρο...

Μία μέρα στην ζούγκλα ο πίθηκος κάπνιζε ένα "πεντάφυλλο". Τον ßλέπει η σάυρα και τον ρωτά "τι κάνεις εκεί ρε πίθηκε ?", "Να καπνίζω ένα γάρο. Άμα θέλεις έλα να δοκιμάσεις". Απονήρευτη η σαύρα ανεßαίνει πάνω στο κλαδί και παίρνει το τσιγαριλίκι. Τραßά δύο-τρεις τζούρες και ΜΠΑΜ πέφτει ξερή κάτω από το κλαδί. "ΩΧ" λέει ο πίθηκος, "τί έπαθες σάυρα μου?" "Ε, να, δεν είμαι και πολύ συνηθισμένη και έγινα χάλια. Πάω να πιω λίγο νερό να συνέρθω" απαντάει η σαύρα.
Και ξεκινά προς το ποτάμι. Με το που φτάνει στο ποτάμι και σκύßει να πιει νερό, πετιέται ο κροκόδειλος: "Kαλά τι έπαθες σαύρα μου και είσαι έτσι ?" την ρωτά. "Άσε" του λέει "μου έδωσε ένα τσιγάρο ο πίθηκος και τρελάθηκα"..... "ΠΟΥ ? ΠΟΥ ?" ρωτά το αλάνι ο κροκόδειλος. "Να εκεί πιο πέρα στο δάσος" του λέει η σαύρα.
Ξεκινά ο κροκόδειλος και λίγο πιο κάτω ßρίσκει τρία τσιγαριλίκια καπνισμένα μέχρι την άκρη. Κοιτά ψηλά στο δέντρο και ßλέπει τον πίθηκο ΝΤΙΡΛΑ. Ο πίθηκος μες την ζάλη του κοιτά - ξανακοιτά - ξανακοιτά με γουρλωμένα μάτια τον κροκόδειλο και του λέει:


Καλά μωρή χαμούρα, πόσο νερό ήπιες ??
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανέκδοτο

Two kinds of men
One day, there was a catastrophic event that caused all humans on
Earth to die. To sort things out, everyone went to Heaven. God came in
and said, "I want the men to make two lines. One line for the men who
ruled their women on Earth, and the other line for the men who
were ruled by their women. All the women, go with St. Peter."
With that, the women were gone and there were two lines as he had
commanded.
However, the line of men who were ruled by their women was 1000 miles
long, and in the line of men who ruled their women, there stood only one
man. God became angry and said, "You men should be ashamed of yourselves. I
created you in my image and you were all whipped by your mates. Look
at the only one of my sons who stood up and made me proud. Learn from him!
Tell them, my son, how did you manage to be the only one in this
line?" The man replied, "I don't know, my wife told me to stand here."
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Ανεπαισθήτως» υπόδουλοι

Oι Ευρωεκλογές 2009 επιβεβαίωσαν τη διαπίστωση ότι η ελλαδική κοινωνία δεν έχει τις προϋποθέσεις να ανακάμψει από την παρακμιακή αποσύνθεση.

Η χωρίς σκέψη και κρίση από εθισμό ψήφος στα δύο «κόμματα εξουσίας» (ομολογημένη σε δημοσκοπήσεις προεκλογικές) διατήρησε ποσοστό αποκαρδιωτικά υψηλό. Το δίδυμο των αυτουργών της διάλυσης του κράτους και της καταλήστευσης του κοινωνικού χρήματος, οι κραυγαλέα ανίκανοι να επιλύσουν στοιχειώδη, καίρια προβλήματα της οργανωμένης συμβίωσης, αμνηστεύθηκαν και επιβραβεύτηκαν από τα δύο τρίτα και πλέον των πολιτών που έφτασαν ώς την κάλπη.

Που σημαίνει: τα δύο τρίτα των όσων εψήφισαν αποφασίζουν για τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους χωρίς να έχουν καταλάβει τι συνέπειες έχει ο εξωφρενικός υπερδανεισμός του κράτους, η κατεστημένη κλοπή του κρατικού κορβανά, η θεσμοποιημένη αναξιοκρατία, η δημοσιοϋπαλληλοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και ανυπαρξία συλλογικής άμυνας, η καλπάζουσα δημογραφική φθίση, η διάλυση του σχολειού και ο εξευτελισμός των πανεπιστημίων, η επικρεμάμενη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, η συντελεσμένη χρεοκοπία του συστήματος υγείας. Για πολλοστή φορά παραγράφηκαν με την ψήφο της πλειονότητας τα κοινωνικά και πολιτικά εγκλήματα της ιδιοτελούς έμπρακτης σύμπνοιας των «κομμάτων εξουσίας».

Τα δύο τρίτα των όσων εψήφισαν αποδείχθηκαν δίχως την ικανότητα να αντιληφθούν τι σημαίνει, για το συμφέρον τους και για την αξιοπρέπειά τους, το ψευδοδίλημμα ανάμεσα σε έναν παραλυτικά άτολμο και σε έναν ανήκεστα μειονεκτικό σε φυσικά προσόντα πρωθυπουργό. Οι Ευρωεκλογές επιβεβαίωσαν οδυνηρά ότι στην Ελλάδα σήμερα οι δείχτες της κατά κεφαλήν ικανότητας για κριτική σκέψη και διάκριση ποιοτήτων έχουν φτάσει στα επίπεδα τριτοκοσμικών κοινωνιών – η διαπίστωση επικυρώνεται και από τις μετρήσεις των τηλεοπτικών προτιμήσεων του πληθυσμού.

Δυστυχώς η περίπτωσή μας των Νεοελλήνων ενισχύει τον ισχυρισμό του διαβόητου Σάμιουελ Χάντινγκτον ότι κοινωνίες υπανάπτυκτες δεν έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν και αφομοιώσουν το δυτικό μοντέλο της (κοινοβουλευτικής) δημοκρατίας. Τα πολιτικά κόμματα στις κοινωνίες αυτές αλλοτριώνονται σε συντεχνίες συμφερόντων και σε καρκινώματα διαφθοράς, το δικαίωμα της ψήφου υπηρετεί ιδιοτελείς συναλλαγές, ο κομματικός φανατισμός συναγωνίζεται την αλογία της ποδοσφαιροφιλίας.

Εκατόν σαράντα εννέα χρόνια, από το 1833 ώς το 1974, η αδυναμία της μεταπρατικής ελλαδικής κοινωνίας να μιμηθεί αποτελεσματικά το δάνειο μοντέλο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας «επιτροπεύετο» από την εγκάθετη αλλοδαπή βασιλεία. Και όταν η στανική αυτή «επιτροπεία» διαπλεκόταν με τη φαυλότητα των πολιτικών και οδηγούσε σε τυπικά τριτοκοσμικά αδιέξοδα, επενέβαινε ο αυθαίρετος πατριωτισμός του στρατού: Τα στρατιωτικά πραξικοπήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, κάποτε και με απόσταση μηνών. Κατά κανόνα αναχαίτιζαν περιστασιακά τη φαυλότητα, αλλά καθυστερούσαν δραματικά τη θεσμική «ενηλικίωση» του κράτους. Σπάνια οι παρεμβάσεις στρατιωτικών υπήρξαν ευεργετικές – κίνημα στρατηγού Μακρυγιάννη 1843, συνταγματάρχη Νικόλαου Ζορμπά 1909, συνταγματάρχη Νικόλαου Πλαστήρα 1922. Ευεργετικές, επειδή δεν υποκατέστησαν την πολιτική εξουσία, απλώς έδωσαν στην κοινωνία την αδέσμευτη από κομματικές ιδιοτέλειες δυνατότητα να επαναδιατυπώσει, με Συντακτικές ή Αναθεωρητικές Εθνοσυνελεύσεις, φραγμούς στην αυθαιρεσία της εξουσίας.

Μόνο τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια, από το 1974 ώς σήμερα, η μίμηση του δυτικού κοινοβουλευτικού προτύπου προσπαθεί να λειτουργήσει χωρίς βασιλική επιτροπεία και χωρίς ενδεχόμενο επεμβάσεων στρατιωτικής παιδονομίας. Κάποιοι σπεύδουν να θριαμβολογήσουν ότι ο πολιτικός βίος στην Ελλάδα μπήκε σε φάση ενηλικίωσης, αλλά προφανέστατα απατώνται ή κατάφωρα ψεύδονται: Διότι ναι μεν η βασιλική επιτροπεία εξέλιπε και επεμβάσεις στρατιωτικών είναι εκ των πραγμάτων αδιανόητες, αλλά ο έλεγχος της φαυλότητας και της αυθαιρεσίας δεν κατοχυρώθηκε με θεσμούς και συνταγματικές διατάξεις δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, δραστικού ελέγχου, πειθαρχικού και αξιοκρατικού, τόσο των διαχειριστών της εξουσίας όσο και των κρατικών λειτουργών.

Η δημοκρατία (έστω και μεταπρατική, κοινοβουλευτική) παραμένει για την Ελλάδα ανεπίτευκτος στόχος. Από την παλατιανή αυθαιρεσία και το ανεξέλεγκτο του στρατιωτικού πατριωτισμού περάσαμε στον συνταγματικά κατοχυρωμένο απολυταρχισμό της κομματοκρατίας. Η εξουσία δεν πηγάζει από την υπεύθυνη κρίση και βούληση του λαού, πηγάζει από την πιο επιδέξια (πιο καλοπληρωμένη) πλύση εγκεφάλου των ψηφοφόρων. Ιλιγγιώδη ποσά κρατικού χρήματος και μαφιόζικης «διαπλοκής» διασπαθίζονται για την κομματική διαφημιστική προπαγάνδα που μεθοδικά εξανδραποδίζει τον λαό, χειραγωγεί τα δύο τρίτα των πολιτών να ψηφίζουν από ψυχαναγκαστικό εθισμό, χωρίς σκέψη και κρίση.

Πολίτες «ανεπαισθήτως» υπόδουλοι, λαός ανυποψίαστων ραγιάδων, σκλάβοι ντοπαρισμένοι με ψευδαισθήσεις ελευθερίας. Μας επιτρέπουν να ψηφίζουμε, αλλά με στημένους ακαταμάχητους μηχανισμούς υφαρπαγής της ψήφου μας. Μας παραμυθιάζουν με φαντασιώσεις ελευθερίας και δικαιωμάτων, με το να μας αφήνουν να «διαδηλώνουμε» αναμηρυκάζοντας συνθήματα που μας υπαγορεύουν κομματικοί εγκάθετοι με ντουντούκα. Ποτέ άλλοτε στην Ιστορία τόσοι πολλοί δεν υποτάχθηκαν με τόσο ζήλο στα επαγγελματικά συμφέροντα τόσο λίγων.

Τρεις οικογένειες μοιράζουν την τράπουλα, νέμονται διαδοχικά την εξουσία, συντηρούν και τις προσχηματικές αντιπολιτεύσεις: αγραβάτωτους μανιακούς της εξουσιαστικής (μηδενιστικής) ιδεολογίας, κομματικά απολιθώματα παλαιοημερολογιτικής ψυχοπαθολογίας. Και οι ραγιάδες όλα τα καταπίνουν, καταθέλγονται από τους γόνους της φεουδαλικής τριαρχίας, χοροπηδούν με κομματικές σημαιούλες κάτω από τα μπαλκόνια τους ό,τι και αν πουν, όποιοι και αν είναι: ευφυείς ή καθυστερημένοι, εύγλωττοι ή άγλωσσοι, ικανοί ή ατάλαντοι, πατριώτες ή απάτριδες. Η ποιότητα δεν λογαριάζεται, γυμνά ονόματα ψηφίζουμε, nomina nuda tenemus.

Η απορία είναι: καλά εμείς, η αδύναμη και ευεπηρέαστη πλεμπάγια. Αλλά ο κόσμος των επιχειρήσεων, οι χαρισματικοί της δημιουργίας, όσοι έχουν επενδύσει μόχθο και καρπούς του μόχθου τους σε αυτή τη χώρα, δεν αγωνιούν, δεν τρομάζουν από την κατακλυσμική δυναμική της παρακμής;

Το χρήμα, ναι, δεν έχει πατρίδα (γι’ αυτό και οι πιστοί του Ιστορικού Υλισμού εύκολα μεταλλάσσονται σε καριερίστες διεθνιστές). Αλλά ο άνθρωπος, έλεγε ο Σεφέρης, έχει ρίζες βιολογικές σε κάποια πατρίδα και όταν αυτές κοπούν, πονάει, πόνο σωματικό. Δεν είναι δυνατό να αφήνει αδιάφορο τον επιχειρηματία η πολιτικά ανυπεράσπιστη εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του, η θεσμική και κοινωνική της διάλυση, δεν γίνεται να παρακάμπτει τον διεθνή εξευτελισμό του ελληνικού ονόματος.

Εμποροι οργάνωσαν την Εθνεγερσία. Την ανατροπή της κομματικής τυραννικής απολυταρχίας ποιος θα την οργανώσει;

Tου Χρήστου Γιανναρά
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »